Ne yapmalıyım ?

burcuyilmzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
87
30
38
33
Kizlar merhaba uzun zamandır giremedim fakat gundemim çok değişti önceden tüp bebek çikolata kisti nasıl hamile kalırım diyordum cinsel hayatımız Diyordum ama şimdi 1 tedavimiz daha var eğer olmazsa eşimden ayrılmayı düşünüyorum sizce yanlış bir karar mi? Benim bebeğim olmuyor diye onunda baba olma hakkını elinden almış oluyorum diye düşünüyorum ve aile kurabilmesi için hayatımdan çıkarmayı düşünüyorum fikirlerinize ihtiyacım var.. lütfen yardım eder misiniz bana?

Milletin 10 seneden sonra ansızın olmuş çocuğu belki sizin de olacak, Allah zamanını bekletiyor, sınıyordur.. Her şey çocuk da değil ayrıca, eşiniz sizi sevdiği gibi sevmediği biriyle 1 ömürü çocuk için geçirmek asla istemez, Evlilik çocuk demek değil asla, neticede çocuklar evleniyor, eşler yine baş başa kalıyor, ya da çocuğu vefat eden ayrılmalı mı? Hayatın anlamını başka yerlerde arayın. Teknoloji gelişiyor, gün doğmadan neler doğar, asla umutsuzluğa kapılmamasınız

Yol arkadaşın o senin bu yolda ne varsa iyi kötü beraber yasanmali.Esinde sıkıntı olsaydı bırakır miydin yani?Eşinin aklina böyle birseyi sokma sakin

şu sorunun cevabını verin o zaman :
1)kuluçka makinesi olarak birbirimizi kullanmak için mi evlendik?
2)aşık olduğumuz insanla iyi günde kötü günde bir aile olmak için mi evlendik?
çocuğunuz olmak zorunda değil ki, evlat edinebilirsiniz, hayvan sahiplenebilirsiniz ya da ikiniz başbaşa bir ömür sürebilirsiniz.önemli olan sizin baş başa bir aile kurmayı becerebilmeniz.

Evet kuluçka makinesi değiliz fakat aile olabilmek için evlendik. Aileden kastım da üremek çünkü gudumuzde var.. iyi günde kötü günde evet ama şöyle düşünün bir de ben bebeğim olmadı diye mutsuzum psikolojim aman yapacak bişey yok diyen bir kadın değilim maalesef. Ben mutsuzluhummu eşime yansitiyorum olur olmadık yere ağlamalar çevremde hamile kalanları görünce içimin burkulması ki bu burkulma maalesef aramızı aciyor. Ben üzerimdeki sorumluluktan dolayı karsimdakini de mutsuz etmeye başladım. Siz kuluçka olarak adlandirabilirsinjz fakat her bakımdan mutlu olma ihtimalini elinden almamak olarak adlandiriyorum ben. Maalesef ki herkese normal gelmiyor bu psikoloji ben üzülüyorum ve uzuyorum. Ve hepimiz o kuluçka diye küçümseyerek konuştuğunuz şey için yanıp tutusuyoruz.

çok yanlış düşünüyorsunuz, dediklerimi de nasıl isterseniz öyle almışsınız, neyse keyfiniz bilir.(he bu arada dipnot geçiyim şahsen yanıp tutuşmuyorum, ben de bi kadınım ama kendim çocuk yapma düşüncesinden oldum olası uzağımdır) . ister tedavi olun düşüncelerinizi iyileştirin çünkü aile olmak kavramınız bile çok yanlış,kadınlar hakkındaki düşünceleriniz de keza öyle. isterseniz kendinizi depresyondan depresyona sürükleyip boşanın hayat sizin beni ilgirmez.

Maalesef sizde yanlış anladınız sanırım beni aile kavramı bellidir siz oldum olası istemiyor olabilirsiniz ama bebegi olması için 10 kere 15 kere tedavi olanlar var siz bu şekilde düşünmüyorsunuz diye benim dogrum size yanlış geliyor olabilir. Siz çocuk düşüncesinden uzak olan bir kişi olarak bunu çok isteyen birine bu şekilde ön yargılı davranmanizi hoş karşılıyorum ne yasanildigina dair fikriniz olmadan kırıcı yaptığınız yorumlarda ona keza diyelim. Sizi ilgilendirmedigini düşündüğünüz şeyler hakkında yorum yapmayın. Depresyondan depresyona giriliyor maalesef bu dönemlerde destek olmayıp yargilayacaksaniz köstek te olmayın uzak durun. Çünkü bir de 3. 5. Şahıslara kendimi açıklamak istemem. Kadınlar hakkında yanlış düşünen en son insaan benimdir emin olun tahmin edemeyeceğiniz bir insanim. Siz çocuk istemiyorsunuz diye isteyen insana bu şekilde davranıp isteyen insanların bebek hasreti çektiğini söylediğimde veya anneliğin iç güdüsel bir duygu olduğunu bellirttigimde kadinlar hakkında yanlış düşünüyor olduğumu sanmiyorum. Sizinle farklı düşüncelerimiz var sizin doğdunuz ve benim dogrum tartissakta bu değişmeyecek ama bu tarz tedaviler sırasında çıkış bulamayıp ta fikir alışverişi yapmak isteyen insanları yargilayacaksaniz ve uzecekseniz bu platformdan uzak durun zaten yeterince sorun oluyor bir de yargılayıcı kişilerle enerji harcayarak ruhumu yormak istemiyorum. İyi günler sağlıkla kalın

1. arkadaşımızın dediği gibi siz eşinizde böyle birşey olsa onu bırakacakmıydınız 2. anne olmayı çok isteyebilirsiniz bu çok normal ama madem çok istiyorsunuz hemen neden pes ediyorsunuz yorulmussanız ara verin sonra yine deneyin 10. denemede bile evlat sahibi olan var. maalesef herkese bir tepside aynı şartlarda sunulmuyor bazı şeyler Allah göstermesin ama birsürü evladı vefat eden aileler var onlar ayrılıyorlar mı . istediğiniz amaç uğruna savaşın bence Allah gönlünüze göre versin evlat hasreti ile kimse yanıp tutuşmasın inşallah

bence hassasiyetinizden dolayı çok alıngansınız.
gizemliasli hiç küçümser konuşmamış.
siz böyle platformlarda yazmayın diyorsunuz ama herkesin fikir belirtme hakkı var. bu durumda sizin de insanların fikirlerini belirtme hakkını ellerinden alma lüksünüz yok.
bence çocuk sahibi olabilmenin ilk şartı zaten psikolojik olarak rahat olmak. mesela eşinize bu durumda ayrılacağınızı söylediniz mi ? belki o bu şekilde yaşamaktan sıkıntı duymuyor.
konuşsanız içiniz rahatlayacak belki de..
kendi kendinize karar vermeden önce konuşup paylaşın derim.

Gitmek yerine evlat edinin her cocugu olmayan ayriliyormu lutfen oyle dusunme.

Eşinizin cinsel sorunları olduğu halde "karımın da mutlu olmak hakkı" deyip boşanmıyorsa, siz neden onu düşünüyorsunuz ki?
Çocuk olmuyor diye değil evlilikte cinsellik yok diye boşanmanız daha mantıklı.

Amcam ben çocuktum evlendi 6 yaşında falandım hiç çocukları olmadı daha yeni nasip oldu benim oğlumla yaşıt kızı var lütfen kötü düşünmeyin herşeyin bir zamanı vardır belki. az buz değil ortalama 20 seneye yakın bir zamandan bahsediyorum rabbim sana da nasip eder inşallah

Aminn insallah... Haklısın 4 yıl çok uzun değil ama kısa da değil hemen pes etmek istemiyorum sadece bu aralar bu düşüncem oluyor maalesef

Sizi bir çocuk beklentisiyle sevmediğine eminim,yani en basından anne baba olmak üzere evlenmediyseniz çocuktan daha değerli olan birbirinize olan sevgi saygınız.Eşinizin bunun icin ayrılmak isteyeceğini sanmam.Evlat edinmeyi düşünmediniz mi?

Cocuk olmuyorsa olmayiversin nolacak ki? Bir suru kimsesiz cocuk var,onlardan birine ya da birkacina anne baba olabilirsiniz. İlla sizin dogurmaniz gerekmez.

Eger esimin cocugu olmasaydi ben bosanmazdim, esimin de kendini eksik görüp benden bu sebeple bosanmasina razi gelmezdim.
Ayni sekilde esimi taniyorsam O da benim cocugum olmasaydi beni bosamazdi.
Simdi bu durum tamamen dünya görüsü ile ilgili. Bizim icin Hayat üremekten ya da genlerimizi gelecek nesile aktarmaktan baska anlamlarda iceriyor. Hayattan tek beklentimiz sadece cocuk sahibi olup Onu/onlari büyütmek degil.
Tabii bu bizim Hayat görüsümüz Ancak siz anlasildigi üzere öyle düsünmüyorsunuz, ee cocugunuzda olmuyor, bu durumda ya düsünce tarzinizi degistireceksiniz ya da mutsuz ve eksik hissettiginiz bir Hayat süreceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…