NE YAPMALIYIM????

Bence çok ayıp, ben Allah korusun annem babam hastalanırsa diye düşünemem bile kaldı ki siz bir de hayırsız evlatlar gibi ben bakamam o baksın diye söylenip duruyorsunuz, hem ayı hem günah bu mübarek günlerde böyle konuşulması bile beni üzüyor anneniz babanız duysa ne düşünür... Deyin yahu kadınlar olarak bence demagoji tekniklerini manipülasyon yollarını uygulamakta eksik kalıyoruz. Doğrudan söylemeyin dolaylı yoldan onları utandırın ki bu konuyu açamasınlar. Ne şiş yansın ne kebap, onlar utansın siz keyfinize bakın. Anne ve babalarının bunu duysa ne kadar üzüleceklerini özellikle söyleyin ki, bu bir tehdit olsun, bakın bu hayırsızlığınızı kv ve kpye söylerim demenin dolaylı yoludur göz dağı verir. Ayrıca mübarek günlerde bu şekilde konuşulması beni üzüyor siz hayırsız evlat mısınız gibi sözler de karşındakinin dinen ve vicdanen sömürülmesidir ki bunu duyduktan sonra düşünceyi dile getirmekten utanırlar. Yapın bunu soğuk savaş teknikleri.
annelerinin babalarının yanında söylüyorlar zaten. herkes hemfikir ben hariç :)))))) onlar da yanımda rahat edermiş zaten

annelerinin babalarının yanında söylüyorlar zaten. herkes hemfikir ben hariç :))))))
Aaaaaa şok oldum, Ben onlar yokken söylüyorlar sanıyorum... Acaba hastalanmadan size yerleşmek mi istiyorlar? Sizin durumunuz diğerlerinden daha mı iyi? Siz çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız kolay, bunu bahane edersiniz. Çalışmıyorsanız da şimdiden olumlu bakmadığınızı hissettirin eşinizle başbaşa kaldığınızda da konuyu eğer eşiniz açarsa düşüncelerinizi söyleyin. İster kızsın ister gücensin.

ya evet. evlenince köleliğe evriliyoruz sanki. bilsem evlenmezdim net.
Bı sorun o beş gorumceye hangisi ilelebet kayın ailesine bakıyor eğer hepsi seve seve taşın altına ellerini koymuşlarmı
Yıkılacak yer aramak bunun adı koşa koşa insanlar hasta yaşlı bakımı için evlenmiştir daha yeni evli insanlarsiniz zaman ne gösterir el insaf diyorum susuyorum...

aslında söylenecek çok şey var da. yeni evliyim kalp kırmak istemiyorum.

Hata ediyorsunuz. Şu anki suskunluğunuz kabul anlamına geliyor çünkü.

İstemediğinizi söyleyeceksiniz, bu kalp kırmak değil.

Hep söylemişimdir anne babalara illa biri bakacaksa kız evlat bakmalı. Çünkü erkeklerin çoğu tüm sorumluluğu eşinin üstüne atıp gidiyor. Eşiniz çok istiyorsa bir ev tutar yakında, gider her gün bakımlarını yapar. Ama siz bunu yapmak zorunda değilsiniz.

Herkeste eşit kalacak dense belki düşünülebilir ama bu şekilde hayır.

Bu arada sizin adınıza karar verecek derecede hadlerini aşmalarına siz izin veriyorsunuz.

Aaaaaa şok oldum, Ben onlar yokken söylüyorlar sanıyorum... Acaba hastalanmadan size yerleşmek mi istiyorlar? Sizin durumunuz diğerlerinden daha mı iyi? Siz çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız kolay, bunu bahane edersiniz. Çalışmıyorsanız da şimdiden olumlu bakmadığınızı hissettirin eşinizle başbaşa kaldığınızda da konuyu eğer eşiniz açarsa düşüncelerinizi söyleyin. İster kızsın ister gücensin.
ben çalışıyorum. bizim durum değil de mesleki olarak diğerlerinden daha iyi diyebilirim.

Hata ediyorsunuz. Şu anki suskunluğunuz kabul anlamına geliyor çünkü.

İstemediğinizi söyleyeceksiniz, bu kalp kırmak değil.

Hep söylemişimdir anne babalara illa biri bakacaksa kız evlat bakmalı. Çünkü erkeklerin çoğu tüm sorumluluğu eşinin üstüne atıp gidiyor. Eşiniz çok istiyorsa bir ev tutar yakında, gider her gün bakımlarını yapar. Ama siz bunu yapmak zorunda değilsiniz.

Herkeste eşit kalacak dense belki düşünülebilir ama bu şekilde hayır.

Bu arada sizin adınıza karar verecek derecede hadlerini aşmalarına siz izin veriyorsunuz.
evet 6’ya bölünse yılda 2 ay. düşünülebilir. ama o da yanlış

Benim annem zamanında söyleyemediklerinden kanser oldu.Şimdi kendi kendine söyleyip duruyor ama tek duyan ve bundan bıkan benim sadece. Duyması gerekenler huzurla evlerinde yaşıyor.

Gözü açılmamış,saf kız gibi davranmayın lütfen. Eğitimli ve kendi parasını da kazanan biriymişsiniz amaaaaa nedir bu..Eşinizde de iş yok o da ayrı mesele.Karısını hizmetçi niyetine aldı herhalde. Yahu insan hiçbir şey demese der ki " Siz 4 kız ana babanıza bakamıcağınızı söyleyip bunu kendinize yakıştırıosanız ben ne diyim ki" falan der bari.Ki daha ağırlarını hak ediyorlar.Size geleceğinizi söyleyim.Yuvam yıkılmasın die böyle susup durursanız ya annem gibi hasta olursunuz ya da elbet bi yerde bardak taşar boşanırsınız amaaa birkaç çocukla beraber.Siz böyle bir aileye çocuk yapmak için acele etmeyin bence.Tavrınızı koyun ve gözlemleyin biraz.

benim kv ben evlendikten 10 gün sonra eve geldi. Yerleşti kaldı 50 gün kadar. Oda kardeşimin Muğla’da Düğünü vardı diye gitti dönüşte gelirim dedi.
annem hayatta olsaydı annemi çağırırdım ben çare olarak. O anaysa benimkinde ana derdim. Kaldı ki o zaman annem yapardı bunu karşı tarafa dur diyebilmek için. Ama bizde durumlar kavga gürültü ile bitti. Gelin bakarmış en küçük erkek çocuk bakarmış hikaye o işler. Herkes asıl kendi ana babasından sorumlu. Kendilerinin beceremediklerini elden beklemesinler!

Benim annem zamanında söyleyemediklerinden kanser oldu.Şimdi kendi kendine söyleyip duruyor ama tek duyan ve bundan bıkan benim sadece. Duyması gerekenler huzurla evlerinde yaşıyor.

Gözü açılmamış,saf kız gibi davranmayın lütfen. Eğitimli ve kendi parasını da kazanan biriymişsiniz amaaaaa nedir bu..Eşinizde de iş yok o da ayrı mesele.Karısını hizmetçi niyetine aldı herhalde. Yahu insan hiçbir şey demese der ki " Siz 4 kız ana babanıza bakamıcağınızı söyleyip bunu kendinize yakıştırıosanız ben ne diyim ki" falan der bari.Ki daha ağırlarını hak ediyorlar.Size geleceğinizi söyleyim.Yuvam yıkılmasın die böyle susup durursanız ya annem gibi hasta olursunuz ya da elbet bi yerde bardak taşar boşanırsınız amaaa birkaç çocukla beraber.Siz böyle bir aileye çocuk yapmak için acele etmeyin bence.Tavrınızı koyun ve gözlemleyin biraz.
hiiiiç acele etmiyorum zaten. ne zaman ki ben geleceğimden emin olurum. o zaman belki yaparım çocuk. evet eşimde iş yok maalesef.

benim kv ben evlendikten 10 gün sonra eve geldi. Yerleşti kaldı 50 gün kadar. Oda kardeşimin Muğla’da Düğünü vardı diye gitti dönüşte gelirim dedi.
annem hayatta olsaydı annemi çağırırdım ben çare olarak. O anaysa benimkinde ana derdim. Kaldı ki o zaman annem yapardı bunu karşı tarafa dur diyebilmek için. Ama bizde durumlar kavga gürültü ile bitti. Gelin bakarmış en küçük erkek çocuk bakarmış hikaye o işler. Herkes asıl kendi ana babasından sorumlu. Kendilerinin beceremediklerini elden beklemesinler!
kesinlikle katılıyorum. el çocuğu ne kadar nitelikli bakar ki. kendi anam babam gibi olur mu hiç baksam bile.

Cok isterdim bes gorumcem olsun ve su bos muhabbeti bana yapmaya yeltensınler.
Okadar uzuluyorum kı bu gorumceler baskalarının gorumcelerı diye anlatamam.
Ve bunda ciddiyim
Benim olmalıydı besi de.
Napardın gııı :KK8:benimde 5 tanede fikir ver azcık :D

Şöyle bi durum var.. Bakılır Evet kimse olmaz Ayrı evleri olur gider işlerini güçlerini yapar insan Allah rızası için.. Ama evin içinde ev olmaz.. Kızlar anne babaya daha merhametli olur bunlar nasıl insanlar ki başkasına atmaya meraklılar ne ayıp yaaa

Herkes her ay bir miktar para koysun ortaya, biriken parayla bir kurumda baktırın güzelce. Çok kaliteli ve ilgili yerler var, öyle filmlerde gösterilenler gibi değil.

Ya doğmamış çocuğa don biçmek bu. Ben olsam güler geçerim. Şimdiden sizi kötü göstermeye çalışıyorlar. Hiç onların seviyesine düşmeyin. 20-30 sene sonrasının hesabını şimdiden yapmayın. Yaşınız küçük şu an anlamıyorsunuz durumu. Ben olsam kötü birşey söylemem. Büyüklerin kalbini kırmam. Kimin kimden önce öleceği belli değil. O zaman gelince konuşulacak konular bunlar. Elbet sizde bakarsınız ama görümcelerde yardım eder merak etmeyin. Şu an sizi sinirlendirmeye çalışmışlar.

Yeni evlisin diye sana zarf atıyorlar. Tepkini ölçüyorlar. Eşin doğal olarak bakarız demek durumunda. Onun ne dediğinin bir önemi yok senin ne diyeceğini görmek istemişler. Şu an ortada bakılmasın bir durum yok sanırım. Bu nabız yoklama haberin olsun. Onlara, her konuda üstüne gelme hakki vermek uzeresin.

Yeni evlisin diye sana zarf atıyorlar. Tepkini ölçüyorlar. Eşin doğal olarak bakarız demek durumunda. Onun ne dediğinin bir önemi yok senin ne diyeceğini görmek istemişler. Şu an ortada bakılmasın bir durum yok sanırım. Bu nabız yoklama haberin olsun. Onlara, her konuda üstüne gelme hakki vermek uzeresin.
evet bakılmayı gerektirecek bir durum yok. ben konunun tekrar açılacağı zamanı pusuda bekliyorum zaten :) ayrıca eşim yokken söylüyorlar bunu. eşim de kendi aramızda konuşurken bakıcaz tabi muhabbeti yaptı. ben sen ev ev üstüne olmaz dedim.

BENİM 5 TANE GÖRÜMCEM VAR. KAYNANAMA VE KAYINPEDERİME BEN BAKACAKMIŞIM. BAKARMIŞIM BEN BAKAR. ŞÖYLE BÖYLE OLMAZSA BABALARI BAŞIMA KALIRMIŞ. NİYE BANA KALIYOR BUNU ANLAMIYORUM. SANKİ KENDİ ANA BABALARI DEĞİL. SANKİ BEN ONLARA BAKMAKLA YÜKÜMLÜYÜM. ÇOK SİNİRLENDİM GECE GECE. BANA FİKİR VERİR MİSİNİZ? NASIL DAVRANMALIYIM? YADA NASIL CEVAP VERMELİYİM?
Kız evlatları varken size mi düşermiş, bunlarda köle gözüyle bakıyor size. Siz varken bana düşer mi diyin verin cevabını, altta kalmayın.

BENİM 5 TANE GÖRÜMCEM VAR. KAYNANAMA VE KAYINPEDERİME BEN BAKACAKMIŞIM. BAKARMIŞIM BEN BAKAR. ŞÖYLE BÖYLE OLMAZSA BABALARI BAŞIMA KALIRMIŞ. NİYE BANA KALIYOR BUNU ANLAMIYORUM. SANKİ KENDİ ANA BABALARI DEĞİL. SANKİ BEN ONLARA BAKMAKLA YÜKÜMLÜYÜM. ÇOK SİNİRLENDİM GECE GECE. BANA FİKİR VERİR MİSİNİZ? NASIL DAVRANMALIYIM? YADA NASIL CEVAP VERMELİYİM?

Yine ortada bakılacak bir yaslı var ve yine sadece "kadınlar" sorumlu.

Kv de olsa kp de olsa bakacak kisi bir "kadın"

Cocukları bakmak zorunda kadin erkek farletmez!

Yok gelin de bakacaksa damatlar da baksin??

Yoo ne alaka, erkekler hic oyle seylerden sorumlu tutulmazlar !!

Back
X