Ne yapmalıyım

• Konu Sahibi Konu Sahibi juuly
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

juuly

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2025
7
2
1
34
Arkadaşlar merhaba ,
Direk konuya gireyim boşanmak istiyorum kafamda çok şeyi atlattım öyle aglanmalar sizlanmalar yok. Sadece şunu öğrenmek istiyorum. Boşandıktan sonra ailemin yaninada yerleşmek istemiyorum kendim çalışıp geçinmek istiyorum kimseye yük olmak istemiyorum. Fakat 13 sene önce bir yazılım firmasında kısa süre çalışmışligim var daha sonra evlendim ve çalışmadım , 35yasindayim ve şu zamandan sonra çalışabilir miyim kendime pek güvenim gelmiyor. Kirada oturmak, iş bulamamak vs, gözümü korkutuyor. Şuan online kurslardan sertifika alıp iş bulma olanagim ne olur yada başka fikirlere açığım.
Ve belli bir süreden sonra ikinci baharını mutlu yaşayan var mı? Yoksa gelen gideni aratıyor mu bunu da merak ediyorum cevabınız için şimdiden teşekkürler sevgiyle kalın.

Evet tek sıkıntım şuan maddiyat. Ülkenin ekonomik sebepleri nedeniyle mutlu olamamak çok kötü bir durum. Ben şuan araştırıyorum ama bir çıkış yolu bulamıyorum. Buraya danışmak istedim.

Mezuniyetiniz nedir? Mesleğiniz nedir? İş başvurusu yaptınız mı? 13 yıl boyunca kendinizi geliştirmek adına bir girişiminiz oldu mu? İşe dönüştürebileceğiniz bir hobiniz var mı? KPSS denemeyi düşünebilirsiniz belki, çocuğunuz var mı? Ders çalışabilir misiniz? Hangi alanda Online kurs almayı düşünüyorsunuz, bu konuda bir hedefiniz var mı?

Bu sorulara cevap vermeden buradaki insanlar size ne tavsiye verebilir ki?

Lise mezunuyum. Ama kursiyer olarak yazılım uzmanlığı belgem var. Diğerlerinin hiç biri olmadığı için bunları söylemek istemedim. Hastanede çalışmak için hasta kayıt kabul sertifikası almayı düşünüyorum. Kuaförlük alanında da sertifika alabilirim.

Lise mezunuyum. Ama kursiyer olarak yazılım uzmanlığı belgem var. Diğerlerinin hiç biri olmadığı için bunları söylemek istemedim. Hastanede çalışmak için hasta kayıt kabul sertifikası almayı düşünüyorum. Kuaförlük alanında da sertifika alabilirim.

Konu sahibesi kuaförlükte sertifikanin bir önemi yok, el becerisi ve ustalık önemli o yüzden orayı geç. Hasta kabul olabilir, veti girişi türü işler olabilir, önce bir iş bul mutlaka.

Moralinizi bozmak istemem ama yazılım uzmanlığı belgesini 13 sene önce aldıysanız teknolojinin gelişimini düşünürsek çok zaman geçmiş. Bir de o yazılım işlerinde diplomadan bile önce kodlama, web tasarım vs yapabiliyor musun ona bakıyorlar. Güncele ayak uydurmak gerekiyor

Arkadaşlar merhaba ,
Direk konuya gireyim boşanmak istiyorum kafamda çok şeyi atlattım öyle aglanmalar sizlanmalar yok. Sadece şunu öğrenmek istiyorum. Boşandıktan sonra ailemin yaninada yerleşmek istemiyorum kendim çalışıp geçinmek istiyorum kimseye yük olmak istemiyorum. Fakat 13 sene önce bir yazılım firmasında kısa süre çalışmışligim var daha sonra evlendim ve çalışmadım , 35yasindayim ve şu zamandan sonra çalışabilir miyim kendime pek güvenim gelmiyor. Kirada oturmak, iş bulamamak vs, gözümü korkutuyor. Şuan online kurslardan sertifika alıp iş bulma olanagim ne olur yada başka fikirlere açığım.
Ve belli bir süreden sonra ikinci baharını mutlu yaşayan var mı? Yoksa gelen gideni aratıyor mu bunu da merak ediyorum cevabınız için şimdiden teşekkürler sevgiyle kalın.
Eşyalı apart ilanlarına bakın sarı siteden
Öğrenciye memura kiralık diye ilan koyarlar
Asgarinin yarısı kadar bile olsa bi derece geçinirsiniz diye düşünüyorum emin değilim

Ailenizle okey yaşamayın ama maddi destek olabilecek durumdalar mı?
Manen destek olacak bir çevreniz var mı?
Uzun bir yol, gerekirse liste çıkarın maddi manevi ihtiyacınız olacak şeyler ve nasıl karşılayacağınıza dair

Öncelikle seçmeden, size uyabilecek işlere başvuru yapın derim. Bu şartlarda iyi bir iş bulmanız ne kadar mümkün bilmiyorum. Hasta kayıt gibi işler için insanlar önlisans mezunu oluyorlar yanlış bilmiyorsam. Yazılım uzmanlığı belgenizin ne kadar geçerliliği olur bilmiyorum 13 yılda teknoloji gelişti, değişti. Moralinizi bozmak istemem asla ama işiniz biraz zor, ülke şartları malum üniversite mezunları işsiz. Daha farklı alanlara da bakın bence. Kuaförlük alanında sertifika almak ne kadar işe yarar bilmiyorum, sertifika varsa el becerisi yoksa size getirisi olmaz sanki. Çırak olarak bir kuaförde çalışmaya başlasanız da ne kadar kazanırsınız, ne öğrenir ne kadar yapabilirsiniz bilmiyorum.

Tavsiyem kariyer sitesinden kendinize uyabilecek işleri sıralayıp görüşmeye gitmeniz. İşkur’a gidebilirsiniz belki. Hastanede çalışmak istiyorsanız hastanelerin başka alanlarına da bakabilirsiniz. Anaokul veya kreş gibi yerlerde aşçılık, temizlik gibi şeyleri düşünebilirsiniz. Havaalanına yakınsanız havaalanındaki iş imkanlarına bakın derim, çok fazla eleman alınıyor. Mesela yer hizmetleri firmalarında temizlik gibi şeyleri düşünebilirsiniz özellikle Tgs’ye bakın ya da Çelebi, Havaş gibi firmalara bakabilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba ,
Sertifikalar ancak belli bir seviyeden sonra işe yarıyor yoksa havada kalıyor maalesef. Örneğin, bilgisayar mühendisisinizdir, bir diplomaya sahipsinizdir ve üzerine sertifikalarla mesleki gelişiminizi sağlarsınız. Bunun dışında sadece sertifikanın yeterli kabul edilebilmesi çok çok çok zor.
Özel sektör için 13 yıl ara çok uzun. Firmalar bunu sorgulayacaktır ki çalıştığınız dönemde uzun bir dönem değilmiş. İnsan kaynakları açısından bakıldığında aslında bir çalışma hayatınız olmamış.
Planlarınızı buna göre yapın çünkü şu noktada altı boş beklentiye girmek sonrasında sizi zor duruma düşürür.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

aile evindeyken minimum 1 sene herhangi bir işe bile girseniz biraz biraz kenarıya atarak altın yaparak para biriktirebilirsiniz. avm gibi yerlerdeki ilanlara veya kurumsal firmalara bakmanızı tavsiye ederim giriş çıkış saatleriniz mantıklı olur ve asgarinin 10k üstünde kazanabilirsiniz. o esnada kendinize uygun iş olanaklarını araştırırsınız düşünürsünüz ona göre bir yol çizersiniz. bence direkt size ihtiyaç duyulacak, kendi işiniz olabilecek, beceri isteyen ve ileride eğitimini verebileceğiniz işleri araştırın. biriktirdiğiniz paranın bir kısmıyla kurs alırsınız mesela. şu ekonomik durumda beceri, zanaat, kendi işini yapma vs. önem kazandı. ayrı eve çıkma işini ertelemek durumundasınız bence birkaç sene dişinizi sıkın.

Eş kişisi ev vs için destek olacak mı? Birikiminiz var mı?

Eğer cevap hayır ise kusura bakmayın ailenizin yanına dönmeniz en sağlıklısı. Çalışıp para biriktirirsiniz en azından. Öbür türlü çok zor görünüyor.

Eş kişisi ev vs için destek olacak mı? Birikiminiz var mı?

Eğer cevap hayır ise kusura bakmayın ailenizin yanına dönmeniz en sağlıklısı. Çalışıp para biriktirirsiniz en azından. Öbür türlü çok zor görünüyor.
Onun durumu çok iyi ama ondan gelecek beş kuruşu bile istemiyorum kalsın.

Bu sertifikalar umut tacirliği yalnızca. Hiçbir faydası olmaz. Ortalık işsiz tıbbi dokümantasyon mezunlarıyla doluyken sertifika ile kimseyi işe almazlar. Güzellik merkezleri için işe yarayabilir sertifika.

Bu sertifikalar umut tacirliği yalnızca. Hiçbir faydası olmaz. Ortalık işsiz tıbbi dokümantasyon mezunlarıyla doluyken sertifika ile kimseyi işe almazlar. Güzellik merkezleri için işe yarayabilir sertifika.
Zaten bilişim alanında çok şey kaçırdım bu saatten sonra toparlamak çok zor artık. Aklımdaki şu kendimi kuaförlük yada güzellik merkezi gibi yerlerde geliştirip kendime ufak bir yer açmak ailem bu konuda destek olur. Fakat şu da var vasıflı vasıfsız eleman arayan kadrolu fabrika işi de olabilir onların maaş durumlarıda iyi diye duymuştum . Belki böyle birşey olursa bir birikim yapıp yurtdışına gitmeyide planlıyorum orada da baya akrabalarım var hedeflerim arasında yurtdışı da var ama biraz utobik olur mu benim için bilmiyorum hangi olan doğrultusunda ilerlemeliyim kafam çok karışık...

Eşyalı apart ilanlarına bakın sarı siteden
Öğrenciye memura kiralık diye ilan koyarlar
Asgarinin yarısı kadar bile olsa bi derece geçinirsiniz diye düşünüyorum emin değilim
Evet bunu da araştırdım ama öyle yerlerinde pek tekin olmadığını söylediler ne kadar doğru bilmiyorum.

Zaten bilişim alanında çok şey kaçırdım bu saatten sonra toparlamak çok zor artık. Aklımdaki şu kendimi kuaförlük yada güzellik merkezi gibi yerlerde geliştirip kendime ufak bir yer açmak ailem bu konuda destek olur. Fakat şu da var vasıflı vasıfsız eleman arayan kadrolu fabrika işi de olabilir onların maaş durumlarıda iyi diye duymuştum . Belki böyle birşey olursa bir birikim yapıp yurtdışına gitmeyide planlıyorum orada da baya akrabalarım var hedeflerim arasında yurtdışı da var ama biraz utobik olur mu benim için bilmiyorum hangi olan doğrultusunda ilerlemeliyim kafam çok karışık...
Güzellik uzmanlığı kurslarının bazılarının yurtdışı geçerliliği oluyor. Sanırım Halk eğitim merkezlerinden meb'e bağlı kurslarda bu durum söz konusu. Zaten en guvenlisi de o. Ortalıkta sahte diplomalar dolaşırken sahte sertifika edinmek atla deve değil.

Back
X