tesekurler
kucaga almak zorundayız cunku aglamaktan kıtlenıyr gormenız lazım o durumda mecburen alıyoruz kucaga ama kucaktada durmadıgı cok anlar var gecelerı 2 saate bır kalkıyor
saat 12 de 2 de 4 te ve a6 da toplam 4-5 defs kalkıyor
ah sabbır ıste lazım olan sey bu ama ınsanın bebegının nefesı kesılene kadar aglayıp kıpkırmızı oldugunu hergun saatlerce gormesı tam bır ıskenceşu an hiç birşey yapamassın sadece sabretmen gerekiyor 3 aydan sonra gaz sancıları azalacak uyku düzeni oluşmaya başlayacaktır.sabır sadece sabır tabi birde yanında yardım edecek biri lazım...
gece kalkmamın onemı yok benım ıcın yeterkı oglumun aglamaları kesılsın aglamasın artıkbenneyaptımkisafkan moralini bozmak istemem ama oğlum 5.aya gircek nerdeyse,2 saatte bir kalkıyo halagerçi düzene giriyo çoğu bebek de bize nsip olmadı henz. sağlıkla büyüsün yavrun inş..
dr a goturdukçocuğu doktora götürün belliki bir huzursuzluğu var
gazını çıkarabilmeniz için ilaç yada bir araç gibi birşey vardır belki bir yolu yöntemi vardır bilemiyorum
belki anlamadığınız bir hastalığı var çocuğunuzun
bence ihmale gelecek bir şey değil
doktora gidin lütfen..
tv ızlıyor ama bunun ona zararı oldugunu bılmıyordumayrıca küçük yaşlarda bebeklerin tv izlemediği sanılır oysa bebekler izlerler ve görme bozuklukları ilgi odaksızlığı dikkat dağınıklığı ve işitsel bozukluklar yaşıyor olabilir çocuğunuz
tv izlemeyein onun görmediğini düşündüğünüz zamanlarda bile o aslında orayı izliyordur
ah sabbır ıste lazım olan sey bu ama ınsanın bebegının nefesı kesılene kadar aglayıp kıpkırmızı oldugunu hergun saatlerce gormesı tam bır ıskence
allahım sıfa versın dıye hep dua edıyorum :çok üzgünüm:
gece kalkmamın onemı yok benım ıcın yeterkı oglumun aglamaları kesılsın aglamasın artıkbenneyaptımki
dr a goturduk
kolık dedı
gaz ılacları verdı ama fayda etmıyor sadece nurse harvey bıraz ıyı ama tam degıl bıde rezene
ıcırıyoruz hafıfletıyor ama hıcbırsey tamamen ıylestıremıyor
tv ızlıyor ama bunun ona zararı oldugunu bılmıyordum
ne gıbı zararları var cnm?:1no2:
adacayı benım sutumu kesıyor gıbıme geldı cnmişitsel ve görsel algılarının en hızlı olduğu dönemlerde yavaşlama sağlıyor dikkat dağınıklığı görsel ve işitsel bozukluklar yapabiliyor..
mesela bizim bir yeğenimiz var 4-5 aylıkken doktora işitme organları için tedaviye ve zeka testine götürmüşlerdi
işitsel yavaşlama saptandı ve çocuk dikkat toplayamadığı için testi yapamamıştı doktor tv mi izliyor bebek demiş
onlarda şaşırmışlar yok izletmiyoruz
yanında izliyormusunuz demiş
yani çocuğa izletmek için değil ama kendimiz izliyoruz demişler
doktorda siz farkında değilsiniz ama oo hareketli resimler farklı sesler ilgisini çekiyor ve izliyor demiş
ayrıca genelde bilinir bebekler reklamları izlemeye bayılırlar hareketli çok eğlenceli şeyler çünkü
neyse yani anlayacağınız doğru değil
ilerde dikkat dağınıklığı odaklanamama gibi problemler yaşayabilir
tv bağımlısı olabilir
ve çocuğunuz sadece tv başına geçtiğinde sakinleşebilir
şimdiden çocuklarınızı tv den uza tutun
onun olduğu zamanlarda açmayın
birde adaçayını deneyin adaçayı kabızlığa falanda iyi gelir ama östrojen hormonu salgılanmasında yardımcı olduğu için erkeklere çok içmesi tavsiye edilmez
ama sizin çocuğun gaz problemi gidene kadar az az içirebilirsinz
ac degıl cnm ama zor emıyor bı emmesı 2-3 dk yı gecmıyor normalmı bılmıyorum sora genzıne sut kacıyor ve bıdaha almıyor memeyıaç olmadığına eminmisiniz.benim kızım sadece acıktığında ve doymadığında öyle ağlıyor.
adacayı benım sutumu kesıyor gıbıme geldı cnm
ıçtım sutum ıyıce azaldı
rezene ıcırıyoruz en ıyısı rezene dedıler
bıde adacayı ıcıreyım bakayım bebeye
yapmadıgımız sey kalmadı zaten
ac degıl cnm ama zor emıyor bı emmesı 2-3 dk yı gecmıyor normalmı bılmıyorum sora genzıne sut kacıyor ve bıdaha almıyor memeyı
bende sutumu sagıp bıberonla ıcırıyorum ama tek basımayken zor oluyor ennem yoksa sutumu sagamıyorum bebekte aclıktan aglıyor
ne kadar zormus anne olmak:hulya:
tesekurler cnmalıntıdır
TV İzletirken Bir Kez Daha Düşünün
Bebeklerin yüzde 90’ı 2 yaşına gelmeden düzenli TV izleyicisi haline geliyor. Eğitim DVD’leri seyreden bebekler akranlarından daha az kelime biliyor.
Bebeklerin konuşmayı öğrenmesi ve geliştirmesi için üretilen DVD ve videoların, çocuklara yarardan çok zarar verebileceği bildirildi.
Yapılan araştırmaların, popüler video ve DVD'lerin bebeklerin dil gelişimini geciktirebileceğini, okuma yeteneklerini, kelime haznesiyle hafızalarını zayıflatabileceğini gösterdiği belirtildi.
Daily Mail'in haberine göre, konuyla ilgili yapılan 80 araştırmanın değerlendirilmesi sonucunda, küçükken çok fazla televizyon seyretmenin ileri yaşlarda hiperaktivite ihtimalini artırdığı da ortaya çıktı.
Araştırmayı kaleme alan Prof. Dimitri Hristakis, yeni yürümeye başlamış bir çocuğun uyanık kaldığı saatlerin yüzde 30 ila 40'ını televizyon karşısında geçirdiğini, çocukların yüzde 90'ının daha 2 yaşına varmadan düzenli TV izleyicisi haline geldiklerini söyledi.
Hristakis, ailelerin bebeklerinin IQ seviyelerini yükseltmek amacıyla kullandıkları "Baby Einstein" ve "Brainy Baby" gibi eğitim videolarının etkili olduğu yolunda bilimsel kanıt bulunmadığını, tam tersi bunların zararlı bile olabileceğini bildirdi.
-NE KADAR ÇOK DVD, O KADAR AZ KELİME...-
Tayland'da yakın zaman önce yayımlanan bir araştırma, 1 yaşın altındaki çocukların günde iki saatten fazla televizyon seyretmesinin, konuşma yeteneklerinin gecikmesi ihtimalini 6 kat artırdığını ortaya koydu.
Bir başka araştırma, söz konusu DVD'leri seyreden 7 ila 16 aylık bebeklerin, akranlarından daha az kelime bildiklerini gösterdi. DVD başında geçirilen her bir saatin 6 kelime daha az öğrenilmesine yol açtığı kaydedildi.
Acta Paediatrica Dergisinde yazan Hristakis, 3-5 yaş arasındakilere faydalı olduğu söylenen Susam Sokağı programının bile, daha küçük yaşta seyredilirse dil gelişimini erteleyebileceğini belirtti.
Hristakis, kendi araştırmalarından birinde, bebekken çok TV seyredenlerin okuma ve hafıza testlerinde iyi performans gösteremediklerini ifade etti.
Washington Üniversitesi öğretim üyesi Hristakis, ailelerinin çocuklarını medyaya maruz bırakma konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.
Hristakis, TV'nin ayrıca, oyuncaklarıyla, akranlarıyla veya aileleriyle oynayarak vakit geçirmek gibi daha önemli ve faydalı faaliyetlerin yerini aldığını belirtti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?