- Konu Sahibi maviucurtma
-
Ben de psikoloji eğitimimle biliyorum ki bir insanı iyiye teşvik etmek gerekir.Çünkü her insan eğitilebilir.Eğer gerektiği gibi tepkiler verilir, davranışları kendisini yargılamasını sağlayacak şekilde cezalandırılırsa istenmedik davranışı yok olur.Bu kadar yıkıcı olmayın lütfen
ne desek yok diyorsunuz bizden ne istiyorsunuz o zaman anlamadim ben:44:
Ben de psikoloji eğitimimle biliyorum ki bir insanı iyiye teşvik etmek gerekir.Çünkü her insan eğitilebilir.Eğer gerektiği gibi tepkiler verilir, davranışları kendisini yargılamasını sağlayacak şekilde cezalandırılırsa istenmedik davranışı yok olur.Bu kadar yıkıcı olmayın lütfen
Madem eğitimcisiniz eğitimde pekiştirmenin ne olduğunu bilirsiniz. O size tokat atıyor siz de affediyorsunuz. Sonra tekrar ve tekrar. Sevgilinizin tokat atma davranışını çoktan pekiştirmişsiniz. Üç kere yapmış ve hala onunlasınız. Artık tekrar bir tokat atmaması için hiç bir sebebi olamaz. Üzülerek söylüyorum ki bu davranışları devam edecek. Üstelik size telefonda "oraya geliyorum sen yiyeceğin dayağı düşün." diyor siz de kalkmış sırf bu yüzden ilişkimi harcayayım mı diyorsunuz. Benim için telefonda kurduğu o cümle dahi ayrılma sebebidir. Lütfen iyi düşünün hiç kimse sizden değerli değil. En çok kendinizi sevin.
4. olursa napcaksınız peki
Evet haklısınız davranışlarını pekiştirmiş oldum ama biz kavgalı zamanlarımız dışında çok iyi anlaşan bir çiftiz.Onun beni sevip sevmediğini anlayacak yaştayım.O beni çok seviyor,sürekli mutlu etmek istiyor.Sinirliyken yaptıgı davranışlarsa affedilemez biliyorum ama bu durumda ben tam ortadayım bir çelişki içerisindeyim
şiddeti hangi eliyle gösterdiyse o eli cezalandırmalı.. her dayak aklına geldiğinde o elide aklına gelip ağlatmalı... bu tip eğitimler ancak böyle olur şimdi bana kızacaksınız. ben kocamdan şükürler olsun hiç öylle bişi görmedim lakin çok küçüktüm bir iki kez babamı gördüm anneme vurdu hatta annemin kayınpederi biile anneme vurduğu içindayak deyince deliriyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?