ne yapmam gerektiğiyle ilgili yorumlarınız bekliyorum ?

Canım cok sıkıntılı zamanlar gecirmişşin ailende pek tutucu anladıgım kadarıyla allah yardımcn olsun.Burda üzerinde konusulması gereken sey sevgilinin sana sahip cıkmamıs olması ki bu en büyük sorun bence boyle bir durumda sen dayak yiyorsun filan elinden tutup evet ben seviyorum demeliydi cunku bunu tek taraflı yasamadn ki.Karsılıklı ne yasadınız bilemem ama sana sahip cıksaydı bu kadar sıkıntı yasamazdınız.Üzülerek belirtmeliyim ki sende cook sevsen 'bazı seyleri sindiremedim ayrıldık' diyemezdin.Allah yolunuzu acık etsin sıkılmıs ve yorulmussan artık bitirmeni tavsiye ederim aileler istemiyorsa hele br yakınıın tecrübesiyle soyluyorum ki bu ailelerin baskısı evlilikte de sürüyor yıpranırsın,yorulursun, cok aglarsın.Kolay gelsin sana İlk once gercekten sevdigin ve sevildiginden emin ol

Bi öptüm mesajından ilişkiye girdiğinizi sanan aile, çığlıklar atan anne, tekme tokat döven abiler ve baba, sürekli telefon karıştıran yenge.... Ne diyeceğimi şaşırdım. Yaşınız kaç peki?

Naptınız çözebildiniz mi konunun şeklini şemalini?

Ben de aynen öyle dedim.. “bugün çok güzeldi” mesajını derinleştirmiş senin ailen dedim. Bana dalga geçme lütfen diye kızdı konu sahibi.

Ben de aynen öyle dedim.. “bugün çok güzeldi” mesajını derinleştirmiş senin ailen dedim. Bana dalga geçme lütfen diye kızdı konu sahibi.

Evet mutlaka o mesajdan farklı şeyler çıkardılar, peki ailesi bunu namus meselesine çevirip dövmeye kalktığında konu sahibi susmuş mu yani düşündüğünüz gibi bişey olmadı diyememiş mi ben yine pek bişey anlamadım.

Konu sahibi sen kendini savunmadıysan ailene böyle bişeyin olmadığını anlatmadıysan şuan belki de şimdiye kadar senin onunla o gün farklı şeyler yaptığını düşünüyorlardır. Dayın da yüzümü eğdirdin demiş mesela nişanda sen bişey demedin mi? Niye kendini savunmuyorsun, neden yapmadım demiyorsun?

Konu baştan sona falso zaten argoca..
Kişi kendinden eminse mutluluğu neden yengesinin dudaklarında olsun ki..
Kaldı ki herkes ilişkisinde ne yaşar kendi bilir. Bir başkası bunu yargılayamaz. Yengesi kalkıp da bunu evleneceği insana anlatırsa bir kere ben onun insan olduğundan şüphe ederim. Bu etik midir? Sana ne! Ailenin namus bekçisi sen misin!!
Biz de kendi fikrimizi söylüyoruz. Sonra da yorum yapanlara kızıyor kendisi.
Bilmiyorum ki nasıl yardım etmek lazım konu sahibine.
Neden konu açtı o da ayrı muallak. Zaten çözene kadar göbeğimiz çatladı.

Siz sevdiğinizle her şeyi aşabileceğinize gönülden inanıyor musunuz. Bütün olanları unutup ailelerinizi karşınıza alıp konuşup , yaşananları izah edip , üzerine perde çekebilir misiniz. Bunun dışında kimsenin ağzı torba değil kapatamıyorsun, yengeniz olsun anne hala kayınpeder bunların hepsi ileride sizin canınızı sıkacak sözler söylerse, ben bunlara katlanırım sevdiğim insan beni korur arkamda olur diyor musunuz? Bu sorulara kendiniz cevap arayın içinizde, sevdiğinizle konuşun onun bakışı fikirleri ne bunları netleştirin kendi aranızda. Benim kendi fikrim şu başka biriyle evlendiğinizde yengeniz konuşursa sorun çıkar diye düşünüyorsunuz da, sevdiğinizle evlendiğinizle bu konuların tekrar gündeme gelip canınızın sıkılmayacağını nerden biliyorsunuz? Okudugum kadarıyla Aile şiddet göstermiş , akrabaların tavırları bir tuhaf, suçsuz günahsız durumlara maruz kalmışsınız, bu zamanlarda arkanızda kim vardı yanınızda size destek olan kim vardı? Sevgiliniz ile ayrılmadınız mı? Çıkıp siz bu muameleye maruz kalırken ben size ssahip çıktı mı? Küçümsemek için söylemiyorum ama Türk toplumunda kadın erkek kadar değer görmüyor, hele böyle durumlarda insanlar hep kadınlara kötü gözle bakıyor. Ama hayat Her şey insanlar için.. O yuzden o ne der bu ne düşünür diye düşünmeyin. Sizin yanınızda arkanızda olacak mı bunu düşünün.

Ayrıca başka biriyle evlenseniz sizi seviyorsa seviyordur, daha önce erkek arkadaşınızın olması neyi değiştirir ki. Hem bir şeylerde yaşamamışsınız. Bu da apaçık ortadayken, size güvenmeyecek sizi oldugunuz gibi sevecek , size aşık olan, saygı duyan bir insan zaten milletin lafıyla hareket etmez. Yanınızda olur. O yüzden bu ne eder şu ne der diye düşünerek olmaz. Evlilik yani bir ömür her şeyine katlanarak severek geçecek. İnsanların ne sıkıntıları oluyor, unutulup gidiyor.

Kısacası emin değilseniz, şahsi fikrim uzatmayın kendi yolunuza devam edin. Ne insanlar çıkar karşınıza.Sevgilim dediğiniz kişi de ileride bir yuva kurar o da evlenmek istediğinde aynı şeyler onun içinde geçerli akrabasınız. O düşünecek mi damat ne der diye?

Ama seviyor her zorluğa hazır hissediyorsanız güveniyorsanız da uzatmayın, çünkü ne kadar uzarsa o kadar kötüleşiyor.

söleki annemgile ben ozman abimE KIZI İSTEYİP BENİ CAYDIRMAYA ÇALIŞIOLARDI BEN BUNLARIN KIZINI ALDIM ONLAR BERDEL GİBİ OLMASIN DİE İSTEMEZLER BENM KIZIMI DİE DÜŞÜNMÜŞ

Eee sonra
Bu düşüncesi yersiz çıkmadı mı
Çocuk hala seni sevmiyo mu, senle evlenmek istemiyo mu
Ablası abinle evlendi diye duyguları viran mı oldu

Yarısına kadar okuyabildim. Ama öyle bir yazmışsınız ki
- odaya geçmişim - ben odadan çıkmışım -hepsi beni dövmeye başlamış
Sanki bunları yaparken bilinciniz yerinde değilmiş de o sırada yaptıklarınızı
size başkası anlatmış gibi yazmışsınız.

Buarada konunun başını anladım sonunu okuyamadım. Konu sahibinin derdi tam olarak ne?
Anlayan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

Yapmıo,etmio,bilio,sevio (ALLAH'ım sana geliyorum)

Vallahi anladıklarım üsttekilerden ibaret.
Bu nasıl karmaşık bir anlatım..Bir b... anlamadım ben..

Hala,sevgili,yenge,anne,baba,tekme tokat dayak..Öf neyse beynim firar etti.

Son düzenleme:

Al benden de o kadar
Bi de hala öyle cevap yazıyo
Bunca yoruma rağmen

Konu 7 sayfa gelmiş ama kocaman bir hiç var. Ne tam anlayan oldu, ne de bir yere varılabildi.
Diyebileceğim şu; konu sahibi kendini anlatmakta yetersiz kalıyor. Ailesine karşı da böyle ise eğer yani kendini ifade edemiyorsa susmak da bir cevap gibi gelebilir onlara..

Kiz burda derdini paylasmaya calismis. Ustune gitmesek.

Benim anlamadigim birsey var: abinle yengen evlenirken, kimse karsi cikmadi da, senin yengenin kardesiylew evlenmene neden karsi cikiyorlar?

Aileni istemiyor olamazlar, yoksa kizlarini abine vermezlerdi.

Su an calisiyorsan para biriktirmeye bak bence. Ailen hic saglam ayakkabi degil. Ayrica bence halan seni istese bile evlenmemelisin o yengenin kardesiyle. Cunku anladigim kadariyla sizin ailede butun iliskiler ic ice. Ilerde hayatina cok karisirlar.

Ilerde karsina sevdigin biri ciktiginda da acik acik anlatirsin her seyi. Evlenir, ailenle de seyrek gorusursun.

Aile aile degil ki zaten, dayaklar, yuze tukurmeler, tekmeler...

Allah sabir versin canim. Dedigim gibi, ben senin yerinde olsam uzak dururdum yengenin kardesinden.

haha kızlar hayır hayır ''sevmio,yapmıo,etmio''diye sürekli yazınca okurken sinirlendim

Çek üstteki mesajımı alıntılayınca benim bile patlatasım geldi dedim

Konu sahibi bu msn ağızları epey eskide kaldı
Ki o zaman da haz etmezdim
Lütfen sende şunu geride bırak ve kendini güzel Türkçemizle ifade et

Önce sevgiline kimse karşı değildi
Şimdi sevgilinin ablası ile abin evlendiyse ne olmuş
Hala seviyosanız yine evlenebilirsiniz ki en başından babana demiştin zaten
O da tamam demişti
Ne değişti

Sen niye başkasıyla evlenirsem yengem ispikler mi diyosun
Esas oğlandan soğudun mu ?

yok be çekim ilaveten bir patlatanda o an ben olmak istedim :)

okuldayken yurttan bir aklıma geldi.2 kız kendi arasında kavga etmişti de birisi bu ayar aynen ne dense anlamıyordu.kızı dövemediği için(sonradan anlatırken kendi deyimiyle) kendi hastanelik oldu sinir krizi geçirdi. sonuçta dövüp de disiplinle uğraşacağıma hastaneyle uğraştım demişti o geldi aklıma bir an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…