ne yapmam lazım bilmiyorum

Erkekler bazen haklı...
Böyle şeylere değer vermediğim için anlaşamıyoruz doğal olarak...
Yıldönümüymüş... Peh..... Aile bağları daha önemli benim için...
Soruma kimse cevap veremiyor ama tekrar sorayım: Elif'in ailesi zor durumdayken "Anne bizim yıldönümüz, dünyanın en önemli olayı, çok mühim, siz sürünün biz tatile gidiyoruz" diyebilecek mi? Buna da cevap gelemeyecek ya hadi neyse...

Size de iyi forumlar...

Yalnız olayı nerenizden anlıyorsunuz merak ettim. Kadın sabahtan akşama kadar çalışıyor, eltileri evde keyif yapıyor,
Çocuğu doğuran anası babası bir kuruş vermiyor, sen 1500 tl her birine veriyorsun
onun da çoluğu çocuğu var, ne olacağı belli değil. (Bu ülkede kime ne zaman ne olacağı belli değil)
Ki kadıncağız tüm bunlar olmasa her türlü yardıma hazır.

Ayrıca olmasalardı saçma sapan yapılara üye, ona mı sormuşlar? Duyan da başka şeyden mağdur oldular sanacak. Tövbe tövbe...

Öyle bir algı yaratıyorsunuz ki sanki ben "Ay yzık o aileye mağdur olmuşlar" demişim.
Elifin karakterini az çok biliyoruz. Eltisine gıcık diye yalan bile söylüyor olabilir. Ne malum o örgüte üye oldukları?
Ne biliyoruz eltilerin iş aramadıklarını? Bende tam olarak onu diyorum, (Bu ülkede kime ne zaman ne olacağı belli değil).
Bakarsın yarın hooop onlarda ters köşe olmuş. Zor durumlardan geçiyoruz ülkecek... Biraz sabır etmeli bence...

Sanırsın eşi yıllarca yardım yapmış. Eminim 1 en fazla 2 ay yardımda bulunmuştur. Hemen surat asmaya gerek yok

Ne biliyorsunuz Elif'in ailesinin Eliften böyle bir talebi olacağını? Belki duyurmuyorlar dahi sıkıntılarını? Eldeki ile idare ediyorlar,araba varsa satıp idare ediyorlar? Herkes hem karnım doysun hem pastam dursun hesabı yaşamıyor.
Zaten verilmesin diyende yok,siz konuyu çok farklı bir yere çekiyorsunuz. Oraya verilebiliyorsa 2 günde ,para vermesine ses etmeyen (ki hakkı var o parada gayet) eşinin gönlünü yapsın diyoruz. Ayrıca neden gidilemesin tatile? Acaba o aileler (kardeşler ve eşleri) lüksünden vazgeçiyor mu? Bunu sormak lazim konu sahibinin iki günlük tatiline laf edene kadar.

Siz konu sahibinin yazmadığı şeyleri nereden biliyorsanız bende oradan biliyorum...
Varsayım yani...

Ya aynen bence de, dikkat ediyorum onların ürünlerini bile almıyorum artık bakıyorum marketlerde hala raflarda...

Olur mu canım. Niye satsınlar. Hem karnım doysun hem pastam dursun diyorlar kaldı ki konu sahibi verme de dememiş bu zamana dek,tatile gidemeyince patlamış doğal olarak ama gelde anlat.

Valla Elifin geçmişini bilmem artık. Dedektiflik yapamıycam. Ama şu koşullarda haklı olduğu yönler de var. Ben olsam canım pahasına kardeşime destek olurum. Çünkü bilirim ki onlar da bana olur. Ama benim annem babam da sen bir dur biz bir olalım, senin de çoluğun çocuğun var, yetmezse sana da söyleriz derdi. Ayrıca bir de şu var ki, yarın bir gün, sen kendinden ödün verip yardımcı olurken, hiç gıkı çıkmayanlar, yaptığın her şeyi yok sayıp bir de sana sövebilirler. Bu dünya da yapmayan yaranıyor maalesef...

Olur mu canım. Niye satsınlar. Hem karnım doysun hem pastam dursun diyorlar kaldı ki konu sahibi verme de dememiş bu zamana dek,tatile gidemeyince patlamış doğal olarak ama gelde anlat.
İşlerine geldikleri gibi anlayıp yorumladıkları için bi nevi aynı dilden konuşmuyoruz aslında. Konu sahibi tatilinden vazgeçeceğine onlar neden arabalarından vazgeçmiyorlar mesela? Madem tatil çok lazım değil, araba da çok lazım değil. Acilse taksiye binsinler, değilse otobüse, vapura. Katıysa katı kardeşim, ben böyle düşünüyorum. Düşünsenize, sizden daha iyi yaşayanlar sizin 1500 liranıza ihtiyaç duyuyor? Ama sizden daha yüksek standartta yaşamaya devam ediyorlar.

Kız daha ne kadar açıklayıcı yazsın.
Kiradayız borcumuz var para vermesine takılmadım sadece onları düşündüğü kadar benim de gönlümü azcık yapsaydı demek istemiş.
KV kp onların kredilerine yardım ediyor hem eltiler çalışmıyor birde bu kız tatil istedi diye suçlu oluyorr.Vayy be

Elif, onceki konuda da malum baglantilardan bahsetmisti ama ayni uye yine komsusunu ornek vermisti durumun netligini bile bile. Yine ayni seyi yapiyor. Zaten yillarca magdur edebiyati yaparak milletin kanini emdiler ve su an da ayni seyi yapiyorlar. 2 kardesin evi arabasi varken esleri calismazken hic gocunmadan kizcagizin hanesine giren paraya goz dikmisler. Milleti somurmek bagimlilik yapmis maalesef.

elifff_____ Canim ben destegi oldugunu bildigim firmalardan alisveris bile yapmiyorum senin kocanla isin daha zor. Is tatilden cikmis...
Ama elifin kayinlari zaten konumuz ve com uyardim bu konu hakkinda diyor. Yani bağları varmış işte. Esimin kuzeni darbe gecesi sarachanede sirtindan girip gogsunden cikan bir kursunla vefat etti. Merhamet duyamiyorum uzgunum.

Elif araba kullanabiliyor musun? Kendine ayri bir araba alsana maasin var kredi cek al
Kullanmayi bilmiyorsan da ogren
Cik artik su dusuncesiz herifin kanatlarinin altindan ya
Valla biraz kendini dusun
Kendini dusunmeyeni el niye dusunsun?
Evet kullanıyorum çok da istiyorum almayı ama bekliycek bi süre artık
Sizi sömürmüşler resnem çok üzücü insan önce evladı ev sahibi olsun ister

Evet olabilir bu şekilde
Defol ne diyim
İyi çok şükür ama para içinde yüZmüyoruz ki, yardım ederiz tabi ama bizi sarsmamak şartı ile

Aynen öyle ve eşim bunu. Göreneyecek kadar kör
Evet anne ve babasınun eline her ay 5bingeçiyo illaki borçları olacak ama biraz onlarda yardım edebilirler tüm yük bizde
Aynen öyle ben yanlış anlamadın diye ne kadar verdiğini bile sormadım

Aynen öyle biz bile iki maaşlı olduğumuz halde arabayı satmayı düşündük bir ara vazgeçtik

Elif sen en son kocanla ev arkadaşı oluyordun . Ben orada kaldın ne ara bu kadar konu gelişti....
Evet oldum zaten oda brz daha üzerme düşmeyebaşladı sadece sorunlar çözülmedi yani neyse bu konunun yeri burası değil

Aynen ya tstil bile denmez 2günlük kaçamak
Tşk ederim çok güzel açıklamışsın
Senin hasta olduğunu düşünüyorum artık o yüzden istediğin kadar saçmala takmışsın bana kafayı
İşte özet bu tşk ederim

Bu akşam yemeğe gittik kvlere eşim çıkarken babasına dedi ki birikmilini çıkarıp versene çocuklara (kardeşlerine yani) oda yeri mi var biley söyledi, annesi zaten hiç oralı değil neyse eşim brZ sitem etti arkalarından bu kadar insan etkilendi onların yüzünden filan dedi
Oda farkında durumun bizi sarstığının ama hala saçma sapan davranmaya devam ediyo
Dengeyi kuramıyo katdeşine de yardım etsin benim gönlümüde yapsın yapsın derken zaten ona muhtaç değilim ama laf etmesin itiraz etmesin

Baktin koca anlayissiz
Elindekini avucundakini kardeslerine yediriyor
Kredi cek ve araba al
Maasinla odersin
Dolayisiyla kocan da robin hoodluk yapamaz ortalikta dolanip

Bence siz inatla anlamak istemiyorsunuz. Ben elifi surekli elestiririm cogu konuda da haksiz bulmusumdur. Ama bu konuda sonuna kadar ve dibine kadar hakli. Kardes kardes diyorsunuz tamam eyvallah. Ben kardesimi lise universite okuttum hatta yurtdisi master a gitmesine destek oldum. O derece etimdir canimdir. Ama issiz kalmissa esi de calismiyorsa ve is aramak icin de cabalari yoksa ben de gozunun yasina bakmam. Kusura bakmasinlar da elif de biz diger calisan kadinlar da ev hanimlari evde gun yapsin diye para kazanmiyoruz. Ki elif yardim edilmesi taraftari ama once bizim hayatimiz ihtiyaclarimiz( evet tatil bir ihtiyac) dedigi icin carmiha gerecekseniz kadini anlayisinizdan suphe ederim. Biz burda issizken abim tatile gidiyor diyecek kardesin de alnini karislarim. Madem durum bu anne baba kardes azar azar yardim eder faturasi kredisi odenir esler hemen yeni is aramaya koyulur bu donemde. Ama yatis soz konusu ise yani karsi taraftan bir iyi niyet gorememissem bi daha tek kurus koklatmam. Ne kadar humanistsiniz masallah. Masumiyet karinesi geregi issiz kalma konusunda yorum yapmiyorum ama ortaokul yillarinda pamuk tarlasinda calismis lisede universitede garsonlukla para kazanmis biri olarak her isi yaparim diyorum onca egitimime ragmen. Bu yuzden de insan isterse her iste calisir ekmegini tastan cikarmali. O bu yardim etsin ben evde oturayim yiyeyim oooh ne ala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…