- 18 Haziran 2016
- 1.218
- 1.155
- 48
- Konu Sahibi elifff_____
Eger esini oyle alistrrsan tepkini koymazsan canim esin hep yardim etmek ister elini avcunu onlara harcar bu aliskanlik haline gelir..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
olabilir ama o zaman laf etmesin işte bana
benim niyetimde bu zaten yani tartışarak değil konuşarak halletmek
misafirhanene bişey tutmaz bide zaten 1-2 gece kalcaz en fazla
Aaaa eltiler rahat rahat oturuyolarsa ben niye tatilimden olayim neden gecim derdi cekeyim o da ayri meselene kıytırığı ya benm tatilim tabiki önemli olacak
bile bile bu duruma geldiler
ve bin kere söyledim vermesinde değilim ben ama verdiği miktar bizi zor duruma sokuyor
yazdıklarının altına imzamı atarım
bilmiyorum birikimlerinin olup olmadığını
bizim hiç bir ilgimiz yok yani eşiminde benimde çok şükür
hiç kavga etmek istemiyorum umarım etmeyiz
yok o rahat bi ilgisi yok yani. kardeşleri çok farklı ondan
maaş almaya devam ediyolar evet ama biri 800 tl almış geçen ay
evet krediler var ödediğimiz yani verilir yardım edilir ama bi sınırı olmalı
ben onların yaptıkları hatalar yüzünden neden kemer sıkıyorum
hiç bilmiyorum eltilerimin zaten umurlarında değil umurunda olan insan iş arar çünkü asla kınamıyorum yardım etmeyelim de demiyorum kesinlikle edelim tabi amaa bir sınırı olmalı
yani onların evleri var şu an bizim evimiz bile yok bi krediyle girdik ama ödeyemezsek çıkıcazElif kesinlikle haklısın.
Ben sabahın köründe işe gidip hamile halimle bir kaprisim filan yoksa eltim de çalışmayıp benden rahat geçiniyor ise bende büyük tepkiler verirdim.
Burada insanların önerisi eltin ve kayınların iş bulsun olmadı limon satsın denmesi gerekiyordu.Ev hanımları butik pastacılık el işi neler yapıyorlar.Hazırcılığa alışmış herkes ohhhh.
Bir de iyi günde kimse aramaz sormaz eminim biri düğününde ihtiyacın var mı diye sormamıştır bile eee Elif çalışıyor.Ama kötü günde kardeşş.
işte kardeş olunca bişey diyemiyorum ama tabi ki beni kısıtlamasına izin vermycemEger esini oyle alistrrsan tepkini koymazsan canim esin hep yardim etmek ister elini avcunu onlara harcar bu aliskanlik haline gelir..
ben burda sorsam yanlış anlarmı diye bile düşünüyorumönce miktarları öğrenin o zaman ne kadar para vermiş, geçinmek için elinizde ne kadar para kalmış. eğer gerçekten sizin elinizde kalan para onlara verilen paradan çoksa (ki evleri arabaları var diyorsun) o zaman ciddi problem çıkartmakta haklısın. mevzu sadece tatil mevzu da olmaz o zaman, direk sizi zor durumda bırakmış olur başkalarını yaşatmak için.
o zaman ona bi karşı çıkmak lazım işte. ama tek tatil için verdiği paranın lafını yaparsınız burda olduğu gibi evde de eşinizden yardım istersiniz. azıcık kendimi eşinizin yerine koyuyorum, kardeşim sıkntı çekiyorsa tatile gitmiyorum diye surat asan eşimin yüzüne bakmam. ama işte o dengeyi ne kadar ayarlayabildi, sıkıntı orda.
Elif araba kullanabiliyor musun? Kendine ayri bir araba alsana maasin var kredi cek alyani onların evleri var şu an bizim evimiz bile yok bi krediyle girdik ama ödeyemezsek çıkıcaz
işte kardeş olunca bişey diyemiyorum ama tabi ki beni kısıtlamasına izin vermycem
Bende kardes diye ana baba diye durumlari cok iyi olmasina ragmen tepki koymadim bende calisydm onlar yiyodu sonra ortada kalakaldik cok zor gunler yasadik maddi anlamda esime oyle bi tepki koydumki ya ailen ya ben dedim artik yeter dedim evlendim evleneli ailesine yardim ettigi icin ne tatile gidebildik ne bir hediye alabildi en sonda iste patladim ve sonra duydukki esimin yardimlariyla calisip cabalayip ev almislar kendilerine o gunden sonrada muhattap olmadim zaten..yani onların evleri var şu an bizim evimiz bile yok bi krediyle girdik ama ödeyemezsek çıkıcaz
işte kardeş olunca bişey diyemiyorum ama tabi ki beni kısıtlamasına izin vermycem
sorma şekline göre yanlış anlayıp anlamayacağı değişir işte. hesap sorar gibi değil de mesela uzun zamandır beğendiğin bişey indirime girmiş de almak istemiş ama tam bütçenizi bilmediğin için alamamış gibi sorabilirsin. borçlarımızı ödedik mi, elimizde ne kadar para kaldı bu ay, ona göre bişeyler almak istiyorum sezon sonu indirimlerinden gibi mesela.ben burda sorsam yanlış anlarmı diye bile düşünüyorum
1 gece kalacaktık adı tatil bile değil bunun aslında
bence sen olayı işine geldiği gibi yorumluyosun çünkü haksız olduğunun farkındasın
biz bu konuda kavga filan etmedik ben öyl birşey dedim mi?
ayrıca ben onlara yardım etmeyelim dedim mi öyle bir yorumum var mı?
tabiki yardım edeceğiz ama 1500 1500, 3bin bizze kalcak 3 bin küsür taksit ödüyoruz kredi ödüyoruz, bize ne kalacak pardon ama???
ayrıca kocamın parası varken yanında değilim benimde gelirim var ve 2 günlük tatil en büyük hakkım ayrıca gideceğimiz yerde üni misafirhaneleri var onda bile kalabiliriz maksat değişiklik olsun.
bunun üzerine yine aynı şeyleri tekrar ederek yorum yaparsan artık senden şüphe etmeye başlıycam
merhaba herkese
başka bir konumda bahsetmiştim eşimin kardeşi işinden oldu ona yardım edecek diye...şimdi diğer kardeşide işinden oldu ve ona da yardım edecekmiş. ben çalışmasam yine edermiydi bilmiyorum.. neyse kendini yerine koyuyorum anlamaya çalışıyorum bende yardım ederdim kardeşime ki zaten onlar kardeşim gibi ama benden önce anne ve babam yardım ederdi. kv ve kp in emekleri maaşları var durumları gayet iyi neden onlarda yardım etmiyor bilmiyorum.
dediğim gibi anlamaya çalışıyorum biraz ama son söylediği şeyde çileden çıktım, ekimde evlilik yıldönümümüz ve biyerlere gidecektik bu sabah işe yolda giderken, belki gidemeyiz dedi maddi durumdan dolayı bende bozuldum ve anladı çok bozulduğumu, akşam iyi bi konuşmak istiyorum ama hep kavgayla sonuçlanıyo konuşmalarımız bu konuda yardım istiyorum sizden.
bide geçen konumda bahsetmiştim eşim eltimi arayıp yardımcı olacağını söylemiş maddi konuda, bu konuda ''bir daha ona maddi konuda yardımcı olacağını söylemeni yada hissettirmeni istemiyorum, ben eve kapanıp çalışırken o gezmelerdeydi'' demek istiyoorum.!
haksızmıyım siz söyleyin lütfen
Ay ters tepmesin Elif. Demesin sonra bak tatile gitmeni olumsuz karşılamışlar diye zira var öyle bir grup buradada![]()
Ama elifin kayinlari zaten konumuz ve com uyardim bu konu hakkinda diyor. Yani bağları varmış işte. Esimin kuzeni darbe gecesi sarachanede sirtindan girip gogsunden cikan bir kursunla vefat etti. Merhamet duyamiyorum uzgunum.Bu sürecin en kötü tarafı bu sanırım .
Siyasete girmek istemiyorum ama Ergenekon zamanında da gördük. Pardon dediler çıkardılar.
O zaman da o insanların karşısında Ohh olsun denilip sigara içildi =)
Fetö üyeleri tabiki açığa alınsın hatta hapis cezası alsın. Sağ görüşlü bir insan değilim dolayısıyla geçmişte de en ufak sempatim yoktu kandirilmadim yani.ama hukuk bilmek lazım şu an açığa alınan her insan fetocu değil . Tedbir amaçlı alınıyor . Daha sonra degerlendirecekler. Komşumuz alındı mesela hatta nezarette kaldı direkt . Oh olsun diyenler oldu avukatı davayı almak istemedi eşine hiç kimse geçmiş olsuna gitmedi ki Atatürkçü bir aileydi bunlar . şimdi çıkış işlemleri başlamis yani adam masum görevine de geri dönecek .
Ee şimdi biz karşısına geçip Ohh olsun deseydik ayıp değil miydi bize ?
Masumiyet karinesi vardır hukukta.
Bu adamın ki kısa sürede ortaya çıktı .
3 ayda 6 ayda 9 ayda belli olacak olanlar var .
Belki hiç olmayacak olanlar da .
Bunları düşünüp hareket etmek gerekiyor
Valla durumu iyimiski adam çıkarıp veriyi 1500 u.. sizinde tek derdiniz karı kocaya kavga ettirmeniz.. etsede biran önce boşa demeniz.. Üstelik yardım etmek kadar güzel. Bişey varmı şu dünyada.. Allah kimseyi muhtaç etmesin.. Edip te sizin gibi vicdansizlarin eline düşürmesin.. buarada gün gelir sizde böyle muhtaç bi duruma duserseniz (allah kimseye gostermesin) emin olun ki kimse size yardım etmez.. kalbiniz katılasmış çünkü.. yazık çok yazık1500 tlye de niye etmesin yahu asgari ücret veriyorlar anne babaları da sağmış burda böyle yazanlar kendi başlarına gelse 100 tlye laf eder ortalık kaldırır.
Adam 3 bin lirasının 1500 ünü veriyor yahu bırakın da kadının da söz hakkı olsun biraz.Açığa alınmışlar maaşın 2/3 ünü alıyorlar zaten anne babalar sağ yani adama da 3 bin lirasının 1500ünü yollamak düşmez kusura bakmayın bu kalp katılığı ise kalbim katıdır o zaman evetValla durumu iyimiski adam çıkarıp veriyi 1500 u.. sizinde tek derdiniz karı kocaya kavga ettirmeniz.. etsede biran önce boşa demeniz.. Üstelik yardım etmek kadar güzel. Bişey varmı şu dünyada.. Allah kimseyi muhtaç etmesin.. Edip te sizin gibi vicdansizlarin eline düşürmesin.. buarada gün gelir sizde böyle muhtaç bi duruma duserseniz (allah kimseye gostermesin) emin olun ki kimse size yardım etmez.. kalbiniz katılasmış çünkü.. yazık çok yazık
Bir hafta ertelese birşey değişecek mi peki?O gruptakilerden biri de benim... (Bıçaklı smiley gelecek buraya)
Benim tepkim tatile değil, elifin surat asmasına.
Hani Elif "Benim sağlık sorunlarım var ama kardeşin yardım ediyor" dese eyvallah.
Tamam tatil de ihtiyaç ama 1 hafta ertelenebilen bir ihtiyaç
Siz tatile gidemedi diye ölen birini tanıyorsanız bilemem.. Ben tanımıyorum..
Amaan banane. Herkesin kardeş sevgisi farklıdır. Yarın öbür gün elifin ailesi zor durumdayken kocasını alıp kaplıcalara tatile gider umarım diyeceğim ama yapmaz ona da eminim.
Bu arada siz bu "gruba" şaşırıyorsunuz ama bence daha değişik bir grup var. "KArdeşime asla para vermem" diyenler... Kardeş herkese aynı şeyi ifade etmiyor sanırım. Ben gerekirse arabamı satar veririm.
+1Bir hafta ertelese birşey değişecek mi peki?
Sonraki haftalarda da paraları olmayacak zira konu muallakta,kardeşlerin ne olacağı belli değil ki. 1 aylık bir mevzu değil ki,belki 6 ay sürecek kim bilebilir.
Konu sahibi çalışıyor,kazanıyor,eşi 1.500 lirayı şak diye verip,öteki kardeşede vereceğinin sözünü veriyor,konu sahibi buna bir yorum getirmemiş,idare etmiş zaten,bir zahmette eşi 2 gün gönlünü yapsın eşinin,çok zor olmamalı degil mi?
Ayrıca eltiler çalışmıyor,kimsenin bir çabası yok,oturup para bekliyorlar bu doğru mu sizce? Bence değil.
Siz verin,tatilede gitmeyin kendi kararınız,kimse sormadı bunuda neden her mesajınızda ısrarla belirttiğinizi anlamadım.
Ayrıca kimse kesinlikle kardeşe para vemem kafasında değil,biz burada tatil diyoruz,yıldönümü diyoruz. O mevzuya konu sahibide karışmamış zaten. Tatile gidemeyince patlamış haklı olarak.
Neyse size iyi forumlar.