ne yapmam lazım bilmiyorum

Bir hafta ertelese birşey değişecek mi peki?
Sonraki haftalarda da paraları olmayacak zira konu muallakta,kardeşlerin ne olacağı belli değil ki. 1 aylık bir mevzu değil ki,belki 6 ay sürecek kim bilebilir.
Konu sahibi çalışıyor,kazanıyor,eşi 1.500 lirayı şak diye verip,öteki kardeşede vereceğinin sözünü veriyor,konu sahibi buna bir yorum getirmemiş,idare etmiş zaten,bir zahmette eşi 2 gün gönlünü yapsın eşinin,çok zor olmamalı degil mi?
Ayrıca eltiler çalışmıyor,kimsenin bir çabası yok,oturup para bekliyorlar bu doğru mu sizce? Bence değil.
Siz verin,tatilede gitmeyin kendi kararınız,kimse sormadı bunuda neden her mesajınızda ısrarla belirttiğinizi anlamadım.
Ayrıca kimse kesinlikle kardeşe para vemem kafasında değil,biz burada tatil diyoruz,yıldönümü diyoruz. O mevzuya konu sahibide karışmamış zaten. Tatile gidemeyince patlamış haklı olarak.
Neyse size iyi forumlar.

Erkekler bazen haklı...
Böyle şeylere değer vermediğim için anlaşamıyoruz doğal olarak...
Yıldönümüymüş... Peh..... Aile bağları daha önemli benim için...
Soruma kimse cevap veremiyor ama tekrar sorayım: Elif'in ailesi zor durumdayken "Anne bizim yıldönümüz, dünyanın en önemli olayı, çok mühim, siz sürünün biz tatile gidiyoruz" diyebilecek mi? Buna da cevap gelemeyecek ya hadi neyse...

Size de iyi forumlar...

İşte bende onu diyorum.
Kardeşleri zor durumdayken senle tatile gitmedi diye niye bozuluyorsun?
Eğer malum sebepten işten atıldıysa bu insanlar fişlenecek ve belki de ömür boyu iş bulamayacak.
Ailecek endişelilerdir yani.
Tam koyun can derdinde kasap et derdinde durumu.
Millet artık nasıl geçineceği diye düşüyor, sen ise iki günlük kıytırık tatili dert ediyorsun.

Tatil bekleyebilir ama kardeşlik beklemez.
Asıl eşinin bozulması lazımdı, sen tatilin lafını açtığın anda.

Yalnız olayı nerenizden anlıyorsunuz merak ettim. Kadın sabahtan akşama kadar çalışıyor, eltileri evde keyif yapıyor,
Çocuğu doğuran anası babası bir kuruş vermiyor, sen 1500 tl her birine veriyorsun
onun da çoluğu çocuğu var, ne olacağı belli değil. (Bu ülkede kime ne zaman ne olacağı belli değil)
Ki kadıncağız tüm bunlar olmasa her türlü yardıma hazır.

Ayrıca olmasalardı saçma sapan yapılara üye, ona mı sormuşlar? Duyan da başka şeyden mağdur oldular sanacak. Tövbe tövbe...

Yalnız olayı nerenizden anlıyorsunuz merak ettim. Kadın sabahtan akşama kadar çalışıyor, eltileri evde keyif yapıyor,
Çocuğu doğuran anası babası bir kuruş vermiyor, sen 1500 tl her birine veriyorsun
onun da çoluğu çocuğu var, ne olacağı belli değil. (Bu ülkede kime ne zaman ne olacağı belli değil)

Ayrıca olmasalardı saçma sapan yapılara üye, ona mı sormuşlar? Duyan da başka şeyden mağdur oldular sanacak. Tövbe tövbe...

Öyle bir algı yaratıyorsunuz ki sanki ben "Ay yzık o aileye mağdur olmuşlar" demişim.
Elifin karakterini az çok biliyoruz. Eltisine gıcık diye yalan bile söylüyor olabilir. Ne malum o örgüte üye oldukları?
Ne biliyoruz eltilerin iş aramadıklarını? Bende tam olarak onu diyorum, (Bu ülkede kime ne zaman ne olacağı belli değil).
Bakarsın yarın hooop onlarda ters köşe olmuş. Zor durumlardan geçiyoruz ülkecek... Biraz sabır etmeli bence...

Sanırsın eşi yıllarca yardım yapmış. Eminim 1 en fazla 2 ay yardımda bulunmuştur. Hemen surat asmaya gerek yok

Erkekler bazen haklı...
Böyle şeylere değer vermediğim için anlaşamıyoruz doğal olarak...
Yıldönümüymüş... Peh..... Aile bağları daha önemli benim için...
Soruma kimse cevap veremiyor ama tekrar sorayım: Elif'in ailesi zor durumdayken "Anne bizim yıldönümüz, dünyanın en önemli olayı, çok mühim, siz sürünün biz tatile gidiyoruz" diyebilecek mi? Buna da cevap gelemeyecek ya hadi neyse...

Size de iyi forumlar...
Ne biliyorsunuz Elif'in ailesinin Eliften böyle bir talebi olacağını? Belki duyurmuyorlar dahi sıkıntılarını? Eldeki ile idare ediyorlar,araba varsa satıp idare ediyorlar? Herkes hem karnım doysun hem pastam dursun hesabı yaşamıyor.
Zaten verilmesin diyende yok,siz konuyu çok farklı bir yere çekiyorsunuz. Oraya verilebiliyorsa 2 günde ,para vermesine ses etmeyen (ki hakkı var o parada gayet) eşinin gönlünü yapsın diyoruz. Ayrıca neden gidilemesin tatile? Acaba o aileler (kardeşler ve eşleri) lüksünden vazgeçiyor mu? Bunu sormak lazim konu sahibinin iki günlük tatiline laf edene kadar.

Ne biliyorsunuz Elif'in ailesinin Eliften böyle bir talebi olacağını? Belki duyurmuyorlar dahi sıkıntılarını? Eldeki ile idare ediyorlar,araba varsa satıp idare ediyorlar? Herkes hem karnım doysun hem pastam dursun hesabı yaşamıyor.
Zaten verilmesin diyende yok,siz konuyu çok farklı bir yere çekiyorsunuz. Oraya verilebiliyorsa 2 günde ,para vermesine ses etmeyen (ki hakkı var o parada gayet) eşinin gönlünü yapsın diyoruz. Ayrıca neden gidilemesin tatile? Acaba o aileler (kardeşler ve eşleri) lüksünden vazgeçiyor mu? Bunu sormak lazim konu sahibinin iki günlük tatiline laf edene kadar.

Siz konu sahibinin yazmadığı şeyleri nereden biliyorsanız bende oradan biliyorum...
Varsayım yani...

Şu malum sebep eğer aklımdan geçen şeyse zırnık koklatmazdım. O kocam olacak adamı da neyse... Elif sen kocanın gözünde bir çok konuda banlandığından ötürü sen bu konuyu melekler gibi gündeme getirsen bile , kocan olay çıkartacak. Isin çok zor.
Ya aynen bence de, dikkat ediyorum onların ürünlerini bile almıyorum artık bakıyorum marketlerde hala raflarda...

+1
Çok saçma ya, evi arabası olan insanlarmış bi de yani. Kardeş arabasından eksik kalmıyorken konu sahibi tatilinden neden geri kalsın ben de bunu anlamıyorum. Satsın arabasını karşılasın ihtiyacını. Kira verme, otobüse binme, eline hala daha az da olsa bir miktar para geçsin ama senin yüzünden kardeşin maaşının yarısını sana versin, bi tatile bile gidemesin insanlar. Oldu canım. Bu ülkede bir ev için insanlar 10-15 yıl kredi ödüyorlarsa, bir arabayı ha deyince alamıyorlarsa ev ve araba sahibi olmak durumunun bu şartlarda iyi olduğunu gösterir kimse kusura bakmasın.
Olur mu canım. Niye satsınlar. Hem karnım doysun hem pastam dursun diyorlar kaldı ki konu sahibi verme de dememiş bu zamana dek,tatile gidemeyince patlamış doğal olarak ama gelde anlat.

Öyle bir algı yaratıyorsunuz ki sanki ben "Ay yzık o aileye mağdur olmuşlar" demişim.
Elifin karakterini az çok biliyoruz. Eltisine gıcık diye yalan bile söylüyor olabilir. Ne malum o örgüte üye oldukları?
Ne biliyoruz eltilerin iş aramadıklarını? Bende tam olarak onu diyorum, (Bu ülkede kime ne zaman ne olacağı belli değil).
Bakarsın yarın hooop onlarda ters köşe olmuş. Zor durumlardan geçiyoruz ülkecek... Biraz sabır etmeli bence...

Sanırsın eşi yıllarca yardım yapmış. Eminim 1 en fazla 2 ay yardımda bulunmuştur. Hemen surat asmaya gerek yok

Valla Elifin geçmişini bilmem artık. Dedektiflik yapamıycam. Ama şu koşullarda haklı olduğu yönler de var. Ben olsam canım pahasına kardeşime destek olurum. Çünkü bilirim ki onlar da bana olur. Ama benim annem babam da sen bir dur biz bir olalım, senin de çoluğun çocuğun var, yetmezse sana da söyleriz derdi. Ayrıca bir de şu var ki, yarın bir gün, sen kendinden ödün verip yardımcı olurken, hiç gıkı çıkmayanlar, yaptığın her şeyi yok sayıp bir de sana sövebilirler. Bu dünya da yapmayan yaranıyor maalesef...

Olur mu canım. Niye satsınlar. Hem karnım doysun hem pastam dursun diyorlar kaldı ki konu sahibi verme de dememiş bu zamana dek,tatile gidemeyince patlamış doğal olarak ama gelde anlat.
İşlerine geldikleri gibi anlayıp yorumladıkları için bi nevi aynı dilden konuşmuyoruz aslında. Konu sahibi tatilinden vazgeçeceğine onlar neden arabalarından vazgeçmiyorlar mesela? Madem tatil çok lazım değil, araba da çok lazım değil. Acilse taksiye binsinler, değilse otobüse, vapura. Katıysa katı kardeşim, ben böyle düşünüyorum. Düşünsenize, sizden daha iyi yaşayanlar sizin 1500 liranıza ihtiyaç duyuyor? Ama sizden daha yüksek standartta yaşamaya devam ediyorlar.

Kız daha ne kadar açıklayıcı yazsın.
Kiradayız borcumuz var para vermesine takılmadım sadece onları düşündüğü kadar benim de gönlümü azcık yapsaydı demek istemiş.
KV kp onların kredilerine yardım ediyor hem eltiler çalışmıyor birde bu kız tatil istedi diye suçlu oluyorr.Vayy be

Elif, onceki konuda da malum baglantilardan bahsetmisti ama ayni uye yine komsusunu ornek vermisti durumun netligini bile bile. Yine ayni seyi yapiyor. Zaten yillarca magdur edebiyati yaparak milletin kanini emdiler ve su an da ayni seyi yapiyorlar. 2 kardesin evi arabasi varken esleri calismazken hic gocunmadan kizcagizin hanesine giren paraya goz dikmisler. Milleti somurmek bagimlilik yapmis maalesef.

elifff_____ elifff_____ Canim ben destegi oldugunu bildigim firmalardan alisveris bile yapmiyorum senin kocanla isin daha zor. Is tatilden cikmis...
Ama elifin kayinlari zaten konumuz ve com uyardim bu konu hakkinda diyor. Yani bağları varmış işte. Esimin kuzeni darbe gecesi sarachanede sirtindan girip gogsunden cikan bir kursunla vefat etti. Merhamet duyamiyorum uzgunum.

Elif araba kullanabiliyor musun? Kendine ayri bir araba alsana maasin var kredi cek al
Kullanmayi bilmiyorsan da ogren
Cik artik su dusuncesiz herifin kanatlarinin altindan ya
Valla biraz kendini dusun
Kendini dusunmeyeni el niye dusunsun?
Evet kullanıyorum çok da istiyorum almayı ama bekliycek bi süre artık
Bende kardes diye ana baba diye durumlari cok iyi olmasina ragmen tepki koymadim bende calisydm onlar yiyodu sonra ortada kalakaldik cok zor gunler yasadik maddi anlamda esime oyle bi tepki koydumki ya ailen ya ben dedim artik yeter dedim evlendim evleneli ailesine yardim ettigi icin ne tatile gidebildik ne bir hediye alabildi en sonda iste patladim ve sonra duydukki esimin yardimlariyla calisip cabalayip ev almislar kendilerine o gunden sonrada muhattap olmadim zaten..
Sizi sömürmüşler resnem çok üzücü insan önce evladı ev sahibi olsun ister

sorma şekline göre yanlış anlayıp anlamayacağı değişir işte. hesap sorar gibi değil de mesela uzun zamandır beğendiğin bişey indirime girmiş de almak istemiş ama tam bütçenizi bilmediğin için alamamış gibi sorabilirsin. borçlarımızı ödedik mi, elimizde ne kadar para kaldı bu ay, ona göre bişeyler almak istiyorum sezon sonu indirimlerinden gibi mesela.
Evet olabilir bu şekilde
Koskoca KK senin psikolojik durumundan şüphe ediyor, sürekli aynı kıskançlık krizlerine giriyorsun diye...
Sen benim haklı yorumlarımdan şikayet etsen nolur, etmesen nolur... Önce kendine batır iğneyi...
Biz bu konuda kavga etmedik öyle bir şey dedim mi demişsin ya...
Aşağıda demişsin.. Asıl ben senden şüphe ediyorum, dediklerine demedim diyorsun.. O kadar kötüleşti mi durumun? Vah vah :KK43:
Defol ne diyim
Valla durumu iyimiski adam çıkarıp veriyi 1500 u.. sizinde tek derdiniz karı kocaya kavga ettirmeniz.. etsede biran önce boşa demeniz.. Üstelik yardım etmek kadar güzel. Bişey varmı şu dünyada.. Allah kimseyi muhtaç etmesin.. Edip te sizin gibi vicdansizlarin eline düşürmesin.. buarada gün gelir sizde böyle muhtaç bi duruma duserseniz (allah kimseye gostermesin) emin olun ki kimse size yardım etmez.. kalbiniz katılasmış çünkü.. yazık çok yazık
İyi çok şükür ama para içinde yüZmüyoruz ki, yardım ederiz tabi ama bizi sarsmamak şartı ile

Kendi planlarımi bozmayacak şekilde kardeşime yardım ederdim bende açıkçası ama bu yardımlar sizin aile hayatınızı huzurunuzu bozmaya başlamış esinizle konuşun bence anne babası da destek olsun kardeslerine
Aynen öyle ve eşim bunu. Göreneyecek kadar kör
Adam 3 bin lirasının 1500 ünü veriyor yahu bırakın da kadının da söz hakkı olsun biraz.Açığa alınmışlar maaşın 2/3 ünü alıyorlar zaten anne babalar sağ yani adama da 3 bin lirasının 1500ünü yollamak düşmez kusura bakmayın bu kalp katılığı ise kalbim katıdır o zaman evet
Evet anne ve babasınun eline her ay 5bingeçiyo illaki borçları olacak ama biraz onlarda yardım edebilirler tüm yük bizde
Bir hafta ertelese birşey değişecek mi peki?
Sonraki haftalarda da paraları olmayacak zira konu muallakta,kardeşlerin ne olacağı belli değil ki. 1 aylık bir mevzu değil ki,belki 6 ay sürecek kim bilebilir.
Konu sahibi çalışıyor,kazanıyor,eşi 1.500 lirayı şak diye verip,öteki kardeşede vereceğinin sözünü veriyor,konu sahibi buna bir yorum getirmemiş,idare etmiş zaten,bir zahmette eşi 2 gün gönlünü yapsın eşinin,çok zor olmamalı degil mi?
Ayrıca eltiler çalışmıyor,kimsenin bir çabası yok,oturup para bekliyorlar bu doğru mu sizce? Bence değil.
Siz verin,tatilede gitmeyin kendi kararınız,kimse sormadı bunuda neden her mesajınızda ısrarla belirttiğinizi anlamadım.
Ayrıca kimse kesinlikle kardeşe para vemem kafasında değil,biz burada tatil diyoruz,yıldönümü diyoruz. O mevzuya konu sahibide karışmamış zaten. Tatile gidemeyince patlamış haklı olarak.
Neyse size iyi forumlar.
Aynen öyle ben yanlış anlamadın diye ne kadar verdiğini bile sormadım

Arkadaşlar ortada evi arabası olan, evin hanımı çalışmayan bir aile var. Bu insanlar daha bir ev bile alabilmiş durumda değiller. Kendilerince borçları harçları var. Karı koca çalışıyorlar ki çalışanlar bilirler çalışmanın kolay birşey olmadığını. Böyle bir durumda neden çıkarıp da 1500 lira gibi maaşın yarısı bunlara verilsin ki? Bu ülkede bir ev bir de araba sahibi olan insan onun bunun parasına muhtaç durumda değildir. 1500 liraya ihtiyacı varsa satsın arabasını? Durumu düzelince yenisini alır. Yani insanlar başkasından para alırken, kardeşi ailesi bile olsa nasıl rahat ediyorlar anlamıyorum. Benim evim olacak, altımda arabam olacak, dışarıda milletin ağzı kokusunu çekmektense ev hanımı olup evimle haşır neşir olacağım ve zor durumda kaldığımda kardeşimden gelen paraya bakacağım, öyle mi? Çalışan insanlar enayi mi pardon? Daha önce de söyledim, yardım edilir, edilmez değil. Git market alışverişini yap, çocuklara biraz harçlık ver tamam arkadaş. Anne babası da faturalarına yardım etsin bitti gitti. Ne yapmalı bu insanlar yani, zor durumda olan kardeşine yardım amacıyla arabasına benzin mi koymalı? Sat arabanı bin otobüse arkadaş, onca insan neden biniyor? Adam arabasından eksik kalmıyor, karısı çalışmıyor ama konu sahibi koca sene 3 gün üst üste evinde bile oturamadan çalışıyor, neden böyle insanlar için zor durumda kalsın? Zaten düşkün durumda olsalar insan kendisi aç kalır onları doyurur ama yapmayın lütfen, hiç de yardıma ihtiyacı var gibi durmuyor bu insanlar. Ben anlamıyorum evi ve arabası olan bir aile neden kardeşinin 1500 lirasına ihtiyaç duysun. Sat arabanı başka insanları zor duruma sokma. İnsanlar 1 ay çalışıyorlar 1300 lira kazanmak için. Armut piş ağzıma düş resmen.
Aynen öyle biz bile iki maaşlı olduğumuz halde arabayı satmayı düşündük bir ara vazgeçtik

Elif sen en son kocanla ev arkadaşı oluyordun . Ben orada kaldın ne ara bu kadar konu gelişti....
Evet oldum zaten oda brz daha üzerme düşmeyebaşladı sadece sorunlar çözülmedi yani neyse bu konunun yeri burası değil

+1
Çok saçma ya, evi arabası olan insanlarmış bi de yani. Kardeş arabasından eksik kalmıyorken konu sahibi tatilinden neden geri kalsın ben de bunu anlamıyorum. Satsın arabasını karşılasın ihtiyacını. Kira verme, otobüse binme, eline hala daha az da olsa bir miktar para geçsin ama senin yüzünden kardeşin maaşının yarısını sana versin, bi tatile bile gidemesin insanlar. Oldu canım. Bu ülkede bir ev için insanlar 10-15 yıl kredi ödüyorlarsa, bir arabayı ha deyince alamıyorlarsa ev ve araba sahibi olmak durumunun bu şartlarda iyi olduğunu gösterir kimse kusura bakmasın.
Aynen ya tstil bile denmez 2günlük kaçamak

Tşk ederim çok güzel açıklamışsın

Senin hasta olduğunu düşünüyorum artık o yüzden istediğin kadar saçmala takmışsın bana kafayı
Kız daha ne kadar açıklayıcı yazsın.
Kiradayız borcumuz var para vermesine takılmadım sadece onları düşündüğü kadar benim de gönlümü azcık yapsaydı demek istemiş.
KV kp onların kredilerine yardım ediyor hem eltiler çalışmıyor birde bu kız tatil istedi diye suçlu oluyorr.Vayy be
İşte özet bu tşk ederim

Bu akşam yemeğe gittik kvlere eşim çıkarken babasına dedi ki birikmilini çıkarıp versene çocuklara (kardeşlerine yani) oda yeri mi var biley söyledi, annesi zaten hiç oralı değil neyse eşim brZ sitem etti arkalarından bu kadar insan etkilendi onların yüzünden filan dedi
Oda farkında durumun bizi sarstığının ama hala saçma sapan davranmaya devam ediyo
Dengeyi kuramıyo katdeşine de yardım etsin benim gönlümüde yapsın yapsın derken zaten ona muhtaç değilim ama laf etmesin itiraz etmesin

Evet kullanıyorum çok da istiyorum almayı ama bekliycek bi süre artık

Sizi sömürmüşler resnem çok üzücü insan önce evladı ev sahibi olsun ister

Evet olabilir bu şekilde

Defol ne diyim

İyi çok şükür ama para içinde yüZmüyoruz ki, yardım ederiz tabi ama bizi sarsmamak şartı ile

Aynen öyle ve eşim bunu. Göreneyecek kadar kör

Evet anne ve babasınun eline her ay 5bingeçiyo illaki borçları olacak ama biraz onlarda yardım edebilirler tüm yük bizde

Aynen öyle ben yanlış anlamadın diye ne kadar verdiğini bile sormadım

Aynen öyle biz bile iki maaşlı olduğumuz halde arabayı satmayı düşündük bir ara vazgeçtik

Evet oldum zaten oda brz daha üzerme düşmeyebaşladı sadece sorunlar çözülmedi yani neyse bu konunun yeri burası değil

Aynen ya tstil bile denmez 2günlük kaçamak

Tşk ederim çok güzel açıklamışsın

Senin hasta olduğunu düşünüyorum artık o yüzden istediğin kadar saçmala takmışsın bana kafayı

İşte özet bu tşk ederim
Baktin koca anlayissiz
Elindekini avucundakini kardeslerine yediriyor
Kredi cek ve araba al
Maasinla odersin
Dolayisiyla kocan da robin hoodluk yapamaz ortalikta dolanip

O gruptakilerden biri de benim... (Bıçaklı smiley gelecek buraya)
Benim tepkim tatile değil, elifin surat asmasına.
Hani Elif "Benim sağlık sorunlarım var ama kardeşin yardım ediyor" dese eyvallah.
Tamam tatil de ihtiyaç ama 1 hafta ertelenebilen bir ihtiyaç
Siz tatile gidemedi diye ölen birini tanıyorsanız bilemem.. Ben tanımıyorum..

Amaan banane. Herkesin kardeş sevgisi farklıdır. Yarın öbür gün elifin ailesi zor durumdayken kocasını alıp kaplıcalara tatile gider umarım diyeceğim ama yapmaz ona da eminim.

Bu arada siz bu "gruba" şaşırıyorsunuz ama bence daha değişik bir grup var. "KArdeşime asla para vermem" diyenler... Kardeş herkese aynı şeyi ifade etmiyor sanırım. Ben gerekirse arabamı satar veririm.
Bence siz inatla anlamak istemiyorsunuz. Ben elifi surekli elestiririm cogu konuda da haksiz bulmusumdur. Ama bu konuda sonuna kadar ve dibine kadar hakli. Kardes kardes diyorsunuz tamam eyvallah. Ben kardesimi lise universite okuttum hatta yurtdisi master a gitmesine destek oldum. O derece etimdir canimdir. Ama issiz kalmissa esi de calismiyorsa ve is aramak icin de cabalari yoksa ben de gozunun yasina bakmam. Kusura bakmasinlar da elif de biz diger calisan kadinlar da ev hanimlari evde gun yapsin diye para kazanmiyoruz. Ki elif yardim edilmesi taraftari ama once bizim hayatimiz ihtiyaclarimiz( evet tatil bir ihtiyac) dedigi icin carmiha gerecekseniz kadini anlayisinizdan suphe ederim. Biz burda issizken abim tatile gidiyor diyecek kardesin de alnini karislarim. Madem durum bu anne baba kardes azar azar yardim eder faturasi kredisi odenir esler hemen yeni is aramaya koyulur bu donemde. Ama yatis soz konusu ise yani karsi taraftan bir iyi niyet gorememissem bi daha tek kurus koklatmam. Ne kadar humanistsiniz masallah. Masumiyet karinesi geregi issiz kalma konusunda yorum yapmiyorum ama ortaokul yillarinda pamuk tarlasinda calismis lisede universitede garsonlukla para kazanmis biri olarak her isi yaparim diyorum onca egitimime ragmen. Bu yuzden de insan isterse her iste calisir ekmegini tastan cikarmali. O bu yardim etsin ben evde oturayim yiyeyim oooh ne ala.

Back
X