- 17 Kasım 2016
- 8.474
- En iyi cevaplar
- 1
- 28.696
- 548
- 42
O kadar zor durumdalarsa esiniz birşey demez ki zaten.Biz evde yemek yemeyecek kadar ya da okul servisine ücret veremeyecek kadar zor durumda değiliz ama verdiğim taraf öyle mecburum gerçekten zor durumda olsalar idare etsinler derim durum ciddi yani idare edebilecekleri bi şey yok
Evet düzlüğe çıkacak bi durumu yok o yüzden sürekli olmak zorunda diyorum bikaç ay olsa söyleyeyim tamam der ama sürekliliğe ehhh yeter be sıkıldım diyebilir o yüzden söylemeyerek bu diyaloglara girmeden halletmeye çalışıyorum ama fark ediyor artıkGerekçeniz ne olursa olsun gizli yaptığınız için ve eşiniz kendi isteklerinden vazgeçerken bunu yaptığınız için hakkına giriyorsunuz. Yardım ettiğiniz kişinin düzlüğe çıkacağını hiç zannetmiyorum.
Bizden hangi konuda yardım istiyorsunuz o zaman? Yaptığınız doğru değil dedik yinede vereceğim diyorsunuzEvet düzlüğe çıkacak bi durumu yok o yüzden sürekli olmak zorunda diyorum bikaç ay olsa söyleyeyim tamam der ama sürekliliğe ehhh yeter be sıkıldım diyebilir o yüzden söylemeyerek bu diyaloglara girmeden halletmeye çalışıyorum ama fark ediyor artık
Bu eski konunuz. Hem geçinememekten şikayet ediyorsunuz hemde illede vereceğim diyorsunuzSlm kızlar…Bu zamlar nereye kadar sürecek ya bu işin sonu,duru durağı yok mu,her hafta etiket değişir mi artık çalışanlar etiket değiştirmeye yetişemiyoruz diyor nereye kadar sürecek bu aldığımız kuş kadar maaşlarla nasıl yaşayacağız artık,hadi kendimizi kurtardık geçindik kıt kanaat diyelim ama illaki annemiz babamız abimiz ablamız birinden biri büyük sıkıntı yaşıyor el atmak gerekiyor ama neyle nasıl herkesi kendi haline mi bırakacağız,aile yok olacak bu gidişle,sosyal çöküntü yaşanacak,insanlar geçinemiyor,600 den aşağı bir mont yok ya ne olacak böyle,çok endişeliyim platform diye bi film vardı izleyenler bilir açlıktan insanlar birbirini yiyorlardı sonumuz öyle mi olacak çocuklarımız İçin çok endişeliyim gasplar,hırsızlık,cinayetler daha da artacak,büyük bir sosyal çöküntünün içerisindeyiz nereye kadar sürecek bu,pahalılıktan ziyade insanların yokluktan yapabilecekleri korkutuyor artık beni,çocuklarım İçin kendim için ailem için toplum İçin çok korkuyorum
Süreklilikten kastınız ömür boyu mu? Öyleyse sürekli tabi ki istemeyebilir, neden böyle şartladınız başka kaynak, iş, yardım vs çare bulmaya çalışsın ya da çalışın. Etik bulmadım yaptınızı. Adam açıkları anlamasa böyle devam edeceksiniz.Evet düzlüğe çıkacak bi durumu yok o yüzden sürekli olmak zorunda diyorum bikaç ay olsa söyleyeyim tamam der ama sürekliliğe ehhh yeter be sıkıldım diyebilir o yüzden söylemeyerek bu diyaloglara girmeden halletmeye çalışıyorum ama fark ediyor artık
Aileden başkalarıda yardımda bulunuyor mu zor durumda olan kişiye?Bir kaza bela durumu oldu da ondan mı zor durumda kaldı?Eve giren para belli, konut kredisi ödüyormuşsunuz, geçim artık gerçekten zor, parayı eşiniz farkedecek mutlaka.Eşinizle oturup konuşun durumu.Aileden biri yemek yiyemeyecek kadar zor durumdaysa , imkan varken yardım yapmak istemeyen birinin ya vicdanı yoktur, yada yardıma muhtaç kişiyle büyük sorunlar yaşamış ve silmiştir.Ne kadar uzun süre bu yardımı yapmanız gerekecek mesela?Valilik,kaymakamlık ve belediyeler var yardım alınabilecek oralarada başvurun akrabanız için, 500-1000 yardımla ölmez sürünülür çünküEvet düzlüğe çıkacak bi durumu yok o yüzden sürekli olmak zorunda diyorum bikaç ay olsa söyleyeyim tamam der ama sürekliliğe ehhh yeter be sıkıldım diyebilir o yüzden söylemeyerek bu diyaloglara girmeden halletmeye çalışıyorum ama fark ediyor artık
Geçiremiyorum zaten yani herkes gibi zorlanıyoruz vermek zorunda olmakta ekstra bi yük zorundayım keyfi değil gerçektenBu eski konunuz. Hem geçinememekten şikayet ediyorsunuz hemde illede vereceğim diyorsunuz
Diyelim anneniz,babanız,yada kardeşiniz evinde aç bunu bile bile araba parası biriktirmeye mi devam edersiniz, yoksa elinizden geldiğince yardım mı edersiniz?Konu sahibinin yardımı keyfi değil, kişiye lüks sağlayan birşey değil anladığım kadarıyla.Yani yukarda bir mesajında durumu anlatmış ben öyle anladımBu eski konunuz. Hem geçinememekten şikayet ediyorsunuz hemde illede vereceğim diyorsunuz
Aynen kesinlikle lüks yaşasın diye verilen bi şey değil yağ şeker un gibi hayati gıdaları almak mecburiyet yani gerçektenDiyelim anneniz,babanız,yada kardeşiniz evinde aç bunu bile bile araba parası biriktirmeye mi devam edersiniz, yoksa elinizden geldiğince yardım mı edersiniz?Konu sahibinin yardımı keyfi değil, kişiye lüks sağlayan birşey değil anladığım kadarıyla.Yani yukarda bir mesajında durumu anlatmış ben öyle anladım
Yorumlari okumadan, yorumlar hakkında yorum yapmışsınızVallaha ben böyle şeylerden rahatsızlık duyuyorum çok çok.
Hayır burda herkes vay efendim kocan karışamaz mi demiş ben mi öyle anladım? Bilemiyorum da .
Karışabilir
Bende karisirim ayrıca
Niye benim rizkimdan kesiliyor hayırdır
Ben ev araba alacağım zaman kim bana el uzatacakmis ? Ben niye birikim yapamamak pahasına ay yazık diye aileden birine mecburum para ödemeye
Hayır bana mı guvenmis ?
Calissaymis abi
Ne bu başkasının sırtından gecinmeler bir verirsin iki verirsin... Hiç hoş değil
Burada bunu bir kadın kk uyesinin kocası yapsaydı buraya konu açardi bizde topa tutardık bence, ama kadın yapınca 'ne münasebet de kocası karisiyor'
Çogunuz cok ilgincsiniz gerçekten
Anlıyorum siz yinede eşinizle konuşun durumu.haberi olsun mutlaka, durum bu yardım etmek zorundayım deyin.izin vermez diye bir şey yok, haberi olmadan yaparsanız daha kötü olur.Aynen kesinlikle lüks yaşasın diye verilen bi şey değil yağ şeker un gibi hayati gıdaları almak mecburiyet yani gerçekten
Yorumlarin bir kısmını okudum da yorum yaptım.Yorumlari okumadan, yorumlar hakkında yorum yapmışsınız
Bende okudum zannediyorum ama gözümden mi kaçtı acaba hep elestirdik, ailede senin benim olmaz dedik? Bir daha bakayım.Yorumlarin bir kısmını okudum da yorum yaptım.
Acaba siz mi yorumları okumadınız? Ya da uykunuz var... Millet kocam karışamaz yok virt yok zırt demiş.
1 tane öyle mesaj var diğeri eleştirmis.Yorumlarin bir kısmını okudum da yorum yaptım.
Acaba siz mi yorumları okumadınız? Ya da uykunuz var... Millet kocam karışamaz yok virt yok zırt demiş.
Bu iki kişinin alması gereken bir karar. Eşi razı değilse yapamazEr ya da gec oğrenir esiniz. Sadaka diye dusun deyin çocuklariniza size sagliknolsun. Belalari defeder. Cidden ihtiyaci var belli. Bence yardima devam edin. İnanin 500 lira allah korusun isleri rast gitmezse insanin zaten bir sekilde cıkıyir. Suna buna.
Içiniz rahat etmezse soyleyin sadaka niyetine vermeye devam edin bence
Sözkonusu ailede çalışan kimse yok mu?Aynen kesinlikle lüks yaşasın diye verilen bi şey değil yağ şeker un gibi hayati gıdaları almak mecburiyet yani gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?