Ne yapmam lazım

Biz evde yemek yemeyecek kadar ya da okul servisine ücret veremeyecek kadar zor durumda değiliz ama verdiğim taraf öyle mecburum gerçekten zor durumda olsalar idare etsinler derim durum ciddi yani idare edebilecekleri bi şey yok
O kadar zor durumdalarsa esiniz birşey demez ki zaten.

Vallaha ben böyle şeylerden rahatsızlık duyuyorum çok çok.

Hayır burda herkes vay efendim kocan karışamaz mi demiş ben mi öyle anladım? Bilemiyorum da .

Karışabilir
Bende karisirim ayrıca

Niye benim rizkimdan kesiliyor hayırdır
Ben ev araba alacağım zaman kim bana el uzatacakmis ? Ben niye birikim yapamamak pahasına ay yazık diye aileden birine mecburum para ödemeye
Hayır bana mı guvenmis ?
Calissaymis abi
Ne bu başkasının sırtından gecinmeler bir verirsin iki verirsin... Hiç hoş değil

Burada bunu bir kadın kk uyesinin kocası yapsaydı buraya konu açardi bizde topa tutardık bence, ama kadın yapınca 'ne münasebet de kocası karisiyor'
Çogunuz cok ilgincsiniz gerçekten

Evet düzlüğe çıkacak bi durumu yok o yüzden sürekli olmak zorunda diyorum bikaç ay olsa söyleyeyim tamam der ama sürekliliğe ehhh yeter be sıkıldım diyebilir o yüzden söylemeyerek bu diyaloglara girmeden halletmeye çalışıyorum ama fark ediyor artık

Bizden hangi konuda yardım istiyorsunuz o zaman? Yaptığınız doğru değil dedik yinede vereceğim diyorsunuz

Ailenize yardım yapmayın diyemem ama eşinizin bunu bilmeye hakkı var. Netice de ortak bir bütçeniz var.
2 kişi çalışmanıza rağmen, evinize giren meblağda çok yüksek değil. Üstelik kredi ödemeniz ve 2 çocuğunuzda varmış.
Eşinizle konuşun bu durumu, bir şekilde duyar ya da kendi farkederse daha üzücü olabilir. Siz durumu ve mecburiyetinizi anlatın bence.

Bu eski konunuz. Hem geçinememekten şikayet ediyorsunuz hemde illede vereceğim diyorsunuz

Süreklilikten kastınız ömür boyu mu? Öyleyse sürekli tabi ki istemeyebilir, neden böyle şartladınız başka kaynak, iş, yardım vs çare bulmaya çalışsın ya da çalışın. Etik bulmadım yaptınızı. Adam açıkları anlamasa böyle devam edeceksiniz.

Aileden başkalarıda yardımda bulunuyor mu zor durumda olan kişiye?Bir kaza bela durumu oldu da ondan mı zor durumda kaldı?Eve giren para belli, konut kredisi ödüyormuşsunuz, geçim artık gerçekten zor, parayı eşiniz farkedecek mutlaka.Eşinizle oturup konuşun durumu.Aileden biri yemek yiyemeyecek kadar zor durumdaysa , imkan varken yardım yapmak istemeyen birinin ya vicdanı yoktur, yada yardıma muhtaç kişiyle büyük sorunlar yaşamış ve silmiştir.Ne kadar uzun süre bu yardımı yapmanız gerekecek mesela?Valilik,kaymakamlık ve belediyeler var yardım alınabilecek oralarada başvurun akrabanız için, 500-1000 yardımla ölmez sürünülür çünkü

Bu eski konunuz. Hem geçinememekten şikayet ediyorsunuz hemde illede vereceğim diyorsunuz
Diyelim anneniz,babanız,yada kardeşiniz evinde aç bunu bile bile araba parası biriktirmeye mi devam edersiniz, yoksa elinizden geldiğince yardım mı edersiniz?Konu sahibinin yardımı keyfi değil, kişiye lüks sağlayan birşey değil anladığım kadarıyla.Yani yukarda bir mesajında durumu anlatmış ben öyle anladım

Aynen kesinlikle lüks yaşasın diye verilen bi şey değil yağ şeker un gibi hayati gıdaları almak mecburiyet yani gerçekten

Yorumlari okumadan, yorumlar hakkında yorum yapmışsınız

Aynen kesinlikle lüks yaşasın diye verilen bi şey değil yağ şeker un gibi hayati gıdaları almak mecburiyet yani gerçekten
Anlıyorum siz yinede eşinizle konuşun durumu.haberi olsun mutlaka, durum bu yardım etmek zorundayım deyin.izin vermez diye bir şey yok, haberi olmadan yaparsanız daha kötü olur.

Yorumlari okumadan, yorumlar hakkında yorum yapmışsınız
Yorumlarin bir kısmını okudum da yorum yaptım.
Acaba siz mi yorumları okumadınız? Ya da uykunuz var... Millet kocam karışamaz yok virt yok zırt demiş.

Yorumlarin bir kısmını okudum da yorum yaptım.
Acaba siz mi yorumları okumadınız? Ya da uykunuz var... Millet kocam karışamaz yok virt yok zırt demiş.
Bende okudum zannediyorum ama gözümden mi kaçtı acaba hep elestirdik, ailede senin benim olmaz dedik? Bir daha bakayım.

Er ya da gec oğrenir esiniz. Sadaka diye dusun deyin çocuklariniza size sagliknolsun. Belalari defeder. Cidden ihtiyaci var belli. Bence yardima devam edin. İnanin 500 lira allah korusun isleri rast gitmezse insanin zaten bir sekilde cıkıyir. Suna buna.

Içiniz rahat etmezse soyleyin sadaka niyetine vermeye devam edin bence

Bu iki kişinin alması gereken bir karar. Eşi razı değilse yapamaz

Her ay ablama para gönderiyorum
Annemin bazı isteklerini de alıyorum .

Her zaman şunu savunurum; biz kadınlar hem işe gidip, hem eve gelip çalışıyorsak
Kesinlikle eş, para mevzusuna bisi diyemez. Cunku eşit olmuyoruz, biz onlardan daha çok çalışmış oluyoruz.

Ama eşiniz işten geldikten sonra ütü yapıyorsa, bulaşıkları yıkıyorsa. Kısacası sizinle hergün birlikte evde de çalışıyorsa, ev işlerini yarı yarıya paylaşıyorsanız hesap vermek zorundasınız.
Öbür türlü kendinizi ezdırmeyın hanımlar.
Değmez!

Ben Bu şartlarda hayatta eşimle ortak cüzdan yapmam. Ne zaman esıt oluruz işte o zaman paramın hesabını veririrm.

Sözkonusu ailede çalışan kimse yok mu?
Çalışmıyorlaraa neden çalışmıyorlar?
Muhtaçlık yardımına başvursunlar
Yardım dernekelerine başvurun.
Aile içinde gizli saklı işler eninde sonunda patlak verir. Eşiniz bir gün bir şekilde öğrenecektir.
Dediğiniz kadar muhtaçlarsa anlayış göstermesi gerekir, düşmez kalkmaz bir Allah derler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…