Ne yapmam lazım

doğru diyorsunuz olabilir valla
vermek zorundayım dediği zaten ya bankadır ya da tefeci mafya herhalde

Söylerdim. Kimin çok para aldıgi önemli değil bence. Kendi aileme veririm. İhtiyaç durumunda eşimin vermesine asla bişey demem.

Ne kadar da emin konuşuyorsunuz ya dediğiniz gibi değilse ne kadar da kolay iftira atıyorsunuz…mecburiyet dediğim ben kendini zorunlu hissediyorum çünkü muhtaçlar vermezsen vermem ama vermek zorunda hissediyorum kendimi eşimde bir ay yardım yapalım der her ay istemez bence bu benim fikrim eşimi tanıyan benim bana iftira atıp hakkıma girdiğiniz için de size hakkımı asla helal etmiyorum ne kadar kolay olmuş yargılamak sadece ne yapacağımı bilemedim bi nevi iç dökmek olarak yazdım buraya herkes yazmıyor mu ya yorum yapmazsınız çok çok böyle çirkin bi iftira atmaya sanki benimle yaşıyormuş gibi bu kadar emin konuşmaya hakkınız yok

Başta dedim ifşa olmamak İçin her şeyi söylemiyorum çocuklar kendi paralarını kazanana kadar o da nerden baksan en iyi ihtimal 6..7 yıl sürer

Neyin mecburiyeti? Tek vicdanli senmisin? Cocuklarin hep otobus, servisler ile giderken o vicdan nerede? Eşin sana para konusunda güvendiğinde o vicdan nerede?

6-7 yildan bahsediyorsun. Cocuk yapmayi bilen, bakmasinida bilmeli. Halen kime para vermek istemediğini söylemiyorsun. Hayir yani isim vermedikce ",teyzemr verecem" desen nasil ifşa olacaksin?

Yani benim vicdanim ilk önce çekirdek aileme geçerdi. Kimse için eşimin güvenini bozamazdim. Cocuklarim için ne gerekiyorsa onu yapardim. Ha olur arada madem bu aile çok muhtac, biraz et, biraz hamur işi verirdim. Ama her ay düzenli 100 tl, ve eşten sakli. Kimse bu kadar değerli olamaz ve olmamali.

İleride bu konunun büyümemesi adına eşinizle bu durumu paylaşın bence

Başta dedim ifşa olmamak İçin her şeyi söylemiyorum çocuklar kendi paralarını kazanana kadar o da nerden baksan en iyi ihtimal 6..7 yıl sürer
E buraya bunu yazdınız, sizi tanıyanlar varsa bunu öğrenmiş oldu, daha neyin ifşası olacak ki?
Siz olayın ayrıntısı verseniz belki de size daha yapıcı fikirler gelecek.
Sadece muhtaç diyorsunuz, ailede çalışan var mı yok mu?
Yoksa neden? bunun ayrıntısını verebilirsiniz. Kimse size isimleriyle açıklayın demiyor. 6-7 yıl daha diyorsunuz, eşiniz şüphelenmeye başlamış, belki söyleseniz sizin düşündüğünüz tepkiyi vermeyecektir.

Çocukların büyümesine 6-7 yıl varsa demek ki anneniz babanız değil. Olsa olsa en yakın kardeşiniz olur. Eşi öldü diyelim, çocukla çalışamıyor diyelim evet zor ama devlet bu durumda yardımcı oluyor. Belediyeye başvursa? Çocuklar için de yardım alabilir çeşitli kuruluşlardan. Çocuklar 6-7 yılda büyütecekse çok küçük olamazlar okul çağındalar. En azından yarı zamanlı işlere bakabilir (ör: ev temizliği, çocuk bakıcılığı). Çalışamaz çünkü engelli/ hasta ise bunu belgelendirir yine kendine maaş bağlatabilir. He zaten bunları yaptı ama yetmiyor diyorsanız çok da kuru ekmeğe muhtaç değillermiş o zaman diyebilirim. Yani siz 1000 yollamasanızda ölmezler. Sürekli yıllarca yardım, sizin gibi dar gelirli aileyi çok zorlayabilir ama yine de eşinizin haberiyle tabi ki yapabilirsiniz.

Dar gelirlisiniz. Yoksulluk sınırı 10.00 lerde ki sizin o kadar geliriniz yok. Kendi maaşınız da çokmuş diyorsunuz da eşiniz asgari alsa 6000 alıyorsunuz maximum. 2 çocuklu insan insan çok falan değil hele de 1000 tl her ay gidiyorsa. Yaptığınız eşinize karşı çok ayıp. Dürüstçe hemen açıklayın. Yok açıklamam derseniz de burada kimse size eşten basıl para kaçırırsınızın yollarını anlatamaz. Çünkü yok öyle bir şey.

ben de maaşımın size orana yakın bir kısmını bağış yapıyorum ama söylemiyorum her seferinde valla eşime
daha doğrusu bazen söylüyorum bazen söylemiyorum
çünkü aynı tutarı bir elbise alırken 85 kere düşünüp almazken dayanamayıp yardım olarak verdiğim oluyor, keza bazen eşime de aldırtmazken mesela... Ki sizin bir yakınınız sonuçta, verdiğiniz bence de dünyalar değil. En kötü o ay 100 lira daha az verin, bir ayarlama çekin mesela? Şimdi çocuk da var maaşınız da çok değil, giderler var ama bir yandan da zor durumda bir insan var ne bileyim. Ben açık söyleyeyim dayanamazdım.

Valla onu bunu bilmem bakın bugün muge anlida eşinden gizli gizli maddiyat konusunda hareket eden bayan ayrılıyor eşinden boşanıyor yuvasından oldu ve bunun gibi bir sürü örnek var Ben eşimden hiçbir şey saklamadım saklamam maddiyat konusunda çok iyi anlaşıyoruz bence bilgi verin Sonra pişman olmayın

Bende bunu dusunuyorum dunden beri hic isim yok gibi onceki konuda da abi, abla , anne baba gibi birine demis simdi bu kadar yakin bu kadar muhtacken esi zaten bilir muhtacligini. Olay baska bu para baska bir yere veriliyor kim birine omur boyu muhtac olur ki

Ben suan calismiyorum ama once yardim edip sonra esime verdim diyorum ki zaten hic tanimadigi insana bile iyi ki vermissin diyor. Konuda baska seyler oldugunu dusunuyorum bu para aileye ,muhtaca filan gitmiyor gibi .Esi bu kadar yakinin muhtacligini gorupte verme demez bence hele de zaten kazanci olan birine ailen muhtacken olmaz bende elbiseden vazgectim verme diyemez

Kimseyi inandırmak zorunda değilim inanıp inanmamak size kalmış..Diyorum eşim bir ay der 2 ay der 3.ay başka bir yol bulsun der burada niye yalan söyleyeyim üstelik böyle bi konuda yalandan konu açmak istesem popülaritesi yüksek konuları seçerdim kaldı ki öyle bi zamanımda isteğimde karakterimde yok

Konu yalan demedim ki paranin verildigi yeri cozemedik cogumuz. Ablaniz , abiniz yada anne baba bu kadar muhtac ve gizli gizli para veriyorsunuz. Ha 3 _4_ hadi diyelim 1 yil verdiniz omur boyu neden bu insanlarin calismasina engel durum nedir ? Varsa calisma engelleri zaten esiniz anlar bunu

Ben çalışmıyorum yine de elimden geldiğince düzenli bağış yapmaya çalışıyorum eşim bazen bilir bazen bilmez. Bu farklı bir şey. 9bin iki çocuklu aile için çok değil, çok olmadığını adamın hayıflanmasından da anlayabiliriz borçlarını kapatamıyorlar. Yakınlarımıza elbette yardım etmeliyiz. Konu bu da değil. Maddiyat konusu tüm aileyi ilgilendirir ve eşinin bilmesi gerekir. Bu her ay yaptığımız eşim bazen bilmese de olur bağışlarından değil yani.

Çok çok nadir beğenmedim e basıyorum. Hanımefendi yaptığınız eşinize ve çocuklarınıza saygısızlık. Haklarına da giriyorsunuz. Eşiniz madem sorun yapmayacakmış(!) Söyleyin. Sizin de içiniz rahat etsin.

Kime verdiğinin ne önemi var
Teyzeme veriyorum dese sizin için ne farkedecek
Ha iyi teyzeyse ok mi diyeceksiniz
Kadın mecburum diyor
Kendini birşekilde mecbur hissetmiş demekki. Ya bir vefa borcudur, yada merhametden dir
Neyse ney yani
1000 liraya araba zaten alamaz birikmişliği yoksa
Konuda rahatsız eden tek taraf eşinin haberi olmamasıdır
Çünkü 1-2 kezlik birşey değil, bayağı yıllarca sürecek birşey olduğu için bilmeli
Miktarının önemi yok her ay 10 lirada olsa biryere verilecekse bence eşler bunu bilmeli. Bu izin istemek değil, bilgi vermektir.
Eşim benden habersiz bu şekilde davransa çok büyük olay olur. Dediğim gibi miktar önemli değil, enayi yerine konmak mesele.

Yorumumu okumadinmi yoksa sadece muhalefet olmakmi gaye? Bende kaç defa dedim saklamasinin zaten boşanma sebebi olduğu.

Sadece bize karşida yalan söylüyor diyorum. Kredimi sakliyorum dese, temelli yardim alamazdi burda.

Yani dert bir fakir aileye yardimci olmak değil, tamamen eşten sakli para hortumlamak. Dediğim budur. Ve evet her ay bu kadar yüksek miktar ile para harcancaksa herhangi birşeye, tabiki izin alinmali eşten.

Yani bizi kandırmasının yine bir önemi yok
Kredi borcu bile olabilir yine bizi bağlamaz
Aile içinde saklayabiliyorsa bize doğruyu söylemesi gerekmiyor
Tek sorun eve giren maaş okadar azken eşten gizli her ay düzenli biryere aktarmak.
Benim eşim yapsa olay çıkarırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…