- 29 Ağustos 2014
- 4.985
- 17.234
- 408
- 33
Bence ortada muhtaç aile yok. Yani kim muhtaç olmayan kişiye para vermek istemez?
Bence ortada bir kredi durumu var ve konu sahibi toparlayamiyor. Burdada acaba nasil para hortumlanir diye fikir istiyor. Tabi kredi derse topa tutulcak, yani bahanesini değiştiriyor. Cünkü sürekli mecburum felan diyor. Benim bildiğim tek mecburiyet, banka oluyor.
Eşine yalan söyleyen, burda niye söylemesin?
Söylerdim. Kimin çok para aldıgi önemli değil bence. Kendi aileme veririm. İhtiyaç durumunda eşimin vermesine asla bişey demem.Slm kızlar…ailemden biri zor durumda,ayda yeri geliyor bin yeri geliyor 500 ihtiyaçlarını gidermek zorundayım hani mecburiyet gibi bi şey yapmazsam olmaz yani bunu eşime söylemiyorum bi şekil ikna ederim bi şey demez ama tartışma durumunda başıma kakma ihtimali var ve istemeye istemeye kabul eder etse de.Kendine hiç harcama yapmayan asla boşa para harcamayan hatta gerektiğinde bile kendi ihtiyaçlarını erteleyen biri eşim..bu arada ben ondan çok kazanıyorum eve giren para toplam 9 bin civarında ev kredimiz var araba İçin para toplamak istiyoruz 2 çocuğumuz var..bu verdiğim bin,500 liralardan dolayı karttaki açıkları fark ediyor niye bi türlü kapanmıyor bu kartlar diye sorgu suale başladı gerçekten ne yapmam lazım bilmiyorum ondan gizlediğim için huzursuz oluyorum ama gerçekten istemez yapmamı o banane diyebilir ama benim ailemden biri ve çok zor durumda ben banane diyemem ha tartışma çıksa kendi paramdan veriyorum diyip üste de çıkabilirim ama istemiyorum bunu yani ne yapacağımı şaşırdım ne yapmam nasıl davranmam lazım gerçekten
Ne kadar da emin konuşuyorsunuz ya dediğiniz gibi değilse ne kadar da kolay iftira atıyorsunuz…mecburiyet dediğim ben kendini zorunlu hissediyorum çünkü muhtaçlar vermezsen vermem ama vermek zorunda hissediyorum kendimi eşimde bir ay yardım yapalım der her ay istemez bence bu benim fikrim eşimi tanıyan benim bana iftira atıp hakkıma girdiğiniz için de size hakkımı asla helal etmiyorum ne kadar kolay olmuş yargılamak sadece ne yapacağımı bilemedim bi nevi iç dökmek olarak yazdım buraya herkes yazmıyor mu ya yorum yapmazsınız çok çok böyle çirkin bi iftira atmaya sanki benimle yaşıyormuş gibi bu kadar emin konuşmaya hakkınız yokBence ortada muhtaç aile yok. Yani kim muhtaç olmayan kişiye para vermek istemez?
Bence ortada bir kredi durumu var ve konu sahibi toparlayamiyor. Burdada acaba nasil para hortumlanir diye fikir istiyor. Tabi kredi derse topa tutulcak, yani bahanesini değiştiriyor. Cünkü sürekli mecburum felan diyor. Benim bildiğim tek mecburiyet, banka oluyor.
Başta dedim ifşa olmamak İçin her şeyi söylemiyorum çocuklar kendi paralarını kazanana kadar o da nerden baksan en iyi ihtimal 6..7 yıl sürerZaten sorulara da cevap vermiyor. Ömür boyu mu yardım edeceksin, Neden başka bir çare düşünülmüyor, yardım almak, işe girmek vs gibi diyorsun ses yok. Çünkü onun almak istediği cevap eşe hissettirmeden bu parayı nasıl vermeye devam edebilirim..
Öğrenirse benim param diyip üste çıkabilirmiş. Evlilik böyle bir şeymiş gibi.
Bence boşanma sebebidir bu durum.
Ne kadar da emin konuşuyorsunuz ya dediğiniz gibi değilse ne kadar da kolay iftira atıyorsunuz…mecburiyet dediğim ben kendini zorunlu hissediyorum çünkü muhtaçlar vermezsen vermem ama vermek zorunda hissediyorum kendimi eşimde bir ay yardım yapalım der her ay istemez bence bu benim fikrim eşimi tanıyan benim bana iftira atıp hakkıma girdiğiniz için de size hakkımı asla helal etmiyorum ne kadar kolay olmuş yargılamak sadece ne yapacağımı bilemedim bi nevi iç dökmek olarak yazdım buraya herkes yazmıyor mu ya yorum yapmazsınız çok çok böyle çirkin bi iftira atmaya sanki benimle yaşıyormuş gibi bu kadar emin konuşmaya hakkınız yok
İleride bu konunun büyümemesi adına eşinizle bu durumu paylaşın benceSlm kızlar…ailemden biri zor durumda,ayda yeri geliyor bin yeri geliyor 500 ihtiyaçlarını gidermek zorundayım hani mecburiyet gibi bi şey yapmazsam olmaz yani bunu eşime söylemiyorum bi şekil ikna ederim bi şey demez ama tartışma durumunda başıma kakma ihtimali var ve istemeye istemeye kabul eder etse de.Kendine hiç harcama yapmayan asla boşa para harcamayan hatta gerektiğinde bile kendi ihtiyaçlarını erteleyen biri eşim..bu arada ben ondan çok kazanıyorum eve giren para toplam 9 bin civarında ev kredimiz var araba İçin para toplamak istiyoruz 2 çocuğumuz var..bu verdiğim bin,500 liralardan dolayı karttaki açıkları fark ediyor niye bi türlü kapanmıyor bu kartlar diye sorgu suale başladı gerçekten ne yapmam lazım bilmiyorum ondan gizlediğim için huzursuz oluyorum ama gerçekten istemez yapmamı o banane diyebilir ama benim ailemden biri ve çok zor durumda ben banane diyemem ha tartışma çıksa kendi paramdan veriyorum diyip üste de çıkabilirim ama istemiyorum bunu yani ne yapacağımı şaşırdım ne yapmam nasıl davranmam lazım gerçekten
E buraya bunu yazdınız, sizi tanıyanlar varsa bunu öğrenmiş oldu, daha neyin ifşası olacak ki?Başta dedim ifşa olmamak İçin her şeyi söylemiyorum çocuklar kendi paralarını kazanana kadar o da nerden baksan en iyi ihtimal 6..7 yıl sürer
Başta dedim ifşa olmamak İçin her şeyi söylemiyorum çocuklar kendi paralarını kazanana kadar o da nerden baksan en iyi ihtimal 6..7 yıl sürer
Bende bunu dusunuyorum dunden beri hic isim yok gibiBence ortada muhtaç aile yok. Yani kim muhtaç olmayan kişiye para vermek istemez?
Ben suan calismiyorum ama once yardim edip sonra esime verdim diyorum ki zaten hic tanimadigi insana bile iyi ki vermissin diyor. Konuda baska seyler oldugunu dusunuyorum bu para aileye ,muhtaca filan gitmiyor gibi .Esi bu kadar yakinin muhtacligini gorupte verme demez bence hele de zaten kazanci olan birine ailen muhtacken olmaz bende elbiseden vazgectim verme diyemezben de maaşımın size orana yakın bir kısmını bağış yapıyorum ama söylemiyorum her seferinde valla eşime
daha doğrusu bazen söylüyorum bazen söylemiyorum
çünkü aynı tutarı bir elbise alırken 85 kere düşünüp almazken dayanamayıp yardım olarak verdiğim oluyor, keza bazen eşime de aldırtmazken mesela... Ki sizin bir yakınınız sonuçta, verdiğiniz bence de dünyalar değil. En kötü o ay 100 lira daha az verin, bir ayarlama çekin mesela? Şimdi çocuk da var maaşınız da çok değil, giderler var ama bir yandan da zor durumda bir insan var ne bileyim. Ben açık söyleyeyim dayanamazdım.
Kimseyi inandırmak zorunda değilim inanıp inanmamak size kalmış..Diyorum eşim bir ay der 2 ay der 3.ay başka bir yol bulsun der burada niye yalan söyleyeyim üstelik böyle bi konuda yalandan konu açmak istesem popülaritesi yüksek konuları seçerdim kaldı ki öyle bi zamanımda isteğimde karakterimde yokBen suan calismiyorum ama once yardim edip sonra esime verdim diyorum ki zaten hic tanimadigi insana bile iyi ki vermissin diyor. Konuda baska seyler oldugunu dusunuyorum bu para aileye ,muhtaca filan gitmiyor gibi .Esi bu kadar yakinin muhtacligini gorupte verme demez bence hele de zaten kazanci olan birine ailen muhtacken olmaz bende elbiseden vazgectim verme diyemez
Konu yalan demedim ki paranin verildigi yeri cozemedik cogumuz. Ablaniz , abiniz yada anne baba bu kadar muhtac ve gizli gizli para veriyorsunuz. Ha 3 _4_ hadi diyelim 1 yil verdiniz omur boyu neden bu insanlarin calismasina engel durum nedir ? Varsa calisma engelleri zaten esiniz anlar bunuKimseyi inandırmak zorunda değilim inanıp inanmamak size kalmış..Diyorum eşim bir ay der 2 ay der 3.ay başka bir yol bulsun der burada niye yalan söyleyeyim üstelik böyle bi konuda yalandan konu açmak istesem popülaritesi yüksek konuları seçerdim kaldı ki öyle bi zamanımda isteğimde karakterimde yok
Ben çalışmıyorum yine de elimden geldiğince düzenli bağış yapmaya çalışıyorum eşim bazen bilir bazen bilmez. Bu farklı bir şey. 9bin iki çocuklu aile için çok değil, çok olmadığını adamın hayıflanmasından da anlayabiliriz borçlarını kapatamıyorlar. Yakınlarımıza elbette yardım etmeliyiz. Konu bu da değil. Maddiyat konusu tüm aileyi ilgilendirir ve eşinin bilmesi gerekir. Bu her ay yaptığımız eşim bazen bilmese de olur bağışlarından değil yani.ben de maaşımın size orana yakın bir kısmını bağış yapıyorum ama söylemiyorum her seferinde valla eşime
daha doğrusu bazen söylüyorum bazen söylemiyorum
çünkü aynı tutarı bir elbise alırken 85 kere düşünüp almazken dayanamayıp yardım olarak verdiğim oluyor, keza bazen eşime de aldırtmazken mesela... Ki sizin bir yakınınız sonuçta, verdiğiniz bence de dünyalar değil. En kötü o ay 100 lira daha az verin, bir ayarlama çekin mesela? Şimdi çocuk da var maaşınız da çok değil, giderler var ama bir yandan da zor durumda bir insan var ne bileyim. Ben açık söyleyeyim dayanamazdım.
Çok çok nadir beğenmedim e basıyorum.Slm kızlar…ailemden biri zor durumda,ayda yeri geliyor bin yeri geliyor 500 ihtiyaçlarını gidermek zorundayım hani mecburiyet gibi bi şey yapmazsam olmaz yani bunu eşime söylemiyorum bi şekil ikna ederim bi şey demez ama tartışma durumunda başıma kakma ihtimali var ve istemeye istemeye kabul eder etse de.Kendine hiç harcama yapmayan asla boşa para harcamayan hatta gerektiğinde bile kendi ihtiyaçlarını erteleyen biri eşim..bu arada ben ondan çok kazanıyorum eve giren para toplam 9 bin civarında ev kredimiz var araba İçin para toplamak istiyoruz 2 çocuğumuz var..bu verdiğim bin,500 liralardan dolayı karttaki açıkları fark ediyor niye bi türlü kapanmıyor bu kartlar diye sorgu suale başladı gerçekten ne yapmam lazım bilmiyorum ondan gizlediğim için huzursuz oluyorum ama gerçekten istemez yapmamı o banane diyebilir ama benim ailemden biri ve çok zor durumda ben banane diyemem ha tartışma çıksa kendi paramdan veriyorum diyip üste de çıkabilirim ama istemiyorum bunu yani ne yapacağımı şaşırdım ne yapmam nasıl davranmam lazım gerçekten
Kime verdiğinin ne önemi varNeyin mecburiyeti? Tek vicdanli senmisin? Cocuklarin hep otobus, servisler ile giderken o vicdan nerede? Eşin sana para konusunda güvendiğinde o vicdan nerede?
6-7 yildan bahsediyorsun. Cocuk yapmayi bilen, bakmasinida bilmeli. Halen kime para vermek istemediğini söylemiyorsun. Hayir yani isim vermedikce ",teyzemr verecem" desen nasil ifşa olacaksin?
Yani benim vicdanim ilk önce çekirdek aileme geçerdi. Kimse için eşimin güvenini bozamazdim. Cocuklarim için ne gerekiyorsa onu yapardim. Ha olur arada madem bu aile çok muhtac, biraz et, biraz hamur işi verirdim. Ama her ay düzenli 100 tl, ve eşten sakli. Kimse bu kadar değerli olamaz ve olmamali.
Kime verdiğinin ne önemi var
Teyzeme veriyorum dese sizin için ne farkedecek
Ha iyi teyzeyse ok mi diyeceksiniz
Kadın mecburum diyor
Kendini birşekilde mecbur hissetmiş demekki. Ya bir vefa borcudur, yada merhametden dir
Neyse ney yani
1000 liraya araba zaten alamaz birikmişliği yoksa
Konuda rahatsız eden tek taraf eşinin haberi olmamasıdır
Çünkü 1-2 kezlik birşey değil, bayağı yıllarca sürecek birşey olduğu için bilmeli
Miktarının önemi yok her ay 10 lirada olsa biryere verilecekse bence eşler bunu bilmeli. Bu izin istemek değil, bilgi vermektir.
Eşim benden habersiz bu şekilde davransa çok büyük olay olur. Dediğim gibi miktar önemli değil, enayi yerine konmak mesele.
Yani bizi kandırmasının yine bir önemi yokYorumumu okumadinmi yoksa sadece muhalefet olmakmi gaye? Bende kaç defa dedim saklamasinin zaten boşanma sebebi olduğu.
Sadece bize karşida yalan söylüyor diyorum. Kredimi sakliyorum dese, temelli yardim alamazdi burda.
Yani dert bir fakir aileye yardimci olmak değil, tamamen eşten sakli para hortumlamak. Dediğim budur. Ve evet her ay bu kadar yüksek miktar ile para harcancaksa herhangi birşeye, tabiki izin alinmali eşten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?