Ne yapmam lazım?

Evli değilim ama zaten bu durumları anlamak için evli olmaya gerek yok...
Az çok çevreden dosttan bilir herkes bu durumları....
Herkes yuva kurmak ister...
İster ama istediği yuvadan çok milletin dediklerini diyeceklerini düşünür...
Madem durumunuz yok düğün yapmayın. Amaç evlenip sevdiğinle mutlu olmak değil mi?
Düğünsüz istemem hevesim var diyorsan evinin önünde yap...Daha az masraf olsun.
Ama siz daha evlenmeden eşimin ailesi bir şey yapmadı benim ailem borç içinde muhabbetine girmişsin...
Ve bu muhabbet senin hayatın boyunca devam edicek... Zaten eşimin ailesi hiç bir şey yapmadı takıcakları bileziği bile eşim aldı taktı benim ailem borç içinde kaldı sonra birde düğün yaptık derler vs vs vs bunun gibi lafları hep söyliceksin.... Söylemem deme bu durumda olan herkesten duyuyorum bu lafları...
Madem durumunuz yok her şeyiniz tam olmasın....
Millete bak herşeyimiz var imajını yaratmayın...
Şimdi bu söze kızıcaksınız belki ama düşünceleriniz böyle zira böyle olmasaydı babanızın bir bileziği nasıl takacağı konusuna bu kadar takılmazdınız... Ailece takılmışınız bu duruma... Zira kardeşinin öne sürdüğü öneriden bile belli bu..
Ayrıca eşiniz için birikim yapmamış diyorsunuz.. Siz birikim yaptınız mı?

Ya valla amacım size muhalefet değil ama kendimi de tutamadım.Yani belki sempatiklik olsun diye söylüyorsunuz, belki zeytin dalı, bilemicem ama, hangi konu hakkında olursa olsun bilinçsiz yorumlar beni feci geriyor. Ne hikmetse karşıdakini tanımadan, hangi bölümü istediğini bilmeden yorum yapmak da köyde ilkokulu zor bitirmiş anneanneme mahsus dir davranış şekli değilmiş. Sen yaparsın guzum, sen edersin benim canım'dan daha mantıklı değil...

Kİme göre zor değil o sorular, neye göre zor değil? Sen mühendissin, sana kolaydır sayısal temeli hiç olmayan birine göre zordur belki. O kadar kasmazlarmış da bilmem neymiş... Ösym başhukuk müşaviri miyiz acaba? Ben öss'yi yıllardır tanırım yeaaa, kasmazlar, selamımı söyle:37: Kasmaktan kasıt ne hem? 40 sorudan 35iniyapabilirim şimdi girsem ama geriye kalan 5ini yapamamak kasıyordur belki beni? Ben belki bddk murakıplığı istiyorum ve bunun için türkiye derecesi yapmam gerekiyor he?

Allah sosyal zekadan alıp analitik zekaya mı veriyor nedir :37:

Sen de başkasının avukatı mısın? Madem çok iyi anlıyorsun her şeyi ne anlatmak istediğimi de anlarsın. Mesajın muhatabı anlamış sana noluyor ben onu anlamadım. Ne diye sempatiklik yapmaya çalışayım. Köydeki anneanne örneği de o biçim komik gerçekten. Analitik zekamla zaten yarışamazsın da şimdi sosyal zekamla da yarışamayacağından emin oldum.

bizde bohça tepsi yapmadık ayıp mı ettik ki :26:

benim giyeceğin donu geceliği ne diye kayınvalidem alsın hiç anlamam

Bana atlet bile almadılarrr :52:

yani ne bileyim böyle bi düzen kurmuşlar eskiler işte

bana geldi ama kayınvalidem yaşlı zaten o gidip almadı eşimle beraber gittik aldık bana getirdiler oooooo daha ne adetler var bilseniz annem antepli onlarda metrelerce kumaş alırmış damat tarafı gelin tarafına kıyafetler dikilirmiş mesela uzun bi sire muğlada kaldım ordada nerdeyse herşeyi kız tarafı yapar hatta derlerki ev yap tuğladan kız al muğladan düğünler yemekli ve içkili olur mesela eb fakiri bile bu şekilde yapar

konunun epe dışına çıktığım için kusurabakmayın hazır konu sahibi yokken aklıma geleni yazıyorum işte

Sen de başkasının avukatı mısın? Madem çok iyi anlıyorsun her şeyi ne anlatmak istediğimi de anlarsın. Mesajın muhatabı anlamış sana noluyor ben onu anlamadım. Ne diye sempatiklik yapmaya çalışayım. Köydeki anneanne örneği de o biçim komik gerçekten. Analitik zekamla zaten yarışamazsın da şimdi sosyal zekamla da yarışamayacağından emin oldum.

Avukatlık yapmadım cicikom.Derinss şöyle iyi, şöyle zeki demedim, kimseyi savunmadım. Sadece bilinçsiz bilinçsiz atıp tuttuğun yorumlarına bir yenisini ekleyinde dayanamadım. Demek ki tarzın bu, sallapati yorumlar, derinliksiz, yüzeysel. Ha bu arada hatırlatayım, birazdan yine ŞAKA yapmak istersen forumda "GEYİK" topiklerine yazabilirsin.:1:

bana geldi ama kayınvalidem yaşlı zaten o gidip almadı eşimle beraber gittik aldık bana getirdiler oooooo daha ne adetler var bilseniz annem antepli onlarda metrelerce kumaş alırmış damat tarafı gelin tarafına kıyafetler dikilirmiş mesela uzun bi sire muğlada kaldım ordada nerdeyse herşeyi kız tarafı yapar hatta derlerki ev yap tuğladan kız al muğladan düğünler yemekli ve içkili olur mesela eb fakiri bile bu şekilde yapar

konunun epe dışına çıktığım için kusurabakmayın hazır konu sahibi yokken aklıma geleni yazıyorum işte

Ben anladım sizin ne demek istediğinizi. Herkes icinden geceni yapar. Bizde kimse kimseye bohca falan vermedi ama esimin babaannesi böyle işlemeli seylere, havlulara dantellere falan bayılır.

Hemen ceyiz sandığımı acıp ona bi bohca yapmıştım, el öpmeye giderken götürdüm, kadın öyle cok sevindi ki bileziklerimi verseydim o kadar mutlu olmazdı herhalde :1: Yaşlı insanlar işte herkesin türlü türlü huyu var.

Avukatlık yapmadım cicikom.Derinss şöyle iyi, şöyle zeki demedim, kimseyi savunmadım. Sadece bilinçsiz bilinçsiz atıp tuttuğun yorumlarına bir yenisini ekleyinde dayanamadım. Demek ki tarzın bu, sallapati yorumlar, derinliksiz, yüzeysel. Ha bu arada hatırlatayım, birazdan yine ŞAKA yapmak istersen forumda "GEYİK" topiklerine yazabilirsin.:1:

bilinçsiz kime göre sana göre mi??bilincin bir teorisi var mı herkese göre tek olarak bir olaya bilinçsiz diyebilir misin? yani o şekide adını koyman için herkesçe bilinçsizin tek açıklaması olması lazım. ayrıca sözlük anlamına uygun olmayan bir kelime kullanılmış bu da ayrı bir konu. bana yol göstermeye yeltenme sakın.

Uzunca bir süredir sınava hazırlandığımı biliyor ondan yazdı muhtemelen.
Sende biraz ben hallettim,sende halledersin yazdın ya hani beni ezikleyeceğini düşünüp.
Ben pek sallamam bu durumları neticeye bakarım.
Ne olduğumu ne yapabileceğimi bilirim,kendimle dalga geçmesini de.
6 aydır 30 soruda 30 net yaptığımıda bilirim,bir mühendisin ne kadar türkçe dersine hakim olabileceğini de bilirim.
Marjinal çok tatlıdır sizde belki öyle rica ediyorum uzatmayın.
Ben iltifat+hakaretinizi altım yuttum sustum bile farkındaysanız ötesini kurcalamayın.

evet insan gönlünden kopar alır

ama istemek diretmek yapacaksın adet bu demek yanlış

hele ki durumu olmadığını bildiği halde senelerce düğünde birşey yapmadılar diye sızlanmak

biz 1,5 sene nişanlı kaldık beyaz eşya televizyon bir sürü şeyin ödemesi o dönemde bitmişti

bende bilirdim hemen evlenip ellerine bi liste verip şunlar alıncak demeyi

eminim alırlardı hemde en güzelini ama istemedim borç ödesin huzursuz olsunlar istemedim

onun yerine düğünü daha geç yaparım ama mutlu olurum dedim

belki de o yüzden bi kıyafet yada bi bardak aldığı zaman mutlu oluyorum çünkü içinden gelerek alıyor zorla değil

önemli olan niyet hesap kitaba girmeyince herşey çok güzel tavsiye ederim

Sende biraz ben hallettim,sende halledersin yazdın ya hani beni ezikleyeceğini düşünüp.
6 aydır 30 soruda 30 net yaptığımıda bilirim,bir mühendisin ne kadar türkçe dersine hakim olabileceğini de bilirim.
Ben iltifat+hakaretinizi altım yuttum sustum bile farkındaysanız ötesini kurcalamayın.

Buraya kadar her şey tamam haklısın uzatmayalım. Ama attıp, tuttuğum sizin de yuttunuz bir şey yok. O halde ben de sizinkileri yutuyorum ve kapatalım konuyu. bir mühendis, öğretmen vs diye sınıflandırmamak lazım Türkçe bilgi seviyesini. En yüksek puanlar mühendislik puanları ve bunu yapmak için sözelin büyük bir kısmını yapmak gerekiyor. Başka örnekle bir çok işletmeci, iktisatçı tanırım ki mühendisten daha analatik düşünebilen. Neyse bu ikimizin de takıldığı bir durum değil. Benim kimseyle sorunum yok burada şimdiye kadar olmadı, 3 yıldır buradayım kimseyle bu noktaya gelmedim.

Herkesin yazdıklarını okuyorum merak etmeyin :34:

Aman neyse ya, ne olursa olsun. Allah ağız tadı versin.. Başka da bişey istemem..

Buraya kadar her şey tamam haklısın uzatmayalım. Ama attıp, tuttuğum sizin de yuttunuz bir şey yok. O halde ben de sizinkileri yutuyorum ve kapatalım konuyu. bir mühendis, öğretmen vs diye sınıflandırmamak lazım Türkçe bilgi seviyesini. En yüksek puanlar mühendislik puanları ve bunu yapmak için sözelin büyük bir kısmını yapmak gerekiyor. Başka örnekle bir çok işletmeci, iktisatçı tanırım ki mühendisten daha analatik düşünebilen. Neyse bu ikimizin de takıldığı bir durum değil. Benim kimseyle sorunum yok burada şimdiye kadar olmadı, 3 yıldır buradayım kimseyle bu noktaya gelmedim.

Arkadaşım tamam senin bütün derslerin harika ve mühendis olmuşsun.
Bende bir cacık yok oldu mu tamam mıyız ?
Beni böyle saçmasapan bir sebepten ağlattın ya,başka birşey yazmak istemiyorum.
Sınava 1 ay kaldı psikolojim yeterince bozuk,sen tamamsın harikasın muhteşemsin.
Tamam mıyız ?
Anlamıyorum neyi kanıtlamak istiyorsun ben kendimle dalga geçen bir cümle kurdum sende neden bilmem kendine bir pay çıkardın.

umarım önlisans kpss den girmiyorsundur :18:

30 net yapamıyorum da :1:

Arkadaşım tamam senin bütün derslerin harika ve mühendis olmuşsun.
Bende bir cacık yok oldu mu tamam mıyız ?
Beni böyle saçmasapan bir sebepten ağlattın ya,başka birşey yazmak istemiyorum.
Sınava 1 ay kaldı psikolojim yeterince bozuk,sen tamamsın harikasın muhteşemsin.
Tamam mıyız ?
Anlamıyorum neyi kanıtlamak istiyorsun ben kendimle dalga geçen bir cümle kurdum sende neden bilmem kendine bir pay çıkardın.

derin seninle derdim yok. sana dediğime başkası girdi.. gerçekten bak samimiyetle söylüyorum şaka falan da yapmıyorum oldukça bilinçliyim ayrıca da kanıtlamak istediğim bir şey mühendis olduğumu da 3 yıldır 1 tek yerde söylemişimdir çok matah da bir şey değil gani gani mezunu var. övünülecek bir durum değil bunu siz mimlediniz.tamam ben çekiliyorum.

Ben anladım sizin ne demek istediğinizi. Herkes icinden geceni yapar. Bizde kimse kimseye bohca falan vermedi ama esimin babaannesi böyle işlemeli seylere, havlulara dantellere falan bayılır.

Hemen ceyiz sandığımı acıp ona bi bohca yapmıştım, el öpmeye giderken götürdüm, kadın öyle cok sevindi ki bileziklerimi verseydim o kadar mutlu olmazdı herhalde :1: Yaşlı insanlar işte herkesin türlü türlü huyu var.

bu kadar işte arkadaşım bu tarz şeyler yarım elma gönül alma tarzından içten kopan şeyler tabki diretmeli felan demiyorum o zaman onun tadıda olmaz zaten

Konu nerelere gelmiş ya..

çünkü konu sahibi sorulan sorulara içtenlikle sevap vermeden,
sessiz sedasız ortadan kayboluyor..

çünkü sonra çıkagelip "tamam neyse yaa" diyor bunca yoruma
karşılık....

hakkında hayırlısı olsun arkadaşım..hani bir laf var :"
anlatabildiklerin,karşındakinin anlayabildiği kadardır." diye...

hani biz ne desek boş ...sen almak istediğini alır,bildiğinden şaşmazsın...:31:

çünkü konu sahibi sorulan sorulara içtenlikle sevap vermeden,
sessiz sedasız ortadan kayboluyor..

çünkü sonra çıkagelip "tamam neyse yaa" diyor bunca yoruma
karşılık....

hakkında hayırlısı olsun arkadaşım..hani bir laf var :"
anlatabildiklerin,karşındakinin anlayabildiği kadardır." diye...

hani biz ne desek boş ...sen almak istediğini alır,bildiğinden şaşmazsın...:31:

Ev hanımı değilim, sürekli bilgisayarın başında olamıyorum.. 1-2 saatlik arada maşallah olmayan kalmamış..
Bunlara da benim yetişmem gerekmiyor dimi? Benim konunla alakası olmayan yorumlara da cevap vermeye kalkarsam işim var..

Bi tuhaf oldu burası iyice.. Derdim var dedim, daha çok dertlendim. Teşekkürler..

Back
X