Ne yapmam lazım?

Buranın medeni bir platform olduğunu, kimsenin diğeriyle çete kurmadığını, her ne kadar çoğu zaman benzer fikirlerde olsak da birbirimize katılmadığımız yerler olduğunda bunu da medenice belirttiğimizi örneklerle anlatmak istedim, hani şu an önce beni üstüne gelmekle itham eden arkadaşa :1:

Minimarjiye ninni yerine kk'dan konu açıp okumayı düşünüyorum. Yeterince delirmezse senden de yardım isterim.:52:

O eğlence arıyordu boşver sürekli şaka yapıyordu zaten :27:
Sen çetemizi bu yüzden mi yıktın ,aramızdaki tüm aşk bitti marji :19:

babama dedim ki baba istemeye gelicekler

tamam kızım ama ben altın bilezik kurban filan istemem konuşun kendi aranızda dedi

teyzemin 3 kızı var hepsine de bayramda kurban geldi hemde bilezikle beraber

tek kızım bana gelmedi :26:

Sen yine tek kızsın ben bir de tek çocuğum :17:
Kurban bayramında koç falan gelmedi biz ailemle onları ziyarete gittik memleketlerine insan şöyle üçer beşer keser de mi?
Şanındandır ..Nerdeeee :37:
Hee yazmadan geçmeyeyim bayram hediyesi diye kayınvalidem bilezik takmıştı bana :17:

Zaten pek severim kendisini :21:

O eğlence arıyordu boşver sürekli şaka yapıyordu zaten :27:
Sen çetemizi bu yüzden mi yıktın ,aramızdaki tüm aşk bitti marji :19:

Eğlence aradığımdan bu kadar eminsiniz yani…tebrik ederim teşhislerinizi bu denli keskin yapıyorsunuz yani.....bu kadar emin konuşmak doğru mu acaba? Çünkü birinci şahıs ağzından cevap veriyorum: eğlence aradığım yok. 32 yaşında belli bir yerde olan biriyim nerde eğleneceğimi gayet iyi bilirim.

Demeyeyim diyorum da bir şey üstü kapalı laflar gelince tutamıyorum kendimi..bana Türkçe dersi vermeye çalışan kişi orda “şaka” diye yazılı vurgulamamı görmemesi için ancak ön yargılı yaklaşması lazım yorumlara.

Yok arkadaşım, gerçekten şaka yapıyorsundur, ona ne itirazım olabilir. Ama derdim var topicleri gerilmeye müsaittir, birisi ortalığa azcık odun attı mı birden parlayıp alev alır topicler.O yüzden ciddi konularda şaka yapmadan önce düşünmek gerekir. Hele ki birinin düşüncesi hakkında "çok üstüne gidiyor" sözünü sonradan şaka olduğuna inandırmaya çalışmaktansa doğrusu öyle bir ŞAKA yapmamaktır. İş yerinde olduğunu düşün, iki kişi birbirine karşıt fikirlerde, sen birini ötekinin üstüne gönderir gibi diyorsun ki, yalnız o da senin çok üstüne geldi, sonra o kalkıyor ötekinin ağzını burnunu kırıyor. Sonra da "eee, şeyy, ben şaka yapmıştım, neden kırdın ki ağzını burnunu???:44:" demek gibi birşey. Halbuki o ikisi biraz gergin de olsa karşılıklı tartışıyordu, sen naptın, birini ötekine gazladın. İşte senin "şaka"n da böyle bir komik şakaydı.Anlatabildim diye tahmin ediyorum. :34:

Demeyeyim diyorum da bir şey üstü kapalı laflar gelince tutamıyorum kendimi..bana Türkçe dersi vermeye çalışan kişi orda “şaka” diye yazılı vurgulamamı görmemesi için ancak ön yargılı yaklaşması lazım yorumlara.

Bugün mallığım üstümde niyeyse senin yazdığın mesajları anlayamıyorum.
Cümlenin öznesini yüklemini dolaylı tümlecini falan bulunca cevap yazacağım.
Ama banaysa laf "öpücükler" diyorum sana.. Şimdiden önden yani,bu kadar da tatlıydımdır :17:

Sen yine tek kızsın ben bir de tek çocuğum :17:
Kurban bayramında koç falan gelmedi biz ailemle onları ziyarete gittik memleketlerine insan şöyle üçer beşer keser de mi?
Şanındandır ..Nerdeeee :37:
Hee yazmadan geçmeyeyim bayram hediyesi diye kayınvalidem bilezik takmıştı bana :17:

Zaten pek severim kendisini :21:

senin durumun benden daha vahimmiş :1:

zaten onlarla mutlu olunmuyor ne istedik ne zorladık karıştırmadık bile kendimiz yaptık belki de o yüzden ufak bi hediyeyle mutlu olduk

Bugün mallığım üstümde niyeyse senin yazdığın mesajları anlayamıyorum.
Cümlenin öznesini yüklemini dolaylı tümlecini falan bulunca cevap yazacağım.
Ama banaysa laf "öpücükler" diyorum sana.. Şimdiden önden yani,bu kadar da tatlıydımdır :17:

sana değil canım boşuna zaman kaybedip öğelere ayırma.

Yaaa bizde sivaslıyız bu vazgeçilmez adetleri uygulamadı babam.
Ne taktılarsa ,eyvallah dedik,altının lafı sözü bahsi bile açılmadı.
Görüyor musun insan kızını azıcık kollar !
Çok bahtsızım çoook :37:

yok biz istemedik yada ne takıcaksınız diye sormadık zaten biz erzincanlıyız bizde yok o uhabbet kendileri söylediler şunu takıcaz diye annemlerde ne takarsanız siz bilirsiniz dedi bize gelen bişey yok dedi oğlunuzun evine girecek dedi gerçektende öyle yani ben geline taktık düşüncesinede çok karşıyım mesele bana taktınızda ben gittim keyfime yedim içtim gezdimmi ne yaptıysam yada ne yapacaksam bu evlilik yoluna gidicek borç ödenecekse ev alınacaksa vs vs

ama takı takılmayınca gerçekten laf oluyor yeri geliyor bazı kaynanalar kıız vermek için bahane arıyolarmış bile diyolar yani cahil insan o kadar çokki bu tarz insanları tanımayanlar yok artık daha neler diye bilirler ama gerçekten var bu insanlar düğün biter mesela köyden birinin (özellikle köylü olarak hep akraba ve sıkıfı yani birbine bağlı insanlar sa) takı konuşuur çok takı oldu az takı oldu gibi bunun dışında kim ne takı taktıysa ona yakın bi meblağda bizden onlara gider düğün yapacağı zaman zaten bu düğünü çevresi olanlar yapmalı yani vakti zamanında düğünlere giidp takı taktılarsa düğün yapsınlar yoksa çok masraflı birşey düğün ben kaç yıl evel 2.300 lira salona para verdim ddavulcusu zurnacısı hariç

bence bi yerde nikah bi yerdede ufak bi kafe oldu bittii

konu sahibi arkadaş fazlaca sıkıldı sanırım uğramıyor :)))

ya bide bohça bile götürmemiş çok ayıp bişey bu bence bohça dediğin yarım elma gönül alma bi hediyedir konu sahibinin ırdan gelecek 2 don 2 atlete ihtiyacı olmadığına eminim ama n ebileyim bunlar ufak heyecanlardır

kaynana böyle yaparak gelirsen ekime gelmezsen..... politikası uyguluyor sanırım

kendini ezdirme arkadaşım sen değersiz birisi değilsin sonra çok pişman olurusn

yok biz istemedik yada ne takıcaksınız diye sormadık zaten biz erzincanlıyız bizde yok o uhabbet kendileri söylediler şunu takıcaz diye annemlerde ne takarsanız siz bilirsiniz dedi bize gelen bişey yok dedi oğlunuzun evine girecek dedi gerçektende öyle yani ben geline taktık düşüncesinede çok karşıyım mesele bana taktınızda ben gittim keyfime yedim içtim gezdimmi ne yaptıysam yada ne yapacaksam bu evlilik yoluna gidicek borç ödenecekse ev alınacaksa vs vs

ama takı takılmayınca gerçekten laf oluyor yeri geliyor bazı kaynanalar kıız vermek için bahane arıyolarmış bile diyolar yani cahil insan o kadar çokki bu tarz insanları tanımayanlar yok artık daha neler diye bilirler ama gerçekten var bu insanlar düğün biter mesela köyden birinin (özellikle köylü olarak hep akraba ve sıkıfı yani birbine bağlı insanlar sa) takı konuşuur çok takı oldu az takı oldu gibi bunun dışında kim ne takı taktıysa ona yakın bi meblağda bizden onlara gider düğün yapacağı zaman zaten bu düğünü çevresi olanlar yapmalı yani vakti zamanında düğünlere giidp takı taktılarsa düğün yapsınlar yoksa çok masraflı birşey düğün ben kaç yıl evel 2.300 lira salona para verdim ddavulcusu zurnacısı hariç

konu sahibi arkadaş fazlaca sıkıldı sanırım uğramıyor :)))

Yok siz erzicanlıymışsınız zaten öyle bir adetiniz de yok galiba.Özellikle istememişsinizdir.
Damat tarafının kıyağı olmuş size biz kız tarafı ve sivaslı olarak bu aksiyonu kullanabilirdik artık çok geç :52:
Şaka bir yana,bende gönlüme göre evlendim,herşey istediğim gibi oldu maddi ve manevi ama elime hiç defter kalem almadım.
Bu mevzular beni geriyor,aksi şekilde evleseydim de yine sakin olacaktım ,yine eyvallah diyecektim.
Çünkü adamı sevmişim evlenmek istemişim kendi maddi ölçülerim belli anamın babamın maddi durumu belli.
Sınırlarımı zorlayıp kendimi ve çevremi üzmezdim.
Elime bir koltuk takımından bir kıytırık bilezikten başkası geçmezdi çünkü.

Konu sahibi olumsuz yorumları sevmiyor,beğenmiyor,birkaç kişi dışında insanları ciddiye almıyor.
Öyle bir ara gelir okur beğendiklerine cevap yazar.
Öyle onun tarzı da bu.

ya bide bohça bile götürmemiş çok ayıp bişey bu bence bohça dediğin yarım elma gönül alma bi hediyedir konu sahibinin ırdan gelecek 2 don 2 atlete ihtiyacı olmadığına eminim ama n ebileyim bunlar ufak heyecanlardır

kaynana böyle yaparak gelirsen ekime gelmezsen..... politikası uyguluyor sanırım

kendini ezdirme arkadaşım sen değersiz birisi değilsin sonra çok pişman olurusn

bizde bohça tepsi yapmadık ayıp mı ettik ki :26:

benim giyeceğin donu geceliği ne diye kayınvalidem alsın hiç anlamam

kpss zor değil merak etme bu kadar kasmazlar...çıkan soruları bulmaca niyetine sen devirirsin onları

Ya valla amacım size muhalefet değil ama kendimi de tutamadım.Yani belki sempatiklik olsun diye söylüyorsunuz, belki zeytin dalı, bilemicem ama, hangi konu hakkında olursa olsun bilinçsiz yorumlar beni feci geriyor. Ne hikmetse karşıdakini tanımadan, hangi bölümü istediğini bilmeden yorum yapmak da köyde ilkokulu zor bitirmiş anneanneme mahsus dir davranış şekli değilmiş. Sen yaparsın guzum, sen edersin benim canım'dan daha mantıklı değil...

Kİme göre zor değil o sorular, neye göre zor değil? Sen mühendissin, sana kolaydır sayısal temeli hiç olmayan birine göre zordur belki. O kadar kasmazlarmış da bilmem neymiş... Ösym başhukuk müşaviri miyiz acaba? Ben öss'yi yıllardır tanırım yeaaa, kasmazlar, selamımı söyle:37: Kasmaktan kasıt ne hem? 40 sorudan 35iniyapabilirim şimdi girsem ama geriye kalan 5ini yapamamak kasıyordur belki beni? Ben belki bddk murakıplığı istiyorum ve bunun için türkiye derecesi yapmam gerekiyor he?

Allah sosyal zekadan alıp analitik zekaya mı veriyor nedir :37:

Back
X