• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmam lazım?

ay yeminle şaka yapıyorum ya...cidden bak güldüm. canım ya ne diyim ki. tartışmaya teşvik ediyorsun derken bile bunu sen yapıyorsun. tamam yorum yapmıyım yazdıklarına.

Şaka yapıyormuşsun ya hani...Yapma :37: Ciddi konular konuşulurken şaka yapılmaz. Hele ki ses tonunun duyulmadığı, sadece yazı dilinin olduğu ve kelimelerin tonlamasının değişmesiyle bile anlamın değişebileceği yazılı ortamlarda şaka yapma cicim. Bak geyik topiği var kk'da, biz şakalarımızı hep orada yapıyoruz, sen de orada yap, yoksa burada şaka yaparken bi kakaya basıp kayar düşersin maazallah :52: Sonrqa üstüne bulaşır, temizlemesi zor :27:

Şaka yapıyormuşsun ya hani...Yapma :37: Ciddi konular konuşulurken şaka yapılmaz. Hele ki ses tonunun duyulmadığı, sadece yazı dilinin olduğu ve kelimelerin tonlamasının değişmesiyle bile anlamın değişebileceği yazılı ortamlarda şaka yapma cicim. Bak geyik topiği var kk'da, biz şakalarımızı hep orada yapıyoruz, sen de orada yap, yoksa burada şaka yaparken bi kakaya basıp kayar düşersin maazallah :52: Sonrqa üstüne bulaşır, temizlemesi zor :27:

ben ılımlı yaklaşmaya çalışıyorum fazlaca kastırmıyor musunuz?

Vallahi anlamıyorum düğünde gelinime altın takacağım diye böbürleneceğim takacak altınım yok ama karga tulumba oğlumu evlendireceğim?
Mantık akıl beyin nerede burada..
Takısız tukusuz evlenen gençleri alınlarından öpmek lazım paramız yok takmıyoruz,ama delikanlı gibi evleniyoruz kardeşim.
Ama hep altınımı takarım hem oğlumu borca sokarım yok öteki der ki acaba sahte altın mı taksak.

evet bende anlamış değilim neden bu kadar aceleye getiriliyor bu düğün işi?
normalde hayırlı işleri tez zamanda yapmak caiz diye bilirim ama burda hayır
falan göremiyorum ben...:19:

Ben de çalışıyorum zaten, ücretli öğretmenlik yapıyorum..
Ama bu ay son maaşımı alıcam.. Zaten kazandığım çeyiz alışverşine gitti.
Yetmedi hiçbir şeye..

Ben nişanlıma onlar da takmasın bizimkiler de dedim.. Sıkıntıyı biz çekecez sonuçta..
Ama o ailesi mahçup olmasın diye alıyor.. Ben borç bulabilsem birinden, kendim alırdım bileziği ama yok ne yapayım :(

o zaman erteleyin borçla başlayan evlilikler sorunlarla devam ediyor

hele bu yapıda bi insan daha mutsuz olur hep aklınızda olacak ailesi bi kibrit bile almadı yapmadı evimde bi çöpü yok diye

ömür boyu içinizde kalacak

yaa borçalarınızı bitirin öyle evlenin yada onun ailesi benim ailem konusunu unutun mutlu olamazsınız

Kaç defa okudum forumda, evleniyorlar, yıllar geçiyor, en ufak bir tartışma yaşasalar eşleriyle '' zaten ailesi biz evlenirken birşey yapmamıştı '' ile başlıyorlar anlatmaya dertlerini..

Kadınlar özellikle Allah'ım geçen 60larında bir kadın vardı o bile bu mevzuyu anlatıyordu.
Kocasının ailesi üstüne düşeni yapmamış! Adam sağ değil ama şu anda !
Kabus gibi,yuva ikimizin kim bu yuvaya destek verirse başımın üstünde taşırım ben .
Hee çok mu artistim beğenmiyor muyum birilerinin aldığı yolluğu,çalışırım o yolluğu kendim alırım,gerekirse yolluksuz otururum.
Ama yooook elalem ne der ?
Olaya şöyle bakılıyor sanki ortak iş yapılacak dükkan açılacak ben %50 verdim sen vermedin ?
Ortaklık değil ki bu evlilik..
Kimi %100 karşılar maddi sıkıntıları öteki sadece güleryüzünü verir,sadakatini,sevgisini,dürüstlüğünü insanlığını verir.
Bu kadar hesap yapılıyorsa aşk yoktur

Birde soyle aileler var.
Arkadasimdan biliyorum;
Evlenmeden once esi tum kazancini ailesine vermis, cunku ailesi sen bie ver, biz biriktirelim, dugunu biz yapariz demisler.
3yil nisanli kaldilar.
Daha oncesi de var tabi.
Dugun zamani, esya konusunda yarisini arkadasimin ailesi, kalani da esininkiler almis.
3-4 bilezikle, sette almislar.
Esinin ailesi tum bunlari borcla yapmis ama, esinin kazanci nereye gitmis belli degil.
Ustune ustluk, dugunden sonrada biz bu borcu odeyemiyoruz, cekin kredi kapatin dedi ailesi.
Arkadasimda hem takilan altinlarini satti, yetmedi uzerinede kredi cektiler.
Su an da gercekten zor durumdalar, ama kimseninde umrunda degil.
Gecenlerde de akraba dugunene gideceklermis.
Gitmeden once kayinvalidesi, sana imutasyon bileziklerden alayimda, oyle bos bos kollarla gitme demis.
Boylelerine de ses cikarmamak gerekiyor, dimi?
Rabbim, beterin beteri var.

1324465 kişi neden acilen evlenmek zorunda olduğunu sordu ama konu sahibi arkadaşımız seçmece, özel,kendine göre kaliteli insanlara cevap verdiği için nedenini öğrenemedik..

Birde soyle aileler var.
Arkadasimdan biliyorum;
Evlenmeden once esi tum kazancini ailesine vermis, cunku ailesi sen bie ver, biz biriktirelim, dugunu biz yapariz demisler.
3yil nisanli kaldilar.
Daha oncesi de var tabi.
Dugun zamani, esya konusunda yarisini arkadasimin ailesi, kalani da esininkiler almis.
3-4 bilezikle, sette almislar.
Esinin ailesi tum bunlari borcla yapmis ama, esinin kazanci nereye gitmis belli degil.
Ustune ustluk, dugunden sonrada biz bu borcu odeyemiyoruz, cekin kredi kapatin dedi ailesi.
Arkadasimda hem takilan altinlarini satti, yetmedi uzerinede kredi cektiler.
Su an da gercekten zor durumdalar, ama kimseninde umrunda degil.
Gecenlerde de akraba dugunene gideceklermis.
Gitmeden once kayinvalidesi, sana imutasyon bileziklerden alayimda, oyle bos bos kollarla gitme demis.
Boylelerine de ses cikarmamak gerekiyor, dimi?
Rabbim, beterin beteri var.
ıııııyyy Allah göstermesin

Bak arkadaşım sana final yorumumu yapıyım sonra susuyum artık. Ben derinssin aksine, kimde varsa o versin demiyorum.Evet bu gerektiğinde bir şirket. Evlilikte istediği kadar aşk olsun, bi taraf tatlı dille olayları halletmeye daha meyilli olsun, farketmez. Evlilik bir şirkettir ve ortadan ikiye olmalıdır herşey.

Kızla erkek kendileri desteksiz evlenecekse ortadan karşılama işi onların bileceği iş, onlar isterse biri hep versin, biri hiç vermesin, hayatın devamını onlar sürdürecek.Neticede erkek 10.000 kazanırken kızın 2.000 lira kazandığı bir ömür de geçirecek olabilirler.

Kızla erkek destekli evleneceklerse ortadan bölünmeli, buna ben de katılıyorum. Yoksa evlilik azcık ters gidince daha az emeği olan daha kolay vazgeçiyor ve evladını da daha kolay gaza getiriyor, bırak gel diye. Çünkü emek vermemiş, para harcamamış, vakit harcamamış. Ona göre kolay evlenildi zaten. Ama verilen emek ve para aynı derecede olursa ne kimsenin kimseye diyeceği laf oluyor, ne de kimse yeriniyor, gururu inciniyor. Sen bu sebeple kısmen haklısın, senin ailen kadar onlar da emek versin istiyorsun.Ama bunun yolu sahteciliklere başvurmak, nişanlını neden para biriktirmedin diye sıkıştırmak değil. Sen de biriktirmemişsin???

Bu olayın tek bir çöüzmü var, ertelemek! Aşkınızdan gebermiyorsanız, doğumuna 3-5 ay kalmış bir bebek adayınız yoksa, 1-2 sene sonrasını belirlemek ... ve iki tarafı da zorlamayacak makul bir rakamın o 1 senenin sonunda taraflardan eşit olarak ortaya konmasını beklemek. Böylece ne laf olur, ne kimsenin birbirine diyeceği söz olur, ne alınan, ne gücenen...

Allah kolaylık versin diyim ne diyim.

fikir ayrılıkları var arkadaşlar bizler belki kim ne taktu ilgilenmiyoruz ama bizlersen 1 2 kuşak önceleri öyle değil kız istemelerde hala kesi kesiliyor ki 5 yıl önce evlenmiştim banada kesmişlerdi kaç bileizk takılacaksa ne takılacaksa eşim sivaslı bu hala kız istemede belirlenir ki bu kız satmak değil yanlış da anlaşılmasın kız tarafı sormaz bile erkek tarafı bi bu kadar takacağız der konu kapanır yani bizlere mantıksız gelse de vazgeçilmeyen yöresel adetler var arkadaşlar bunlar unutmayalım

ikincisi nişanlın durumu yoksa anne babasının altınınıkendi takıyorsa yani alabilir tabikide ama sende alabilirisn baban için bilezik bunuda hiç utanıp sıkılmadan nişanlına söyle bizde siizn gibiyiz de al bileziği babana zaten kendine almş oluyorsun ödeyemediğin anda bozdurusun

üçüncüsü kendini ezdiren herşeye eyvallah diyen anlayışlı olmaya çalışan gelinlerin kıymeti %95 olmuyor sen bu yapılanları hiç unutamayacaksın bir kilimin bile hesabı yapılıyorrsa herşey senin içinde uhde kalacak demektir

ve bu kadar borçla evlendiğiniz için inan evliliğiniz ilk bi kaç yılı siizn için epey kötü geçecek çünkü evliliğin ilk zamanları gezme tozma zamanıdır ama siz borçlardan kılınızı kıpırdatamayacaksınız

işiniz çok zor allah yardımcınız olsun

Kadınlar özellikle Allah'ım geçen 60larında bir kadın vardı o bile bu mevzuyu anlatıyordu.
Kocasının ailesi üstüne düşeni yapmamış! Adam sağ değil ama şu anda !
Kabus gibi,yuva ikimizin kim bu yuvaya destek verirse başımın üstünde taşırım ben .
Hee çok mu artistim beğenmiyor muyum birilerinin aldığı yolluğu,çalışırım o yolluğu kendim alırım,gerekirse yolluksuz otururum.
Ama yooook elalem ne der ?
Olaya şöyle bakılıyor sanki ortak iş yapılacak dükkan açılacak ben %50 verdim sen vermedin ?
Ortaklık değil ki bu evlilik..
Kimi %100 karşılar maddi sıkıntıları öteki sadece güleryüzünü verir,sadakatini,sevgisini,dürüstlüğünü insanlığını verir.
Bu kadar hesap yapılıyorsa aşk yoktur

...Aşk yoksa bu kadar hesap yapılır. Sonsuz katılıyorum bu sözüne.

Bunun yanında aşkta yoksa yinede ne olursa olsun bu aileler mevzusu gündeme gelmemelidir.
Aşk yoksa gurur var, adap-edep var değil mi ?

Millet olarak genel itibariyle cümleleri ortak kullanıyoruz zaten..
Gelinlerin klasik cümleleri, k.validelerin, kocaların, eltilerin dıdısının dıdısının, herkes kendi katagorisinde bulunan heybeyi satın alıyor, orada ne varsa onu konuşuyor.

Koyun misali mi deniyordu öyle birşey işte.

Son düzenleme:
Bak arkadaşım sana final yorumumu yapıyım sonra susuyum artık. Ben derinssin aksine, kimde varsa o versin demiyorum.Evet bu gerektiğinde bir şirket.
.[/QUOTE]

Sen nasıl bana katılmazsın marji,,,
bak doğunca heryerini ısırırım,mıncırırım bebeğinin,psikopat bir anne adayısın zaten,delirtirim seni :27:

fikir ayrılıkları var arkadaşlar bizler belki kim ne taktu ilgilenmiyoruz ama bizlersen 1 2 kuşak önceleri öyle değil kız istemelerde hala kesi kesiliyor ki 5 yıl önce evlenmiştim banada kesmişlerdi kaç bileizk takılacaksa ne takılacaksa eşim sivaslı bu hala kız istemede belirlenir ki bu kız satmak değil yanlış da anlaşılmasın kız tarafı sormaz bile erkek tarafı bi bu kadar takacağız der konu kapanır yani bizlere mantıksız gelse de vazgeçilmeyen yöresel adetler var arkadaşlar bunlar unutmayalım

Yaaa bizde sivaslıyız bu vazgeçilmez adetleri uygulamadı babam.
Ne taktılarsa ,eyvallah dedik,altının lafı sözü bahsi bile açılmadı.
Görüyor musun insan kızını azıcık kollar !
Çok bahtsızım çoook :37:

Bak arkadaşım sana final yorumumu yapıyım sonra susuyum artık. Ben derinssin aksine, kimde varsa o versin demiyorum.Evet bu gerektiğinde bir şirket.
.[/QUOTE]

Sen nasıl bana katılmazsın marji,,,
bak doğunca heryerini ısırırım,mıncırırım bebeğinin,psikopat bir anne adayısın zaten,delirtirim seni :27:

Buranın medeni bir platform olduğunu, kimsenin diğeriyle çete kurmadığını, her ne kadar çoğu zaman benzer fikirlerde olsak da birbirimize katılmadığımız yerler olduğunda bunu da medenice belirttiğimizi örneklerle anlatmak istedim, hani şu an önce beni üstüne gelmekle itham eden arkadaşa :1:

Minimarjiye ninni yerine kk'dan konu açıp okumayı düşünüyorum. Yeterince delirmezse senden de yardım isterim.:52:

Yaaa bizde sivaslıyız bu vazgeçilmez adetleri uygulamadı babam.
Ne taktılarsa ,eyvallah dedik,altının lafı sözü bahsi bile açılmadı.
Görüyor musun insan kızını azıcık kollar !
Çok bahtsızım çoook :37:

babama dedim ki baba istemeye gelicekler

tamam kızım ama ben altın bilezik kurban filan istemem konuşun kendi aranızda dedi

teyzemin 3 kızı var hepsine de bayramda kurban geldi hemde bilezikle beraber

tek kızım bana gelmedi :26:

Demeyeyim diyorum da bir şey üstü kapalı laflar gelince tutamıyorum kendimi..bana Türkçe dersi vermeye çalışan kişi orda “şaka” diye yazılı vurgulamamı görmemesi için ancak ön yargılı yaklaşması lazım yorumlara.

Kız bi derdini yazmış bin ah işitmiş :D Herkes birilerini paylamış maşallah..

Ben yeni evli biri olarak sadece evlenmek için daha uygun bir zamanı beklemenizi tavsiye edebilirim ' İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor ' derim o kadar.

Kişilerin karakter ve maddi durumlarının neye bağlı olduğunu bilmeden birşeyle suçlayamam.

Gençsiniz ikiniz el ele verip çalışın ve borçlarınızın üstüne bir de geçim derdini eklemek yerine nişanlı iken ödemenizi tavsiye ederim.

En yakın zamanda herşeyin yoluna girmesi dileğiyle, Allah kolaylıklar versin.

Back
X