Ne yapmamız gerekiyor?

-Thanatos-

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mart 2018
13.208
46.527
548
27
Hepinize merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
Çok dert mi değil mi bilmiyorum.
Başka insanların dünyasını başına yıkan şey beni üzmüyor bile.
Sorun bende mi? Bunu da bilmiyorum.
Üniversite okuyorum,ailemle İstanbul'da yaşıyoruz,annem çalışıyor. Durumumuz gayet iyi.
Babamla yıllardır görüşmüyoruz daha doğrusu yanımıza gelmiyor,bizi de orada istemiyor. Kendisi bizden başka bir ilde yaşıyor,onunda durumu iyi.
Annemle hiçbir irtibatları yok,anneme yaptıklarından sonra annem görüşmeyi kesti fakat boşanmadılar.
Babam boşanacağım falan diyor fakat iş dava açmaya gelince açmıyor,anneme de tehdit ettirip açtırmıyor. Açıkçası boşanıp boşanmamak annemin umurunda değil zaten,neyse.
Şuan babam hasta,mide kanseriymiş (çok inanamıyorum),yakın zamanda ameliyat olacakmış.
Evet alakasız biliyorum ama babamın ailesi her fırsatta kardeşleri ailesi ve özellikle halam olmak üzere "onu siz hasta ettiniz,parasını gasp ettiniz (?),onun yanına gitmediniz" diyerek bizi suçlayan insanlar. Şimdi bugün halam aradı,biraz konuştu haklı olarak kardeşini savunup yine annemi yerden yere vurdu.
Bizde buna karşılık annemle birlikte reddi miras yapmayı düşünüyoruz. Çünkü olası bir vefat durumunda yine suçlu biz olacağız. Bunun için ne yapmamız gerekir.

Not: Neden babanıza böyle davranıyorsunuz diye soracaklar için açıklıyayım;
Babam ben doğduğundan beri sürekli annemi aldatırmış,annemin ömrü sürekli babama ve ailesine katlanarak geçmiş. Aldattığında sürekli annemi suçlar "senin yüzünden" diyerek sinir krizleri geçirirmiş,yalandan hastayım bahanesinin arkasına sığınırmış. Daha sonra babam ben liseye başladığımda annemin ve kendi üzerine bir sürü borç bırakarak başka şehre yerleşti. Annem liseden beri sürekli kapıya gelen icra memurları ve babamın borçlarıyla uğraştı. Henüz 2 senedir rahat bir nefes aldı annem. Bu yüzden babama karşı bir sevgim yok dolayısıyla kalacak her türlü para arsa araba ve evlere de ihtiyacımız yok. Gaddar diyenler olabilir,bu gaddarlıkta olabilir. Fakat bizi bu kadar darda bırakırken o bize hiç acımadı,arayıp sormadı. Kısacası sadece "para babalığı" yaptı.
Not2: Birde benden küçük bir kız kardeşim var 7. Sınıfa giden,onun için annemin banka kartına her ay 1.500-1.900 arası para yatırıyor babam. Bunu da ekleyeyim dedim.

Bilemiyorum,annem 50binlere kadar çıkan borcu ödedi yıllarca annemin maaşından avukatlar haciz işlemi yaptı. Canım annem sabah 8 akşam 10 mesailere kadar çalıştı bakabilmek için ama ne yazık ki onlar bunu görmüyor,1.900 lirayı bize lütuf gibi görüyorlar. Umarım gerçek değildir,öyleyse de allah yardımcısı olsun diyip çekilmem evlatlık görevimi yaparım her ne kadar o bizi bi başımıza bırakıp çekilse de. Ellerinden gelse kalacak emekli maaşını bile isterler bizden,öyle insanlar yani.

Böyle bir babaya gaddarca davransanız da gaddar denemez size. Sorumsuz, ruhsuz, ahlaksız adamın tekiymiş. Annenize de helal olsun, iki çocukla başının çaresine bakmayı bilmiş. Ben iki evladına babalık yapmayan bir adamın, en azından parasının çocuklarına bir faydası olması gerektiğini düşünüyorum. Öyle çocuk yap, çık hayatlarından, ne güzel. Yani donuna kadar alsanız hakkınız. Vefat durumunda suçlu neden siz olasınız? Hastalığı ona siz değil, kendi kötülüğü ve kaderi vermiştir. Halanız sizi mirası reddedin, paralar onlara kalsın diye ufak ufak işliyor olabilir mi? Bir de bunu düşünün. Ha mirası alırsınız, ister kullanır, ister bir hayır kurumuna bağışlarsınız ama bence reddetmeyin.

Babanizin ailesinin ne dedigini umursamayin. Onlara ne yahu. Sizin ne yasadiginizi nerden anlayacaklar. Tabi babanız o parayi kardesinize degil onlara yedirsin istiyorlar.
Babanizin vefati durumunda eger hala varsa borçları annenize ve size kalacak. Bu yuzden borclarinin mirasından fazla oldugunu dusunuyorsaniz reddi miras yapin bence.

Mirası reddederseniz babanızın kardeşlerinin işine gelir.Onlarin arayıp bulamadığı zaten.
Zamanında borçları nasıl ödediyseniz şimdi de olası bir durumda mirası almak en doğal hakkınız.

Sadece çeneleri kapansın diye reddi miras yapmayın bence. O sizin hakkınız. Siz yemiceksiniz halanızın çocukları yicek yok yaa. Yok öyle bi dünya. İnattan bile vermezdim ben paraya ihtiyacım olmasa bile.
Onu daha çok annem istiyor,ortak kararımız.
Bizi reddedersek onlara kalmıyor diye biliyorum,yanlış mı biliyorum ki?
Bu annenin bakış açısı sen farklısın annen farklı
Olaya annenin gözleri ile bakıyor hüküm veriyorsun

İlerde pişman olmamak için çokta girmeyin bu konulara

Mirasını da red etmeyin
Annemin istediği sadece emekli maaşı,o da kardeşime kalması için. Ev arsa ve araba gözünde yok bile. Bunu kendisi istiyor ama bir yandan üzülüyor hasta diye,bende buna kızıyorum. Bizi bırakırken kimse bize üzülmedi.

Yok onlar kendileri için istemiyorlar bizim yememizi istemiyorlar. Ki annemin durumu şuan iyi o yüzden ihtiyacım yok diyor. Borcu var mı onu da bilmiyoruz,ayda yılda bir arıyor zaten babam bizi o da derdini anlatmak için.

H
Babanın ailesine niye laf anlatıyorsunuz? Zaten dertleri mirası reddetmeniz. Kesinlikle ne kalırsa alın. Onlara kalmasın. Yıllarca annen uğraşmış ödemiş, tamamen annenin hakkı. Halanlar mı yesin?
Halamlar yiyemiyor diye biliyorum ben,borcu varsa borçlulara kalıyor diye konuştuk biz avukatla.

Miras reddedilince kime kalır bilmiyorum ama ben mirası hakkınız olarak düşünüyorum. Borçlar çok değilse alın bence. Tabi siz daha iyi bilirsiniz

Borçları var mı bir bilgimiz yok. Ama şöyle anlatayım 4 ay önce bir aile büyüğümüz öldü cenazeye gitmek durumunda kaldım,gittiğimde orada ölü için ağlarken bile anneme bana laf soktular şaka gibiydi,annem daha uğraşmak istemiyorum diyor. Borcu varsa da onun olsun varlığı varsa da onun olsun. Onunla uğraşmak istemiyor artık,yoruldu kadın.

Miras reddedilince kime kalır bilmiyorum ama ben mirası hakkınız olarak düşünüyorum. Borçlar çok değilse alın bence. Tabi siz daha iyi bilirsiniz
Borçlardan haberimiz yok malesef,bildiğimiz bir bankaya borcu olduğu ama onlarda artık ulaşmaya çalışmıyorlar bize. Öyle yani.

Babani sevsen hasta olmasindan etkilenirdin.sahsen boyle bi babayi oek kimse sevmez. Ha yata parayi gasp etmekten sayiyo halan sanirim. O kendi kardesinin yedigi nanelere baksin once.

Bu hikayede snnene olmus olan tabii sizede sma.. dusunsene evleniyosun ve elin oglu hayati burnundan getiriyo..

ha reddi miras yapmayin tabii borclar coksa yapin. Neden sizin olani akrabalarina yedirceksiniz?

Yok onlar kendileri için istemiyorlar bizim yememizi istemiyorlar. Ki annemin durumu şuan iyi o yüzden ihtiyacım yok diyor. Borcu var mı onu da bilmiyoruz,ayda yılda bir arıyor zaten babam bizi o da derdini anlatmak için.
İnsan yeğenlerinin kötülüğünü düşünüyorsa, iyi bir niyeti yoktur, net. Babanızın size babalık yapmadığını, annenizi aldattığını bilmiyorlar mı? Bunu bilip de hala sizi suçlamaları, başka planları olduğunu gösterir bana göre. O yüzden onlar kendileri için istemiyor düşüncenizden çok da emin olmayın. Siz mirası reddedince miras babanızın anne, babasına gidiyor sanırım, belki yanılıyorumdur ama böyle biliyorum. Onlara gidiyorsa, sonunda kime kalacağı belli yani.

Anneniz kendi düşüncesinde haklı ama sizin hakkınız konusunda karar veremez, bu bencilce olur. Yani şuan annenizin yapacağı en güzel hareket boşanmak olur. Zaten o zaman borçla da mirasla da alakası kalmaz. Ama şahsen benim çocuklarım olsanız, hayırsız babalarının en azından maddi de olsa çocuklarıma bir faydası olsun derdim, sizi o mirastan mahrum etmezdim.

Susmuyor ki habire kadın yuvayı toplar kadın şunu yapar kadın kadınlığını yapmazsa erkek aldatır vs diyip başımızı ütülüyorlar,zihniyetler leş gibi.
Açmayın? Belli ki çirkefler amaçları da abilerinin malına konmak. Siz reddederseniz malı onlar bölüşecek. Bana huzur vermeyen gereksizler yiyeceğine malı yakar yine de onlara bırakmam. Anneniz belki uğraşmaktan bıktı ama o mallar sizin ve kardeşinizin hakkı. Babanızın o kadar da faydası olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…