Ne yapmamız gerekiyor?

Susmuyor ki habire kadın yuvayı toplar kadın şunu yapar kadın kadınlığını yapmazsa erkek aldatır vs diyip başımızı ütülüyorlar,zihniyetler leş gibi.
Yani canım ben olsam pek görüşmem böyle insanlarla. Benim de başımda böyle bir baba ve ailesi var. Kestik biz görüşmeyi kafa rahat. Akrabalar bazen düşmanımız olabiliyo malesef. Allah yardımcınız olsun. Annenin ellerinden öperim

İyi de babamın annesi de babası da yaşamıyor. Gerçi babam ve kardeşleri arasında bile hala süren bir miras kavgası var,leş gibi bir aile yani. Annem bizi hakkımızda mahrum bırakmıyor,yasal olarak şuan mirasçıları ben ve annemiz.. bir küçük kardeşim daha var. Ben ve annem reddedince kardeşim 18 yaşına girdiğinde o babamın mirasının yasal sahibi olacak. Biz başından beri böyle düşünüyoruz. Açıkçası buradan kaçarken bizi tefecilerle banka memurlarıyla ve 10'a yakın icra avukatıyla baş başa bırakmıştı. E bu adama da mirasına da ister istemez güvenemiyoruz. O yüzden sadece emeklilik olsun yeter diyoruz. O da küçük kardeşimin geleceği için. Babam boşanmak istemiyor,sinir krizleri geçirip kendimi öldürürüm falan diye tehdit ediyor. İntihar mektubu bırakıp bizi suçlayacakmış.bana bizi sen ayırdın anneni sen kandırdın diyor,sanırım aldatmasının da sebebi benim,koca adam evli çocuklu olup karısını 18 yaşındaki kızla aldatır mı allah aşkına.

En mantıklısı o aslında canım ama kene gibi yapıştılar. Bana ulaşmasalar kardeşime ulaşıyorlar. Ses kaydı yolluyorlar ağlıyorlar falan. Tam bir rezillik. Allah ıslah etsin hepsini. Biz burada tek başımızayken kimse bizi düşünmedi,olay mirasa gelince siz miris ilimizsiniz oldu.

Yani haklısın. Babalık ypasaydı severdim. Ama en ihtiyacım olduğu zamanlarda bile işim var diyip günlerce aramamasını hazmedemiyorum. O yüzden de acımıyorum. Mirasta da borç varsa diye uğraşmak istemiyoruz açıkçası.

Anneniz çok asil bir insanmış gerçekten onu tebrik ediyorum
Bende reddi miras yapmayın derim
Sizin hakkınız çünkü
Ölüm hak miras helal!
Akrabalara da kulak asmayın
Ararlarsa da açmayın
Ne halleri varsa görsünler
Ama hakkınızı onlara bırakmayın

Teşekkür ederim güzel sözleriniz için.
Ben yapacağım annemde yapmak isterse yapacak böylece miras sadece küçük kardeşime kalacak. En azından onun geleceği sağlam olsun.

Ben baktim şimdi meraktan:)) Allah gecinden versin diyeyim ama 3aylık bi süre tanıyolarmış miras reddi için. baktınız borç var sıvışın mirastan. Avukat hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir bunu.

Ben baktim şimdi meraktan:)) Allah gecinden versin diyeyim ama 3aylık bi süre tanıyolarmış miras reddi için. baktınız borç var sıvışın mirastan. Avukat hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir bunu.
Borç varsa itinayla ailesine bırakabiliriz onlarında ödemeyi seveceğine eminim keşke bir konuya baksalar ama sitede kimseyi tanımıyorum ki

Hastalık konusu vicdanınıza kalmış ona bir şey diyemem ama kardeşin için yolladığı para bile çok az sonuçta boşanmamışlar hepinize bakmak zorunda. Kimin ne dediği umurunuzda olmasın bence reddi miras falan da yapmayın hakkınızı alın derim ben.

Şuan borcu var mı babanın peki.

bosanmamak icin tehdit eden babaniz

ne diye mirasi reddedeceksiniz

bu kadar yasadiginiz seyin bi bedeli olmali diye düşünüyorum

reddi miras falan yapmayin, herkes herseyin farkinda zaten, resmen gurur yapin mallara biz konalim derdindeler

ayrica vefat olup mirasi alinca harcamak zorunda da degilsiniz, kiz çocuklarının okutulmasi icin vakifkara bagista bulunabilirsiniz. ilerde anneniz gibi yillarca dert ceken kadinlar olmasin. ayaklari yere saglam bassin meslegi olsun tum kizlarimizin kadinlarimizin. halaniz yiyecegine bi gariban cocuk okur da hic degilse toplum aydinlanir

siz masallah cok akli basinda bi birey olarak yetismissiniz annenizin elleri yuregi dert görmesin insallah

son olarak gaddar degil adil oldugunuzu düşünüyorum ben. kimse kimsenin ne cektigini bilmez, bi evlat babaya sirt donulebiliyosa vardir bi nedeni

Kardeşime bırakıyoruz herşeyi,kararımız böyle olsun dedik.

Yapmayin reddi miras

Aynen öyle. Beni aç parasız bir şekilde çalışmaya diye gidip oraya yerleşmeyecekti en azından biz gelelim diyince tamam şu zaman şu ay bu zaman bugün diye bizi oyalamamalıydı. Ne bileyim yediremiyorum,nankör diyorlar bize. Ne alakası var nankörlükle,en yakın arkadaşının karısıyla ahlaksız bir ilişki yaşayan bunu annemin gözüne sokan yolladığı parayı bize lütufmuş gibi yollayıp yüzümüze vuran adama ne gibi bir evlatlık yapacağım. Biz reddi miras yapacağız ama para kardeşime kalacak,yasal mirascımız o. O da iatediğini yapabilir parayla. Teşekkür ederim bu arada yorumunuz için.

Neden bosanmadilar? Anlasmali bosanabilirler? Suan sadece kagit uzerinde evliler. Borclar yuzunden mi mirasi red ediyorsunuz? Halanin ne dedigini takmazdim ben. Yasadiklarini herkes kendi bilir cunku. Anne babaniz bossnsalardi anneniz babanizin borcunu da odemeyecekti belki, halanizin da gereksiz laflari olmayacakti.

Babam annemin üzerine de borç yapıp kredi çekti. Ayeıca babamın adresi burada gözüküyordu önceden sürekli babamın borcu içinde buraya geliyorlardı. Mecburen hepsini ödedi. Mirasta borç varmı yok mu bilmiyoruz,temennimiz olmaması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…