- 29 Mayıs 2017
- 24.901
- 113.504
- 598
- Konu Sahibi -Thanatos-
-
Aynen öyle. Beni aç parasız bir şekilde çalışmaya diye gidip oraya yerleşmeyecekti en azından biz gelelim diyince tamam şu zaman şu ay bu zaman bugün diye bizi oyalamamalıydı. Ne bileyim yediremiyorum,nankör diyorlar bize. Ne alakası var nankörlükle,en yakın arkadaşının karısıyla ahlaksız bir ilişki yaşayan bunu annemin gözüne sokan yolladığı parayı bize lütufmuş gibi yollayıp yüzümüze vuran adama ne gibi bir evlatlık yapacağım. Biz reddi miras yapacağız ama para kardeşime kalacak,yasal mirascımız o. O da iatediğini yapabilir parayla. Teşekkür ederim bu arada yorumunuz için.
Amin çok teşekkür ederim güzel dualarınız için.bence haklisiniz ozellikle bi kiz icin baba bambaskadir, kimsenin bunu evladina yasatma hakki yok
bunlari yapan adam sonunu dusunerek yapmaliydi
kardesinize kalmasi fikri de cok iyiymis, istemiyosaniz mirasi mantıklı olan küçük kardesinize birakmak tabiki
allah bi daha sizlere elem keder gostermesin kardesiniz de insallah sizin gibi guzel yetisir
Yanlış biliyorsunuz,maaşla miras reddinin bir alakası yok. Avukata danıştık,internetten de bilgi aldık,sizde bakabilirsiniz.Mirasi reddederseniz maasi da alamazsiniz
Karaktersizse aldatır ablacım!bizde de aynı örnek mevcut eeee ilahi adalet tecelli etmeye başlamış gün olmuş devran dönmüş!O halanlarla bütün irtibatınızı kesin kendilerine bir günah keçisi arıyorlarsa dönüp kardeşine baksınlar !kardeşleri sağlığındayken hiç demişler mi yuvana sahip çık gittiğin yol yol değil düzelt kendini demişler mi?şimdi havlıyorlar eğer malı mülkü varsa red etmeyin annenizin hayatını çalmış kadından boşanmayarak yeni bir hayat kurma hakkını bile elinden almış vicdansız !araştırın borcu malından çok ise red edersiniz o öyle demiş bu canımızı sıkmasın diye değil annenizin paşalar gibi hakkı çünkü mal varsaİyi de babamın annesi de babası da yaşamıyor. Gerçi babam ve kardeşleri arasında bile hala süren bir miras kavgası var,leş gibi bir aile yani. Annem bizi hakkımızda mahrum bırakmıyor,yasal olarak şuan mirasçıları ben ve annemiz.. bir küçük kardeşim daha var. Ben ve annem reddedince kardeşim 18 yaşına girdiğinde o babamın mirasının yasal sahibi olacak. Biz başından beri böyle düşünüyoruz. Açıkçası buradan kaçarken bizi tefecilerle banka memurlarıyla ve 10'a yakın icra avukatıyla baş başa bırakmıştı. E bu adama da mirasına da ister istemez güvenemiyoruz. O yüzden sadece emeklilik olsun yeter diyoruz. O da küçük kardeşimin geleceği için. Babam boşanmak istemiyor,sinir krizleri geçirip kendimi öldürürüm falan diye tehdit ediyor. İntihar mektubu bırakıp bizi suçlayacakmış.bana bizi sen ayırdın anneni sen kandırdın diyor,sanırım aldatmasının da sebebi benim,koca adam evli çocuklu olup karısını 18 yaşındaki kızla aldatır mı allah aşkına.
Biz hakkımız olanı da istemiyoruz,çünkü bizi burada tefeciye borç ödemek zorunda bırakan adamın yarın bir gün yeniden borcu çıkmayacağına kimse net cevap veremez. Herkes kendini düşünüyor kimse bizi düşünmüyor. Okumamış etmemiş kadın evini baştan aşağı döşedi,bize çocuklarına gül gibi baktı,yıllarıdr kocası yok bir kere olsun babanıza gidin,o size baksın ben evleneceğim demedi. O yüzden annemin yanında olmak istiyorum,babama da kinim bu yüzden. Haketti mi haketmedi mi bilemem,ölünce de üzülür müyüm onu da bilemem. Ama canımın yandığı kadar onun canının yanmadığına eminim. O gül gibi geçinirken biz burda rezillik içindeydik,yine bakarım çorbasını yaparım evini temizlerim ama bunu sevdiğim için değil onun gibi gaddar acımasız olmamak için biraz da olsa utanması için yaparım. Miras konusuna gelince kardeşime bırakıyoruz bütün varlığı. Eğer borç mirasından çoksa o da reddi miras yapar ve bizimde o aileyle soyadı dışında bir bağımız kalmaz. Annem emekli maaşı yeter diyor,kardeşime yatırım için. Sizi de allah kurtarsın,bu olaylar çok zor. İnsanın hayata gelmesinin sebebi olan 2 kişiden birinin kazık atması gerçekten çok zor,katlanılmaz. Sizde umarım mutlusunuzdur ve rahata ermişsinizdir.Karaktersizse aldatır ablacım!bizde de aynı örnek mevcut eeee ilahi adalet tecelli etmeye başlamış gün olmuş devran dönmüş!O halanlarla bütün irtibatınızı kesin kendilerine bir günah keçisi arıyorlarsa dönüp kardeşine baksınlar !kardeşleri sağlığındayken hiç demişler mi yuvana sahip çık gittiğin yol yol değil düzelt kendini demişler mi?şimdi havlıyorlar eğer malı mülkü varsa red etmeyin annenizin hayatını çalmış kadından boşanmayarak yeni bir hayat kurma hakkını bile elinden almış vicdansız !araştırın borcu malından çok ise red edersiniz o öyle demiş bu canımızı sıkmasın diye değil annenizin paşalar gibi hakkı çünkü mal varsa
Avukat diyorsa dogrudur tabi kiYanlış biliyorsunuz,maaşla miras reddinin bir alakası yok. Avukata danıştık,internetten de bilgi aldık,sizde bakabilirsiniz.
Umarım borç falan kalır da kalan evi arabayı da satmak zorunda kalırlar. Birazda onlar borç ödesin,bizene yahu.Halan ararsa "geberip gitse de malını yesek bari ölünce bir hayrı dokunur" de.
Ne reddi mirası falan, boşver ye geç.
Yönetmelik değişmiş sanırım,internetten okuyup anladığıma göre kalan ölüm maaşıyla mirasın bir alakası yok,objektif veya kişisel sebeplerle mirası reddederseniz bu ölüm aylığı almanızı etkilemiyormuş. Avukatta öyle söyledi.Avukat diyorsa dogrudur tabi ki
Bi ara bende arastirmistim , maasi da alamazsin demislerdi bana ama kim demisti hatirlamiyorum
Kaedeşini korumakla meşguldü,bütün suç anneminmiş erkek aldatsa da olurmuş annemde kadınlık yapıp sussaymış vs. Borçlarını öğrenmeliyiz ilk önce,ona göre ne yapıp ne yapmayacağımız belli olacak. Hayırlısı olsun inşallah,teşekkür ederim.Halanizdan gelen sesli mesajlari kaydedin bence. Ya da surekli arayip rahatsiz ederseniz savciliga gidecegiz falan deyin.Ne insanlarmis Allah yardimciniz olsun. Bence de reddi miras yapip ekmeklerine bal surmeyin.Annen babanin borcunu oderken halan hanimefendi nerdeymis peki
Mirası hala yiyemiyor,saflıkla alakası yok gururla alakası var. Bana faydası olmayan bir adamın parası da olmasın,gerek yok yani.Oldu reddi miras yapın da mirası hala yesin. Saf olmayın
Amin canim.E halan aldatilirsa kadin olsunda sussun o zaman ne diyelim. Zihniyete bakKaedeşini korumakla meşguldü,bütün suç anneminmiş erkek aldatsa da olurmuş annemde kadınlık yapıp sussaymış vs. Borçlarını öğrenmeliyiz ilk önce,ona göre ne yapıp ne yapmayacağımız belli olacak. Hayırlısı olsun inşallah,teşekkür ederim.
Onun kızı yani kuzenimde ilk evliliğinde aldatıldığı için boşandı,ona neden boşandığını sorduğumuzda "benim kızım genç mevki sahibi tabi boşanacak" diye garip bir cevap verdi. Mevki sahibi dediği de batmakta olan bir cafenin küçük ortağıAmin canim.E halan aldatilirsa kadin olsunda sussun o zaman ne diyelim. Zihniyete bak
Ahaha supermis cevaba bak :) Mevki sahibi ayy yok valla anlamazlar. Sanki anneniz bu olaylari yasarken genc degildi.Onun kızı yani kuzenimde ilk evliliğinde aldatıldığı için boşandı,ona neden boşandığını sorduğumuzda "benim kızım genç mevki sahibi tabi boşanacak" diye garip bir cevap verdi. Mevki sahibi dediği de batmakta olan bir cafenin küçük ortağıkafalar pırıl pırıl :)
Gençti ama görmüyorlar işte. Allah bildiği gibi yapsın hepsini. Evlatlık görevimi yaptıktan sonra kenara çekilirim,vicdanım rahat olur en azından.Ahaha supermis cevaba bak :) Mevki sahibi ayy yok valla anlamazlar. Sanki anneniz bu olaylari yasarken genc degildi.
Aminn zaten eden er yada gec bulur.Allah yardimciniz olsun.Bu arada anneniz ne guzel bir insanmis.Umarim bundan sonra cok daha rahat ederainizGençti ama görmüyorlar işte. Allah bildiği gibi yapsın hepsini. Evlatlık görevimi yaptıktan sonra kenara çekilirim,vicdanım rahat olur en azından.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?