- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.527
- 548
- 27
- Konu Sahibi -Thanatos-
-
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız. Umarım sizinde iyi ve güzel bir hayatınız olur.Aminn zaten eden er yada gec bulur.Allah yardimciniz olsun.Bu arada anneniz ne guzel bir insanmis.Umarim bundan sonra cok daha rahat ederainiz
Daha çok kendi kardeşini kanını koruma peşinde,bizimle kan bağı yokmuş gibi davranması da ayrı bir garip ya neyse,beni reddedebilirdi,reddetseydi mutlu bile olurdum en azından böyle olaylarla günümüzü mahfedemezlerdi. Yine de teşekkür ederim,borcu öğrenip eğer mal varlığı fazlaysa mirası kardeşime bırakacağız,onun geleceği için.bunca zaman çektiklerinizin kefareti olsun alın parayı,annenle tatile gidin ; annen borç ödenekten hiç tatile gitti mi? Küssende ,konuşmasanda baba! O seni red bile etse ,sende onu aynı şekilde baban!Al ye kız parayı. Halan neyin kafasında bilmiyorum, benim bildiğim kardeş yanlışa gittiğinde doğru yolu gösterir.Değişik bi kardeşlik anlayışı varmış.
Neden gerek olmasın ki parası? Miras hakkiniz ve dünyanın binbir türlü hali var. Yerinizde olsam madem gurur yapıyorum öyle birinin parasını istemiyorum, hepsini bağışlar iyilik yapardımMirası hala yiyemiyor,saflıkla alakası yok gururla alakası var. Bana faydası olmayan bir adamın parası da olmasın,gerek yok yani.
Durumumuz gayet iyi allaha şükür. Geçinip gidiyoruz yani. Ben ve annem reddedicez küçük kardeşime bırakacağız bütün mirası,eğer borçlar mirastan fazlaysa o da reddeder borçlarda ailesine kalır artık.Neden gerek olmasın ki parası? Miras hakkiniz ve dünyanın binbir türlü hali var. Yerinizde olsam madem gurur yapıyorum öyle birinin parasını istemiyorum, yine de halalarima yedirmezdim. Hepsini bağışlar iyilik yapardım
Bence reddi miras yapmayın.Manevi olarak babalık yapmamı olabılır. Ama maddi imkanları varsa bu sizin hakkınız.Halanız kim oluyor acaba dış kapının diş mandalı su durumda. Ona ne muhatap bıle olmayın.Hepinize merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
Çok dert mi değil mi bilmiyorum.
Başka insanların dünyasını başına yıkan şey beni üzmüyor bile.
Sorun bende mi? Bunu da bilmiyorum.
Üniversite okuyorum,ailemle İstanbul'da yaşıyoruz,annem çalışıyor. Durumumuz gayet iyi.
Babamla yıllardır görüşmüyoruz daha doğrusu yanımıza gelmiyor,bizi de orada istemiyor. Kendisi bizden başka bir ilde yaşıyor,onunda durumu iyi.
Annemle hiçbir irtibatları yok,anneme yaptıklarından sonra annem görüşmeyi kesti fakat boşanmadılar.
Babam boşanacağım falan diyor fakat iş dava açmaya gelince açmıyor,anneme de tehdit ettirip açtırmıyor. Açıkçası boşanıp boşanmamak annemin umurunda değil zaten,neyse.
Şuan babam hasta,mide kanseriymiş (çok inanamıyorum),yakın zamanda ameliyat olacakmış.
Evet alakasız biliyorum ama babamın ailesi her fırsatta kardeşleri ailesi ve özellikle halam olmak üzere "onu siz hasta ettiniz,parasını gasp ettiniz (?),onun yanına gitmediniz" diyerek bizi suçlayan insanlar. Şimdi bugün halam aradı,biraz konuştu haklı olarak kardeşini savunup yine annemi yerden yere vurdu.
Bizde buna karşılık annemle birlikte reddi miras yapmayı düşünüyoruz. Çünkü olası bir vefat durumunda yine suçlu biz olacağız. Bunun için ne yapmamız gerekir.
Not: Neden babanıza böyle davranıyorsunuz diye soracaklar için açıklıyayım;
Babam ben doğduğundan beri sürekli annemi aldatırmış,annemin ömrü sürekli babama ve ailesine katlanarak geçmiş. Aldattığında sürekli annemi suçlar "senin yüzünden" diyerek sinir krizleri geçirirmiş,yalandan hastayım bahanesinin arkasına sığınırmış. Daha sonra babam ben liseye başladığımda annemin ve kendi üzerine bir sürü borç bırakarak başka şehre yerleşti. Annem liseden beri sürekli kapıya gelen icra memurları ve babamın borçlarıyla uğraştı. Henüz 2 senedir rahat bir nefes aldı annem. Bu yüzden babama karşı bir sevgim yok dolayısıyla kalacak her türlü para arsa araba ve evlere de ihtiyacımız yok. Gaddar diyenler olabilir,bu gaddarlıkta olabilir. Fakat bizi bu kadar darda bırakırken o bize hiç acımadı,arayıp sormadı. Kısacası sadece "para babalığı" yaptı.
Not2: Birde benden küçük bir kız kardeşim var 7. Sınıfa giden,onun için annemin banka kartına her ay 1.500-1.900 arası para yatırıyor babam. Bunu da ekleyeyim dedim.
Onun o kadar çok borcu oldu ki mirasta yeni bir borç çıkar diye korkuyoruz açıkçasıBence reddi miras yapmayın.Manevi olarak babalık yapmamı olabılır. Ama maddi imkanları varsa bu sizin hakkınız.Halanız kim oluyor acaba dış kapının diş mandalı su durumda. Ona ne muhatap bıle olmayın.
O zaman ayrı. Arastırın zaten vefat durumunda belli bir sure var mirası reddermeniz için. O sürede ne kalmıs borc var mı ogrenırsınız zaten. Ona gore reddedersınızOnun o kadar çok borcu oldu ki mirasta yeni bir borç çıkar diye korkuyoruz açıkçası
3 ay gibi bir süre varmışO zaman ayrı. Arastırın zaten vefat durumunda belli bir sure var mirası reddermeniz için. O sürede ne kalmıs borc var mı ogrenırsınız zaten. Ona gore reddedersınız
O surede ortaya cıkar zaten alacagı borcu ne varsa o zaman dusunun bence bunları3 ay gibi bir süre varmış
Şuan sorsakta bize söylemeyeceği için olası bir vefat durumunda hemen öğrenmeye çalışacağız gerçi o başka şehirde nasıl olacak bu işler bilemiyorumO surede ortaya cıkar zaten alacagı borcu ne varsa o zaman dusunun bence bunları
Halanız vs. umrunuzda olmasın, sizler kendi ayaklarınız üzerinde durduğunuzda yalakanız olurlar. Bugünler hep unutulur. Mirası reddetmek, çevrenizdeki kötü kalpli insanları sevindirir. Bunu onlara tattırmayın. Babanıza gelince, destek olun arayın, ziyaret edin ki yıllar sonra içinizde ufacık da olsa pişmanlık olmasın.Hepinize merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
Üniversite okuyorum,ailemle İstanbul'da yaşıyoruz,annem çalışıyor. Durumumuz gayet iyi.
Babamla yıllardır görüşmüyoruz daha doğrusu yanımıza gelmiyor,bizi de orada istemiyor. Kendisi bizden başka bir ilde yaşıyor,onunda durumu iyi.
Annemle hiçbir irtibatları yok,anneme yaptıklarından sonra annem görüşmeyi kesti fakat boşanmadılar.
Babam boşanacağım falan diyor fakat iş dava açmaya gelince açmıyor,anneme de tehdit ettirip açtırmıyor. Açıkçası boşanıp boşanmamak annemin umurunda değil zaten,neyse.
Şuan babam hasta,mide kanseriymiş (çok inanamıyorum),yakın zamanda ameliyat olacakmış.
Evet alakasız biliyorum ama babamın ailesi her fırsatta kardeşleri ailesi ve özellikle halam olmak üzere "onu siz hasta ettiniz,parasını gasp ettiniz (?),onun yanına gitmediniz" diyerek bizi suçlayan insanlar. Şimdi bugün halam aradı,biraz konuştu haklı olarak kardeşini savunup yine annemi yerden yere vurdu.
Bizde buna karşılık annemle birlikte reddi miras yapmayı düşünüyoruz. Çünkü olası bir vefat durumunda yine suçlu biz olacağız. Bunun için ne yapmamız gerekir.
Babam ben doğduğundan beri sürekli annemi aldatırmış,annemin ömrü sürekli babama ve ailesine katlanarak geçmiş. Aldattığında sürekli annemi suçlar "senin yüzünden" diyerek sinir krizleri geçirirmiş,yalandan hastayım bahanesinin arkasına sığınırmış. Daha sonra babam ben liseye başladığımda annemin ve kendi üzerine bir sürü borç bırakarak başka şehre yerleşti. Annem liseden beri sürekli kapıya gelen icra memurları ve babamın borçlarıyla uğraştı. Henüz 2 senedir rahat bir nefes aldı annem. Bu yüzden babama karşı bir sevgim yok dolayısıyla kalacak her türlü para arsa araba ve evlere de ihtiyacımız yok. Gaddar diyenler olabilir,bu gaddarlıkta olabilir. Fakat bizi bu kadar darda bırakırken o bize hiç acımadı,arayıp sormadı. Kısacası sadece "para babalığı" yaptı.
Not2: Birde benden küçük bir kız kardeşim var 7. Sınıfa giden,onun için annemin banka kartına her ay 1.500-1.900 arası para yatırıyor babam. Bunu da ekleyeyim dedim.
Teşekkür ederim yorumunuz için. En doğrusu evlatlık görevimi yerine en azından içimde kalmaması için,kimse için kötü olmayı değmez. Hakkımızda hayırlısı olsun.Halanız vs. umrunuzda olmasın, sizler kendi ayaklarınız üzerinde durduğunuzda yalakanız olurlar. Bugünler hep unutulur. Mirası reddetmek, çevrenizdeki kötü kalpli insanları sevindirir. Bunu onlara tattırmayın. Babanıza gelince, destek olun arayın, ziyaret edin ki yıllar sonra içinizde ufacık da olsa pişmanlık olmasın.
Annenizin ilk yapmasi gereken bence bosanmak. Eger babanizdan korkuyorsa annenize yaklasmama karari cikarabilir. Bosanma annenizi babaniza ait birclardan korur. 3 seneden fazla ayri yasamlaralda evlilik birlikteligi bozuldugu icin bosanmak cok daha kolay. Ben olsam ne bosanirken ne de mirasta hicbir hakkimdan vazgecmezdim.Babam annemin üzerine de borç yapıp kredi çekti. Ayeıca babamın adresi burada gözüküyordu önceden sürekli babamın borcu içinde buraya geliyorlardı. Mecburen hepsini ödedi. Mirasta borç varmı yok mu bilmiyoruz,temennimiz olmaması.
Ama borç mirastan fazlaysa diye de hiç başımızı ağrıtmak istemiyoruz açıkçası,adama şimdi borcun var mı diye sorsak söylemez o yüzden şuanlık bekliyoruz bir ameliyatını olsun çıksın da durumu iyiye giderse tamamen bağı kopartacağızAnnenizin ilk yapmasi gereken bence bosanmak. Eger babanizdan korkuyorsa annenize yaklasmama karari cikarabilir. Bosanma annenizi babaniza ait birclardan korur. 3 seneden fazla ayri yasamlaralda evlilik birlikteligi bozuldugu icin bosanmak cok daha kolay. Ben olsam ne bosanirken ne de mirasta hicbir hakkimdan vazgecmezdim.
Zamani geldiginde hakkiniz olani alirsiniz.anneniz istemezse akrabalarina geri verir.ama borçlari varsa tabi size kalir bu durumda.Onu daha çok annem istiyor,ortak kararımız.
Bizi reddedersek onlara kalmıyor diye biliyorum,yanlış mı biliyorum ki?
Annemin istediği sadece emekli maaşı,o da kardeşime kalması için. Ev arsa ve araba gözünde yok bile. Bunu kendisi istiyor ama bir yandan üzülüyor hasta diye,bende buna kızıyorum. Bizi bırakırken kimse bize üzülmedi.
Reddi mirası o yüzden yapıyoruz zaten.Zamani geldiginde hakkiniz olani alirsiniz.anneniz istemezse akrabalarina geri verir.ama borçlari varsa tabi size kalir bu durumda.
ay birak cehennem olsun ya. hala baba diye aniyor olmasina dua edin.Hepinize merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.
Aynen öyle,iyiki gitmiş diyorum.ay birak cehennem olsun ya. hala baba diye aniyor olmasina dua edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?