Ne yapmamız gerekiyor?

Aminn zaten eden er yada gec bulur.Allah yardimciniz olsun.Bu arada anneniz ne guzel bir insanmis.Umarim bundan sonra cok daha rahat ederainiz
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız. Umarım sizinde iyi ve güzel bir hayatınız olur.

Daha çok kendi kardeşini kanını koruma peşinde,bizimle kan bağı yokmuş gibi davranması da ayrı bir garip ya neyse,beni reddedebilirdi,reddetseydi mutlu bile olurdum en azından böyle olaylarla günümüzü mahfedemezlerdi. Yine de teşekkür ederim,borcu öğrenip eğer mal varlığı fazlaysa mirası kardeşime bırakacağız,onun geleceği için.

Mirası hala yiyemiyor,saflıkla alakası yok gururla alakası var. Bana faydası olmayan bir adamın parası da olmasın,gerek yok yani.
Neden gerek olmasın ki parası? Miras hakkiniz ve dünyanın binbir türlü hali var. Yerinizde olsam madem gurur yapıyorum öyle birinin parasını istemiyorum, hepsini bağışlar iyilik yapardım

Durumumuz gayet iyi allaha şükür. Geçinip gidiyoruz yani. Ben ve annem reddedicez küçük kardeşime bırakacağız bütün mirası,eğer borçlar mirastan fazlaysa o da reddeder borçlarda ailesine kalır artık.

Bence reddi miras yapmayın.Manevi olarak babalık yapmamı olabılır. Ama maddi imkanları varsa bu sizin hakkınız.Halanız kim oluyor acaba dış kapının diş mandalı su durumda. Ona ne muhatap bıle olmayın.

Onun o kadar çok borcu oldu ki mirasta yeni bir borç çıkar diye korkuyoruz açıkçası

Onun o kadar çok borcu oldu ki mirasta yeni bir borç çıkar diye korkuyoruz açıkçası
O zaman ayrı. Arastırın zaten vefat durumunda belli bir sure var mirası reddermeniz için. O sürede ne kalmıs borc var mı ogrenırsınız zaten. Ona gore reddedersınız

O surede ortaya cıkar zaten alacagı borcu ne varsa o zaman dusunun bence bunları
Şuan sorsakta bize söylemeyeceği için olası bir vefat durumunda hemen öğrenmeye çalışacağız gerçi o başka şehirde nasıl olacak bu işler bilemiyorum

Halanız vs. umrunuzda olmasın, sizler kendi ayaklarınız üzerinde durduğunuzda yalakanız olurlar. Bugünler hep unutulur. Mirası reddetmek, çevrenizdeki kötü kalpli insanları sevindirir. Bunu onlara tattırmayın. Babanıza gelince, destek olun arayın, ziyaret edin ki yıllar sonra içinizde ufacık da olsa pişmanlık olmasın.

Teşekkür ederim yorumunuz için. En doğrusu evlatlık görevimi yerine en azından içimde kalmaması için,kimse için kötü olmayı değmez. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Annenizin ilk yapmasi gereken bence bosanmak. Eger babanizdan korkuyorsa annenize yaklasmama karari cikarabilir. Bosanma annenizi babaniza ait birclardan korur. 3 seneden fazla ayri yasamlaralda evlilik birlikteligi bozuldugu icin bosanmak cok daha kolay. Ben olsam ne bosanirken ne de mirasta hicbir hakkimdan vazgecmezdim.

Ama borç mirastan fazlaysa diye de hiç başımızı ağrıtmak istemiyoruz açıkçası,adama şimdi borcun var mı diye sorsak söylemez o yüzden şuanlık bekliyoruz bir ameliyatını olsun çıksın da durumu iyiye giderse tamamen bağı kopartacağız

Zamani geldiginde hakkiniz olani alirsiniz.anneniz istemezse akrabalarina geri verir.ama borçlari varsa tabi size kalir bu durumda.

Ben olsam reddi miras falan yapmazdim gelecek arsa araba ne varsa çatır çatır yerdim.

Kime ne bana gelecek paradan. Hakan tabi konuşur siz istemezseniz arsalar onlara kalacak.

ay birak cehennem olsun ya. hala baba diye aniyor olmasina dua edin.

Eğer borç vs gelmeyecekse size neden mirası reddedersiniz ki ?
Halamlara kalır onlar yer paşa paşa.

Ama illa reddetmek istiyordum dersen de Ölümden sonra 3 ay içinde notere gidip annen ve kardeşinle beraber reddedilirsin.

Ayrılıp ayrılmamak annenle Baba'nın aradındaki mesele.

Kardeşinin ve senin masraflarını da tabi ki üstlenecek.

Ama hastaysa baban herseyi geride bırakıp yine de Gör bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…