- 5 Eylül 2014
- 14.245
- 50.138
- 598
- Konu Sahibi Yalnizkelebek
-
Burda o durumu erkeklerden önce bayanlar yadırgıyor zaten gizli gizli yemek yememizi bile sorun ediyorlar ben bikaç gün tutmcam desem herkesin içinde özellikle de erkeklere, kadınlar kim bilir ne derler arkamdanyok artık, şaka mı bu,
ergenlik döneminde mi iş arkadaşlarınız.
tutmuyorum deyin geçin, açıklama yapmak orunda mısınız?
ben bazen şey derdim, ben muafım derdim, neden muafsın diyecekse buyursun desin, utanacak halim yok ya.
Bilemiyorum valla zaten benim işin içinde tuhaflık arama nedenim şu,ben aramam,
zaten zengin böyle olunuyor, 10-20 tl dediğiniz rakamları hesaplamazlarsa olmaz :)
hani sinir bozucu farkındayım ama kişisel algılamanızı gerektirecek bir durum değil.
patron da kadın çalışanların arada oruç tutmadığı biliyordur zaten ama çetelenizi tutacak değil ya, unutmuştur bile çoktan.
Ben zaten 2 gün yerim sonra oruca başlcam Allah izin verirseoruç tutsan da tutmasan da erkekler tüm genç kadınların regl olduklarını biliyorlar zaten bunda utanılacak bişey yok.
sen kızın amacını boşver de paranı almaya bak, gerekirse yemek söyleyecek param yok de direk ödet, sonradan almak sıkıntı oluyor çünkü, diğer kız da öyle yapsın.
Bu iş yerinde patroncuklar var özetle herkes partranculuk oynuyo hesap soruyobu nasıl bir iş ortamı? neresi burası? kime ne siizn tuttuğunuz oruçtan. regli çok normal bişey anlasalar ne olacak. devreler yandı bende.
sonuç olarak yemeğinizi evden getirin bi kaç gün nasılsa. idare edin bari
deli mi bu insanlar ne terbiyesizlerBurdakiler tutmayınca soruyo neden tutmuyosun diye,
Ben hiç tutmasam dayanamıyorum derim geçerim karsıya ama ayın 4-5 günü tutmayıp ne yalan söylcem ben
Regl dönemini anlamasınlar diye tutmuyorum demiyorum ulu orta bişey yiyip içmiyorum haliyle
Utandığım regl dönemimi anlayack olmaları
ararım ama çokta üstünde duram işe yeni başladıysa ne yapacağını bilememişte olabilir.Mutlu değilim orası ayrı konu ama kendinizi bide benm yerime koyun
Regl dönemindesiniz akşama kadar aç durmanızın bi anlamı var mı
Gidip söylüyosunuz ben yemek ycem diye finansda ki arkadaşa oda patrona söylüyor bunu hemde günkük 10-20 tl için söylüyor haftalık kasaya çektirdiği kartlara attığı parayı söylemeyen kız
Siz olsanız bi tuhaflık aramaz mısınız
Günaydın Hanımlar,
Hepinize Hayırlı Ramazanlar
Ben ilk gece kalktım niyetlendim ama ertesi sabah işyerine geldiğimde baktım ki regl olmuşum
Orucum bozuldu mecburen
Neyse, Ramazanda bizim işyerinde yemek yapılmıyor dışardan yemek zorunda kalıyoruz
İşyerinde sadece patron oruç tutmuyo bide işe yeni başlayan ayşe diye bir kız
Ben muahsebe departmanında çalışıyorum finansa da patronun sekreteri geçti 2 ay önce çok sevdiğim ablanın işten ayrılması sonucu
Bizde bu kızla hiç anlaşamıyoduk gerçi hala öyle sayılır
Finansa bu kız geçtiği için cumartesi günü utana sıkıla yemek parası istedim tamam veriyimmmm diyo böyle içinden gelmeyerek sanki cebinden veriyo
Ama kızlar suratını görmeniz lazım sanki borç para istiyoruz kızdan
Ya şirketin parası sana ne oluyo
Zate geçen senede ramazan da biizm yemek yememiz sorun olmuştu
Odadaki ablayla aynı zamanda oruç tutamadık dışardan söyledik tuhaf tuhaf bakıp bakıp duruyolardı patronun yengesi var bizim aşçı onunla birlikte
Dün de bu ayşe yanıma geldi kelebek yemek işini ne yapcaz ben çok acıktım dedi saat 2 ye geliyodu
Bende yine çekine çekine bu diğer kıza dedim biz ayşeyle yemek söylüyoruz kartta para var mı diye bilmem ki var mıdır diyo
Neyse sonra ben yemek söyledim
Bu kız da patronun yanından geldi bana demez mi kelebek ben patrobla konuştum bazen oruç tutamayanlar oluyo ne yapcaz kasada parada olmuyo dedim oda herkes cebnden verir günlük 10 tl falan maaş da veririz dedi diyo
Ben bunu duydum başımdan aşağı kaynar sular döküldü
Ya kızlar böyle ufak bişeyi patrona söylemeye ne gerek var günlük 10-20 lira için
Ben zaten tutmadığımı söylemiyorum erkekler regl dönemini biliyo sonuçta ayıp olur anlarlar diye
Hayır yani koskaca şirket bizim yemek paramızla mı batacak
Ama ben hiç bişey demedim sadece ben zaten 1-2 gün yerim peki ayşe ne olacak kızın yol parası yok sabahları yürüyo hergün cebnden nasıl yemek parası versin dedim
Ya arada ben veririm ona kasadan diyo
Bende o zaman benm yemem mi göze batıyo diye düşünüyorum
Bide kız gizli saklı iş yapmasa eyvallah şirketin masrafları için sürekli hesaplardan kartlara para atıyo zaten yada şirket müdürüne kasaya para çektiriyo patrona söylemeden
Patron ksaya para çektirmiyor fazla diye
Hergün birileri akşamları mesai adı altında laklak yapmaya kalıyo onlarda kebap söylüyor kimse patrona bişey demiyo yada buna benzer bi dünya masraf çıkıyo günlük bir kere patrona söylemedi
Ya Allah askına bu kız ne yapmaya çalışıyo biri bna söylesin amacı ne
Onlara kalsa yemek de yemeyelim surat 5 karış
Cebimizden yesek ona bile bozulacaklar aşçı kadınla
Bugün konuşmayı düşünüyorum dün yaptığın ne anlama geliyodu diye
Bna fikir verir misiniz ne yapmalıyım konuşmam ne kadar doğru yoksa olay gerginlik çıkartmaktan başka bi anlam ifade etmez mi
Regl olmak utanılacak bir şey değil, suç da değil. Soran insanlara da söyleyebilirsiniz. Direk söylemek istemiyorsanız ben hiç sevmem bu ifadeyi ama hastalandım o yüzden tutmuyorum diyebilirsiniz. Erkekler kadınların regl olduğunun farkındalar hepsi de biliyor. Zaten rahatsız olmasınlar diye gizlemek için herşeyi yapıyoruz dilimizle de yalan söylememize gerek yok bence.Burdakiler tutmayınca soruyo neden tutmuyosun diye,
Ben hiç tutmasam dayanamıyorum derim geçerim karsıya ama ayın 4-5 günü tutmayıp ne yalan söylcem ben
Regl dönemini anlamasınlar diye tutmuyorum demiyorum ulu orta bişey yiyip içmiyorum haliyle
Utandığım regl dönemimi anlayack olmaları
Sadece 2kişi ile sorunum vardı en başından beri halada aynı kişilerle sorunum varKelebek sanırım işyerinde bir çok kişi ile sorunun var, neden?
Neden her şeyi kafaya takıyorsun, neden her davranışı kişisel algılıyorsun?
Her zaman istediğimiz olamaz ki bazen de ortam ve duruma ayak uydurmamız gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?