Ne yapsam bilemedim :/ Akıl verin bana lütfen

eee siz gitmeyeceksiniz o gitmeyecek kim gidecek doğudaki çocuklara derse?
herkes ankara izmir isterse muştaki, şırnaktaki çocuklarımıza kim ders verecek?

Sorun kesinlikle doğu görevi değil. Göreve hemen koşarak şevkle giderim. Sorun özel sektörde çalışan biriyle evlilik yaptığımda 6 yıl eşimin doğuya benim yanıma gelmesi. Gelecek gelmesine de bu kez doğuda özelde çalıştığı icin iş bulamayacak.

Sistem artık değişti. Doğu batı hepsi vatanımızın evlatları ben her yerde görev yapabilirim. Gönlümü kaptırdığım kişinin illa memur olması mı gerekiyor, özelde çalışan biri kendi sektöründe iş bulamaz düşünsenize koskaca 6 yıl işsiz güçsüz evlenip ne yapacak doğuda bu adam?

Sistemin bu şekilde olması maalesef ki Türk aile sistemine zarar veriyor. Bunun için çoğu insan boşanıyor, çocuklar ortada kalıyor. Ben gibiler ise özel sektörde çalışan birileriyle aile kuramıyor.

Hayallerinin peşinden git, onca sene okumak için emek vermişsin kpss için bir seneni vermişsin iki kez görüştüğün adam için gelecek hayallerinden vazgeçme.
Ayrıca evlenince çalışmana gerek yok diyenler bana itici gelir çünkü verdiğin onca emeği umursamıyordur, kendi isteklerine uyan, ben bilmem beyim bilir, kocam ne derse o olur denmesini bekleyip kadını ikinci sınıf gören tiplerdir çoğunlukla.
Aşk her zaman insanın karşısına tabii ki çıkmaz ama aşk bir gün bitebilir, o zaman sorunlar çıktığında aşk karın doyurmayacak ya da boşanmak istesen çalışmadığın için belki de boyun eğeceksin.
Kendine değer ver emek vermişsin heba etme derim

Guzel bacim, bu daha seninle cikarken yan cizmis sen bu bey icin mi hayatinin kararini erteliyorsun.

Yapma guzel bacim...

Önce kendi ayaklarınızın üstünde durun. Sonra düşünün evlilik işini. Atanırsanız gidin o yüzden.

Ayrıca siz olsanız sırf siz istiyorsunuz diye bir yıl emek verdiği Kpss ile atanmaktan, hatta atanınca gitmekten vazgeçen birine saygı duyar mıydınız?

‘Önce ben’ derseniz, erkeklerin gözünde kıymetli olursunuz, unutmayın!

Eşim sık sık seyahat ettiği, yoğun çalıştığı için hayat beni çok zorluyor. Her işi ben hallediyorum, her yere koşuyorum. Yıpranıyorum gurbetteyiz zaten. Ben de öğretmenim ve çalışmasam da geçinebilecek durumdayız çok şükür. Ama bir an olsun “zaten evliyim bırakayım işi”demedim. Ailem koluma altın bilezik takmış neden vazgeçeyim...ya boşanırsam, ya eşime bir şey olursa... hayatta ne olursa olsun kendini garantiye alacaksın gerisi boş.

Sadece iki kez görüştüğün biriyle evlenmek için bu ne acele? Üstelik bunca yıl emek verdiğin işine başlamadan . Bence evlilik şart değil ama kendi paranı kazanıyor olmak şart. Evlilik zor bir kurum. Eğer aşk yoksa asla çekilmez. Aşk da öyle iki kere görüşmeyle olmuyor. Ben sizin yerinizde olsam kpss sonucuna göre atanır ,giderdim. Sonrası Allah kerim. Eğer kısmetinizde varsa zaten olur. Kısmet değilse siz atanma hakkınızı elinizden kaçırdığınızla kalırsınız.

Merhaba kk,

Daha önce de bu olay ile ilgili konu açmıştım. Şu anda atama bekleyen bir öğretmenim. Arkadaş aracılığıyla biriyle tanıştım. Çocuğun burada işi var ve benimle doğu görevi icin gelemeyeceğini söyledi. Benim burada özel okulda çalışabileceğimi söyledi. Benim kafam çok karışık olduğu halde bahsettigim çocukla iki kere görüştüm maalesef...

Bir sene kpss icin emek verdim. Özel sektör cok zor cünkü. Bahsettigim cocuk evlenince çalışmama gerek olmadığını söyledi çünkü işi gereği maaşı standartların biraz üstünde. Ama ben bu sekilde rahat olamayacağımı söyledim.

Bu bey çok samimi ve uzun zaman sonra ilk kez birinden bu kadar etkileniyorum. Fikir ve karakter olarak uyustugumuzu düşünüyorum. Sonradan bana karşı davranislari değişir mi bilemem...

Burada hep okurdum bastan kafasinda evlilik dusunen insanlardan uzak durun diye tavsiyeler veriliyordu. Bu çocuk en başından beri ciddi düşündüğünü, bir cok kişiyle tanıştırmak istemelerine rağmen bana ısındığını söyledi.

Eğer ben atanirsam doğuda 6 yıl zoeunlu hizmet vericem ve eş durumundan yararlanmam söz konusu değil. Onun benim yanima gelmesi lazım ama özel sektörde çalıştığı icin bu mümkün değil.Her sey ile su an uyuşuyoruz fakat benim bir tercih yapmam lazım. Ya bu şehirde kalıp onunla evlenicem ya da onu bırakıp doğuya göreve hayallerimi gerçekleştirmeye gidicem:KK43:((((

Sonradan pişman olmak istemiyorum. Bana çok değer veriyor onu istiyorum bu düşünceler beni deli ediyor.Daha kpss puanları açıklanmadı. Tüm yıl emek verdim. Atanıp atanamayacağım bile belli değil.Lütfen bana yardımcı olun. Bir daha onun gibi biri karşıma çıkar mı bilmiyorum. Ben simdi ne yapayım söyleyin lütfen :KK43:(((
Önce ekmek bence.

Merhaba kk,

Daha önce de bu olay ile ilgili konu açmıştım. Şu anda atama bekleyen bir öğretmenim. Arkadaş aracılığıyla biriyle tanıştım. Çocuğun burada işi var ve benimle doğu görevi icin gelemeyeceğini söyledi. Benim burada özel okulda çalışabileceğimi söyledi. Benim kafam çok karışık olduğu halde bahsettigim çocukla iki kere görüştüm maalesef...

Bir sene kpss icin emek verdim. Özel sektör cok zor cünkü. Bahsettigim cocuk evlenince çalışmama gerek olmadığını söyledi çünkü işi gereği maaşı standartların biraz üstünde. Ama ben bu sekilde rahat olamayacağımı söyledim.

Bu bey çok samimi ve uzun zaman sonra ilk kez birinden bu kadar etkileniyorum. Fikir ve karakter olarak uyustugumuzu düşünüyorum. Sonradan bana karşı davranislari değişir mi bilemem...

Burada hep okurdum bastan kafasinda evlilik dusunen insanlardan uzak durun diye tavsiyeler veriliyordu. Bu çocuk en başından beri ciddi düşündüğünü, bir cok kişiyle tanıştırmak istemelerine rağmen bana ısındığını söyledi.

Eğer ben atanirsam doğuda 6 yıl zoeunlu hizmet vericem ve eş durumundan yararlanmam söz konusu değil. Onun benim yanima gelmesi lazım ama özel sektörde çalıştığı icin bu mümkün değil.Her sey ile su an uyuşuyoruz fakat benim bir tercih yapmam lazım. Ya bu şehirde kalıp onunla evlenicem ya da onu bırakıp doğuya göreve hayallerimi gerçekleştirmeye gidicem:KK43:((((

Sonradan pişman olmak istemiyorum. Bana çok değer veriyor onu istiyorum bu düşünceler beni deli ediyor.Daha kpss puanları açıklanmadı. Tüm yıl emek verdim. Atanıp atanamayacağım bile belli değil.Lütfen bana yardımcı olun. Bir daha onun gibi biri karşıma çıkar mı bilmiyorum. Ben simdi ne yapayım söyleyin lütfen :KK43:(((

Seviyorsan evlen gitsin. Evliyken kafan daha rahat olur çalışır atanırsın bence. Ablam da atanamadı 2 senedir. Şu an nişanlı yakında evlenecek. Onun eşi de çok uzaklara gitmeyi istemiyor. İyi çalış yüksek puan gelirse atan yoksa gerek yok diyor. Ekonomik bağımsızlığın önemli ama ücretli de çalışabilirsin. 6 sene devlette ücretli çalışıp eşiyle çok güzel geçinen sonunda da atanan tanıdığım var. :)

Hayallerinin peşinden git, onca sene okumak için emek vermişsin kpss için bir seneni vermişsin iki kez görüştüğün adam için gelecek hayallerinden vazgeçme.
Ayrıca evlenince çalışmana gerek yok diyenler bana itici gelir çünkü verdiğin onca emeği umursamıyordur, kendi isteklerine uyan, ben bilmem beyim bilir, kocam ne derse o olur denmesini bekleyip kadını ikinci sınıf gören tiplerdir çoğunlukla.
Aşk her zaman insanın karşısına tabii ki çıkmaz ama aşk bir gün bitebilir, o zaman sorunlar çıktığında aşk karın doyurmayacak ya da boşanmak istesen çalışmadığın için belki de boyun eğeceksin.
Kendine değer ver emek vermişsin heba etme derim

Evet emeklerim gözünün önune gelince çok üzülüyorum. Mesleğimi elime almam lazım. Gerçekleştirmeyi bekleyen çok hayallerum var

MEB de ne zaman ne olacağı belli olmuyor. Şimdi o süre 6 yıl ama 4 yılın sonunda eş durumundan tayin isteyebiliyorsunuz. Yalnız bunun değişeceğiyle ilgili söylentiler var, yeni bakanın bununla ilgili düzenlemeler yapacağı düşünülüyor.

2 gün değil 20 yıl tanımış da olsam ben olsaydım kariyerimi seçerdim heralde.

Yeni bakanın özür gurubuyla ilgili açıklamaları vardı sanırım, o konularda değişiklik olabilir.
Tercihinizi atanmaktan yana yapmalısınız, diğer seçeneği düşünemiyorum bile.

Back
X