• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Ne yapsam ki?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

daisy83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
385
1
96
43
İstanbul
Bebeğimin yaklaşık 2 aydır süren uyku probleminin kaynağını çözüm sanırım. Beni istiyor... Çünkü her uyandığında emzirmiyorum, kucağıma alır almaz kendiliğinden uyuyor, olmazsa bir süre ayağımda sallıyorum uyuyor. Önceden odamızdaki kendi beşiğinde uyuyordu 1,5-2 saatte bir uyanmaya başlamıştı. Geçen hafta artık odasını da ayırınca 1 saatten uzun uyumaz oldu. Napıcamı şaşırdım. Alıyorum uyutuyorum 1 saat sonra tekrar aynı şey. Delirmek üzereyim. Dün sabaha karşı yanıma aldım 3 saat uyudu....

Şimdi ben napsam ki? Haftaya işe başlıcam. 1 saatlik uykularla ne çalışabilirim ne araba kullanabilirim (arabayla gidiyorum işe) Yatağına alıştırmak istiyorum ama olmazsa istemesem de yanımda yatırıcam. Bunu tecrübe etmiş olanlar var mı? Yataklarına nasıl alıştırdınız? Ya da bebeklerini yanlarında yatıranlar? Bir sorun oldu mu?

Yanımda yatırsam da sabah biz işe gidince yatakta yalnız mı kalacak? Yoksa sabah yatağına mı koysam bakıcısı geldiğinde. Çok kararsızım.

şöyle bişey denedin mi canım bütün gün üzerinde olan bir kıyafeti koy yatağına kokunu alsın bunu deneyip başarılı olan anneler var burda benim oğlumda işe yaramamıştı yanıma almamda işe yaramamıştı gerçiiyikide yaramadı çok zor ayrılıyorlar sonra yeğenim 5 yaşında daha yeni bıraktı annesini ben mahvolurum heralde o kadar uzun süre bebeğimle yatsam

amman amman diyorum siz kendi yatağınızda uyutmayın.. ilk oğlumu uyusun diye ( o kadar uykusuzdu ki gecede 2 saat uyumazdı) yanımda yatırdım.. uyurdu ancak o zaman.. sonuç :3 yaşına gelid bizsiz uyumazdı.. çareyi 15 gün annaneye göndermekte buldum.. şimdi yatıyor yatağında..
sizin kokunuzu arıyorsa yaptığınız iyi bir çözüm.. hadi bakalım iyi ve uzun uykular yerimseniben

aynı dert bende var
ağlamak istiyorum
yatağına koyarsam bi süre sonra ağlayara uyanıyor ve kesinlikle daha yatıramıyorum yatağına acaip direniyor
mecbur alıyorum yanımızda yatırıyorum hiç çıt yok sabaha kadar uyanmıyor akannehir
napcağımı bilemiyorum
giydiğim kıyafetlerden felan bende düşündüm koymayı ama daha denemedim son çare artık onuda denicem

cocugun uyandıgında sakın kucagına alma.yatagında pışpışlayarak tekrar uyumasını sagla
karnı acsa emzir bırak yatagına
bebek 6 aylık olduktan sonra gece beslenmesini kaldırmamızı söylüyor uzmanlar.ben 4 saatte bir kalkıp emzirdim.sen calışmaya başlıyacagın için bence gece beslenmesini azalt.
yoksa cok sıkıntı cekersin ilerki dönemlerde
şuan bebegi hangi düzene alıştırırsan hep o düzeni istiyor.gece kalkmaları alışkanlık haline gelmiş olabilir
bunu aşmanın tek yoluda o uyandıgında onu kucagına almamandır.sırtına hafif hafif vurarak pışpışlayabilirsin.sakın sallamayada alıştırma.
bebek nasıl uyuduysa tekrar uyandıgında onu istiyor tekrar uykuya dalmak için.
bu aylarda kendi kendine uykuya dalmayı ögretmen lazım yoksa cok sorun yaşarsın.
bebegin aglamasından korkmayın yaw.azcık mızırdasa kucagına almak zorunda degilsin
ona iyilik yaptıgını sanıyorsun ama inan bana bu dogru bi hareket degil.
siz bebege degil bebegi sizin düzeninize uydurmaya calışmalısınız.

Ben ne olursa olsun yatağınıza almayın diyenlerdenim, annem beni sıkı sıkı tembihlerdi beni bu konuda, hep yatağında öteye beriye dönerken yavrusunu ezen anne baba örneklerini vermiştir bana ben hiç bir zaman yanıma almadım, uyku problemi olan bir bebekti hala öyle gece kalkmadan uyuduğu günler sayılıldır. 1 yaşında odasını ayırdım odasında uyuması için 1 yıl uğraştım yere kıvrılıp odasında yattım salladım kış geldi bizimle aynı odada park yatağında uyudu ama yanımıza almadık, şimdi yine odasında uyuyor. Aynı yatağa alıştı mı ayrılmak nedir bilmiyorlar bence bebekken bunu halledin. Biz küçükken hatırlıyorum annem asla almazdı yatağına çocuklar anne baba ile aynı yatakta yatmaz mesajı verildi hep bize ama aynı odada çok uyumuşuzdur. Çocuğa uyandığı vakit yanında olacağınız mesajını vermeniz çok önemli.

Ben 5 aylık bir bebekle aynı yatakta yatmayı düşünemiyorum mazallah, sallanan bir beşik koyun yanınıza uyandığı vakit sallayın daha iyi, sallamakda yanlış ama aynı yatakta uyumaktan iyidir diye düşünüyorum.

kızımı 6 aydan sonra kendi odasında yatırmaya alıştırdım..ancak cok ciddi uyku problemı oldu..her saat başı uyanıyor ve benı ıstıyordu.calıstıgım ıcın bu tempoya dayanamadım.suan 14 aylık ve 2 haftadır yanımda yatıyor gecelerı 1 kez uyanıyor veya hıç uyanmıyor.bende 2 haftadır uyku yüzü gördüm.alıştırmak istemıyorum bu sekıdle ama dıger türlü cok yıpranıyorum.ne yapmalıyım bi fikir verin. saat başı uyanması ve kendı odasıdna yatmasımı yoksa hıc uyanamdan yanımda yatmasımı daha iyi bilemiyorum..bencilce davranmak istemıyorum ama artık benım bünyemde bu uykusuzluğu kaldırmıyor..

şöyle bişey denedin mi canım bütün gün üzerinde olan bir kıyafeti koy yatağına kokunu alsın bunu deneyip başarılı olan anneler var burda benim oğlumda işe yaramamıştı yanıma almamda işe yaramamıştı gerçiiyikide yaramadı çok zor ayrılıyorlar sonra yeğenim 5 yaşında daha yeni bıraktı annesini ben mahvolurum heralde o kadar uzun süre bebeğimle yatsam

ewet canım bu gerçekten işe yarıyor..odasını 6 aylıkken ayırdım yani ben yatak odasına geçtim..o zaman yanına üst kıyafetii koyuyordum..çok işe yaradı..ama sonra alıştı 2 hafta sonra falan koymamaya başladım

benim oğlumda hiç etki etmedi canım ya halbuki doğumdan sonra 2 ay falan üzerimde yatmıştı sadece :(

kızımı 6 aydan sonra kendi odasında yatırmaya alıştırdım..ancak cok ciddi uyku problemı oldu..her saat başı uyanıyor ve benı ıstıyordu.calıstıgım ıcın bu tempoya dayanamadım.suan 14 aylık ve 2 haftadır yanımda yatıyor gecelerı 1 kez uyanıyor veya hıç uyanmıyor.bende 2 haftadır uyku yüzü gördüm.alıştırmak istemıyorum bu sekıdle ama dıger türlü cok yıpranıyorum.ne yapmalıyım bi fikir verin. saat başı uyanması ve kendı odasıdna yatmasımı yoksa hıc uyanamdan yanımda yatmasımı daha iyi bilemiyorum..bencilce davranmak istemıyorum ama artık benım bünyemde bu uykusuzluğu kaldırmıyor..

Çok çok iyi anlıyorum seni. Anne olunca anladım ki bir "olması gereken"ler var bir de "olan"lar. Annem benim bebekliğimi anlattığında "2 yaşına kadar 1,5 saatte bir süt içmek için uyanırmışım gece hep yanlarında yatarmışım, 4,5 yaşıma kadar ayakta sallanmadan uyumamışım" vs. ben derdim ki "siz alıştırmışsınız gece beslenmesini kesmek lazım, yanında yatmaya alışmaması lazım, kendi kendine uyumayı öğrenmesi lazım lazım da lazım". Uygulamaya gelince olmadı işte Yine de bunu başaranlara saygım sonsuz...
Annem de şimdi diyor ki al yanına beraber uyuyun, her şeyin bir zamanı var, sonra istesen de gelmez... Sabah "nolursa olsun alıştırıcam yatağına" diyorum ama gece dayanamıyorum ne ağlamasına ne yorgunluğa. Off ya ne zormuş anne olmak.

Çok çok iyi anlıyorum seni. Anne olunca anladım ki bir "olması gereken"ler var bir de "olan"lar. Annem benim bebekliğimi anlattığında "2 yaşına kadar 1,5 saatte bir süt içmek için uyanırmışım gece hep yanlarında yatarmışım, 4,5 yaşıma kadar ayakta sallanmadan uyumamışım" vs. ben derdim ki "siz alıştırmışsınız gece beslenmesini kesmek lazım, yanında yatmaya alışmaması lazım, kendi kendine uyumayı öğrenmesi lazım lazım da lazım". Uygulamaya gelince olmadı işte Yine de bunu başaranlara saygım sonsuz...
Annem de şimdi diyor ki al yanına beraber uyuyun, her şeyin bir zamanı var, sonra istesen de gelmez... Sabah "nolursa olsun alıştırıcam yatağına" diyorum ama gece dayanamıyorum ne ağlamasına ne yorgunluğa. Off ya ne zormuş anne olmak.

sana katılıyorum canım ben de sallamamak lazım kucağa çok almamak lazım diyordum ama olmuyor...kendi kendine uyumayı başarabilem keşke.......

Back
X