ne yaptıysam olmadı göbeğim çatladı diyenler :((((

adescik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
131
0
96
İstanbul
selam kızlar sürmediğim yağ,krem, lierac aklınıza ne gelirse kullanmama rağmen 32. haftadan itibaren sürekli karnım çatlıyor morelim çok bozuk verdiğim paralaramı yanayım
şaşırdım.. şuan 35. haftadayım ve artık çatlamayı önleyemiyorum benim gibi olanlar varmı
ne yapıyorsunuz :1no2:

canım ben hep unutuyordum krem sürmeyi doktorum çatlamak genetik ve su içmeye bağlı diyordu.günde en az 2 litre su içecekmişsin

valla canım bildiğim birşey var ki çatlayacağın varsa çatlıyorsun ne yaparsan yap. önüne geçilmiyor malesef. ama sanaırım aldığın kiloyla da alakası var. mesela ben ilk hamileliğimde 30 haftada 8-9 kilo almıştım aşırı çatladım şöyle böyle değil. ama bu hamileliğimde 30 haftada 4 kilo aldım henüz çatlağım yok. ama eminin 1-2 haftaya başlayacaktır, çünkü arkadaşın dediği gibi genetik bir durum illa ki çatlanıyor.

ewet cnm malesef bende ılk hamıleleiğimde senın gıbı oldum.malesef ne yaparsan yap engelleyemıosun.çatlayacagı varsa catlıo.şimdi 2. bebegıme hamıleyım fakat daha 3 haftalık yanı ne olacagını tahmın bıle edemıyorum.ama moralını bozma cnm.saglık olsun.yapacak bi şey yok

valla bende 35e girdim..bir haftada çatladım adescim...bende senin gibi neler neler sürdüm.çatlıcaksan kaçış yok...annem 5 tane doğurdu genç kız gibi hiiiiç çatlağı patlağı yok...bünyeyle alakalı....anlamadım gitti....

evet kızlar kesinlikle genetik artık şunu sürdüm,az kilo aldım,2 -3 litre su içtim çatlamadım diyenlere inanmıyorum bu bünyeyle ilgili bir durum...ben 12 kilo aldım çok aşırı değil , su içtim, yağın envai çeşidini sürdüm hala devam ediyor napalım bebim için değer diyorum kollarıma alınca inş. hiç önemi kalmayacak

canım bu ırsi bişey eğer annende olmussa sende de oluyor ben günde 3 kez de kremledim cok suda içtim hiçbir faydası olmadı heryerim catladı malesef olunca önüne gecemezsin (

ben de 34. haftamdayım ve düne kadar çatlamadım diye seviniordum.Aynada kırmızı ve mor çizgileri görünce şok oldum,ben de sizdenim..:sinifsinif:

zaten 33 haftan bitince başlıyosun çatlamaya.....bi anda çıkıveriyorlar....olsun be bebişlere değer...kocamda dert etmiyo benim kadfar...varsın çatlasın naaaaaaapıyııım....

paradisesin dediği gibi bebişler için deger herşeye... dogumdan sonrada uğraşır azaltmaya çalışırız
internette araştırdım 1 yıllık uzun bir tedaviyle birçok kişi kurtulmuş dogum çatlaklarından
sabah medicascol, akşam acnelse ve bepanten... kremlerde oldukça ucuzmuş... dogumdan 3-4 ay sonra deniycem bakalım ne olacak azaltsa bile yeter. tabi gebelikte bu kremler kullanılmıyormuş bilginize...

benım ılk hamılelıgımde catlamadı 1hafta kala cok az catladı bebek yagı ve badem yagı surmuştum sonra 4sene ıcınde kılo alıp tekrar verdım tekrar aldım catladı her tarafım sımdı tekrar hamıleyım 3aylık catır catır catlıyorum valla karnım cok kasınıyor son ayda ne olur bılmıyorum boşverınnn:icecream:

bende 25 haftalık hamileyim.15-16 haftada başladı çatlaklarım karnım aşırı derecede çatladı her yeri sırf kırmızı çatlaklarla doldu.genetik demekki.son haftalarda nolucak bilmiyom artık.çatlamaktan yer kalmadı ortadan yarılmasındaaman napalım sonra bi çözüm bulursam doğumdan sonra bakıcam artık.bebeğim sağlıklı olsunda bişey istemem.çok şükür halimize.takmayın kızlar

Malesef benim de göbeğimin çatlamayan yeri kalmadı. Sanıyorum bebeğin hızlı büyümesinden yani karnımın çok hızlı büyümesinden kaynaklandı. Cildim o hıza yetişlecek kadar elastik değil galiba. doğumdan sonra uğraşırım gidermek için, ne yapayım oturup ağlayacak halim yok. Bebeğime sağ salim kavuşayım da.

canım neler yapsanda catlıorsun ben bıle ne yaglar kulandım ne kremler surdum ılk catlıyan yerım goguslerım oldu sonra gobusum ama sımdık gecıor yag kullanıorum az bısye kaldı dıe bılrım

ben de ilk hamieleğimde 20 kilo aldım ama çatlamadım..krem de sürmedim..çok nadir 1-2 kere belki sürdüm..

ama bizim sülalaede çatlayan yok..3 kız kardeşiz hiç birimizde de olmadı..

ben de ırsi olduğunu düşündümm..

bende 33.haftamda catladimmm irsilikle alakasi oldugunu hiiicc sanmiyorum!!! cunku annemin karni mukemmel ama ben de catlak oldu..hem de en guzel yaglari surmeme ve gunde 3 litre su icmeme ragmen.. tamamen bunye ile alakali bi durum bence

Mustela'nın kremini öneririm biraz pahalı ama sonuç sıfır çatlaklı bir doğum. Sabah akşam kullandım. Dört kutu bitirdim ama değdi. Kullanan yakınlarım ve arkadaşlarım da hiç çatlamadılar.

Bebek ürünlerini de mustela kullanıyorum. Oldukça memnunum.

kızlar bende çatlamayı engelleyemeyenlerdenim hatta 4. aydan beri hızla çatlıyorum fay hattı gibi oldum ama ben daha önce yani hamile değilkende fazla olan 20 kilo kadarım vardı onu verince çatlamıştım o yazz güneşin altında bol bol yattım ve derim soyulunca ne çatlak kaldı ne bişi pürüssüz oldu göbeğim gelecek yaz gene güneşlenip çatlaklarımdan kurtulmayı planlıyorum inşallah hamilelik çatlağı kilo çatlağı gibi değildir geçer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…