• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman ayrı eve çıkmak istesem hissetirsem kaynanam laf sokup sokup duruyor?

Siz eşinizin baba evine filan mı geçtinizde insanlar sizin evinizi sizden çok sahiplenmiş. Eşiniz annesine diyecek ki " bize sormadan kimse gelmesin" ablasına, abisine diyecekki " gelmeden arayın." Eğer birisi burası " annemin,nenemin evi derse" ağzının payını vereceksiniz. Size sormadan geldikleri zaman eşinizle ya dışarı çıkın,ya odada film izleyin. En güzeli aslında eve almamak. Müsiat değiliz aramadan gelmeyin demek ama bunu yapabilir misiniz bilmiyorum.

Eğer siz kirada oturuyorsanız yada eşiniz kendi parasıyla ev aldıysa geçerli. Babadan kalma evin içini boyayıp oturduysanız onlarında haklı olduğu yerler var. Evi satalım filan yazdığınız için diyorum.
Gelen misafirler beni ve eşimi değil kaynanami arıyorlar oda direk bize geliyorlar diyor bize haber vermeye geliyor

Bir şey söyleyeceğim annemin hayatına çok benziyor hayatınız. Annem 11 sene kayinailesiyle oturdu. Eltileri gelip burası sizin değil kaynanamızın evi diyerek yerleşiyor yiyip içip gidiyorlardı. Annem çok ezildi. Size tavsiyem o fırsatı vermeyin.
Okudukça ben de annemin hayatını gördüm o da 11 yıl çekti ama ev babaannemin eviydi herkes tatile gelirdi kalırlardı hiçbir iş yapmadan giderlerdi her şeyi annem yapardı annem şimdi bir sürü hastalık sahibi oldu. Ben babama sorarım hala lafı geçse bir çekip çıkaramadın mı annemi yanlarından ayrı bir eve diyerek.. babaannem izin vermezmişti gitmelerine zaten maddi durum da yokmuş ama herkesin ayrı evi vardı bir bizim yoktu annem neler çekti.
Sizin yerinizde olsam gerekirse babamın evine dönerim eş kişisi ayrı bir ev açmadan da gelmem eşin bu meseleyi halletmesi lazım. Daha yeni evlisiniz aynı evde ne kaynanası🙄

İşe girmeyi çalışmayı niye düşünmüyorsunuz, ona da mı izin yok? En azından çalışır karşılığını alırsınız, böyle karın tokluğuna yatılı yardımcı gibisiniz. Siz sorununuzun ne kadar ciddi olduğunun farkında değil misiniz? Evlilik hayatınız yok, kabile halinde maaile yaşıyorsunuz. Gelen, giden, kalan, yiyip, içen... Her mesaja inşallah maşallah umarım öyle olur böyle olur yazıyorsunuz. Bizim evimiz, o geldi diyorsunuz ama anlaşılan ev eş ailesinin evi. Kocanız bu yüzden mi sus pus? Böyle adamla ömür geçer mi, bunlar sizi köle olarak mı aldı? Üstüne hamile kalmaya çalışıyorsunuz. Çocuğa yazık değil mi, mutsuz huzursuz kaos ortamında mı büyüsün?

Kaynanam görümcem eltim... Ne diye milleti suçluyorsunuz, kocanız hiç rahatsız değil. Sağında annesi solunda karısı, her hizmeti görülüyor, kardeşlerininin karılarına kadar yemeleri içmeleri temizliklerine kadar hem de. Siz niye suçu kocanızda aramıyorsunuz da neredeyse yedi sülalesine kadar şikayet ediyorsunuz? Romantizm mahremiyet, evliliğin tadını çıkarma vs belli ki kocanızın bunlara ihtiyacı yok. Adam karısının doğum gününde bile baş başa özenerek kutlamayı umursamıyor.

Sizin anneniz niye gelip kalmıyor madem? Yapsa ikinizi de kapının önüne koyarlar çünkü. Çekip gitmek, annen kendi evine dönmezse bu evlilik biter demek fikri hiç yok mu kafanızda? Ezik sünepe, karısını savunamayan, ailesinden ödü kopan, kendi kararını veremeyen erkeklerle evlenip ne olacağını umuyorsunuz? Erkekler altın zamanlarını yaşıyor, ya prenses takılıyorlar ya da ailelerine karın tokluğuna beleş köle buluyorlar.
Eşimde bende suç Olduğunu biliyorum evet bunlar oluyor susmuymuyorum cevap veriyorum kaynanma geldi geleli kavga ediyoruz eşimle sadece en basit olan şeyleri yazdım buraya ama dedim gibi susmayip cevap veriyorum

Ben 20 Haziran 2024 da evlendim 15 Ağustostan sonra kaynanam evime geldi oturdu o gündür bugündür bende oturuyor bir iki defa diğer oğlanlarına yanına kalmaya gitti bir hafta oturdu geri geldi.

ben yeni evliyim evde rahat edemdim giyinip süslenemedim ne zaman yapmak istesem misafir veya kaynanamın çocukları geliyor.( Sadece o var diye geliyorlar kaynanam olmadı zaman gelmiyorlar)

geçen gün 3 Ekim de benim doğum günümdü kocamla kutlayacaktim giyinip süslendim makyaj yaptım kaynımgil geldi
Canım sıkıldı tabi ertesi gün eşim hala canımın sıkkın olduğunu gördü filan sabaha kadar başımın ağrısından yatamadım dedim
Akşam telafi etmek için beni akşam gezmeye çıkarttı

Ondan öncede bu olaydan bir ay önce gece 10:30 yürüyüş yaparak bize evimize doğru görümecem ile eşi geldi ben ozaman gecelik filan giyinmiştim yine makyaj filan yaptım geldikleri zaman ağlamamak için kendimi zor tutum. Sinirlendim birde
Ama geçen gün doğum günümde artık dayanamadım gece ağladım " yeter ben böyle hayatı geçirmem" dedim zaten evliliğimin altıncı yedinci ayından sonra ben ayrı eve çıkmaya karar vermiştim
evliliğimizin birinci yılında eşime "rahat edemiyorum aile evine döndü herkes bizde toplanıyor annen var diye ayıp günah olur diye ben bir yıl boyunca mahrum kaldığımı kısıtlandığımı söyledim" dedim yani
oda çareye gezip dolaşmasına karar verdi iki tane kızı var şehir dışında oralara gidip gez dolaş bu yaştan sonra dedi .

Ama dedim gibi kaynımın ve görümcemin yapti şeyden sonra ben hisstetirmeye ve eşime söyledim ev satın alalım iki katlı filan ablangilde İstanbuldab gezmeye geldilerinde onlarda rahat eder bende oda başını sallayarak evet dedi inşallah anlamıştır tabi beni
( Kaynanam duydu tabi bunu biz müstakil evde yaşıyoruz dış kapısında oturulacak yer var tuvalette direk dış kapının yanında)
Kaynanam da ne zaman istemediğimi ayrı yaşmak istediğimi hissetse laf sokuyor
Bugünde yine yaptı aynısını eltimle konuşuyordum oda duydu bunu oda
bu sefer kaynanam "10 tane çocuk büyütürsün ağır gelemez ama çocukların seni bir eve sığdırmazlar" diyor öyle dedi bugün sonra şeyde bunu zaten sürekli diyor bizim zamanımızda zordu zar zor büyüttüm ( yani beni sığdırmıyorlar şimdi ) demek istiyor konuşma tarzından hal tavrından belli oluyor bu daha bir sürü şey söylüyorda yazmadım

Mesela evde bi iki defa kısa giyindim bu sefer dışarıda kimi açık görse bunlar utanmıyor mu? Diyor

Bir kerede hastaneden birini ziyarette gittik çıkarken de iki tane kısa giyen bir kadın gördü bunlar bu kadar sıcaklıyolar mi ki kısa giyiniyorlar ben evde bile giymeye utanırım diyip arka dönüp bana baktı
Eşimde annesine "sen evde giyersen ben senden korkarım zaten" diyor
Bende arkada gülmeye başladım

Aynı evde yaşıyoruz ama kaynanamla muhabbet bile etmem edemiyorum edesim de gelmiyor ben bir kere bir şeyden sinirlendim ve gerçekten canım sıkıldı zaman ne konuşabilirim nede yüzüne bakarım yapmam yani şu an öyle yaşıyoruz

Evet bir yandan mesela odasından çıkmaz sürekli odasında durur ama yinede aynı evde yaşıyoruz olmuyor ev zaten kibrit kutusu gibi benim akrabalarım geldi zaman sığmıyoruz bir yere bu konuda rahat edemiyorum

Birde şöyle bir şey İstanbul'daki görümecem bir kere biz valla giynirdik diyor kısa filan sonra giyemez olduk dedi eltimde bugün valla küçük kızı darda giyerdi diyor evde nasıl giyemiyorsun beğenmiyor diyorum bir kere çarşıya indik böyle dize kadar şort filan almak istedim tişört filan gel bunlar ben beğenmedim elbise al bol uzun diyor bana öyle aldırdı kadın
Kvniz o evden gidene ya da siz ayrı eve çıkana kadar korunun, çocuk sahibi olmayı erteleyin derim.

Gelen misafirler beni ve eşimi değil kaynanami arıyorlar oda direk bize geliyorlar diyor bize haber vermeye geliyor
Siz evli değilsiniz, eşiniz yok niye anlamıyorsunuz? Kocanız annesine bakın, onun hizmetini görün, davet ettiği misafirlere ikramlık hazırlayın bulaşığı çamaşırı yıkayın diye almış getirmiş sizi. Kardeşlerinin karısının hizmetini bile görüyorsunuz. Yani ağır yazmak istemiyorum ama bu kadar saf olmayı nasıl başarıyorsunuz? Ana oğul planlamışlar belli ki, 2 ay sonra gelirsin demiş annesine. Daha ikinci ayda, balayı zamanı, karı kocanın en mahrem en birbirini keşfetme zamanlarınızda annesi ortanızda oturmuş. Üstelik kadının evi var, başka çocukları var eli ayağı tutuyor. Bu adamın sevdiğine sizi ikna eden ne? Dışarda çalışsanız maaşınız sosyal güvenceniz olur primleriniz birikir. Gözünüze perde mi indi? Çekip gitsenize ailenizin yanına. Hafta sonu planı yok, doğum günü kutlaması yok, süslenip püslenip özel gece geçirmek yok, eşle yemeğe tatile gitmek yok... Siz kendinize evliyim mi diyorsunuz? Sizin anneniz kardeşleriniz eşler vs bunları yapamaz değil mi, eşiniz niye müsade ediyor? İş bulup bu ortamdan kurtulmak bu insanları defetmek yerine çocuk yapmaya çalışıyorsunuz.

Dünyanın en yakışıklı fit adamı olsa bıkar soğur tiksinirsin böyle kocadan. Sizi bu ortamda tutan ne?

O zaman kimse gelmesin diyeceksiniz, istemiyorum diyeceksiniz. Gelince surat asacaksınız, yüzlerine bir daha beni aramadan gelmeyin diyeceksiniz. Çay demlerlerse çayı dökeceksiniz, çorbaya tuz atacaksınız. Ama bunları yapabilmek için o evin babadan kalma olmaması lazım, eşinizin size destek olması lazım. Eşiniz annesiyle yaşamaktan mutlu, kardeşleri geliyor mutlu siz sakın kalın diye kızıyor gibi yapıyor sadece. Yaşadıklarınıxın suçlusu eşiniz.

Ben 20 Haziran 2024 da evlendim 15 Ağustostan sonra kaynanam evime geldi oturdu o gündür bugündür bende oturuyor bir iki defa diğer oğlanlarına yanına kalmaya gitti bir hafta oturdu geri geldi.

ben yeni evliyim evde rahat edemdim giyinip süslenemedim ne zaman yapmak istesem misafir veya kaynanamın çocukları geliyor.( Sadece o var diye geliyorlar kaynanam olmadı zaman gelmiyorlar)

geçen gün 3 Ekim de benim doğum günümdü kocamla kutlayacaktim giyinip süslendim makyaj yaptım kaynımgil geldi
Canım sıkıldı tabi ertesi gün eşim hala canımın sıkkın olduğunu gördü filan sabaha kadar başımın ağrısından yatamadım dedim

Ondan öncede bu olaydan bir ay önce gece 10:30 yürüyüş yaparak bize evimize doğru görümecem ile eşi geldi ben ozaman gecelik filan giyinmiştim yine makyaj filan yaptım geldikleri zaman ağlamamak için kendimi zor tutum. Sinirlendim birde
Ama geçen gün doğum günümde artık dayanamadım gece ağladım " yeter ben böyle hayatı geçirmem" dedim zaten evliliğimin altıncı yedinci ayından sonra ben ayrı eve çıkmaya karar vermiştim
evliliğimizin birinci yılında eşime "rahat edemiyorum aile evine döndü herkes bizde toplanıyor annen var diye ayıp günah olur diye ben bir yıl boyunca mahrum kaldığımı kısıtlandığımı söyledim" dedim yani
oda çareye gezip dolaşmasına karar verdi iki tane kızı var şehir dışında oralara gidip gez dolaş bu yaştan sonra dedi .

Ama dedim gibi kaynımın ve görümcemin yapti şeyden sonra ben hisstetirmeye ve eşime söyledim ev satın alalım iki katlı filan ablangilde İstanbuldab gezmeye geldilerinde onlarda rahat eder bende oda başını sallayarak evet dedi inşallah anlamıştır tabi beni
( Kaynanam duydu tabi bunu biz müstakil evde yaşıyoruz dış kapısında oturulacak yer var tuvalette direk dış kapının yanında)
bu sefer kaynanam "10 tane çocuk büyütürsün ağır gelemez ama çocukların seni bir eve sığdırmazlar" diyor öyle dedi bugün sonra şeyde bunu zaten sürekli diyor bizim zamanımızda zordu zar zor büyüttüm ( yani beni sığdırmıyorlar şimdi ) demek istiyor konuşma tarzından hal tavrından belli oluyor bu daha bir sürü şey söylüyorda yazmadım

Mesela evde bi iki defa kısa giyindim bu sefer dışarıda kimi açık görse bunlar utanmıyor mu? Diyor

Bir kerede hastaneden birini ziyarette gittik çıkarken de iki tane kısa giyen bir kadın gördü bunlar bu kadar sıcaklıyolar mi ki kısa giyiniyorlar ben evde bile giymeye utanırım diyip arka dönüp bana baktı

Aynı evde yaşıyoruz ama kaynanamla muhabbet bile etmem edemiyorum edesim de gelmiyor ben bir kere bir şeyden sinirlendim ve gerçekten canım sıkıldı zaman ne konuşabilirim nede yüzüne bakarım yapmam yani şu an öyle yaşıyoruz

Evet bir yandan mesela odasından çıkmaz sürekli odasında durur ama yinede aynı evde yaşıyoruz olmuyor ev zaten kibrit kutusu gibi benim akrabalarım geldi zaman sığmıyoruz bir yere bu konuda rahat edemiyorum

Birde şöyle bir şey İstanbul'daki görümecem bir kere biz valla giynirdik diyor kısa filan sonra giyemez olduk dedi eltimde bugün valla küçük kızı darda giyerdi diyor evde nasıl giyemiyorsun beğenmiyor diyorum bir kere çarşıya indik böyle dize kadar şort filan almak istedim tişört filan gel bunlar ben beğenmedim elbise al bol uzun diyor bana öyle aldırdı kadın
Kayvinvalidemlerle ilgili en ufak konuda esime karsi ebu cehile dönüsüyorum. Sizin bunca seye ragmen hala esinize süslenip mum yakma gayretiniz takdire şayan. Bütün sorun eşiniz, o müsade ediyor.

O zaman kimse gelmesin diyeceksiniz, istemiyorum diyeceksiniz. Gelince surat asacaksınız, yüzlerine bir daha beni aramadan gelmeyin diyeceksiniz. Çay demlerlerse çayı dökeceksiniz, çorbaya tuz atacaksınız. Ama bunları yapabilmek için o evin babadan kalma olmaması lazım, eşinizin size destek olması lazım. Eşiniz annesiyle yaşamaktan mutlu, kardeşleri geliyor mutlu siz sakın kalın diye kızıyor gibi yapıyor sadece. Yaşadıklarınıxın suçlusu eşiniz.
Ev babadan kalma değil bu evi eşim tutu
evide eşim evlenecek diye evi sıfırdan yaptı yenildi

Ev babadan kalma değil bu evi eşim tutu
evide eşim evlenecek diye evi sıfırdan yaptı yenildi

O zaman karı koca nasıl bu kadar pasif olabiliyorsunuz? Nasıl size ait olan eve gelip " annemin evi " diyebiliyorlar. KV neden bu kadar yeter demiyorsunuz? Ayy ben burada sinir oldum, sizde iyi sabır varmış.

KV kendi evini yenileyip neden sizin evde kalıyor?

Benim süslenme yemin ederim artık eşime değil kendime sadece benim kendi hayatımı yaşamak derdim
Pes etmişsiniz, yazık ya. Gencecik 25 yaşında yeni evli kadının düştüğü duruma bak. Kocanızla baş başa olmak, yemeğe tatile sinemaya, pikniğe vs gitmek beraber vakit geçirmek gereken yerde hayat küsmüş odaya kapanıyorsunuz. Cıvıl cıvıl olma zamanı aslında. Hazır çocuk da yokken anlık plan yapıp kafanıza estiği gibi yaşamanız gerekirken eltinin kaynın tabağını yıkıyorsunuz. Burada herkes sizin iyiliğiniz için yazıyoruz. Evlilik, eş olmak hayatı paylaşmak demek. Önce siz sonra aileler. Eğer annesi gitmezse veya eşiniz göndermezse bu adamı da ailesini de def edin gitsin. Ailenize belli etmeden sizi özledim diyin çıkın gidin. Sakın çocuğumuz olursa belki düzelir değişir demeyin. Annesi bu oğlu bu, böyle gelmiş böyle gidiyorlar. Sizin de günahınıza girmişler. Yeni evli bir adam nasıl ve niye karısıyla baş başa olmak istemez?

Siz evlendiginizde bir evi yok muydu nerede kaliyordu gecici olarak baska bir yerde miydi ? Bastan konusmamis miydiniz ? Böyle degisik kv var bir akrabamiz geliniyle bir oturuyordu gelini yatak odasında aynasına kocası icin bir not yazmış seni seviyorum gibi bir seymis kv gelin evde yokken odasina girip görüyor bunu ne edepsiz öyle seyler mi yazilir edepsizsin sen diye kiyameti koparmis sonra apar topar ayirdilar evi sülalede duyulunca dumur olmustum sana ne yani o aynaya kadin kocasina beni ..... yazsa bile gık diyemez hic kimse sizin mum mevzusu da ona benzemiş biraz

Hayır bana ait olan bir ev ama gelen herkes burası kaynanamın evi aile evi diyip duruyor kayınvalidem bir evde oturuyordu yanlız kaldı diye yanımıza geldi
Eşiniz ile alakalı bu durum alacak sizi başka eve çıkacak annesini de haftada 1 2 gidip ziyaret edecek tek çocukta değil üstelik kaynana ya kızıyorsunuz ama iş eşinizde bitiyor
Eşimin yegeni 15 yıldır kaynana ile yaşıyor tek oğlan ama kirayı kaynana ödüyor market i de kaynana karşılıyor ellerini ceplerine sokmuyorlar kız bir iki defa kavga çıkardı baba evine gitti geldi
Eşim kıza ve eşine siz çıkmak istemiyorsunuz kadına bahane bulmayın dedi
Bu yoldan 3 4 sene sonra kiraya aşırı zam geldi kaynana benim emekli maaşım kiraya yetmez siz odeyin demiş (şimdi 10 12 tane bilezik yaptılar 15 yılda bir araba birikmiş para) geçen kaynanaya sen kendi başının çaresine bak yada kirayı tek ödemeyi kabul et demişler

Eşinize kurulun bence anneye değil
Bir işe girin eşe destek olun 1+1 de olsa ev tütün ayrı eve çıkın eşinizde annesini yine gitsin görsün ilgilensin

Benim eşimin 12 kardeslermis 3 u vefat etmiş
Şuan da benden başka 4 gelin 3 kızı var
En küçük gelin benim
Ben evlenince anneme sen bakarsın artık yanınıza alırsınız dediler
Ne münasebet dedim
Ben aileye girince mi aklıniza geldi dedim
Hala ara ara diyorlar ama aynı tavrimda duruyorum
Ben vicdansız biri değilim kayınvalidem elden ayaktan düşerse kimse bakmazsa o zaman kedimde sağlıklı olursam bakarım
Ama kadın gayet dinç iken herşeye laf verirken diğer eltiler küfür hakaret edip evine almazken ben ne diye kendimi ortaya atayım ?
Sizler niye sahip çıkmıyor iken ben hasta halimle sizin annenize bakayım dedim kayinlarda gorumceler de ses edemediler üstelik kayınvalide benim izime kurşun atarken

Son düzenleme:
Evde süslenme özgürlüğümü eşime değil kendime
Yanlış anlamayın, en doğal hakkınız evinizde dilediğiniz gibi yaşamak. Ama sorunun kayınvalide değil eşiniz olduğunu görmediğiniz sürece özgürlüğünüz olmayacak.

Yani sizin mevzunuz mum, çiçek, böcek değil. Eşiniz bir an önce çözüm bulsun.

Eskiden birarada kalmış insanlar ve çok eziyet görmüşler annem mesela.Ama bu devirde hala böyle bir hayatı kabul edenler gördükçe şapka çıkarıyorum.Mümkün değil kaynana ile eş ailesi ile birarada kalmak.Değil bir sene bir gün bile kabul etmem.Büyüklere yaşlılara sonsuz saygım sevgim vardır.Yaşlı insanlar çocuklar ve hayvanlar kırmızı çizgimdir ama böyle yaşlılar değil.Sana ne milletin kıyafetinden çıplak gezer çarşaf giyer.Bir de el insaf yani.Oğlun yeni evli ne işin var yeni evlilerin yanında.İnsan utanır.Bir de laf çarpıyor beni sığdıramıyorsunuz diye.Eşim annesini anlatıyor.(Kayınvalidem hayatta değil.)Kaç tane gelini vardı bir gün bile birinin evinde kalmadı gidip yemeklerini yemedi.Gelinler gidermiş kayınvalidemin evine.Yer içer evlerine giderlermiş.

Back
X