• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman ayrı eve çıkmak istesem hissetirsem kaynanam laf sokup sokup duruyor?

Bu konuda tek suçlu eşiniz. Çok büyük ihtimalle annesinin size geleceğini daha önceden biliyordu ama size söylemeyip emrivaki yapmış. Bi çözüm de bulmaya çalışmıyor demek ki gayet keyfi yerinde.
Aynen öyle
Ben ve eşim nişanlı iken eşim bana ben anneme söz vermiştim evlenince bizimle yaşayacak dedi
Bende nişanı attim
Abileri ablaları vs geldiler evimize niye böyle oldu dediler
Bende bu benim ikinci evliliğim ilk evliliğimde kaynana eziyetine maruz kalmış biri olarak bu kadar evladı olan bir kadının diğer çocukları hayatını sorumluluk almadan yaşayıp giderken ben evliliğimi oturtmadan ,evimde rahat giyinip dolaşmadan bide gelen giden diğer evlatlarına hizmet ederek , kaynananın bana ve evladıma laf sokarak yaşayıp gitmesine boyun eğecek biri değilim ne gücüm ne tahammülum yok
Eğer kardeşinize eş değil annenize bakıcı arıyorsanız gidin başkalarının başını yakın dedim
Bundan sonra kaynana bana düşman oldu

Tamam da siz niye geldigind ekabul ettinizki salakmisiniz afedersiniz size sormadan evinize kurulmus evlenmeden once ben boyle bir soz vermedim neden annen geldi kabul etmiyorum diyemedinizmi

Bence eşi söz verdi yada hali hazırda ev kadınındı
Ev kira kirayı evin bütün ihtiyaçlarını eşim ödüyor eve bir eşya alıyor derindondurcu gibi eşyalar kendisinin de eşyası oluyor herkesin eşyası oluyor bizim bu diyor
Bakıma muhtaç değil kendi işinin yemeğini yapabiliyor kadın eşim evet belliki söz vermiş
Ev kadının değildi eşim evlenecek diye ev arardı kiraladı evi yenildi filan düzeltti herşeyi evin ihtiyaçlarını o doldurdu

Bence konu sahibinin imkanı yok yani baş kaldırsa destek olacak bir ailesi eşi yok yanında
Eşi bile isteye bu duruma sokmuş
Sanmıyorum bi mesajında annesi garipsemiş bu durumu, ayrıca hala bu şartlarda kadın kocasına süslenme derdinde adamın umrunda bile değil. Bazı kadınlara ne söylense boş çünkü fıtrat denen bi gerçek var. Kimi böyle hizmetçi gibi yaşar kocamı memnun edeyim kocam iki pış pış yapsın yeter der, kimi sanada ananada başlarım der çeker gider kocasızlıktan korkmaz kendine saygı duyar.
O yüzden ben imkansızlık görmüyorum.

Ev kira kirayı evin bütün ihtiyaçlarını eşim ödüyor eve bir eşya alıyor derindondurcu gibi eşyalar kendisinin de eşyası oluyor herkesin eşyası oluyor bizim bu diyor
Bakıma muhtaç değil kendi işinin yemeğini yapabiliyor kadın eşim evet belliki söz vermiş
Ev kadının değildi eşim evlenecek diye ev arardı kiraladı evi yenildi filan düzeltti herşeyi evin ihtiyaçlarını o doldurdu
Eşinizde sorun kayınvalideniz de değil malesef

Sanmıyorum bi mesajında annesi garipsemiş bu durumu, ayrıca hala bu şartlarda kadın kocasına süslenme derdinde adamın umrunda bile değil. Bazı kadınlara ne söylense boş çünkü fıtrat denen bi gerçek var. Kimi böyle hizmetçi gibi yaşar kocamı memnun edeyim kocam iki pış pış yapsın yeter der, kimi sanada ananada başlarım der çeker gider kocasızlıktan korkmaz kendine saygı duyar.
O yüzden ben imkansızlık görmüyorum.
Bütün mesele ve mevzu eşi iken kaynanaya kurulması tuhaf zaten itiraf etmek istemiyor olabilir ama bu durumda olmasının tek sebebi eşi

Neyi bekliyorsunuz ayrı eve cikmak için zaten iki şekilde de kirayı siz ödeyeceksiniz ama diğerinde aile olarak yaşayabileceksiniz
Ne diye eşiniz aile kurduğunun bilincinde değil
Tabi ki hepimiz anne ve babamızı düşünmek destek olmak isteriz
Ama ayrı bir ev ayrı bir düzen de kurmak zorundayız değil mi ?
Hani tek çocuk olsa kadının büyük sağlık sorunları olsa yada sesi çıkmaz aklı başında oturaklı bir kadın olsa belki sabredip bakılabilir ama siz aile olamamışsıniz ki

Ya böyle insanları anlayamıyorum. Anneannem 60 yaşında dul kaldi yıllarca yalnız yaşadı. Ne kadar israr etseler de kimsede 2 3 günden fazla kalmazdi evimde rahat ediyorum ben derdi. Hasta değil bir şey değil insan nasıl rahat eder yeni evli insanların yanında. İnsan kendi annesiyle bir arada yaşayamıyor belli yaştan sonra. Kan bağın bile olmayan biriyle bir ömür evini paylaş. Resti çekmezsen işin zor. Başta kabul etmen zaten hata.

Bütün mesele ve mevzu eşi iken kaynanaya kurulması tuhaf zaten itiraf etmek istemiyor olabilir ama bu durumda olmasının tek sebebi eşi
Yok ya bence gayette biliyor yani adam kandırmış işte 2 ay sonra gel demiş annesine sadece bu bile ayrılma sebebi. Bile isteye yaşıyor gerçekten istemeyen akıllı bir kadın böyle mi davranır, süsleneyim başbaşa kalayım, gezeyim derdinde olmaz.
Kocasınında umrunda değil ki bizde genç evlendik valla kendi istiyodu başbaşa kalalım sevişelim rahat olalım diye, fıkır fıkır olur insan.
Yoksa evlenmese kendi ailesiyle oturur aynı şey yani evliliğin ne anlamı kalıyor

Ya böyle insanları anlayamıyorum. Anneannem 60 yaşında dul kaldi yıllarca yalnız yaşadı. Ne kadar israr etseler de kimsede 2 3 günden fazla kalmazdi evimde rahat ediyorum ben derdi. Hasta değil bir şey değil insan nasıl rahat eder yeni evli insanların yanında. İnsan kendi annesiyle bir arada yaşayamıyor belli yaştan sonra. Kan bağın bile olmayan biriyle bir ömür evini paylaş. Resti çekmezsen işin zor. Başta kabul etmen zaten hata.
Anneannem 7 yıldır tek yaşıyor 85 yasinda
Böyle bir çok örnek var
Birde hiç huzur vermeyeyim diye uğraşanlar var

Eşiniz annesine gel benle yaşa dediğinde sıkıntı yok tamam gelsin bizle yaşasın demişsiniz.

Hoş kabul ettiniz diye ömrü billah vazgeçme hakkınız yok değil ama siz eşinizle böyle bir konuşma yaptığınızda aranızın bozulacağını bildiğiniz için , kaynana görümceler artık kim varsa kendi kendilerine bu sorunu çözsünler istiyorsunuz ama üzgünüm bu meseleyi çözecek tek kişi eşiniz.

Yok ya bence gayette biliyor yani adam kandırmış işte 2 ay sonra gel demiş annesine sadece bu bile ayrılma sebebi. Bile isteye yaşıyor gerçekten istemeyen akıllı bir kadın böyle mi davranır, süsleneyim başbaşa kalayım, gezeyim derdinde olmaz.
Kocasınında umrunda değil ki bizde genç evlendik valla kendi istiyodu başbaşa kalalım sevişelim rahat olalım diye, fıkır fıkır olur insan.
Yoksa evlenmese kendi ailesiyle oturur aynı şey yani evliliğin ne anlamı kalıyor
Eşinde genel olarak bir isteksizlik Öteleme var adam bile isteye bu duruma sokmuş
Konu sahibi tavrını koymalı gerekirse rest çekmeli ve bosanmalı idi
Bosanmasa dahi aile evine gidip bir işe girip para biriktirip kendine yatırım yapmalı idi
Bunu da yapamıyor o zaman evliligi devam ederken gidip bir işe çok zorlansada çalışmalı idi en azından gorumcelere vs hizmet etmezdi ve kaynayayi gün içinde daha az görürdü
Birde konu sahibinin ailesi ya biz kızımızı ayrı evlendirdik bu aynı evde oturma olayı nereden çıktı diye niye müdahale etmemişler
İşte aile ses etmez sahip çıkmazsa elin oğlu da böyle ezer

Eşinde genel olarak bir isteksizlik Öteleme var adam bile isteye bu duruma sokmuş
Konu sahibi tavrını koymalı gerekirse rest çekmeli ve bosanmalı idi
Bosanmasa dahi aile evine gidip bir işe girip para biriktirip kendine yatırım yapmalı idi
Bunu da yapamıyor o zaman evliligi devam ederken gidip bir işe çok zorlansada çalışmalı idi en azından gorumcelere vs hizmet etmezdi ve kaynayayi gün içinde daha az görürdü
Birde konu sahibinin ailesi ya biz kızımızı ayrı evlendirdik bu aynı evde oturma olayı nereden çıktı diye niye müdahale etmemişler
İşte aile ses etmez sahip çıkmazsa elin oğlu da böyle ezer
Kendi kızları tamam dedikten sonra ailesi ne desin ailesine gidip konuşmamış ki böyle böyle zordayım vs diye yada terk etmemiş ki. Kızın anneside bakmıştır kocasıyla iyiler ne yapsınlar

Benim kaynanaya azıcık fırsat verilse 5 gelinin 5 ini de boşatir o kapasitesi var
Bize bir iki defa geldi kaldı ilk geldiğinde korkuyorum vs dedi eşimle aynı odada yattılar 2 gün yattılar 3.gunu eşim dipimde bitti
Sonraki geldiğinde talep edemedi
Geçen eltimle demiş ben korkuyorum oğlumla yatacağım diye
Elti o kadar uzun boylu değil
Oğluna merakin varsa evermeyecektin demiş
55 60 yaşına geldin kocaya doymadın demiş kaynana
Eltimde sende elinden gelse kundaga saracan koca adamı demiş
Bunu kaynana bize anlatıyor 🤣🤣🤣
Diger kaynım düğün yapti
İşte kaynana bana niye elbise almıyorsun da gelinini kızlarini giydiriyorsun dedi
Kaynım anne onlar 15 20 yaşında sen 90 ina gireceksin hala yaşının ağırlığını bilemedin diyor 😅

Kızları bile illallah dediler artık

Yok adam kandırmamış , annesi diğer oğullarından şikayet edince eşi de gel benle yaşa o zaman demiş konu sahibi de sıkıntı yok gelsin deyip kabul etmiş, hiç haberi yokken kv birdenbire gelmiş gibi yazıyor ama öyle değil.

Hoş yine de birlik yaşanmamalı diğer dediklerinize de katılıyorum.

Back
X