• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne zaman bebek yapmal :)

anobis

deli kıs :)
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2007
789
166
323
40
yeni evli olarak tecrübeli ablalarıma sorum olacak

sizce yeni evliler nezaman bebek yapmayı düşünmeliler..

etrafımdaki bir sürü insan bir yıl bekle derken, bir çoğuda hemen yap, çocuğun olmaz, erken çocuk iyidir vs gibi şeyler söylüyorlar. tabi her insanın kendine göre bir planı proğramı vardır amaaaa

yinede merak etmeden duramıyorum. sizce en sağlıklı dönem nezamandır ???

yorumlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum arkadaşlar, ablalar kardeşler :)

Yaşını yazmamışsın ama
Eğer yaşın gençse 2-3 sene bekle derim ben
Hem sen büyürsün hem evliliğini büyütürsün
Ama yaşın 30u geçmişse 1 yıl beklemek yetebilir

Kişiden kişiye değişir.
Yaşın çok önemli, iş güç durumun kariyer hedefin başka bir kriter, maddi durumunuz bir başka etken, psikolojik olarak hazır olup olmadığın da dikkate alınmalı.
O kadar çok değişken var ki; kimse kimseyi tutmaz.

Yapmamalı!!!:lepi:
Şaka bir yana,anne baba olmak zor iş..
Kendinizi hazır hissetmeniz,maddi ve manevi olarak tüm hayatınızı bir insana adayacağınıza emin olduktan sonra çocuk sahibi olmalı..sengözlerimebaksanab

en az 2 3 yıl beklenmelı bence.evlılıgın tam oturması,kısılerın bırbırını daha ıyı tanıması açısından.
hemde evlılıgın tadını cıkarıp gezer tozarsınız,sevgılılık gunlerınızdekı gıbı...

bence en az iki uc yil beklemek lazim....zaten ancakduzen kurana kadar,birbirine alisana kadar biraz zaman gecmesi lazim....birde zaman gectikce insan olgunlasiyor evliligin ilk senleri ile 3 sene sonraki hali bir degil...daha bir saglam basip,ne istedigini anliyorsun...

bunu o zamanı bu zamanı olmazki maddiyatını karşılayabilecekseniz ve ikinizde istiyorsanız o zaman yapılır. maddi manevi hazır olmak gerekir

Herkes kendi hayatını yaşar..
Kimse kimsenin ne zaman bebek yapması gerektiğine karar veremez, bununla ilgili fikir de beyan edemez bence...
Sadece şunu söyleyebilirim. Bebek için fizyolojik, ekonomik, psikolojik ve sosyal şartlar olgunlaşmışsa o zaman bebek yapılabilir...
Bu durumda senin ve eşinin yaşları, işleriniz kariyer hedefleriniz, ekonomik olarak bebeğe bakıp bakamayacağınız, psikolojik olarak anne baba olmaya hazır olup olmadığınız çok önemli...
Haa ya ilerde çocuğum olmazsa diye korkmanıza da gerek yok bir jinekoloğa gidip muayene olursanız doğruganlığınızla lgili size blgi vercektir. Eğer hamile kalamama riskiniz varsa o zaman bebek kararını fazla ertelemezsiniz ve tedavi için para biriktirerek yada tedavinize başlayarak bu hazırlık sürecini geçirirsiniz....
Ya hamile kalamazsam diye de hemen korunmayı bırakmanın bir anlamı yok...

kendinizi hazır hissettiğiiz zaman,hormonlarınız artık enne olmalısın diye bas bas bağırdığı zaman...ve maddi olarakta istikrarlı olduğunuz zaman......

Boşanmaların bu kadar sık yaşandığı zamanda bence ilk bir kaç yıl planda olmamalı, anne adayının yaş durumu da önemli....

ben 24 yaşındayım eşim ise 32

haklısınız kimsenin ki kimseyle tutmaz gibi görünüyor bi bakıma ama

şuda bir gerçek ki evliliğin ilk yıllarında ayrılma oranları yüksek

arkadaşlarımızın paylaştığı konulara göz attığımda da bebekten hemen sonra sorunların başgösterdiğini görüyorum

insan ister istemez korkuyor

acaba diyorum bebekle birlikte sorunlardamı başlıyor ?

bebekle beraber başlayan sorunlar her iki tarafında gergin olmasından kaynaklanıyor sanırım
henüz bir bebeğim yok ama etrafımda yakınlarımda gördüğüm kadarıyla erkek bebekten sonra maddi olarak herşeyi rahatça halletmek istiyor ve bunun stresini yaşıyor
"Ben artık babayım benim bir çocuğum var ve ona iyi bir gelecek sunmalıyım ama nasıl?" sorusuyla yaşıyor sürekli
anne ise hamileliğinin ilk zamanlarından itibaren hem fizyolojik olarak hem duygusal olarak hassaslaşıyor, yoğunluklar yaşıyor, lohusalık dönemini zor geçirenler olabiliyor,
yani anne de "bebeğime nasıl iyi bir anne olabilirim" stresini yaşıyor
ve her iki ebeveynde bu stresini bu sıkıntısını belki birbirini kırarak belki ağlayarak belki iletişimsizliğe geçerek yaşıyor.
Birinden birinin daha soğuk kanlı düşünmesi gerek, her ikiside panikle hareket ettiğinde sorun yaşanılması kaçınılmaz olacaktır.

ne zaman bebek yapmalı sorusuna gelince
bence maddi olarak o bebeğe bakmakta zorlanmayacağınız zamanı seçmelisiniz
siz belki bir çok şeyden kısabilirsiniz iki kişi olunca idare edebilirsiniz ama o minik bebeğin o kadar çok ihtiyacı olacak ki, birinden birini erteleme gibi bi şansınız olmayacak
o yüzden maddi açıdan sorun yoksa ve de anlaşabiliyorsanız, evliliğinizde herşey yolunda gidiyorsa istediğiniz zaman bebek sahibi olabilirsiniz.

açıkcası bu tarz sorular bana tuaf geliyor çünkü bu çocuk meselesi kişiden kişiye göre değişir..kimi için uygun olan koşullar kimi için uygun değildir..sen ne istiyorsan onu yap

"PasakliMinikTanrica " tespitlerin çok mantıklıca bence,

"nesrin111" haklısın kişiden kişiye değişir ama yinede çoğunluk tekerrür halindedir diye düşünüyorum. ki öyle olmasa bir çok yorum birbirine benzemez. ayrılma oranları bebek yaptıktan sonra veya evlililiğin ilk aylarında yapılan bebekle birlikte hamilelik döneminde gerçekleşmezdi. bunu nerden biliyorsun dersen adliyede çalışıyorum ve aile mahkemesi dosyalarını sık sık karıştırıyorum.

bide büyüklerimin bin bilsende bir bilene sor lafı herzaman kulağıma küpedir.

bilgi alış verişi yaptıkça daha çok kendimi yetiştirdiğimi düşünüyorum.

keşke dememek için bilmiş görmüş insanlardan bilgi edinmek daha faydalı. bilmiyorum nekadar haklıyım..

anobiscim kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş kaydirigubbakcemile3
konuşurken söylüyorum ama bakalım ben o zaman geldiğinde bu kadar mantıklı olabilecek miyim

3 yıl oldu bizim evleneli eşim 5 yıl olsun diyo bencede öyle...bende bak olmazsa ararız diyom eşime ..biz üremek için evlenmedik ! ben senle hayatımı geçirmek için evlendim olmazsada olmaz takma kafana herşey allahtan diyo kalıyom öle ...

bence bir yıl beklemek lazım
hem evliliğinde oturur.
maddi olarak yükümlülükte istiyor tabi bunuda düşünmek lazım.

bence birazda yaşa bağlı.ben 24 yaşında evlendim.27 yaşında anne oldum.yaşım müsait olsa biraz daha bekleyebilirdim.yaşı müsait olan acele etmemeli.çünkü çocuk sahibi olmak kolay birşey değil.

siz anne olmayı kocanız da baba olmayı cok istiyorsa ve maddi imkanlarınız bir bebeği doğru dürüst büyütecek durumdaysa beklemeyin..

Back
X