- 17 Haziran 2014
- 732
- 121
- 133
- Konu Sahibi voodoobebegi
-
Bu soruyu bir zamanlar benzer bir süreç atlatmış birisi olarak kendimden örneklerle yanıtlamaya çalışayım;özet geçiyorum..
Senin kadar yazıya dökemesem de benzer duyguları ben de çok yoğun yaşadım.3 senedir hayatımdaydı o zaman. ara sıra tartışsak da gider gönlünü alırdım kırmamaya çalışırdım.benzer güzel sözleri ben de duymuştum benzer şeyleri yaşatmıştı bana.daha önce kimseden öylesine sevgi sahiplenme sözleri duymadığımdan deli bağlandım tabi.çok seviyordum.sevildiğimi düşünüyordum,rüyadaydım.hayaller hayaller...
sonra..
bir dönem işsizdim,bunalım halleri.o çok yoğun çalışıyordu.sardım ona çok aradım çok sordum.kızdıgım hareketleri oldu kızıyor hesap soruyordum zaman zaman.soğuk davranmaya başladı sonradan bunaltıyosun vs. de dedi.ayrı şehirlerdeydik bir de.ama canımdan bir parçaydı.
günlerden birgün terkedildim.sonrası boşluk.oralara girmeyeyim,feciydi..yıkıldı herşey,sabahlara kadar ağladım durup durup ağladım anlam vermeye çalıştım.büyük bir parçam eksilmiş gibi hayat anlamsızlaşmıştı.başkaları yoktu erkek değildi,sadece o vardı.
herneyse benim şehrime geldiğinde görüşmek istediğimi söyledim gururu bırakıp konuşmak istedim.sağlıklı düşünemiyodum kendimi suçluyordum çünkü.sık sık aradım o da görüşmek istemediğini ne diyeceksem telefonda söylememi istedi.uzatmayayım işe yaramadı işte.. ona ulaşıp konuşmaya çalışmak bu ayrılığın nedenleri üzerinde düşünmek tekrar barışma ihtimalimiz var mı diye anlayabilmek ona kaybımın ne büyük derecede oldugunu çok sevdiğimi hissettirmek bla bla bla hiçbir işe yaramadı.
bıraktım sonra.düşündüm ben 'terkedilmiştim'.açıklamasız,saçma sapan bunaltıyosun tripleri vs. ile düşündükçe terkedilmeyi haketmediğime inanmaya başladım.bölece gerisi kendiliğinden geldi sildim numarası herşeyini yok saydım.etrafıma da bakınmaya başladım hatta bir çocukla filan flörte başlamıştım.inanılmaz geliyodu tabi bi yandan deli gibi severken sadece terkedilmeyi haketmediğimi elimden geleni yaptıgımı düşünmek garpbir huzur ve rahatlatma vermişti.
güzel arkadaşım, 2 ay sonra;
onun tarafından önceleri küçük mesajlarla daha sonraları ciddi ciddi aramalarla 'aranmaya 'başladım.umursanmadıkça daha cok arandım.sesimi duymak istemeyen adam birka sanye sesimi duymak için kendisini yırttı ağladı hatta.çünkü 'bıraktığımı' anlamıştı.
yüzükler,hediyeler çiçekler bombardımanı uzunca bir süre..
velhasılıkelam şunu yap bunu yap diyemem ama,benzer bir sürece girebileceğini düşünerek sonrasındaki olayları anlatmaya çalıştım.
ben şimdiki aklım olsa ona arayıp sorunlarımızı konuşalım diyerek görüşmeye asla çalışmazdım.terkedildim bir defa, eğer yeterince sevseydi ayrılmak yerine bu teklifi kendisi yapardı.soğuk durarak uzaklaşmak ancak bir kalleşe yakışır üstelik ayrıldım diyemeyecek kadar korkak ya da garantici bilemedim..
senin de kovalamaktan vazgeçip 'bıraktığını' hissederse dönüyor, dönecek göreceksin.
ne kadar oluyor biteli?Sanırdım ki bir daha bu kadar üzülmem . Tam yaralarımı sarmaya hazırken bir bitiş daha . Kırık dökük kalbim . Gül uğruna tutamadı dikeni .
Mutluluk vaadediyorum yanımda kal diyen ışıl ışıl gözlü adam . Gözlerini benden bir an olsun ayıramayan adam . Saçlarımı seve seve uyutan , gece uyurken azıcık terleyip kenara kaçsam göğsüne tekrar bastıran adam . 4 sene yanımdan bir an olsun ayrılmayan adam .
Nefesim kesiliyor bazen . Diyorum ki Allahım aklımı koru .
Ne acılar var diyorum . Bak hayallerin elinde diyorum sağlığın ailen hepsi var diyorum kendime dua ediyorum . Kan kussam da kızılcık şerbeti içtim diyorum . Beynime kramplar giriyor bazen .Uyuyayım diyorum gözümün önüne geliyor elimi sıkı sıkı tuttuğu , ben yanındayım güvendesin deyip sadece onun yanında akan gözyaşlarımı sildiği anlar . Sabahlara kadar birbirimizi izlediğimiz o geceler .
Bitti bile diyemeyen o adam benim aşık olduğum adam mı ? Bıraktığı enkazdan daha ötesi . Ne ayrılık acısı ne başka bir şey . Güvendiğim arkamda dimdik dağım çekti gitti . Çok özledim bal kokun hala yastıkta diyen adam gitti benden .
Hayallerime bu kadar yaklaşırken elimi bir an olsun bırakmadı . Şimdi ben o hayalleri bile yaşamak istemiyorum . O sınıfa girip aydınlık çocuklara vereceğim umut yok artık . Ki ben onun hayatında gördüğü en iyi , en başarılı öğretmen olacaktım .
Bir taş var üzerimde ve o taş kalbimi eziyor . Nasıl başa çıkacağım ben bununla ? Ne zaman geçer bu sancı ?
Bu saatte uzun uzun yazan ellerin dert görmesin . Sağolasın .
Şu andan itibaren görüşme talebinde kesinlikle bulunmayacağım . Tam dediğin gibi yeterince sevseydi eğer sorunları konuşur çözmeye çalışırdı .
Karşılaştığımızda göstereceğim muhtemel aciz duruma düşürmeyeceğim kendimi .
İçim alev alev yansada tutacağım çünkü sonu yok bunun .
Demek ki yalanmış o sırtını dönme bana sarılmadan uyuyamıyorumlar , hayatımın kadınısınlar .
Eee bu da bir tecrübe . Allahtan gelmiş bana kabul etmesi düşer .
Bu yazdıkların ışık oldu . Kudretim yettikçe uygulayacağım
En mantıklısı bu . Zaten erkek sinek bile görmek istemiyorum .
İşini gücünü bulmuş , yakışıklı , akıllı bir adam tanıştırdıkları . İnan ki adama erkek gözüyle bakamadım .
Dünyada tek cins varmış gibi . Erkek kadın yokmuş da ..
Bilmiyorum . 2 gün içinde yazmamaya başladı .
Çok yoğun çalışıyor bende çok bunalttım darladım .
Ailevi sorunları da var çok yoğun şekilde .
Birine bağlı kalmak , hesap vermek ağır geldi sanırım
Sanırdım ki bir daha bu kadar üzülmem . Tam yaralarımı sarmaya hazırken bir bitiş daha . Kırık dökük kalbim . Gül uğruna tutamadı dikeni .
Mutluluk vaadediyorum yanımda kal diyen ışıl ışıl gözlü adam . Gözlerini benden bir an olsun ayıramayan adam . Saçlarımı seve seve uyutan , gece uyurken azıcık terleyip kenara kaçsam göğsüne tekrar bastıran adam . 4 sene yanımdan bir an olsun ayrılmayan adam .
Ne acılar var diyorum . Bak hayallerin elinde diyorum sağlığın ailen hepsi var diyorum kendime dua ediyorum . Kan kussam da kızılcık şerbeti içtim diyorum . Beynime kramplar giriyor bazen .Uyuyayım diyorum gözümün önüne geliyor elimi sıkı sıkı tuttuğu , ben yanındayım güvendesin deyip sadece onun yanında akan gözyaşlarımı sildiği anlar . Sabahlara kadar birbirimizi izlediğimiz o geceler .
Bitti bile diyemeyen o adam benim aşık olduğum adam mı ? Bıraktığı enkazdan daha ötesi . Ne ayrılık acısı ne başka bir şey . Güvendiğim arkamda dimdik dağım çekti gitti . Çok özledim bal kokun hala yastıkta diyen adam gitti benden .
Hayallerime bu kadar yaklaşırken elimi bir an olsun bırakmadı . Şimdi ben o hayalleri bile yaşamak istemiyorum . O sınıfa girip aydınlık çocuklara vereceğim umut yok artık . Ki ben onun hayatında gördüğü en iyi , en başarılı öğretmen olacaktım .
Bir taş var üzerimde ve o taş kalbimi eziyor . Nasıl başa çıkacağım ben bununla ? Ne zaman geçer bu sancı ?
Sanırdım ki bir daha bu kadar üzülmem . Tam yaralarımı sarmaya hazırken bir bitiş daha . Kırık dökük kalbim . Gül uğruna tutamadı dikeni .
Nasıl başa çıkacağımı bilmiyorum .
tatsız tuzsuz bir şekilde dün benimle tanıştırdıkları ve görüşmem için ısrar ettikleri adamla ne halt edeceğimi düşünüyorum.kendime öyle kızıyor öyle acıyorum ki ağlayarak uyandım bu sabah.
Çok çok teşekkür ederim ne kadar gülümsetti yorumun beni :)
Evet işte ben fazlasıyla yaptım , aslında o da yaptı ama belli ki bir yerlerde kaçırdığımız bir nokta olmuş .
Rabbim hayırlısını versin içimi soğutsun inşallah .
Şimdilik dershanede başlayacağım ama atandığım zamanlar da gelecek inşallah .
bence Ankaraya yolun düşerse direk evinde görelim hesabını :):)
Yorumlarin hepsini okuyamadim ama konu sahibi meslektasimin basta yazdiklariyla sonda yazdiklarini okudum.ne guzel demissin Allahtan geldi katlanmak duser.birakin yari sevdiginizi kocanizi evlatlarinizi bile sahiplenmeyin diyor Yaradan.O'ndan cok sevdigimiz sinavimiz oluyor,onsuz yasayamam dediklerimizden oluyoruz da yasayip gidiyoruz.bir de 'Yaradan bile dualarimi kabul etmezken' cumlene takildim.etme sakin.dualar geri cevrilmez,cevrilmez de biz gormekten aciziz.ya kabul olur-ki bu insanoglunun istedigi seklidir,ya bize hayir getrmeyeceginden kabulu baska turlu olur ya da olmaz ve sabrimizi olcup ahirette mukafata donusur.Allah bize eziyet etmez,ihmal etmez imtihan eder.hayirlarla gec sinavlarini sen de ins.Rabbim kimseye dayanamayacagi dert vermez,sana da cektirip mukafat vermek istiyor demekki,ne mutlu,izlediklerinden sevdiklerindensinO sevdikten sonraaaa,bosver gersini...
cok güzel yaziyorsunuz baya yeteneklisiniz, bende herkes gibi zaman diyecegim, calismaya baslayinca kafaniz dagilir biraz, bir iki ay sabredin gerisi gelir insallah
Rica ederim,anılar canlandı gözümde..üzüldüm,mesleğinden soğumuşsun hayata küsmüşsün.bu saatte uzun uzun yazmışım ben ne olacakki..
Bak,teselli etmek için söylemiyorum ama ben senin gerçekten sevildiğini düşünüyorum.
"Uyuyayım diyorum gözümün önüne geliyor elimi sıkı sıkı tuttuğu , ben yanındayım güvendesin deyip sadece onun yanında akan gözyaşlarımı sildiği anlar . Sabahlara kadar birbirimizi izlediğimiz o geceler .Mutluluk vaadediyorum yanımda kal diyen ışıl ışıl gözlü adam . Gözlerini benden bir an olsun ayıramayan adam . Saçlarımı seve seve uyutan , gece uyurken azıcık terleyip kenara kaçsam göğsüne tekrar bastıran adam . 4 sene yanımdan bir an olsun ayrılmayan adam . Çok özledim bal kokun hala yastıkta diyen adam"
Bu hareketleri,bu sözleri sevmeyen adama yaptıramazsın.herkes elini tutar,sarılır,öpüşür vs.. ama yukarıdaki tanımlar kalpten gelen şeyler.sevilmişsin hem de yoğun bir şekilde.
her fırsatta söylediğim bir laf var;erkekler çok aptal.gerçekten çok aptallar..
seviyor dahi olsa adam uğraşmak istemiyor,zor geliyor ona sorunlar tası tarağı topluyor kaçıyor.ben ayrılmak istiyorum ya da terkediyorum diyecek zamanı bile yaratmadan aceleyle defoluyor.ben daha bir kadın gibi ciddi ciddi oturup sorunları çözmeye çabalayan bir erkek görmedim.kaçıyor,uzaklaşıyor deli gibi sevse de.benimkisi bana, 'senden ayrılırken de seni çok seviyordum ama bunaltmıştın yoruyodun' dedi.huzur bulacagını düşünerek gidiyor adam.erkekler bizim gibi değil kendi huzurları,sadelikleri her zaman birinci öncelikli onlar için.
bu yüzden emin gibi bir şeyim,sen de çok sevildiğin için o aptal senden koparak huzur bulamayacak.bırak dolaşsın sağda solda ona buna yorum yapsın.inan hiçbir önemi yok.sakın kendine yazık etme,seviyorken sevdiği kadını kaybettiğini farkettiğinde neler yapabiliyor olduguna hayret edeceksin.
o yüzden dönecek dedim başta.ama haftalar,ama aylar sonra.kafasına dank etme durumuna göre değişir.
tabii sonrasında ne yapacagına karar vermek sana kalmış.
sakın kendini bırakma, 'boşuna boşuna terkedilmiş oldugunun farkına varmak' bu süreçte sana güç verir dilerim..
İnşallah .sabır ve zaman..
tek ilaç bunlar ne yazıkki...
bi sabah uyandığında aklına gelmeyecek...
Bu hissettiklerimi her fırsatta yazıyorum . Ne hissediyorsam kelime kelimesine günceme yazıyorum . Yazıyorum ki döndüğü zaman dimdik çıkayım karşısına .insan asıl bunu sindiremiyor
bir zamanlar sana melek ve prenses gibi davranın insan tarafından
bir anda kaale alınmamaya başlamak
ben senin sorununda aynısı olduğunu düşünüyorum
evet belki seviyordun da
ama asıl yarayı açan
işte buna maruz kalmak
kendini böyle eşşkten düşmüş halde bulmak
ve gurururunun kırılması
ama zaman herşeye iyi geliyor
sana söyleyebilceğim şey
bu gidişin belki bir dönüşü olcak
ama o dönüşte sen bekleme
böyle bir insana güvenilirmi
???????????????????
şu hissettiklerini unutma
ve bir daha hissetmememk için de
mantıklı ol
Siz onu sıktığınız için kısa bir süreliğine böyle davranıyorsa, aranız düzelirse
Onun yokluğunda başkasıyla görüşmeye gittiğinize pişman olmayacak mısınız? Bir ihtimal, barıştığınızda problem olmasın bu durum. Bence biraz daha bekleyin,hem diğer kişiye haksızlık etmemiş olursunuz.
Bir de 4 yıllık arkadaşsınız sevgilisiniz, mesafeden dolayı 1 ay gibi bir zaman yakınlaştınız gibi okudum doğru mu?
Eğer doğru anlamışsam rol yapmış, sizi haketmeyen birisi olabilir,İyiki bitmiş diyebileceğiniz yüzünü görürsünüz inş.
Rol yapmış diyorum çünkü kim olursa olsun siz üstüne gidiyorsunuz bunaltıyorsunuz diye ayrılığı düşünmezdi. Ben kocama 6-7 yıllık birlikteliğimizde bir dönem neler yapmıştım,ne kavgalar etmiştim bunaltmak ne ki...Adama acırdınız beni kınardınız yemin ediyorum
Size tek gereken zaman. Aşkı gerçekse ayrılmadınız ki anlatmadığınız farklı bir durum olmadıysa bence bitmedi
Bazen bıçak kesiği gibi oluyor hayat.. Verdiklerini alırken.. Bir yerden sonra acımıyor daha fazla.. Kangren olmamak için tüm hücrelerine sirayet edipte seni de öldürmemesi için acını son damlasına kadar yaşayıp hücrelerini yenilemen gerekecek. Öldüm öldüm deyip tekrardan dirilmek dedikleri bu olsa gerek. Bittiyse bitmeli.. Kırıntılar olacak küçük bir ayrıntı ile aklına gelecek sonra bir bakacaksın o kadar acıtmayacak.. Bu böyle oluyor bazen tutamıyorsun akıp gidiyor..Ama inan bu yaşadıkların öyle değerli oluyor ki hamlıktan olgunluğa doğru gidiyor benliğin..
Ne kadar haklısın .Bu aciya odaklanmamaya çalış acina saygi goster ama kendini bitirme belki de bitmedi bazen bitti denilen yerde basliyor asıl yolculuklar üzme güzel yüreğini üzmek istemeyen zaten seninle olur üzmek isteyenmi var buna izin verme ailemiz bizi bu günleri görmek icin büyütme di onları düşünelim lütfen anlamadigimizi sandigimiz herseyi anliyor anlatmadigimiz icin susup saygi gosteriyorlar emin ol tatlım fani ya hani bu hayat cok ta onemsemeye gelmiyor son olarak seni sevenleri düşün kendini heba etme derim
yorumlarinda sanki git gide gucleniyormussun toparliyormussun gibi hissettim
bazen olur superim cok iyiyim dersin sonra bir sarki calar bir parfum kokusu duyarsin yeniden yerle bir olursun..
ama gun gelecek, inan bana gelecek artik o sarkilar hic birsey hissettiremeyecek sana belki cok hafif birseyler hatirlatacak ama icini boyle yakmayacak ve bir gun belki o sarkilari dinlerken baska birini hayal edeceksin :)
ama hepsi zamanla olacak seyler. bu arada ankaraya yolum duserse memnuniyetle evini basarim
odum koptu ya, biri öldü sandim okurken ilk mesaji, allahim korusun!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?