Ne zaman düzene gireceğim?

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
kızlar daha çok yeni 11 günlük bebeğim var. Psikolojim çok bozuktu yavaş yavaş düzeliyorum çok şükür. Tipim hala kayık tabi. Sezeryan oldum. Ne zaman karnımın şişi iner? Hiçbir kıyafetim olmuyor, ne zaman alışverişe gitmeliyim sizce? Emziriyorum, tekrar sutyensiz uyuyabileceğim günler gelecek mi? Daha bunları düşünmek için erken olabilir ama tekrar kuaföre gidebilecek miyim ilerde bir gün? Siz ne zaman kendinizi toplamaya başladınız? Ne zaman düzene girdi yaşantınız?

7 aylık bebeğim bende sezeryan oldum göbüş çok yok kilom fazla değil çünkü toparlanmak baya zaman alıyor ziraa benim bebeğim çok huysuz oyüzden

Canim toparlaniyorsun o kesin ama herkeste farkli oluyor fiziksel ve ruhsal toparlanma suresi. Su an cok erken henuz. Bebek iyi olsun da diger seyler hallolur.

Genelde 6 aydir vucudun toparlanma sureci , sezeryan sonrasi 6 ay bekleyin kendinize zaman taniyin , kuafor kiyafet vs icin acele etmeyin , 6.aydan itibaren duzeleceksiniz
Ama geceleri sutyensiz yatmayi uzun bir sure unutun , ben oglumu 3 sene emzirmistim emzirirken mecbur o sutyen takiliyor

Hamılelıgımde 25 kılo almıstım 15 ayın ıcınde 23 kılo verdım ılk donemler senın yasadıgın bunalımı bende yasadım atkatmadı bıraz uzun surdu be zaman eskı kıyafetletımın ıcıne gırdım ıse basladım o zaman kendıne geldım

Böyle şeyler düşündüğüm için kimi zaman da üzülüyorum, çocuğum sağlıklı ben daha ne isterim diye. Allah herkesin evladını bağışlasın. Ama insan da normale dönmek istiyor bir an önce.

Bir kadının doğumdan sonra bedenen ve ruhen toparlanma süresi ortalama 1 yıldır.
Şuan hayatınız bitmiş gibi hissediyorsunuz, anlayabiliyorum ama inanın geçecek.
Ha asla eski konforunuz ya da sorumsuzluğunuz olmayacak ama o saydığınız şeylerin hepsini yapabileceksiniz.
Zaman gelecek kuaföre beraber gideceksiniz, bazen 40 dk da tüm alışverişi halledeceksiniz, çoğu zaman kucağınızda bebekle makyaj yapacaksınız ama hepsi olacak.
Artık siz bölündünüz, hem kendinize hem bebeğinize hem de eşinize vakit ayırabileceksiniz.
Alıştığınız zaman ise 'vay be eskiden bostanı devirip yatıyormuşum herhalde nasıl boş bir hayatmış' diyeceksiniz.
Ayrıca havalar mis gibi, bebeğim küçük deyip sakın eve tıkılmayın.
Kendinizi iyi hissettiğiniz an alın minnoşu da gezin açık havada, arkadaşlarınızla görüşün.

Biz de 83 günlüğüz :) Kuaförü ve alışverişi değil bebeğini takip et derim. Çünkü çok çabuk büyüyor. Farkında olmadan yaptığı her şey değişiyor. Onun gelişimini izle.
Bir gün geçecek ama o gün bugün değil.

52 kg ile hamile kaldım 72 ile dogum yaptım
20 kg onu gectik hayatımda ilk dfea kilom degişmişti aldım düşün
ne bulduysam yedim
temmuzda dogum yaptım eylülde 52 kg dum iki ayda 20 kg verdim
sezeryanla dogum yaptım.göbek aynı durur zamanla gecer kg verdikce sen daha yenisin dikişlerin yeni
acele etme6 ayda bir bayan toparlanıyor tam manasıyla 1 yıl.
su an sakin ol panik yapma bebeginle hep ilgilen o uyudukca yemek yap evi toparla dus al vss..
hiç panik olma evladın saglıklı olsunda baska bişey istemem
ben hep kosturdum robot gibiydım ve emzirdim o yuzden böyle cabuk kg verdim

bebek agladı diye panik yapma o sese kulagını alıştır
aglasın bu anormal bir durum degil sakinliğini koru kucagına al emzir onu rahatlat konus onla sık sık
yanında yatır emzir dinlen sende bunlara alıs ve dikkat et bebegine hep
havalar sıcak ana kucagına koy ve mutfaga yanına getir ymek yaparken gerekirse seni izler sende ona baka baka yemek yaparsın
masada yemek yerken kucagına al emzir oda sizle yesin
yan tarafa yemek yerken tut bebegi üstüne bişey damlamasın sen bu tarafa yan dönerek ye annesi
yani bunlara alısırsın zamanla
su an paniksin
ben sezeryanlı halimle ameliyat olup eve geldim hastaneden cıkınca bebegimi hemen banyoya sokup yıkadım kuvette o haliye yatırmak istemedim beşige
tertemiz yumagı giydirip bende dus alıp yattık o gunden sonra hayat basladı bizim için

ben 20 kilo aldım. En son 5 kilo fazlam vardı. 40 gün evden çıkmadım zaten kıştı, hava soğuk nereye gideyim. Dediğin gibi tek gördüğüm doktordu. Yanımda kimse yoktu. Sonra biraz büyüdü kuzu hava güzel oldukça arada dışarıya çıktık. 1 ay kadar önce de beraber kuaföre gittik. İkinci sefer için havanın güzelleşmesini bekliyorum.
Önümüz yaz. Çıkarsınız akşam üzerileri yürüyüş yaparsınız. Yavaş yavaş kilolarınızı verirsiniz şimdi bunlarla kafanızı doldurmayın bebeğinizle vakit geçirin.
Bu günlerin tadını çıkarın. Aşısıydı, kontrolüydü, yıka, besle, giydir derken 8 ayı devirdik bile. Bana o zamanlar hiç büyümeyecek gibi geliyordu.

55 le hamile kalıp 85 LW doğuma girdim 25 kilo aldım normal doğum yaptım başlarda hayat bitmiş gibi hiç bişey eskisi gibi olmaz gibi geliyor ama geçiyor kızım suan 4.5 aylık ben 59 kiloya düştüm eski kıyafetlerimin hepsi daha 1 aylık doğum yaptığımda bile oluyordu çok çabuk kilo verdim kızımla gezmeye çıkıyorum onunla bişeyler yapmak daha zevkli oluyor bu rutine alışır toparlarsin merak etme

Ilk 1 sene vucut pamuk gıbı oluyor ondan sonra duzelıyor gobegın ne kadar surede yok oldugunu hatırlamıyorum ama asla benım kı eskısı gıbı olmadı

Ben bebeğime kendim bakıyorum sadece yemek yapamıyorum ev işi olarak. Sizce kayınvalidemi artık göndermeli miyim? Hiçbir faydası yok bütün akşam oturup eşimle tv izliyorlar, bütün gece horlayarak uyuyor. Ben kendim koşturuyorum sabaha kadar. Sizce tek kalabilir miyim? Cesaret etmeli miyim?

Fa ydasi yoksa gonder tabii. Onunda sizden ayri bir yasantisi var.

6 haftalik lohusalik boyunca hızlı bir şekilde toplanacaksin. Daha vaktin var.

Cesaret edemeyecek bir şey yok. Bebeği en iyi annesi anlar. Yalnız kalmanız da aranızdaki bağı kuvvetlendirir. Hem de sinir olmazsiniz karışan eden olmayinca:) En kötü 2 güne alışırsınız.

şimdiki aklım olsa kendi anneme bile git derdim.. lohusalık boyunca yanımdaydı.. güya lohusa kadın yalnız bırakılmaz zırvalığından sebep..

sakin olm hersey normale donecek ama 11 gunde degil:) ilk aylar bedenen ve ruhen cok turgun dusuyorsun ama inan yawas yawas toparlanma donemine gececeksin. sabir

meraketme bebegin uc aylik olunca rahatlarsin.azda olsa uyursun ama simdi hayal bile etme.yenidogan daha saglikli olsun da sen biraz sabirli olacaksin.bak cnm bebegi ne hastaliklarla doganlar var hastanede yasayanlar var organlari eksik dogup makineye bagli olanlar o anne babalari dusun ve saglikli bir evladin oldugu icin sukret.daha 11 gun olmus dur bismillah de.ilk brbegin galiba meraketme aliscaksin.annelik fedakarlik tir ilerleyen zamanda kuafore de gidersin uyursun alisverus de yaparsin hiccc meraketme bebekler buyuyor oyle minik kalmayacak annesi biraz sabir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…