ne zaman normale döneceğim :(

Minel00

Sağıra sözünü, köre yüzünü süsleme. Yorulursun...
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2015
3.205
9.593
358
Boşanma aşamasındayım.

Eşime kızgınlıkla da olsa, güvenim kırıldı ve ben hiç beklemeden dava açtım. 1 ay oluyor neredeyse dava açılalı. ama neden hala onu düşünüyorum?

onsuz hayatıma devam ediyorum. 35 gündür ne yüzünü gördüm, ne sesini duydum. sabah işe gelirken, bu saatlerde ve gece uyurken bi acıtıyor ki yokluğu sormayın. onsuz her işimi halledebiliyorum, mantıken ona hiç ihtiyacım yok, ama rutin olarak bu acıyı çekmek normal mi ?

onunla son konuşma yapmadım. o konuşacağız diye beklerken dava açtım. belki bunun ağırlığı altında eziliyorum. bilmiyorum. erkeklik gururumu kırdı demiş herkese, beni çok sevmesine rağmen adım atmazmış sırtından vurmuşum. ve aynen davayı öğrendikten sonra ne bi mesaj, ne arama. hatta çirkinleşti bile.

ikimizin de birbirine güveni yok artık. düzelmesi çok çok çok zor. ama benim bu acım ne zaman geçecek? duruşmadan sonra geçer mi?

eşini hala seviyor musun demeyin, nasıl bilmiyorum ama onu hala çok çok seviyorum. sadece gururumun peşinden gittim..

edit: çok eksik yazmışım sanki herkes olayları biliyormuş gibi pardon.

ayrılma sebebimiz ailesi. yani tek erkek. bana karşı attığı her adımın sanki onu ailesinden uzaklaştırdığını söylediler eşim ve ailesi. eşim tek erkek, ablaları var babası yok, annesi var. yani etrafı hep kadın. dengeyi kuramadı, ablalarıyla sorun yaşadım. çözmek için adımı herkes benden bekledi, ben adım atmayınca da gelip bana böyle olmaz. düzelmeyecekse bitsin dedi.ben de alttan almadım.

bu arada 24 yaşındayım 3 yıllık evliyim.çocuk yok

Son düzenleme:
Ayrılık sebebini bilmiyorum ama öfkeyle hareket etmeseydin keşke sonunda ayrılacaksan bile sakin düşünmek kendine zaman tanımak en iyisidir
Acın zamanla elbet azalacak her acı gibi ama pişman isen o ne olur bilemiyorum Allah yardımcın olsun

Tebrik ediyorum sizi. Gurur sevgiden önce gelmeli bence de...Zamanla alışırsınız yokluğuna...
Evet evet gurur sevgiden önce gelsin de ortada evlilik kurumu diye bişey kamasın. Herkes ilk olayda hemen boşansın. Ne kadar güzel akıl veriyorsunuz

konuyu bilseydik haklı bir gurur olup olmadığı konusunda daha fazla yardımcı olabilirdik. herkesin gurur yaptığı konu farklıdır. genel anlamda haklı da olabilirsin haksız da. işin ucunda aldatma yada şiddet yoksa bence konuşman gerekirdi dava açmadan önce.

Çok önemli bir hata yapmadıysa son kez konuşun derim. Düzeltilecek bir şeyler varsa şans tanıyın birbirinize... Yuvalar kolay yıkılmasın

Belli başlı bazı boşanma sebepleri vardır, onlar dışında sevdiğinizden kolay kolay vazgeçmeyin derim. Boşanmanın kolay birşey olmadığını buraya yazan arkadaşlardan iyi biliyoruz.. sonra pişman olmamak için iyi düşünün.

ayrılma sebebimiz ailesi. yani tek erkek. bana karşı attığı her adımın sanki onu ailesinden uzaklaştırdığını söylediler. eşim tek erkek, ablaları var babası yok, annesi var. yani etrafı hep kadın. dengeyi kuramadı, ablalarıyla sorun yaşadım. çözmek için adımı herkes benden bekledi, ben adım atmayınca da gelip bana böyle olmaz. düzelmeyecekse bitsin dedi.

Ayrılma sebebin aldatma, dayak, hakaret, vs. ise gurur yap tabi. Ama basit bir anlaşmazlıksa gururunuzu bırakın bence.

Aldatılmadın..şiddet gormedin..hakarete uğramadıysan gururunun peşinden ayrıl o halde..

Boşanma sebebin nedir acaba?

Evet evet gurur sevgiden önce gelsin de ortada evlilik kurumu diye bişey kamasın. Herkes ilk olayda hemen boşansın. Ne kadar güzel akıl veriyorsunuz

Çok önemli bir hata yapmadıysa son kez konuşun derim. Düzeltilecek bir şeyler varsa şans tanıyın birbirinize... Yuvalar kolay yıkılmasın

Çok yüzeysel bir konu daha
Sebep yok sonuç var

konuyu düzenledim. kusura bakmayın.

ayrılma sebebimiz ailesi. yani tek erkek. bana karşı attığı her adımın sanki onu ailesinden uzaklaştırdığını söylediler. eşim tek erkek, ablaları var babası yok, annesi var. yani etrafı hep kadın. dengeyi kuramadı, ablalarıyla sorun yaşadım. çözmek için adımı herkes benden bekledi, ben adım atmayınca da gelip bana böyle olmaz. düzelmeyecekse bitsin dedi.

E tamam yani yuvanı korumak istiyorsan herkes senden adım bekliyorsa bekleneni yap. Haklısın ya da haksızsın. Azıcık politik olmak gerekir. Egolarımızdan kurtulalım.

sebep ailesi demişsiniz. sizi ihmal ediyorsa, onlara karşı sizi koruyamıyorsa, öncelikli ailesinin siz olduğunu kabul etmiyorsa ve "biz" duygusunu size hissettiremiyorsa diyecek bişey bulamam. çünkü böyle bir adamla mutlu yaşayamazsınız. ama eğer değişmeye çaba göstermeye istekliyse deneyebilirdiniz tekrar. çok ani karar vermişsiniz.

Başkaları için neden sevdiğin adamdan ayrılıyorsun? Mücadele etmen gerekir. Hemen pes etmeye ne gerek var. Daha yeni evlisiniz anlaşılan. Belli bir zaman alır evliliğin oturması. Boşuna boşuna bir evlilik kurumu daha yıkılıyor.

O bitsin demiş zaten denge kuramayıp tehdit ediyosa evet bitsin demişsin sende bi nevi icraata geçmişsin
Bana normal geldi bu durum
Pire için yorgan yakılmışsa ilk eşin yakmış çünkü

E tamam yani yuvanı korumak istiyorsan herkes senden adım bekliyorsa bekleneni yap. Haklısın ya da haksızsın. Azıcık politik olmak gerekir. Egolarımızdan kurtulalım.
egoyla alakası var mı? ben güvenle bağdaştırdım.

3 yıllık kocam olayın içinden çıkamıyorken bana bitsin diyebiliyorsa neden savaşayım dedim kendi kendime.

evlilik 2 kişilik değil miydi ?

evlilik böyle bir pamuk ipliği değildir.. gerekirse seksen adım atılır da karşıdan adım beklenmez.. cici gelin, şirin gelin olsaydın, lafta da olsa kocan ve ailesinin yanındaymışsın gibi görünseydin ne vardı?? gurur dediğin 15 yaşındaki ergenlerin adına aşk dedikleri oyunda kullandıkları oyuncak.. evlilikte olmaz.. o zamana şimdiye evlilik diye bir kurum kalmazdı..

hele de 3 yıllık evlilikte yüzyüze gelip konuşmadan arkadan boşanma davası göndermek bence cidden saygısızlık eşin haklı burda..

kendisi bitsin dediyse tamam ozaman bir daha dava acıyorum diye aramana gerek yok bence. ailesi ve senin aranda denge kuramıyorsa bu onun zayıf karakterli olduğunu kendisinin beceremediği şeyi senin halletmeni istiyor.hakkında hayırlısı olsun zira onun gibilerden hayır gelmez.dilerim biran önce aklından atabilirsin onu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…