ne zaman normale döneceğim :(

Boşanma aşamasındayım.

Eşime kızgınlıkla da olsa, güvenim kırıldı ve ben hiç beklemeden dava açtım. 1 ay oluyor neredeyse dava açılalı. ama neden hala onu düşünüyorum?

onsuz hayatıma devam ediyorum. 35 gündür ne yüzünü gördüm, ne sesini duydum. sabah işe gelirken, bu saatlerde ve gece uyurken bi acıtıyor ki yokluğu sormayın. onsuz her işimi halledebiliyorum, mantıken ona hiç ihtiyacım yok, ama rutin olarak bu acıyı çekmek normal mi ?

onunla son konuşma yapmadım. o konuşacağız diye beklerken dava açtım. belki bunun ağırlığı altında eziliyorum. bilmiyorum. erkeklik gururumu kırdı demiş herkese, beni çok sevmesine rağmen adım atmazmış sırtından vurmuşum. ve aynen davayı öğrendikten sonra ne bi mesaj, ne arama. hatta çirkinleşti bile.

ikimizin de birbirine güveni yok artık. düzelmesi çok çok çok zor. ama benim bu acım ne zaman geçecek? duruşmadan sonra geçer mi?

eşini hala seviyor musun demeyin, nasıl bilmiyorum ama onu hala çok çok seviyorum. sadece gururumun peşinden gittim..

edit: çok eksik yazmışım sanki herkes olayları biliyormuş gibi pardon.

ayrılma sebebimiz ailesi. yani tek erkek. bana karşı attığı her adımın sanki onu ailesinden uzaklaştırdığını söylediler eşim ve ailesi. eşim tek erkek, ablaları var babası yok, annesi var. yani etrafı hep kadın. dengeyi kuramadı, ablalarıyla sorun yaşadım. çözmek için adımı herkes benden bekledi, ben adım atmayınca da gelip bana böyle olmaz. düzelmeyecekse bitsin dedi.ben de alttan almadım.

bu arada 24 yaşındayım 3 yıllık evliyim.çocuk yok

Sizin beraberliktem evlilikten anladiginiz sey yaznlis zaten,su cumlenize bir bakin isterseniz
`` onsuz her işimi halledebiliyorum, mantıken ona hiç ihtiyacım yok, ama rutin olarak bu acıyı çekmek normal mi ?``

Bende senin gibi sebeplerden en cok da annesinden. Oglunu paylasamadi tek cocuktu.kasinin ustunde gozun var diye sorun cikartiyordu,oglunu da kendi fikirleri ile doldurusa getiriyordu..
4 ay kaldik denedik tekrar yine ayri kaldik degismedi hep ailem ailem. Bizim evi kendi evi beni ailesi olarak benimsemedi.2.5 yil evli kaldik ve anlasmali olarak 5 dakikada bosandik.

Ilk 2 gun cook iyiydim. 3. Gun basladi naptim ne yalacagim demeye.

Elbet hayat dewam ediyor ama inan ilk baslarda cok zor.

Ve her iliski her evlilik 1 sansi daha hakeder, heleki esin mucadrle edip istiyorsa...
İnşaallah sen de çok iyi olacaksın arkadaşım.
Sanırım şuan acın taze, ve evet canını acıtır.
Ama boşanmışsın.
Artık geriye bakmanın anlamı yok.
Geriye bakarak yürünmez, bazen at gözlüğü takıp sadece önümüze bakmak gerekir.
Çok klişe ama herkes için "biraz zaman"

Canım.Kararım karar demişsin.Yaşından beklenmeyecek olgunlukta hayatına dair ' ben nasıl biri olmak istiyorum? ' un cevabını hemencecik vermişsin.Neden böyle söylüyorum ? Haklı olduğun bir şey varsa savunmuşsan ezilmeye karşı gelmiş isen , ama buna rağmen haksız olduğun yerde de alttan almayı bildiysen . Sizi evliliği bitirmeye götüren şeyi ltf unutmayın.Verilmiş karar karar dır . Kimbilir belki ikiniz de ayrı dersler aldınız ya da alacaksınız.

İnşaallah sen de çok iyi olacaksın arkadaşım.
Sanırım şuan acın taze, ve evet canını acıtır.
Ama boşanmışsın.
Artık geriye bakmanın anlamı yok.
Geriye bakarak yürünmez, bazen at gözlüğü takıp sadece önümüze bakmak gerekir.
Çok klişe ama herkes için "biraz zaman"

Sagol arkadasim bende iste o zamana sarildim..uzuldugun ne umduk ne bulduk oluyor...

Yok yere biten evlilik...bende senin gibiyim her isimi tek basima hallediyorum, cok iyi poziyonda ve kariyer anlaminda iyi bi basamakta oldugum isim var.. guzel bir insanim en azindan baskalarinin fazlasiyla dikkatini cekecek kadar...
Ama sen sew evlen hayal et gelsin annesi oglunu kaybetme icgudusuyle yiksin yuvani...

Inam zor bir surec arkadasim. Ne olur iyi dusunup karar ver...

Ortada iki çocuk var zaten :( alklınızı başınıza devşirin bi inat uğruna dağıtmayın yuvanızı henüz çok gençsiniz

Sizin beraberliktem evlilikten anladiginiz sey yaznlis zaten,su cumlenize bir bakin isterseniz
`` onsuz her işimi halledebiliyorum, mantıken ona hiç ihtiyacım yok, ama rutin olarak bu acıyı çekmek normal mi ?``
Ha diğer her şey doğru, o cümle yanlış yani :KK66:

Oysa orda evlilikten değil yalnızlıktan bahsediyordum :)

Canım.Kararım karar demişsin.Yaşından beklenmeyecek olgunlukta hayatına dair ' ben nasıl biri olmak istiyorum? ' un cevabını hemencecik vermişsin.Neden böyle söylüyorum ? Haklı olduğun bir şey varsa savunmuşsan ezilmeye karşı gelmiş isen , ama buna rağmen haksız olduğun yerde de alttan almayı bildiysen . Sizi evliliği bitirmeye götüren şeyi ltf unutmayın.Verilmiş karar karar dır . Kimbilir belki ikiniz de ayrı dersler aldınız ya da alacaksınız.
Çok teşekkürler yorumunuza öncelikle:)
Bunlar 1.5 ay önceki duygularım. :)
Şimdi geriye dönüp baktığımda elbet benim de hatalarım oldu, ama tüm hatalarımın kaynağı eşimin dengeyi kuramamasıydı. Buna bağlıyorum.

Yani birisi alışamayacak, denge kuramayacaksa yaşımdan ötürü bu ben olmalıydım diye düşünüyorum. 21 yaşımda evlendim ben onla ve şuan 25 yaşındayım.

Yaşla olgunluğun çok alakası yok bence, yaş yaşanmışlıkla alakalıdır.

Ders almak noktasında elbette ders aldım kendi adıma. Karsı taraf da almış görünüyor. Henüz oturup karşılıklı konuşmasak da, o benim bu hayata katlanmayacağımı, ben de onun duygularını bir kenara atıp gurur yapacağını anlamış oldum.

Yorumunuz çok hoşuma gitti bu arada :)sağolun :)

Sagol arkadasim bende iste o zamana sarildim..uzuldugun ne umduk ne bulduk oluyor...

Yok yere biten evlilik...bende senin gibiyim her isimi tek basima hallediyorum, cok iyi poziyonda ve kariyer anlaminda iyi bi basamakta oldugum isim var.. guzel bir insanim en azindan baskalarinin fazlasiyla dikkatini cekecek kadar...
Ama sen sew evlen hayal et gelsin annesi oglunu kaybetme icgudusuyle yiksin yuvani...

Inam zor bir surec arkadasim. Ne olur iyi dusunup karar ver...
Çok teşekkür ederim

Ama şu noktada sana katılmıyorum.
Yuvanızı annesi yıkmış olamaz.
Yuvanızı tam da kocan yıkmıştır.
Sana, kişiliğine, evliliğine gereken ilgi ve saygıyı gösterse emin ol kimse buna cesaret edemezdı

Neden hayatın onla başlamış gibi davranıyorsun ki?
Bence bu ruh haline kendini sen sokuyorsun.
Her insan yanlış kararlar alır.
Yaşamak görmek gerekirdi.
Olmadı bitti.

Tabiki boşanmak zor ama böyle dibe vurmamalısın.
Farzet ki çok sevdiğin kocan öledebilirdi?
Unutmayacaksın belki ama alışacaksın.

Ortada iki çocuk var zaten :KK43: alklınızı başınıza devşirin bi inat uğruna dağıtmayın yuvanızı henüz çok gençsiniz
Yaşanmışlık var tabiki, birbirimize karşı hatalarımız da var. Ama 2,5 aydır hala bu belirsizlikte olmamızın tek sebebi inat. Çok haklısınız :(

Ha diğer her şey doğru, o cümle yanlış yani :KK66:

Oysa orda evlilikten değil yalnızlıktan bahsediyordum :)

demek istedigim kendinize yanlis sorulari soruyor olmaniz, evlilik zaten biri bizim islerimizi gorsun diye yapilmaz ki...
Siz zaten esiniz olmadan da yasayip nefes alan kendi isini kendi goren belliki ayaklari yere basan birisiniz, evlilikten beklentileriniz evlilik taniminiz baska seyler olmali ..

Çok teşekkür ederim

Ama şu noktada sana katılmıyorum.
Yuvanızı annesi yıkmış olamaz.
Yuvanızı tam da kocan yıkmıştır.
Sana, kişiliğine, evliliğine gereken ilgi ve saygıyı gösterse emin ol kimse buna cesaret edemezdı

Neden hayatın onla başlamış gibi davranıyorsun ki?
Bence bu ruh haline kendini sen sokuyorsun.
Her insan yanlış kararlar alır.
Yaşamak görmek gerekirdi.
Olmadı bitti.

Tabiki boşanmak zor ama böyle dibe vurmamalısın.
Farzet ki çok sevdiğin kocan öledebilirdi?
Unutmayacaksın belki ama alışacaksın.

Yasima göre gercekten olgun bir kadinsin. Yorumlarin gercekten cok cok guzell

Evet esim adam olsaydi o da benim kadar cok sevseydi yuvasina sahip cikardi ama o hic benimsemedi bile...
Sana sadece sunu soyleyeyim bende bosanmadan once senin gibi konusur ve bu durumda olan herkese de aynen boyle akil weriridim...
Ama ne zaman bosandim ozaman dedim ki bitti. Bosanmak da ölüme esdeger. O insan bir daha hayatinda olmuyor, hayatinda önemli birsey oldugunda yada bir karar asamasinda oldugunda bile hemen o aklina geliyor; ona anlatmaliyim o ne derdi gibi... ayri yasadigin donem bunlari cok anlamiyorsun, ben gucluyum beni istemeyeni bende istemem havalarinda geziyorsun. Hatta ben bosanmaya bile gule oynaya gittim, eski esimle yanyana oturup durusmayi bekleyip ona espiriler bile yaptim. Okadar rahattim yani... ki bosanmayi o istemis olmasina ragmen..

Ama 3.gunde iste dedim ki o artik yok, hayatinla ilgili birseydr artik onu arayamayacaksin, gorusmen araman yada aramasi icin hicbir bahane kalmadi...

Ben sunu goruyorum sende de suan cok mantiginla hareket ediyorsun,duygularin körelmis gibi suan...ama aslinda ikinizde seviyorsunuz birbirinizi...asagida yazdigin yorum gibi bir inat ugruna bitmemeli bu evlilik...1 sansi daha bence haketmeli...

Yasima göre gercekten olgun bir kadinsin. Yorumlarin gercekten cok cok guzell

Evet esim adam olsaydi o da benim kadar cok sevseydi yuvasina sahip cikardi ama o hic benimsemedi bile...
Sana sadece sunu soyleyeyim bende bosanmadan once senin gibi konusur ve bu durumda olan herkese de aynen boyle akil weriridim...
Ama ne zaman bosandim ozaman dedim ki bitti. Bosanmak da ölüme esdeger. O insan bir daha hayatinda olmuyor, hayatinda önemli birsey oldugunda yada bir karar asamasinda oldugunda bile hemen o aklina geliyor; ona anlatmaliyim o ne derdi gibi... ayri yasadigin donem bunlari cok anlamiyorsun, ben gucluyum beni istemeyeni bende istemem havalarinda geziyorsun. Hatta ben bosanmaya bile gule oynaya gittim, eski esimle yanyana oturup durusmayi bekleyip ona espiriler bile yaptim. Okadar rahattim yani... ki bosanmayi o istemis olmasina ragmen..

Ama 3.gunde iste dedim ki o artik yok, hayatinla ilgili birseydr artik onu arayamayacaksin, gorusmen araman yada aramasi icin hicbir bahane kalmadi...

Ben sunu goruyorum sende de suan cok mantiginla hareket ediyorsun,duygularin körelmis gibi suan...ama aslinda ikinizde seviyorsunuz birbirinizi...asagida yazdigin yorum gibi bir inat ugruna bitmemeli bu evlilik...1 sansi daha bence haketmeli...
Anladığım kadarıyla anne düşkünü bir adamla evliydiniz. Bir ayrılık yaşadınız be değişen bir şey olmadı ve boşandınız . Ve sanırım yeni boşandınız. Bunlar benim sebeplerim ile aynı ve daha ek birçok sebep de cabası . Daha çok yeni boşandığınız için acınız yoğun . Ama Boşanmak Ölüme eşdeğer yanlış bir düşünce . Zaman geçtikçe sizin için hayırlı olanın bu OLDUĞUNU anlayacsksınız. Kendinize işkence etmeyin .

Anladığım kadarıyla anne düşkünü bir adamla evliydiniz. Bir ayrılık yaşadınız be değişen bir şey olmadı ve boşandınız . Ve sanırım yeni boşandınız. Bunlar benim sebeplerim ile aynı ve daha ek birçok sebep de cabası . Daha çok yeni boşandığınız için acınız yoğun . Ama Boşanmak Ölüme eşdeğer yanlış bir düşünce . Zaman geçtikçe sizin için hayırlı olanın bu OLDUĞUNU anlayacsksınız. Kendinize işkence etmeyin .

Aynen oyle,annesinin fikirleri ile hareket eden ve onun cumleleri ile bana gelen bir adamla evliydum. Yeni bosandik evet. Elimden gelen her fedakarligi yapmama ragmen kurtaramadim. Ne kadar cok alttan aldikca ben hep daha cok suclu oldum. Ayagi tada takilsa dusse benddn bilecek konuma gelmisti...

Ama ben bu adamla 7 yil sevgiki olup evlendim, nasil goremedim nasil taniyamadim... en buyuk uzuntum bu....

Suan acim cok yeni ve hala onu seviyorum. Bana yapilan okadar haksizliklara ragmen hala en iyi insan o,en yakisikli o... oyle bir psikolojiye girdim ki ben nasil onun gibi birini kacirdim modundayim. Cevremde herkes bana kiziyor, sana yapilanlari,kotu seyleri hatirlasana diyor...

Gelecek kaygimda fazlasiyla var. Bir daha kim cikar ki karsima,30 yasindayim ve artik yalnizmi yasayacagim diye..Allah en dogurusnu biiliyordur elbet ama gunlerce bosanmak kader mi bu soruyu sordum,arastridimm. Her cabayi gostermeme ragmen acaba yeteri kadar cabalamadim mi dedim..

O yuzden konu sahibi arkadasa 1 kere sans vermesini soyluyorum. Yarin eger ki bosanirsa kafasinda acaba kalmasin diye. Cunku ben pek cok sey yapmama ragmen hala acabalarla ugrasiyorum..:(

Aynen oyle,annesinin fikirleri ile hareket eden ve onun cumleleri ile bana gelen bir adamla evliydum. Yeni bosandik evet. Elimden gelen her fedakarligi yapmama ragmen kurtaramadim. Ne kadar cok alttan aldikca ben hep daha cok suclu oldum. Ayagi tada takilsa dusse benddn bilecek konuma gelmisti...

Ama ben bu adamla 7 yil sevgiki olup evlendim, nasil goremedim nasil taniyamadim... en buyuk uzuntum bu....

Suan acim cok yeni ve hala onu seviyorum. Bana yapilan okadar haksizliklara ragmen hala en iyi insan o,en yakisikli o... oyle bir psikolojiye girdim ki ben nasil onun gibi birini kacirdim modundayim. Cevremde herkes bana kiziyor, sana yapilanlari,kotu seyleri hatirlasana diyor...

Gelecek kaygimda fazlasiyla var. Bir daha kim cikar ki karsima,30 yasindayim ve artik yalnizmi yasayacagim diye..Allah en dogurusnu biiliyordur elbet ama gunlerce bosanmak kader mi bu soruyu sordum,arastridimm. Her cabayi gostermeme ragmen acaba yeteri kadar cabalamadim mi dedim..

O yuzden konu sahibi arkadasa 1 kere sans vermesini soyluyorum. Yarin eger ki bosanirsa kafasinda acaba kalmasin diye. Cunku ben pek cok sey yapmama ragmen hala acabalarla ugrasiyorum..:KK43:
Aynen benim ilk zamanlardaki halimi anlatıyorsunuz .bende ailesine Bağımlı bir erkek modeli ile çok kötü günler geçirdim . Sizinle aynı duyguları hissettim aylarca araştırdım . Evet boşanmak kader ve bu sizin imtihanınız. Acabalar ve keşkeleri ve kendinizi suçlamayı bırakın . Her şey olacağına varıyor. Tek yapmanız gereken sabredip dualara sığınmak. Hayatta her şey insanlar için.

Aynen benim ilk zamanlardaki halimi anlatıyorsunuz .bende ailesine Bağımlı bir erkek modeli ile çok kötü günler geçirdim . Sizinle aynı duyguları hissettim aylarca araştırdım . Evet boşanmak kader ve bu sizin imtihanınız. Acabalar ve keşkeleri ve kendinizi suçlamayı bırakın . Her şey olacağına varıyor. Tek yapmanız gereken sabredip dualara sığınmak. Hayatta her şey insanlar için.

Simdi nasilsiniz,toparlaniyor mu insan? Duzeliyor mu hersey peki:)

Simdi nasilsiniz,toparlaniyor mu insan? Duzeliyor mu hersey peki:)
Resmiyette boşanalı 6 ay oldu. Ancak ondan öncesi de var. Yani bir buçuk Yıl geçti üstünden . Bir buçuk yıl öncesi halimden eser yok . Ozamanlar hiç geçmeyecek gibi sanırdım . Dava aşamasında sonrasında olanlar gördüğüm gerçeklerle kiminle evli olduğumu gördüm . Ve şürettim . Kim bilir nelerden kurtuldum dedim . Malesef evlenmeden önce sinyaller verilsede görmek istemiyoruz . Zamana ihtiyacınız var sadece . Ve size tavsiyem sosyal medyadan takip etmeyi bırakın.

Resmiyette boşanalı 6 ay oldu. Ancak ondan öncesi de var. Yani bir buçuk Yıl geçti üstünden . Bir buçuk yıl öncesi halimden eser yok . Ozamanlar hiç geçmeyecek gibi sanırdım . Dava aşamasında sonrasında olanlar gördüğüm gerçeklerle kiminle evli olduğumu gördüm . Ve şürettim . Kim bilir nelerden kurtuldum dedim . Malesef evlenmeden önce sinyaller verilsede görmek istemiyoruz . Zamana ihtiyacınız var sadece . Ve size tavsiyem sosyal medyadan takip etmeyi bırakın.

Bizde 8 ay ayri kaldik oncesi de var tabi,ailesinin yaptigi baskilarla..resmiyette de bosanali 1 ay oldu...

Insan vefasizlika uzuluyor, neler yapiyorsun ne fedekarliklar maddi manevi o surecte bile onu mutlu etmeye calisiyorsun... vefasizlik canini acitan sen boyle uzulurken 10 kilo veririken uzuntuden onun yasamasina dewam etmesine cok uzuluyorum.

2 mizinde sosyal medyasi yok,o yuzden takip edemiyorum oralardan,belki yakinda acar.

Ama hala watsupta cevrinici mi diyr bakmaktan kendimi alamiyorum...bazen anlasin hatasini,anlasin ailesinin yaptiklarini ,anlasin onu ne sewdigimi ve ne iyi niyetli oldugumu ve bana geri donsun istiyorum ama olmayacak biliyorum...
Inanirmisin 1 kere ya 1 kere arasin istiyorum 1 kere arasin da gururumu kurtarayim istiyorum. Bu duygular sizde de oldu mu peki?

Ve hic o sahistan haber aldinizmi,sonrasinda yaptiklari demissiniz neler yapti?

Bana da herkes o aileden kurtulnussun diyor ama ben hala kendime bunu inandiramiyorum... hala aslinda iyi insanlarmiydi diyorum.. bende bir gun kurtulduguma sevinecekmiyim acaba....:(

Back
X