Ne zaman normale dönerim..

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.156
11.058
248
Selam hanımlar.

Sanırım çoğu doğum yapan kadının hissettiği şeyleri ben de hissediyorum. Yeni doğum yaptım. Annem 10 gün kalıp gitti. O varken az da olsa rahattım. 3 gündür kapana sıkışmış gibiyim. Eşim ışten geliyor hani "geldi, biraz rahatlarım" diyemiyorum. Çünkü doğal olarak bebek şu an bana bağımlı. Bi kap yemek yapmak için , afedersiniz rahatça tuvalete gitmek için bebeğin başından kalkamıyorum. Eşimle sorumluluğu paylaşmak için sanırım en az 6 ayım var...

Beni daraltan şeylerden biri de yaşadığımız şehirde kimsemiz yok. Bebeğime biri bakabilecek duruma geldiğinde bile bikaç saat gönül rahatlığıyla bırakabileceğimiz kimse yok... Kendimi kötü hissediyorum ne zaman az da olsa rahatlarım

Ben annemle ve kv ile ayni sehirdeyim. Benimle kimse kalmadi bi kac gun gunduz kaldilar ama gece yok. Oglum kolikti yogunbakimda 8 gun kalip oyle gelmisti eve kucaktan inmedi dolayisiyla. Cok cok cok zorlandim. Ama 3 ayliktan sonra hersey duzene girmeye basladi. Yaninda biri varken o evdeki duzen oturmuyo. Herkes herseye karisiyo. Zamanla alisicaksiniz birbirinize. Birak hersey dokulu kalsin birlikte uyuyun birlikte uyanin hepsi gecicek tadini cikarmaya bak

Çok teşekkür ederim ikinciye hamilesiniz sanırım. Ben bu son diyorum şu an

bebek 2 haftalık filan
normalde 2 haftalık çocuğu rahatlıkla besleyip, yatırıp işinize gücünüze bakabilirsiniz en azından 10 dakika bırakırsınız yani
ya da mutfakta işiniz varsa bir pusette masaya veya tekerlekli taşınır bir şeye koyup mutfakta yanınızda tutabilirsiniz
hatta bebek dönmeye başlayana kadar böyledir normalde
bebeğinizde gaz filan mı var ki?

Yemek temizlik işlerini eşiniz halledebilir bu şekilde bir sorumluluk paylaşabilir şu an için. 6 ayı beklemeyin

Emmek disinda size ne bagimliligi var cocugun? Anneniz bakiyorsa eşiniz de bakardi İSTESEYDİ.
Bebek her ağladığında emmek istiyor. Annem varken çok az mama veriyordu. Ama doğum kilosuna ulaştığı için artık gerek yok dedi doktor

Bilmiyorum ki. Çıkarmaya çalışınca çıkmıyo da

Eşinizle sorumluluğu paylaşmak için 6 ayınız yok. Hemen paylaşabilirsiniz akşamları gaz sancısı çok oluyordu benimkinin. Babasına verip duşa giriyordum. Kahve yapıyordum. Erkekleri baştan nasıl alıştırırsanız öyle gider. Sorumluluğu paylaşın derim. Sağlıkla büyütün miniğinizi

Bebegimde surekli agliyordu hala agliyor. Biraksam tum gun memede durabilir ama bunun imkani yok degil mi? Bu yuzden dogumundan itibaren karninin tok olduguna eminsem bebegi esime verir, işimi yaparim kahvemi yapar icerim. Once aglayacak, sonra esiniz bebegi sakinlestirmek icin bir yol bulacak. Bu sekilde bir duzen oturtmaniz sart. 6 ay sonra bebegin ihtiyaclari degisecek ve esiniz yine ihtiyaclari gideremeyecek ornegin corbasini iciremeyecek, ustunu degistiremeyecek. Su an bir duzenimiz var, bebegimiz babasindayken bir sekilde oyalanabiliyor. Tum sorumlulugu tek basiniza ustlenirseniz depresyona girersiniz. Sorumluluk paylasmak icin 6 ay beklemenize gerek yok.

Bebek her ağladığında emmek istiyor. Annem varken çok az mama veriyordu. Ama doğum kilosuna ulaştığı için artık gerek yok dedi doktor

Karni tok yeni beslenmiş bir bebek tuvalete gidemeyecek kadar emmek icin aglar mi? 5 dakika da bir acikmiyordur.
Bir kap yemegi de eşiniz yapsin.

Nebileyim cocugum yok ama yeni doğum yapmisti kuzenim farkli bir ulkede yasiyor, annesi yaninda kalamadi pek. Eşiyle birlikte çok güzel bakmişlar bebeklerine.

Neden bebeğin başından kalkamiyorsunuz ,bebek bu zamanlarda hep uyur zaten hani 2 aydan sonra falan deseniz anlarım ama su an neden başını bekliyorsunuz?

güle güle büyütün bebeğinizi demek istedim

Zamanla düzeniniz oturur içinizi ferah tutun. Henüz çok yeni ve zorlanmanız çok normal. Eşinizle oturup konuşun bir zahmet temizliği yemeği o da yapsın. Baştan nasıl alıştırırsanız öyle gider. Evin ve bebeğin bütün sorumluluğu sizde olursa çok yorulursunuz psikolojiniz bozulur. Ayrıca emzik vermeyi düşünür müsünüz bilmiyorum ama ben bebeğimin devamlı emme isteğini ve ağlama durumunu emzikle çözmüştüm. Emziksiz çok zor olur. Aç olmadığını bildiğim zamanlarda emziği veriyorum sakinleşiyor. Bebek sizi emziğe çevirirse tuvalete bile gidemezsiniz.

Hayirli olsun taze anne. Ben de sizin gibiydim. Basindan bir an olsun ayrilsam her sey kotu gidecek saniyordum. Uzun bir sure tek basima bakmak zorundaydim. Esim geldiginde yemek yiyebiliyordum, hemen yavrumu kucakliyordum. Esiniz bebek bakimini paylasamiyorsa temizlik ve yemek isini en azindan ustlenmeli. Zamanla her sey rayina oturacak.

Hic gecmeyecek saniyorsunuz ama geciyor. Siz su an lohusasiniz, kendi sihhatiniz de onemli. Missss kokusunu icinize cekin. Gule gule buyutun yavrunuzu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…