Ne zaman normale dönerim..

ne yapacaginizi soyleyeyim. bebegi bol bol emzireceksiniz, geri kalan hic bir seye elinizi surmeyeceksiniz. esiniz gelince beraber yemek yapacaksiniz, esiniz de temizlige yardim edecek (sadece supurme, baska bi sey yapmayin), 3-4 ay sonra kendinize gelirsiniz. cocuk emerken de kolay yiyebileceginiz yiyecekler bulun, ben esim gelene kadar karpuz ve yulaf ezmesi yiyordum.

Ahh koalina... doğumdan sonra geceleri o gelen karamsarlıkla senin konunu kaç kere açıp açıp okudum biliyo musun neredeyse aynı durundayım...
Merak etme hepsi geçiyor :)
Şu an kreşte mesela 3'te eve geldim ve birazdan çıkıp alacağım. Her gün eşimle kavga ediyoruz, eşim diyor bırak biraz daha kalsın ama ben olmayınca neşesiz oluyorum. Oysa kalabilir ben de yemeğimi falan yaparım yahut bir çay içer kitap okurum ama yok

Hayati bebek odakli yasarsam mutsuz olacağıma, mutsuz bir annenin de mutsuz cocuklar yetistirecegine inaniyorum. Bebek odakli hayat yasamayi ben dogru bulmuyoum
Sen hayatı bebek odaklı yaşamak istemezsin ama o doğduğu an hayatın bebek odaklı olmuştur zaten Anne olunca insan doğru bulmadığı o kadar çok şeyi yapıyor ki ancak yaşayarak öğrenebilirsin

Yemek konusunda buzluktan al pişir yap . Soğanları doğrayıcidan geçir tek tek poşetle. Soğan doğramakla uğraşma .
Buzluğunda birsey kalmadıysa stoklamaya çalış. Biber dolması, taze fasulye, bezelye vs
Su an en pratik nasıl olur onu düşün. Bi müddet böyle olur sonra alışıp kendini dönduruceksin. Sistem oturacak merak etme.
Yufkalari sar sar at buzluğa. Vakit buldukça buzluğa odaklan.. Ev işini yapabildiğin kadarini yap zorlama kendini . Haftasonu eşinden yardım alırsın.bol bol uyu sütun gelsin. Bebisin hayırlı olsun.
Benim annem kavanoza sıcakken çorbalar koyar ters çevirir.. kötüde olmuyor öyle.
Birde kirli sepetini vakit buldukça boşalt as biriktirme.

Tek olmanız daha iyi karışan yok

emzirme isini doktorunuza sormanizi oneririm ben de,

biz on gunluktu gazi var diye doktora gittigimizde, beni azarlamisti, bu kadar cok emzirilir mi cocuk diye ben de sut yetmiyor dendikce meme veriyordum napayim,
ondan sonra doktorun onerisi ile 3 saat ara verdim (bebegim iri bebekti ve 3 saat idare edecek kadar emmesi kuvvetliydi. Her bebek icin bu sure farkli olabilir), bundan sonra gazi biraz azaldi. Damlalar, masajlar falan filan da yardim etmistir illa ki.

bir de sizin gerginliginizi bebek hissediyor, o yuzden mumkun oldugunda rahatlamaya calisin.
Ev isiymis, yemekmis falan birakin dert etmeyin,
5-10 gun yumurta kirilip yenilir, makarna haslanir, bir sey olmaz.
5-10 gunde de ev batmaz.
Esiniz bebek bakiminda destek olabilecegi gibi bu diger isler icin de destek olabilir.

Yeter ki huzurunuz olsun.
Ama bu gunleri ozeleyeceksiniz emin olun, o yuzden kiymetini de bilin, aman hemen buyusun diye dusunmeyin.

Sen hayatı bebek odaklı yaşamak istemezsin ama o doğduğu an hayatın bebek odaklı olmuştur zaten Anne olunca insan doğru bulmadığı o kadar çok şeyi yapıyor ki ancak yaşayarak öğrenebilirsin
Dogrudur buna katılıyorum. Ama meslee şu ki hicbiseye yapmam demiyorum. Ama bebek odakli yasamak, fazla uzerine titremek zaten istesem de becerebilecegim bir sey dgeil. Yapima ters

Büyük ihtimal bende bunları yaşayacağım ama bile bile istiyorum , annem hamile kalmamı hiç istemiyor, gelir beni bulur derdi diye ,çünkü onlar bir torun büyüttü ,benim şansıma ise böyle işte,kimseye muhtaç olmadan büyütmek istiyorum. Ama zaman öyle hızlı geçiyor ki , yiğenim daha yeni bebekti ,şimdi okula başladı o an çok yavaş görünse de , herşey göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor

Canim o gunlerde bebek surekli uyur tuvalete de gidersin yemek de yaparsın. Kendini yormadan yap.ha iyileşemediysen eşin akşam yapsin sen sabah isit ye. Bebegin 3 ay uyur zaten fazlaca. Sen bol bol dinlenirsin. Ileri aylar uyku azalimca ilgi artiyor. Gece gazı varsa uyuyamazsan gundiz uyudugunda sen de uyu dinlen.

Maşallah maşallah. O kadar mutlu oldum ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…