Şöyle söyleyeyim şu an belki çok yorgunsunuz ama inanın herşey yakında bir düzene girecek..sadece bu dönem çok yemek yapma gibi vs.sorumluluğunuz olmasa ..bilemiyorum eşiniz akşamları yemek yapamaz mı? Bir çorba koysa ocağa ..makarna haşlasa o bile kar.Benim doğumum sezeryandı ilk dönem katı yiyemedim çok sancım oluyordu yersem ..eşim bir çorba bir sebze yemeği getiriyordu ev yemekleri yapan bir yerden ..onları ben o akşam ve ertesi gün öğlen yiyordum..eşimde yumurta kahvaltı canı ne istiyorsa onu yiyordu...zaten 40 ı çıkana kadar düzene giriyor herşeyBırakınca katılarak ağlıyor ve emmek istiyor. Dursa zaten mutfağa geçmeye çalışıyorum
Ama sürekli emzirmek de iyi değil ki canım iki emzirme arası en az 2 saat olması lazım.. Onun gazı falan oluyordur çocuk doktorunuz varsa bir danışın bence damlalar falan oluyor. Bu kadar küçük bebeğin emdikten sonra altını alıp gazını çıkarıp uyuması lazım direk. Emziğe alıştırırsan baya rahatlarsın bir dene istersen? Bu arada güle güle büyütBırakınca katılarak ağlıyor ve emmek istiyor. Dursa zaten mutfağa geçmeye çalışıyorum
Allah saglıkla kucagınıza almayı nasip etsin bebişiniziBen henuz dogum yapmadim. Buyuk konusmayim ama korkmuyorum da acikcasi, sakin bir insanim. Ama bu tuvalete bile gidemiyorum olayini hic anlamıyorum. Bi tuvalet suresi kadar da aglarsa aglasin yani. Cocuk aglamaktan ölmez ya 2 dk da . Baska isler yaparken de ana kucagina falan koyup yaninizda tutsaniz, bu kadar imkansiz olan ne olabilir ki. Hem neden esinize sorumluluk vemrek icin 6 ay gerekiyor. Babalik ruhsati anca mi cikacak o zamana? Ne alaka yani
evet katılıyorum, durum ülkemiz kültüründe böyle. Ama klasik bir yabancıların çocuk yetiştirmesi lafı vardır ya mesela amerikada yaşadığım dönemde bebeğin/çocuğun ihtiyaclarını karşıladı mı koyuyo onu alalına. İsterse ağlasın,, ben diyodum kadına bebek ağlıyo ama diye kadın da e ağlar tabi bebek o deyip işine devam ediyodu. Bence en rahat çocuk yetiştirme stili onlarınki yaBen henuz dogum yapmadim. Buyuk konusmayim ama korkmuyorum da acikcasi, sakin bir insanim. Ama bu tuvalete bile gidemiyorum olayini hic anlamıyorum. Bi tuvalet suresi kadar da aglarsa aglasin yani. Cocuk aglamaktan ölmez ya 2 dk da . Baska isler yaparken de ana kucagina falan koyup yaninizda tutsaniz, bu kadar imkansiz olan ne olabilir ki. Hem neden esinize sorumluluk vemrek icin 6 ay gerekiyor. Babalik ruhsati anca mi cikacak o zamana? Ne alaka yani
Bakalim biz nasil olucaz , su an bilemiyorum. Ama bağımlı bireyler yetiştirmeye bayiliyor bizim kadinimiz. Ben cok daha rahat bir insan oldugum icin bunlarin ustesinden gelecgime inanıyorum hepevet katılıyorum, durum ülkemiz kültüründe böyle. Ama klasik bir yabancıların çocuk yetiştirmesi lafı vardır ya mesela amerikada yaşadığım dönemde bebeğin/çocuğun ihtiyaclarını karşıladı mı koyuyo onu alalına. İsterse ağlasın,, ben diyodum kadına bebek ağlıyo ama diye kadın da e ağlar tabi bebek o deyip işine devam ediyodu. Bence en rahat çocuk yetiştirme stili onlarınki ya
Size katılmıyorum, ağlayıp ağlayıp susan bebek aslında çaresizlikten susar ve bebeklere sarılmadıgınızda zeka olarak da zayıf kalırlar. buarada bunu ben degil tüm psikoloji kitapları soyluyor. bebegin yeme içme temizlenme dısında duygusal ihtiyacları da var. bu rahatlık degil duyarsızlıkevet katılıyorum, durum ülkemiz kültüründe böyle. Ama klasik bir yabancıların çocuk yetiştirmesi lafı vardır ya mesela amerikada yaşadığım dönemde bebeğin/çocuğun ihtiyaclarını karşıladı mı koyuyo onu alalına. İsterse ağlasın,, ben diyodum kadına bebek ağlıyo ama diye kadın da e ağlar tabi bebek o deyip işine devam ediyodu. Bence en rahat çocuk yetiştirme stili onlarınki ya
zeka olarak dünyanın çok üzerinde olmamız gerekiyor o zaman ama görüldüğü üzere değiliz ,, demekki teziniz yanlışSize katılmıyorum, ağlayıp ağlayıp susan bebek aslında çaresizlikten susar ve bebeklere sarılmadıgınızda zeka olarak da zayıf kalırlar. buarada bunu ben degil tüm psikoloji kitapları soyluyor. bebegin yeme içme temizlenme dısında duygusal ihtiyacları da var. bu rahatlık degil duyarsızlık
beni alıntılayıp cevap veriyorsanız benim de aynı hakkım bulunuyor. bilgi sahibi olmadan, okumadan arastırmadan sadece gördüğünüz birkac yurtdısı örnekle cocuk yetiştirmeye bayag hakim olmussunuz tebriklerzeka olarak dünyanın çok üzerinde olmamız gerekiyor o zaman ama görüldüğü üzere değiliz ,, demekki teziniz yanlışorada 14 yaşından itibaren aklı başında harçlığını çıkaran sorumlu gençler varken burda ergenlerin tribinden geçilmez tabi. Kendi kendine yeten bireyler yetiştiriyorlar burdaki gibi cırıl cırıl kendini yerlere atan çocuk göremezsiniz . çocuğu doyurup kenara atıp suratına bakmıyor demedim, aksine çok daha kaliteli vakit geçirdiklerine, etkinlik yaptıklarına şahidim ve genelleme de yaparım. orda burdaki gibi çocuk doğunca evlilik hayatı, anne baba tuhaflaşmıyor. burda kendinize bağımlı çocuk yetiştirmeniz kaliteli vakit geçirdiğiniz anlamına gelmiyor.
Kendi çocuğunuzu istediğiniz gibi saksıda bağımlı yetiştirin ama bunu genelleyemezsiniz.
Size katılmıyorum. Alıntılamazsanız sevinirim.
Evet Tabiki anneyi isteyecek ama sıkıntı burda anneye yapışık olması değil babanın bebek bakımında pasif rol oynaması.Bebeğin altını değiştirmek gazını çıkarmak biraz kucakta gezidirip oyalamak bunları anne yapmak zorunda değil.Baba işten gelince biraz bebekle ilgilense anne bi kahve içse gece uykusunda biraz yardımı dokunsa bu kadar zorlanmaz.Gündüzleri de 7 24 emmiyor.Kolaylaştırıcı şeyleri hayatına sokabilir.Sling olabilir.Ana kucağına koyup müzikle falan oyalayabilir.İlla uyur bebek bu günlerde.Yoksa Tabiki ilk 3 ay koy bir köşeye dursun diye bir şey kimse söylemiyor.En büyük yardımcısı eşi ve sorumluluk vermeli Yoksa ilerde hiç almaz bu sorumluluğu.Çok bilenler toplanıp Avrupa’daki uslu bebekler argümanıyla başlamışlar. İlk dört ay dördüncü trimester olarak geçer. Çocuk henüz doğduğunu bile idrak edemediği için anne kokusunu arar. Benim bebeğimin doktoru özellikle ilk üç ay sürekli emmek isteyeceğini bunun açlıkla alakası olmadığını, korksa, annesini özlese, kokusunu arasa da emmek isteyeceğini bunun doğal olduğunu söylemişti. Asıl ilk üç ay bebek anneye yapışıktır ve bu durum tamamen hayatta kalma içgüdüsüdür. İki saatte bir emmezse kan şekeri düşen bir varlıktan bahsediyoruz.
Konu sahibi çok normal. İnanın çok doğal. Hazır şeylerle idare edin, çok besleyici mükellef sofralara gerek yok.
Zaman geçtikçe çoğu şey kolaylaşacak. Sağlıkla büyütün bebeğinizi
Yorumlarda babadan ziyade bebeklerin bu dönemde anneyi istemesi anormalleştirilmiş. Bebekler ilk aylarda uyumuyor. İki saatte bir uyanmaya ben uyumak diyemem yani. Ki anne de o iki saatte zaten kendine gelip de bir şeyler yapacak enerjide olmuyor.Evet Tabiki anneyi isteyecek ama sıkıntı burda anneye yapışık olması değil babanın bebek bakımında pasif rol oynaması.Bebeğin altını değiştirmek gazını çıkarmak biraz kucakta gezidirip oyalamak bunları anne yapmak zorunda değil.Baba işten gelince biraz bebekle ilgilense anne bi kahve içse gece uykusunda biraz yardımı dokunsa bu kadar zorlanmaz.Gündüzleri de 7 24 emmiyor.Kolaylaştırıcı şeyleri hayatına sokabilir.Sling olabilir.Ana kucağına koyup müzikle falan oyalayabilir.İlla uyur bebek bu günlerde.Yoksa Tabiki ilk 3 ay koy bir köşeye dursun diye bir şey kimse söylemiyor.En büyük yardımcısı eşi ve sorumluluk vermeli Yoksa ilerde hiç almaz bu sorumluluğu.
Tek teselli size verebileceğim çoğumuz bu yollardan geçtik.Benim ikiside birbirinden fenaydı.Selam hanımlar.
Sanırım çoğu doğum yapan kadının hissettiği şeyleri ben de hissediyorum. Yeni doğum yaptım. Annem 10 gün kalıp gitti. O varken az da olsa rahattım. 3 gündür kapana sıkışmış gibiyim. Eşim ışten geliyor hani "geldi, biraz rahatlarım" diyemiyorum. Çünkü doğal olarak bebek şu an bana bağımlı. Bi kap yemek yapmak için , afedersiniz rahatça tuvalete gitmek için bebeğin başından kalkamıyorum. Eşimle sorumluluğu paylaşmak için sanırım en az 6 ayım var...
Beni daraltan şeylerden biri de yaşadığımız şehirde kimsemiz yok. Bebeğime biri bakabilecek duruma geldiğinde bile bikaç saat gönül rahatlığıyla bırakabileceğimiz kimse yok... Kendimi kötü hissediyorumne zaman az da olsa rahatlarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?