Ne zormuş bu işler..

Kimseyi takma evlenecek olan sensin şartlar öyle gelişti de ailene eşinle birlikte hallet herşeyi sonra pişmanolursun kimseyi karıştırma

Aileni haksız buldum, madem hoşlarına gitmedi seni bunaltacaklarina zamanında karşı tarafa bizdende bir kişi gelecek deselerdi.. düğün öncesi insan zaten gergin ve yorgun oluyor iyice köstek olmuşlar size

Burdaki arkadaslar senin ailen ne almis vs diyolar bende onlara sasirdim zatenn erkek tarafinin maddi bi skintisi olsaydi yapamazlardi cok sey hepimizin adetinde erkek tarafi kiz tarafindan daha cok agir seyler alirlar ama kiz tarafinin o aldigi ivir zivirlar nedense pek göze gelmez bende burdaki bayanlara sasirdimm ben babanizida hakli buldumm annenizin sizinle gelmeside hoş olurduu ama siz keske erkek tarafina bu durumu yansitmasaydinizz cunku ortada buyuk bi mevzu yok 1 ay kalmis dugununuze bu tür seyleri kafaniza takmayin şimdidenn Rabbim tamamini erdirsinn mutlu Olmaniz dilegiylee :)

Yeni adetler farklı herhalde ben gelinlik ve mobilya bakmaya sadece kaynana ile mobilyayada eşimle bakmaya gittik annem gelmemişti ozaman ya ni 25
Yıl öncesi böyleydi şimdi bu konuları kızımla konuşunca anne ben seni hep yanımda isteyeceğim dedi banada garip geldi gibi sanki utanırım gibi A A bu konuyu aynı yaşta kız arkadaşımla konuşunca tabiki kızının yanında git dedi niye deyince oda bizim kaynana çok cimriydi birşey almadı dedi ama A nem yanımda olsaydı böyle ol mazdı dedi

Ve bugun inanin kendi kendime soylendm

Evet bende sucluym farkindaym

Yanlis anlamayin lütfen sizde ilk defa evleniyorsunuz sonucta bu tür hatalar olur :dondurma: ama annenize babaniza demediniz mi önceden :“ biz su bu gün altin almaya gidicez“ diye? Onlarda gitmeden önce deseydi keske kizim bizden biride yaninda olsun diye ... simdiye kadar iyi niyetli yaklasan kv ve kp karsi cikmazdi gibime geliyor

Burdaki arkadaslar senin ailen ne almis vs diyolar bende onlara sasirdim zatenn erkek tarafinin maddi bi skintisi olsaydi yapamazlardi cok sey hepimizin adetinde erkek tarafi kiz tarafindan daha cok agir seyler alirlar ama kiz tarafinin o aldigi ivir zivirlar nedense pek göze gelmez bende burdaki bayanlara sasirdimm ben babanizida hakli buldumm annenizin sizinle gelmeside hoş olurduu ama siz keske erkek tarafina bu durumu yansitmasaydinizz cunku ortada buyuk bi mevzu yok 1 ay kalmis dugununuze bu tür seyleri kafaniza takmayin şimdidenn Rabbim tamamini erdirsinn mutlu Olmaniz dilegiylee :)
Amiiin insallah saolun:)

Ailenizin her dediğine fazla takılmamaya çalışın evlenince geçinecek olacak sizsiniz ki eşinizin ailesi herşeyi fazlasıyla yapmış aileniz durduk yere suyu bulandırıyolar bi olur iki olur sonra siz kötü olursunuz fazla arada kalmamaya bi mesafe koymaya çalışın.

Hanımlar önümüzdeki ay evleniyorum . Normalde sozum icin elbise bakmaya annem arkadasim k.valide ve nisanlim geldi. Gelinlik bakmaya yine aynilari . Evim tutuldu kimse bakmadan gecenin 1 bucugunda tutuldu sonradan baktik eve :KK70: beyaz esyalar alincagnda nisanlim ben anlamam zaten sen begen die annesi babasi ben gittik üçümüz hep üst modeller begendirmeye çalıştılar hicbi sekilde aza kacmadılar mobilya begenecegmzde de annem vardi yanimda geri yine ayni ekip :KK70: ve yine iyisine kaçtılar imkanlari yettigince herseyin. Dünde onlarin adetinde "kayinpeder ve sadece gelin" altin begenmeye giderlermis gelin kendi istedigini begenir kayinpederde ödemesini yaparmış . ama benim kayinpeder karisina demis sende gel üçümüz gidelim diye oylelikle gelmis kayinvalide neyse gittik begendik aldik herseyi cok güzel eve geldim babam kizmaya basladi sen kimsesiz misin onun anasi babasi geliyoda senin annen niye yaninda degil zaten beyaz esyaya da cagrmadilar anneni madem oyle alsinlar gitsinler seni bizi adamdan saymiyolarsa delirtmesinler beni vs vs konustu. Bende nisanlima dedim babam boyle boyle dedi ama gayet hakli bisey diyemem die nisanlm da bizi haklı buldu zaten ve annesine soylemis :KK70: oda bugun beni aradi ben kendi kizlarimda boyle gördüm ben bile gelmeyecektim baban ısrar etti bizim adet boyle oldugu icin boyle yaptim sen bana yada nisanlna deseydin annem gelsin diye cagirmasam o zaman ben haksiz olurdum suclu olurdum ama suan ben sizde nasil oldugunu bilmedigim icin boyle yaptim gereken heryere senden once anneni ariyoruz gel die boyle ufacık seylere takilirsa ömür gecmez dedi :) bende dedim valla anne sen kendince haklısın ama onlarda hakli sen ve babam varken en azindan bizden birininde olmasi gerekirdi siz annemi cagrmayinca o düşünceyi gostermeyince ben emrivaki bi sekilde alıp gelemem zaten oda gelmezdi neyse olan oldu artik sende takılma bakalim dedim. Sonrada anneme anlattim olanları annemde bi kulp bulmaya çalıştı zaten şunu almamislar bunu almamışlar gram soylemedik kendiniz gucunuz neye yeterse onu yapin dedik borca girmesin die 300 400 gr lik altin istemedik diye mi butun bunlar kusura bakmada herseyin iyisine kaçıyorlar diyosun ama biz 300 gr altin isteseydik her esyaniz en guzelinden de olmazdi yapamazlardi dedi onlada ayri bi tartismaya girdik cok arada kaldim sasirttim iyice valla
Annen baban haksiz. Karsi taraf daha napsin. Su kadar altin isteseydik iyi esyalari alamaz demis annen soktayim. Sakin nisanlina bidaha bunlardan bahsetme babanlari yatistir benden sana tavsiye.

Yanlis anlamayin lütfen sizde ilk defa evleniyorsunuz sonucta bu tür hatalar olur :dondurma: ama annenize babaniza demediniz mi önceden :“ biz su bu gün altin almaya gidicez“ diye? Onlarda gitmeden önce deseydi keske kizim bizden biride yaninda olsun diye ... simdiye kadar iyi niyetli yaklasan kv ve kp karsi cikmazdi gibime geliyor
Bana 1 gun onceden gece nisanlim dedi gidecekmissinz die gece soyleme imkanim olmadi sabahda beni kayinvalide aradi bende anneme dedimgidecekmisz bugun diye

Hala adet buymuş bilmem ne diyen insanlar mi var ya cidden? Düşünüyorum da kp ve ben başbaşa altın bakmaya gideceğiz, korkunç gerçekten. Aileniz de haksız kayın aileniz de. Ama nezaketen anneniz de davet edilebilirdi

Annen baban haksiz. Karsi taraf daha napsin. Su kadar altin isteseydik iyi esyalari alamaz demis annen soktayim. Sakin nisanlina bidaha bunlardan bahsetme babanlari yatistir benden sana tavsiye.
Bende şoktaym. Nisanlaninca düğünle arayi fazla uzatmayin derlerdi simdi anliyorum niye oldugunu 5 senedir sevgiliyiz 6 aylik nisanliyz bu zamana kadar bal gibilerdi aralari cok mutluydum ama illaki çıkıyor puruzler suanki dusuncem olsaydi bugun nisanlansam 2 haftaya evlenirdm :KK70:5 sene boyunca su 6 ay kadar stres yasamadik

Kusura bakmada ya bu isler niye boyle? Iyi olani neden aptal yerine koyma meraki oluyor? herseyin en ucuzunu alsalardi belki yaranirlardi sana ve ailene..birde bi cop almayip adam yerine konmuyoruz demekte ayri gulunc.

Ve sen cici kiz.. uzgunum ama simdiden dunurlerin arasini acmayi basarmissin, tebrikler

Tabiki bizim tarafda harcama yapti oturma odasi halilar 2 oda perdesi kucuk ev aletleri mutfak esyalari çeyizlkler vs vs gorunmuyo gercekten ama onlarda tutuyo baya
Kucuk ev aleti dedigin nedir Allasen? Bi mikrodalga olsa bi su isiticisi birde tost makinasi supurge.. utu..hop bitti gitti..

Back
X