neden acaba?

zeyna111

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2016
8
3
1
34
Kızlar merhaba özel bir hastanede çalşıyorum 7 ay oldu başlayalı..11 ay oldu evlenelide. Eşim ve ben bebek düşünüyoruz yavaş yavaş.. Neyse işe girdiğim yerdede çocuk istemiyorlar yeni başladıysan..
Bende geçen hafta ablama söyledim düşünüyoruz diye. EE sen çalışamazsın o zaman mide bulantıların olur. Acaba bir tatil daha mı yapsaydınız vs. vs. dedi. ( Düğünden sonra 3 kere tatil yaptık bu arada) Kendiside evlendi 3-4 ay sonra işi bıraktı.sonra çocuk oldu 3 yaşında çocuğu şimdi. Ben ona göre daha çok aktivite vs yaptım daha dolu yaşadım. Üzüldüm o şekilde söylemesine... daha çok moral vereceğine böyle demesine kırıldım.. Beni düşündüğündendir eminim ama bu şekilde söylemesi daha iyiydi. ( Zaten buna karışacağından da emindim aslında çünkü eşimle evleneceğimiz zaman ben kendim söyleyemedim anneme ispiyonladı çıktığı var diye :)

3 çocuğum var Rabbim bana acılarını yaşatmasın
Evlendik iki ay sonra hamile kaldım çok istiyorduk ikimizde
Şimdi benim için hayat evde çocuk bakmakla geçiyor
Tabiki evlatlarımı hiçbirşey e değişmem ama bazen keşke biraz evliliği yaşasaydım diyorum çünkü kocamla sarılıp film izlemeyeli 3 sene oluyor.4 yıllık evliyiz..
Ablanızda bu yüzden söylemiştir yanlış anlamayı bence

"Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar" demiş atalarımız.

"Bir tatile daha git" demiş güzel bir şey söylemiş.

Neden kızıyorsunuz ?

Çalışmayacaksanız, üstüne çocuk yaparsanız, yakın tarihte maddi durumunuza göre tatil yapamayabileceğinizi söylediyse, ciddi anlamla doğru bir çıkarım yapmış demektir.

Kızım 5.5 aylıkken izmir'e tatile gittim. Niye bebekle gidilemiyormuş anlamadım...

Belki sana açık açık söyleyememiştir de kendi yaptığı hatayı yapmanı istemiyordur diye düşündüm ben. Benim ablam da çok erken yaşta hamile kaldı ve işi bırakmak zorunda kaldı sağlık nedenlerinden dolayı. Şu an çok pişman. Bana bütün genç kızlığım ve evliliğim boyunca aynı telkinlerde bulundu. Ben de hayatı gerçekten dolu dolu yaşayan, arkasında pişmanlık bırakmamış biriyim. Yani bunun konuyla alakası yok. Şu anda hamileliğime en çok sevinen kim dersen, ablam :)

Bu alınganlıkla siz daha çok üzülürsünüz. Hayat bu kadar alıngan kırılgan olmak için çok kısa. Biraz rahat olun kötü bir laf bile yok

Bosyere takilmissiniz. Bende ailede en cok gezenim uniden beri gezmedigim sehir kalmadi. Esimlede yazin gezeriz bol bol. Farkli sehirlerde 2 3 gunluk tatillere cikariz.

Gecen yurtdisi planimizi anlattim ablama bi orasi kaldi zaten orayada gidin dedi gulduk. Hicte farkli manaya cekmedim cekmemde.

Ablaniz sonucta sizi kiskanacak degil ya en fazla kendi gidemedigi icin icerlenip heves edebilir e bu duygularda normal insaniz sonucta.

Asıl siz böyle yazarak ben senden daha çok tatil yaptım oh çatla demek istemişsiniz. Art niyetlerinizi geri de tutun hiçbir şey sahibi olamazsınız.

tatil ne alaka bir öneri?
anlamadım ben.
işyerinde bebek istemiyolarmış.
hamile kalanları napıyorlar işten mi atıyorlar?
tatil yapmanızın buna ne gibi bir çözümsel faydası olacak?
7 ayda 3 tatil de iyiymiş bu kadar izni nasıl aldın peki o işyerindee?

Ablanın dediğinde ne gibi bir sorun buldun da dertlendin anlamadım. Hayır yani bir yazı daha çocuksuz rahat geçir, tatilini yap, acele etme demeye getirmiş. İşinden de olacaksın belkide. Oooo hemen gidip sana gecelik alalım bu gece yap bir tane, o olsun peşi sıra 2 tane daha yap senle çocuk kapıştıralım mı deseydi, ne deseydi memnun olurdunuz?

valla durum aynen bu, sonuna kadar katılıyorum.

kötü niyetli değildir de böyle söylememeliydi nasıl bir düşünce tarzıdır acaba... ablan o senin, yanlış bir şey de söylememiş, kendisine göre doğru bir tavsiyede bulunmuş. madem "ablana göre" dolu dolu da yaşadığını düşünüyorsun kimseye sormaya ya da haber vermene gerek yok. ablanın iyi niyetinden şüphe duyuyorsun yarın bir gün çocuğun olsa kıskanıyor da dersin. allah senin gibi kardeş vermesin kimseye.

Hamilelerin hepsi isten cıkıp tatil yapsın o halde.
İş yerinizin calısma prensibine uygun davranıp davranmamanızı bilemem ama ablanız bambaşka bir dünyada yasıyor.

Gayet iyi niyetli bence.
Biz yapamadık siz yapın diyor.
Ben de derim zamanında şuraya buraya gitmedik diye ve çocuksuz bir aileye yapacağınız şeyler varda çocuktan önce yapın derim.
Çocukla tatil olur tabii ama çocuksuz illa ki daha farklı olur.

Kendi hamileliği çok bulantılı geçtiyse direkt ona odaklanıp nasıl çalışacaksın demiştir.
Bazı insanlar gerçekten kötü etkileniyor bulantıdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…