neden babam böyle? sizin babanız da böyle mi?

yemememek

Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2017
102
34
13
34
Ben üniversiteye giden bir kızım. Haliyle hem okul ihtiyaçlarım hem de kıyafet ihtiyacım oluyor tabii harçlık durumu da var. okullar açılalı bir hafta oldu. dün babam aradı, ihtiyacın varsa söyle dedi. yok dedim kapattım. Gerçekten ihtiyacımı düşünen bir insan sormaz, direkt hesabıma üç beş kuruş bir şey yatırır. Okul başladı para vermedi daha. Üniversiteye ilk gittiğim zamanı hatırlıyorum. Pazartesi okul vardı. Cumartesi bavulumu hazırladım. Giderken sormadı bile kızım üniversiteye gidiyorsun al şu para yanında olsun diye. Cebimde 5 lira ile gittim. Ben genç bir kızım bir sürü ihtiyacım oluyor. Dedemlerin yanında kalıyorum yazık dedem para veriyor ona da acımıyor. Dedemde haftalık 30 lira falan veriyor ama yetmiyor. Yol param olarakta 30 lira veriyor. Az önce annemi aradım yine bir ihtiyacı varsa söylesin diyor babam. Bende bu aralar kapanmayı çok istiyorum. Bunun için para isteyecektim ki İcat çıkarmasın başımıza açık gezsin dedi. Duydum sesini. Böyle bir cevap vereceğini bekliyordum. Çünkü para gidecek. Yazık değil mi o paralara çocuğuna harcayacak.
Geçen yıl yine bir isteğin var mı diye sormuştu telefonda. Bende kırk yılın başı çanta istemiştim. .ondan sonra bana bağırdı istediğim için. Küfürler etti. O dönem bir sürü ağlamıştım finallere öyle girmiştim.
Babam kalbimi kazanmak yerine sadece kırdı. Bunun gibi daha birçok şey.
Aslında amacım sadece iç dökmekti. Karışık anlatmış olabilir kusura bakmayın.

Böyle değil,ben üniversite okumadım ama babamdan bir şey istemeye hala utanırım,annem aracılığıyla hallederdim kardeşim unide şu an ise girmiş yaşadığı sehirde,adam bugün ağladı ben yetemiyor muyum diye buda saçmalık senin babaninkide saçmalık kardeşim arkadaşıyla bı cafede yarı zamanlı ise girmiş sen de öyle yap bari,napalim.

Bizde daha beteri var. Yıllardır çalışmaz çalışsa bize doğru dürüst faydası olmaz. Biz bsy yapmaya kalksak engellemeye çalışır. Üstüne ailesini dolandirip para koparmak için türlü oyunlar çevirir. Beterin beteri dedikleri bizde.. herkesin bir sınavı bitmeyen bir derdi var bu dünyada. Bizimki de bu. Üzülme okulunu oku iş sahibi olmaya bak kendi paranı kazandığında dilediğince harcarsin.

dışarı çıkmama bile izin vermiyorlar. şu an çalışmama da izin vermezler.

BABan ileri derecede pinti gibi duruyor. Kız çocuğusun sorması değil direk vermesi lazım. Haklısın

Ayni durum bende de oluyor du. Ise girdigimi duyunca kiyametleri kopardi 2 gunun icinde cikardi. para para gene yok yol +yemege kili kilina yetecek bir para aldim.
gizliden gir ise bosver onlari
giremezsende gozetmenlik filan yapmaya calis bence akmasada damlar en azindan

Haklisiniz aslinda... bi canta icin kufurler etmesi de dogru deil. Kalp kirildiktan sonra cantanin ne onemi var. Onemli olan o kalbi kirmamak..
Ayrica okulda yeni acildi zaten illaki ihtiyaclarin olacak sormak yerine bi miktar para gonderebilir bence..'sana para gonderdim kizim ihtiyacin olur illaki harca' diyebilir...

dışarı çıkmama bile izin vermiyorlar. şu an çalışmama da izin vermezler.

Bi desteklerini gormuyorsan ne diye onlarin kurallarina gore yasiyorsun. Hem para verme, hem calistirma. Madem tek basina basinin caresine bakiyorsun ozaman yolunuda sen cizeceksin gir caliş.

benim hayır diyeceğimi biliyor ya o yğzden soruyor. Aklıma geldikçe sinirleniyorum

Kpderim,kızı kucukken pazarda bir ceket beğenmiş sadece cekete bakmış istememis,adam arabadan indirip bir dövmüş bir dövmüş bayramlık nedir bilmezlermis,öyle pislik bir babaları var daha neler anlatıyorlar adamdan nefret ettim,şükreden diyecem tek sikintiniz babanıza alakalı buysa eğer.

Ben 5 kuruş desteksiz okudum desem yeri,
Baban yine sormuş,ben ne zaman arayıp nasılsınız desem,öldük bittik 5 kuruşumuz yok derlerdi,daha para istemeden.
İlk işe girdiğimden itibaren de para yolladım üstüne bir de,hem okudum hem çalıştım,çok şükür.
Nasıl?
Çok iyi dimi?

ay inanmıyorum. ne insanlar var. hakikaten şükretmek laızm

kumar oynuyor. bütün parasını oraya yatırıyor
Ben böyle babaya saygı duyamam kusura bakma.
Dinleme onu işe gir onun eline bakarsan olmaz böyle. Sadece lafta soruyor ihtiyacın var mı diye.
Ne utanacaksın çekineceksin o utanmıyor söyle ihtiyacım var de. Kitap almam lazım de. Laboratuvar dersin varsa malzeme parası de, iste bir şekilde. Vermezse de iş bulmaya bak.

beterin beteri var

bende saygı duyamıyorum zaten saygı olmayınca sevgi de olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…