Evet aynı şehirde Allaha şükürAynı şehirde mi okulunuz,oo siz kraliçe gibi yaşıyorsunuz ya hu
Ben farklı şehirdeydim bir de,
Aynen öyle. Çocuklukan beri tüm ihtiyaçlarımızı dedem ve amcam karşıladı . Dedemin bize verdiği harçlıklarla sigara alkol aldı. Ki o dönemler evde yiyecek ekmeğimiz olmuyordu sigaraya kumara para veriliyordu.Belliki dedene güveniyor.
Sende lazım deseydin kapatsaydın
Onu dinleme, bir şey derse param yok yollarsan çalışmam de.dışarı çıkmama bile izin vermiyorlar. şu an çalışmama da izin vermezler.
uzuldum sahsen bir baba boyle yapmamali.baban calisiyormu maddi durumu nasildir olmasa bile bir baba gerekli aciklamayi yapar yapmasada siz bilirsiniz durumu zaten kirici davraniyorBen üniversiteye giden bir kızım. Haliyle hem okul ihtiyaçlarım hem de kıyafet ihtiyacım oluyor tabii harçlık durumu da var. okullar açılalı bir hafta oldu. dün babam aradı, ihtiyacın varsa söyle dedi. yok dedim kapattım. Gerçekten ihtiyacımı düşünen bir insan sormaz, direkt hesabıma üç beş kuruş bir şey yatırır. Okul başladı para vermedi daha. Üniversiteye ilk gittiğim zamanı hatırlıyorum. Pazartesi okul vardı. Cumartesi bavulumu hazırladım. Giderken sormadı bile kızım üniversiteye gidiyorsun al şu para yanında olsun diye. Cebimde 5 lira ile gittim. Ben genç bir kızım bir sürü ihtiyacım oluyor. Dedemlerin yanında kalıyorum yazık dedem para veriyor ona da acımıyor. Dedemde haftalık 30 lira falan veriyor ama yetmiyor. Yol param olarakta 30 lira veriyor. Az önce annemi aradım yine bir ihtiyacı varsa söylesin diyor babam. Bende bu aralar kapanmayı çok istiyorum. Bunun için para isteyecektim ki İcat çıkarmasın başımıza açık gezsin dedi. Duydum sesini. Böyle bir cevap vereceğini bekliyordum. Çünkü para gidecek. Yazık değil mi o paralara çocuğuna harcayacak.
Geçen yıl yine bir isteğin var mı diye sormuştu telefonda. Bende kırk yılın başı çanta istemiştim. .ondan sonra bana bağırdı istediğim için. Küfürler etti. O dönem bir sürü ağlamıştım finallere öyle girmiştim.
Babam kalbimi kazanmak yerine sadece kırdı. Bunun gibi daha birçok şey.
Aslında amacım sadece iç dökmekti. Karışık anlatmış olabilir kusura bakmayın.
Uzulme canim daha beterleri bile var sende bu gunlk isler oluyor stand gorevleri filan hafta snlari onlari yapsana ajanslara yaziliosun yada organizasyonlar simdi ole hundelik aliolar eleman onlar en azindan kiyafet paran olr bi kac ihtaycini giderirsinBen üniversiteye giden bir kızım. Haliyle hem okul ihtiyaçlarım hem de kıyafet ihtiyacım oluyor tabii harçlık durumu da var. okullar açılalı bir hafta oldu. dün babam aradı, ihtiyacın varsa söyle dedi. yok dedim kapattım. Gerçekten ihtiyacımı düşünen bir insan sormaz, direkt hesabıma üç beş kuruş bir şey yatırır. Okul başladı para vermedi daha. Üniversiteye ilk gittiğim zamanı hatırlıyorum. Pazartesi okul vardı. Cumartesi bavulumu hazırladım. Giderken sormadı bile kızım üniversiteye gidiyorsun al şu para yanında olsun diye. Cebimde 5 lira ile gittim. Ben genç bir kızım bir sürü ihtiyacım oluyor. Dedemlerin yanında kalıyorum yazık dedem para veriyor ona da acımıyor. Dedemde haftalık 30 lira falan veriyor ama yetmiyor. Yol param olarakta 30 lira veriyor. Az önce annemi aradım yine bir ihtiyacı varsa söylesin diyor babam. Bende bu aralar kapanmayı çok istiyorum. Bunun için para isteyecektim ki İcat çıkarmasın başımıza açık gezsin dedi. Duydum sesini. Böyle bir cevap vereceğini bekliyordum. Çünkü para gidecek. Yazık değil mi o paralara çocuğuna harcayacak.
Geçen yıl yine bir isteğin var mı diye sormuştu telefonda. Bende kırk yılın başı çanta istemiştim. .ondan sonra bana bağırdı istediğim için. Küfürler etti. O dönem bir sürü ağlamıştım finallere öyle girmiştim.
Kendisi devlet mumeru. Geliri de gayet iyi. Ama kumara ve sigarya yatırıyor parasını. Bana 100 şira göndermekten aciz. adamın işi gücü olmasa ya da düşük bir geliri olsa gerçekten sitem etmem üzülmem kırılmam da. Hatta destek olurum. Ama öyle değil işteuzuldum sahsen bir baba boyle yapmamali.baban calisiyormu maddi durumu nasildir olmasa bile bir baba gerekli aciklamayi yapar yapmasada siz bilirsiniz durumu zaten kirici davraniyor
Hic sinirlenme umursama bile..annenede soyleyebilirsin paraya ihtiyacin oldugunu o halledebilir belkibenim hayır diyeceğimi biliyor ya o yğzden soruyor. Aklıma geldikçe sinirleniyorum
İzin veermiyorlarBabandan bekleyeceğine haftasonu gir çalış
Kurban olurum babama keşke yaşasaydi.Bir dediğimi eksik etmezdi. Ne istesem yapardı. Sizin babanızın sorumluluk duygusu yok bir kere. Düşüncesiz ve anlayışsız bir insan. Böyle babalara çok kızıyorum dogurtuyosan mecbur bakacaksın elinde olduğu sürece. Helede okutuyorsa biraz daha ozenmeliBen üniversiteye giden bir kızım. Haliyle hem okul ihtiyaçlarım hem de kıyafet ihtiyacım oluyor tabii harçlık durumu da var. okullar açılalı bir hafta oldu. dün babam aradı, ihtiyacın varsa söyle dedi. yok dedim kapattım. Gerçekten ihtiyacımı düşünen bir insan sormaz, direkt hesabıma üç beş kuruş bir şey yatırır. Okul başladı para vermedi daha. Üniversiteye ilk gittiğim zamanı hatırlıyorum. Pazartesi okul vardı. Cumartesi bavulumu hazırladım. Giderken sormadı bile kızım üniversiteye gidiyorsun al şu para yanında olsun diye. Cebimde 5 lira ile gittim. Ben genç bir kızım bir sürü ihtiyacım oluyor. Dedemlerin yanında kalıyorum yazık dedem para veriyor ona da acımıyor. Dedemde haftalık 30 lira falan veriyor ama yetmiyor. Yol param olarakta 30 lira veriyor. Az önce annemi aradım yine bir ihtiyacı varsa söylesin diyor babam. Bende bu aralar kapanmayı çok istiyorum. Bunun için para isteyecektim ki İcat çıkarmasın başımıza açık gezsin dedi. Duydum sesini. Böyle bir cevap vereceğini bekliyordum. Çünkü para gidecek. Yazık değil mi o paralara çocuğuna harcayacak.
Zavallı annemde nasıl karışsın. Anneme bağırır çağırır bu sefer. Annemin bir suçu yok. O da gün yüzü görmedi bu adam yüzündenBirazda annenin halletmesi lazim, o da hiç karışmıyor sanırım. Üzülme bu günlerde gecer
Aynen öyle. Anahtar kelime sorumluluk. Kız arkadaşlarım babaları ile beraber alışverişe çıkıyorlar. Her ay yeni ayakkabı yeni kıyafet alıyorlar ki babalarının mesleği babamınki kadar iyi değil. Ben ise böyleyim.Kurban olurum babama keşke yaşasaydi.Bir dediğimi eksik etmezdi. Ne istesem yapardı. Sizin babanızın sorumluluk duygusu yok bir kere. Düşüncesiz ve anlayışsız bir insan. Böyle babalara çok kızıyorum dogurtuyosan mecbur bakacaksın elinde olduğu sürece. Helede okutuyorsa biraz daha ozenmeli
İşte zaten hep o zıkkımlara gidiyor paralar,Aynen öyle. Çocuklukan beri tüm ihtiyaçlarımızı dedem ve amcam karşıladı . Dedemin bize verdiği harçlıklarla sigara alkol aldı. Ki o dönemler evde yiyecek ekmeğimiz olmuyordu sigaraya kumara para veriliyordu.
Aynı şehirdeyşz. Çalışmama sadece babam değil dedemlerde karışıyor.Dışarı cikmana baban ne karışıyor ayrı şehirlerden? Dedenlerin yanındasin, 'konferans ekibine katıldım,hocaların gözüne girmek icin, artık bazı cumalar geç dönebilirim ama okulun servisi bırakır. Merak etmeyin' de , çık gez cuma aksamlari .
O kadar uzaktan seni yönetmenlerine neden izin veriyorsun ki?
Ayrıca biliyorsun ki baban cimri ve pinti, hazir ağzından çıkmış 'kizim istiyo musun?' diye, evet babacim, uygunsan bu hafta para yollayabilir misin diyebilirsin. Belki de baban pinti değildir ama parası yoktur, bu ihtimali de düşünmek lazım. Hayat çok pahalli maalesef...
Çalışmama izin vermezler dersen parti time yani günü birlik çalışabilirsiniz. Ben üniversitedeyken palyacoluk yapardım mesela, günde 3 saat falan...bı doğumgünlük iş. Hem ise gittiğini de soylemezsin ki para akışı kesilmesin...
Ayrıca kredi ve burs başvurusu yapabilirsin. 400 lira sanırim..geri ödemesi zor ama baban bile olsa birine muhtaç olmaktan iyidir...
Ya da üniversite kutuphanesinde ise başlayabilirsin. Ailen univeriste içinde olduğu için sıkıntı cikarmaz. Ayrıca çalışmana hiçten izin vermezlerse dişini göster biraz, 'ben bu diplomayi çalışmak için aliyorum' falan de, diren
Her söylenene pısıp oturursan bir ömür seni yönetmeye devam ederler. Pısıp kalmayı bir davranış biçimi haline getirirsen ilişkilerin, eşin, hatta çocukların bile seni yönetmeye kalkar.
Sizin babanız da böyle mi sorusuna cevabım hayır, benim babam ceket satıp çocuk okutacak babalardan. Ben hep 'Yok yok param var' derdim, o hep para yatirirdi.
Ama babamın böyle olması üniversitede çalışmama engel olmadı, ailemin 'biz seni palyaço ol diye mi gönderdik vs' diye engel olmak istemesine rağmen yine de çalıştım, hee mezuniyetten sonra bı dikiş tutturamadim ama olsun
Aynı şehirdeyşz. Çalışmama sadece babam değil dedemlerde karışıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?