neden babam böyle? sizin babanız da böyle mi?

Belliki dedene güveniyor.
Sende lazım deseydin kapatsaydın
Aynen öyle. Çocuklukan beri tüm ihtiyaçlarımızı dedem ve amcam karşıladı . Dedemin bize verdiği harçlıklarla sigara alkol aldı. Ki o dönemler evde yiyecek ekmeğimiz olmuyordu sigaraya kumara para veriliyordu.

Babandan bekleyeceğine haftasonu gir çalış

uzuldum sahsen bir baba boyle yapmamali.baban calisiyormu maddi durumu nasildir olmasa bile bir baba gerekli aciklamayi yapar yapmasada siz bilirsiniz durumu zaten kirici davraniyor

Uzulme canim daha beterleri bile var sende bu gunlk isler oluyor stand gorevleri filan hafta snlari onlari yapsana ajanslara yaziliosun yada organizasyonlar simdi ole hundelik aliolar eleman onlar en azindan kiyafet paran olr bi kac ihtaycini giderirsin

uzuldum sahsen bir baba boyle yapmamali.baban calisiyormu maddi durumu nasildir olmasa bile bir baba gerekli aciklamayi yapar yapmasada siz bilirsiniz durumu zaten kirici davraniyor
Kendisi devlet mumeru. Geliri de gayet iyi. Ama kumara ve sigarya yatırıyor parasını. Bana 100 şira göndermekten aciz. adamın işi gücü olmasa ya da düşük bir geliri olsa gerçekten sitem etmem üzülmem kırılmam da. Hatta destek olurum. Ama öyle değil işte

Kurban olurum babama keşke yaşasaydi.Bir dediğimi eksik etmezdi. Ne istesem yapardı. Sizin babanızın sorumluluk duygusu yok bir kere. Düşüncesiz ve anlayışsız bir insan. Böyle babalara çok kızıyorum dogurtuyosan mecbur bakacaksın elinde olduğu sürece. Helede okutuyorsa biraz daha ozenmeli

zaten çoğunluk o yaşta babalığı beceremiyor geneli maddi yönden bitik oluyor küçükken işler kolay

zaten çoğunluk o yaşta babalığı beceremiyor geneli maddi yönden bitik oluyor küçükken işler kolay

Aynen öyle. Anahtar kelime sorumluluk. Kız arkadaşlarım babaları ile beraber alışverişe çıkıyorlar. Her ay yeni ayakkabı yeni kıyafet alıyorlar ki babalarının mesleği babamınki kadar iyi değil. Ben ise böyleyim.

İşte zaten hep o zıkkımlara gidiyor paralar,
En iyisi imkan varsa bi iş bul.

Haftasonlarını iş bulup çalışarak değerlendirmeni tavsiye ederim. İstediğin şekilde harcarsın paranı.

Dışarı cikmana baban ne karışıyor ayrı şehirlerden? Dedenlerin yanındasin, 'konferans ekibine katıldım,hocaların gözüne girmek icin, artık bazı cumalar geç dönebilirim ama okulun servisi bırakır. Merak etmeyin' de , çık gez cuma aksamlari .
O kadar uzaktan seni yönetmenlerine neden izin veriyorsun ki?
Ayrıca biliyorsun ki baban cimri ve pinti, hazir ağzından çıkmış 'kizim istiyo musun?' diye, evet babacim, uygunsan bu hafta para yollayabilir misin diyebilirsin. Belki de baban pinti değildir ama parası yoktur, bu ihtimali de düşünmek lazım. Hayat çok pahalli maalesef...
Çalışmama izin vermezler dersen parti time yani günü birlik çalışabilirsiniz. Ben üniversitedeyken palyacoluk yapardım mesela, günde 3 saat falan...bı doğumgünlük iş. Hem ise gittiğini de soylemezsin ki para akışı kesilmesin...
Ayrıca kredi ve burs başvurusu yapabilirsin. 400 lira sanırim..geri ödemesi zor ama baban bile olsa birine muhtaç olmaktan iyidir...
Ya da üniversite kutuphanesinde ise başlayabilirsin. Ailen univeriste içinde olduğu için sıkıntı cikarmaz. Ayrıca çalışmana hiçten izin vermezlerse dişini göster biraz, 'ben bu diplomayi çalışmak için aliyorum' falan de, diren
Her söylenene pısıp oturursan bir ömür seni yönetmeye devam ederler. Pısıp kalmayı bir davranış biçimi haline getirirsen ilişkilerin, eşin, hatta çocukların bile seni yönetmeye kalkar.

Sizin babanız da böyle mi sorusuna cevabım hayır, benim babam ceket satıp çocuk okutacak babalardan. Ben hep 'Yok yok param var' derdim, o hep para yatirirdi.
Ama babamın böyle olması üniversitede çalışmama engel olmadı, ailemin 'biz seni palyaço ol diye mi gönderdik vs' diye engel olmak istemesine rağmen yine de çalıştım, hee mezuniyetten sonra bı dikiş tutturamadim ama olsun

Aynı şehirdeyşz. Çalışmama sadece babam değil dedemlerde karışıyor.

Aynı şehirdeyşz. Çalışmama sadece babam değil dedemlerde karışıyor.

Madem öyle yalan söyle
Dedeyi kandırmaktan kolay ne var?
Haftasonu işe mi girdin?
İsmek- halk egitim- gençlik kolları vs... Bulunduğun şehirde hangisi varsa. Onlardan birinde bilgisayar (mesleğine göre AutoCAD mi dersin , LOGO mu dersin, sen belirle . Nasılsa anlamazlar) kursuna yazıldığını şöyle . Her haftasonu şu şu saat aralığında de. Kursa gider gibi çık,işe git.
Senin çalışmamani istiyorlar ki onlara mecbur kal işte.
Ya ileride kocan da çalışmamani isterse? Babana dedene itaat ettiğin gibi ona da mı itaat edeceksin?
Madem öyle neden bunca zorluğu çekip universiteye gidiyorsun??
Biraz dikbaşli olmakta fayda var. Azıcık dişini göster, nasıl babana bişey demeye çekiniyor herkes- sana da ağzına geleni söyleyemezsinler.
Aman deli, bulaşmayalim desinler :)
Çok ciddiyim
Benim dedemler mesela bı çocuklarını kendi istedikleri biriyle evlendirmişler. Senin gibi ailesine asi gelemeyen biriymiş ki hayatının hiçbir aşamasında karşı çıkamadığı ailesinin bulduğu adama da karşı çıkamamış ve evlenmiş, yıl 70ler 80ler.
Sonuç? Bok gibi bir evlilik, hir gür aldatma...
Ama annem çok deli bir kadın. Dedenlerin getirdiği görücülerin yanında rezillik çıkarmış, bir değil iki değil , dedem bakmiş insanlara rezil olup duruyor, bırakmış anneme münasip koca aramayı. Otuzuna yaklaşınca babamla evlenmiş, Allah ayırmasın çok da mutlu. Bugün bile ne kocası ne biz çocukları ona istemediği birşeyi yaptırabilir. Yapmaz ki...

Ne demek istediğimi anlayabiliyor musun??
Sen kendini ezdirip, izin vermiyorlar çıkamıyorum, izin vermiyorlar çalışamıyorum dersen bu böyle devam eder.
Kimse sana özgurlugünü altın tepside sunmaz. Sen mücadele edip alacaksın. Ne bekliyorsun ki? Sen mezun olup atanınca mesela, ailen bir anda karar verme hakkını sana mı bırakacak?
Hayir...yine hayatına karisacaklar.
O şehirde çalışmana izin vermicekler mesela, ise gitsen bile disarilarda gezmene izin vermicekler, şehir dışına gitmek isteyeceksin göndermeyecekler, bir adam bulacaksın...
Ona verecekler sonra aynı yasakları koyan kişi kocan olacak
Lütfen bir sağındaki solundaki kadınları gözlemle...
Onlar gibi mi olmak istiyorsun?
Cevabın hayirsa kimseyi kendi hayatına karıştırma
Kendi hayatına sahip çıkmaya bir yerden başlamalısin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…