neden babam böyle? sizin babanız da böyle mi?

Şimdi gidip okulun kütüphanesinde iş başburusu yaptım internetten. Hayılrısı bakalım.

Ben ünivdeyken zahmet edip bişeye ihtiyacın var mı diye bile sormadı . Seninkisi yapmasada soruyormuş iyi tarafından bak

Benimki tam tersi, istemesem de para verir. Paran var mı diye sormadan önce gider cüzdanımı karıştırır, var baba gerek yok dersem 'nereye var X lira kalmış çantanda' der zorla para verir. Ama sonra çok harcıyorsun diye söylenir. Halbuki param varsa harcarım yoksa harcamam X lirayla getiririm yani ayın sonunu, söylenmeden şikayet etmeden.

Babam gibi bir baba görmedim yeryüzünde ,gokyuzundekileri bilmiyorum ...

Benim babamda aynı. Liseye giderken 5 kuruş harçlık vermezdi. Kendimi övmek gibi olmasın sınavlarda okul birincisi olduğum çok oldu. Yani çalışkan bir öğrenciydim. Yol parası masrafı olacak diye mahalledeki iğrenç liseye yazdırdı beni. Öğle arasında arkadaşlarım lokantaya kantine yemek yemeye giderken ben okula geç kalmayım diye koştura koştura eve gidip gelirdim. Sonra sigara içmeye başladım. Babam beni okuldan aldı. Okutmadı. İşe verdi. Izinsiz çalıştırdı. Fazla para alıyım diye. Maaşıma el koydu her ay. Hergün bana or*spu deyip dövdü sanki ahlaksız bişey yapmışım gibi. Benim canıma tak etti her gün dayak yemek. Çareyi evlenmekte buldum. 17 yaşında evlendim. Eşiminde pek düzgün olduğu sayılmaz. Ama babamdan iyi yani. Ama kocanın eline bakılmıyor. Şuan açıktan okuyorum. Mesleğimi yapmaya başlayım. İlk işim boşanmak olacak. Diyeceğim o ki sık dişini. Sabret. Ayaklarının üzerinde dur. Evlilik gibi bir hataya düşme. Sen maaşını almaya başla bak o adam nasıl canım cicim başlar. 1 konuşursan 1000 yut. Gül bahçesine gitmen için dikenli yolları geçmen lazım. Allah yar ve yardımcımız olsun kardeşim

Allah uzun ömür versin babama gozume bakar ne isteyecegim diye simdi kizimada ayni.
Uzuldum durumunuza ins okulunuzu bitirir ve kimseye ihtiyac duymazsiniz

Benim babam da bize sakınır ele dağıtır cinsten..
Ben öğrenim kredisi ile okudum ilk üniversitemi, farklı bir şehirdeydim..

sizi çok iyi anlıyorum, hiç sormasın direkt yatırsın diyorsunuz. şöyle düşünün; siz dünyaya isteyerek gelmediniz, doğarken bize bir seçim hakkı sunulmuyor maalesef ama madem ki geldiniz babanız size en azından okulunuzu bitirene kadar bakmalı. parasını yarın öbür gün bu diyardan göçüp gittiğinde yanında götürmeyecek. öğrencisiniz elbette ihtiyaçlarınız olacak, isteyin yahu size vermeyecek de kime verecek, oralarda sefil olmaya ne gerek var?

Biz 3 kız 3 sene boyunca aynı anda farklı şehirlerde üniversite okuduk. Baya bir para gerekiyor değil mi? Ama babamın durumu da ortalama. Bize dedi ki size aylık şu kadar vereceğim bir de kredimiz vardı işte. Biz de ona göre hesabımızı yaptık. Hiç de parasız kalmadık. Sizin babanız çok yanlış yapıyor Bence.

Rahmetli babam ayakkabılarımız eskidiğinde 4 çocuk olduğumuzdan o gün ayakkabı alınacak gün acayip gergin olurdu ve mutlaka bize sinirlenirdi bütün sinirini bizden çıkarırdı herkes beğendiği ayakkabıyı alırdı ama içimizde birini mutlaka ağlatırdı oda para harcadığından ona dokunurdu ondandır çok çocuk doğurmaya oldu bitti karşıyım en çokta ergenlik döneminde zorlandı hep bir giysi alışverişinde burnumuzdan getirirdi keşke bu hareketleri yapmasaydı onu daha iyi anardım

Babanız ne iyi yapmış. Bizimki çok düşümcesizz. Umrunda bile değil. Eğer dedem ve amcam olmasaydı şu an üniversiteue gidemezdim

Kumar ve sigara bizden daha önemli.

Eğer imkanı varsa senin ihtiyaçlarını karşılamak zorunda. Sen de inat veya gurur yapma. İhtiyacın var mı diye sorduğunda ihtiyacım var deyip al paranı. Böyle davranarak sadece kendine zarar veriyorsun.
Kapanma konusunda da Allah yardımcın olsun, nasip ve daim etsin inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…