Şimdi gidip okulun kütüphanesinde iş başburusu yaptım internetten. Hayılrısı bakalım.Madem öyle yalan söyle
Dedeyi kandırmaktan kolay ne var?
Haftasonu işe mi girdin?
İsmek- halk egitim- gençlik kolları vs... Bulunduğun şehirde hangisi varsa. Onlardan birinde bilgisayar (mesleğine göre AutoCAD mi dersin , LOGO mu dersin, sen belirle . Nasılsa anlamazlar) kursuna yazıldığını şöyle . Her haftasonu şu şu saat aralığında de. Kursa gider gibi çık,işe git.
Senin çalışmamani istiyorlar ki onlara mecbur kal işte.
Ya ileride kocan da çalışmamani isterse? Babana dedene itaat ettiğin gibi ona da mı itaat edeceksin?
Madem öyle neden bunca zorluğu çekip universiteye gidiyorsun??
Biraz dikbaşli olmakta fayda var. Azıcık dişini göster, nasıl babana bişey demeye çekiniyor herkes- sana da ağzına geleni söyleyemezsinler.
Aman deli, bulaşmayalim desinler :)
Çok ciddiyim
Benim dedemler mesela bı çocuklarını kendi istedikleri biriyle evlendirmişler. Senin gibi ailesine asi gelemeyen biriymiş ki hayatının hiçbir aşamasında karşı çıkamadığı ailesinin bulduğu adama da karşı çıkamamış ve evlenmiş, yıl 70ler 80ler.
Sonuç? Bok gibi bir evlilik, hir gür aldatma...
Ama annem çok deli bir kadın. Dedenlerin getirdiği görücülerin yanında rezillik çıkarmış, bir değil iki değil , dedem bakmiş insanlara rezil olup duruyor, bırakmış anneme münasip koca aramayı. Otuzuna yaklaşınca babamla evlenmiş, Allah ayırmasın çok da mutlu. Bugün bile ne kocası ne biz çocukları ona istemediği birşeyi yaptırabilir. Yapmaz ki...
Ne demek istediğimi anlayabiliyor musun??
Sen kendini ezdirip, izin vermiyorlar çıkamıyorum, izin vermiyorlar çalışamıyorum dersen bu böyle devam eder.
Kimse sana özgurlugünü altın tepside sunmaz. Sen mücadele edip alacaksın. Ne bekliyorsun ki? Sen mezun olup atanınca mesela, ailen bir anda karar verme hakkını sana mı bırakacak?
Hayir...yine hayatına karisacaklar.
O şehirde çalışmana izin vermicekler mesela, ise gitsen bile disarilarda gezmene izin vermicekler, şehir dışına gitmek isteyeceksin göndermeyecekler, bir adam bulacaksın...
Ona verecekler sonra aynı yasakları koyan kişi kocan olacak
Lütfen bir sağındaki solundaki kadınları gözlemle...
Onlar gibi mi olmak istiyorsun?
Cevabın hayirsa kimseyi kendi hayatına karıştırma
Kendi hayatına sahip çıkmaya bir yerden başlamalısin!
Çok sevindim, işte bu!!Şimdi gidip okulun kütüphanesinde iş başburusu yaptım internetten. Hayılrısı bakalım.
Hayır başka şehşrdeyim ilginiz için teşekkğ ederimÇok sevindim, işte bu!!
Hangi sehirdesin? İstanbul'daysan istersen özelden yaz sana günübirlik işler ayarlayan arkadaşımın numarasını atayim
Babam gibi bir baba görmedim yeryüzünde ,gokyuzundekileri bilmiyorum ...Ben üniversiteye giden bir kızım. Haliyle hem okul ihtiyaçlarım hem de kıyafet ihtiyacım oluyor tabii harçlık durumu da var. okullar açılalı bir hafta oldu. dün babam aradı, ihtiyacın varsa söyle dedi. yok dedim kapattım. Gerçekten ihtiyacımı düşünen bir insan sormaz, direkt hesabıma üç beş kuruş bir şey yatırır. Okul başladı para vermedi daha. Üniversiteye ilk gittiğim zamanı hatırlıyorum. Pazartesi okul vardı. Cumartesi bavulumu hazırladım. Giderken sormadı bile kızım üniversiteye gidiyorsun al şu para yanında olsun diye. Cebimde 5 lira ile gittim. Ben genç bir kızım bir sürü ihtiyacım oluyor. Dedemlerin yanında kalıyorum yazık dedem para veriyor ona da acımıyor. Dedemde haftalık 30 lira falan veriyor ama yetmiyor. Yol param olarakta 30 lira veriyor. Az önce annemi aradım yine bir ihtiyacı varsa söylesin diyor babam. Bende bu aralar kapanmayı çok istiyorum. Bunun için para isteyecektim ki İcat çıkarmasın başımıza açık gezsin dedi. Duydum sesini. Böyle bir cevap vereceğini bekliyordum. Çünkü para gidecek. Yazık değil mi o paralara çocuğuna harcayacak.
Geçen yıl yine bir isteğin var mı diye sormuştu telefonda. Bende kırk yılın başı çanta istemiştim. .ondan sonra bana bağırdı istediğim için. Küfürler etti. O dönem bir sürü ağlamıştım finallere öyle girmiştim.
Babam kalbimi kazanmak yerine sadece kırdı. Bunun gibi daha birçok şey.
Aslında amacım sadece iç dökmekti. Karışık anlatmış olabilir kusura bakmayın.
Benim babamda aynı. Liseye giderken 5 kuruş harçlık vermezdi. Kendimi övmek gibi olmasın sınavlarda okul birincisi olduğum çok oldu. Yani çalışkan bir öğrenciydim. Yol parası masrafı olacak diye mahalledeki iğrenç liseye yazdırdı beni. Öğle arasında arkadaşlarım lokantaya kantine yemek yemeye giderken ben okula geç kalmayım diye koştura koştura eve gidip gelirdim. Sonra sigara içmeye başladım. Babam beni okuldan aldı. Okutmadı. İşe verdi. Izinsiz çalıştırdı. Fazla para alıyım diye. Maaşıma el koydu her ay. Hergün bana or*spu deyip dövdü sanki ahlaksız bişey yapmışım gibi. Benim canıma tak etti her gün dayak yemek. Çareyi evlenmekte buldum. 17 yaşında evlendim. Eşiminde pek düzgün olduğu sayılmaz. Ama babamdan iyi yani. Ama kocanın eline bakılmıyor. Şuan açıktan okuyorum. Mesleğimi yapmaya başlayım. İlk işim boşanmak olacak. Diyeceğim o ki sık dişini. Sabret. Ayaklarının üzerinde dur. Evlilik gibi bir hataya düşme. Sen maaşını almaya başla bak o adam nasıl canım cicim başlar. 1 konuşursan 1000 yut. Gül bahçesine gitmen için dikenli yolları geçmen lazım. Allah yar ve yardımcımız olsun kardeşimBen üniversiteye giden bir kızım. Haliyle hem okul ihtiyaçlarım hem de kıyafet ihtiyacım oluyor tabii harçlık durumu da var. okullar açılalı bir hafta oldu. dün babam aradı, ihtiyacın varsa söyle dedi. yok dedim kapattım. Gerçekten ihtiyacımı düşünen bir insan sormaz, direkt hesabıma üç beş kuruş bir şey yatırır. Okul başladı para vermedi daha. Üniversiteye ilk gittiğim zamanı hatırlıyorum. Pazartesi okul vardı. Cumartesi bavulumu hazırladım. Giderken sormadı bile kızım üniversiteye gidiyorsun al şu para yanında olsun diye. Cebimde 5 lira ile gittim. Ben genç bir kızım bir sürü ihtiyacım oluyor. Dedemlerin yanında kalıyorum yazık dedem para veriyor ona da acımıyor. Dedemde haftalık 30 lira falan veriyor ama yetmiyor. Yol param olarakta 30 lira veriyor. Az önce annemi aradım yine bir ihtiyacı varsa söylesin diyor babam. Bende bu aralar kapanmayı çok istiyorum. Bunun için para isteyecektim ki İcat çıkarmasın başımıza açık gezsin dedi. Duydum sesini. Böyle bir cevap vereceğini bekliyordum. Çünkü para gidecek. Yazık değil mi o paralara çocuğuna harcayacak.
Geçen yıl yine bir isteğin var mı diye sormuştu telefonda. Bende kırk yılın başı çanta istemiştim. .ondan sonra bana bağırdı istediğim için. Küfürler etti. O dönem bir sürü ağlamıştım finallere öyle girmiştim.
Babam kalbimi kazanmak yerine sadece kırdı. Bunun gibi daha birçok şey.
Aslında amacım sadece iç dökmekti. Karışık anlatmış olabilir kusura bakmayın.
Babanız ne iyi yapmış. Bizimki çok düşümcesizz. Umrunda bile değil. Eğer dedem ve amcam olmasaydı şu an üniversiteue gidemezdimBiz 3 kız 3 sene boyunca aynı anda farklı şehirlerde üniversite okuduk. Baya bir para gerekiyor değil mi? Ama babamın durumu da ortalama. Bize dedi ki size aylık şu kadar vereceğim bir de kredimiz vardı işte. Biz de ona göre hesabımızı yaptık. Hiç de parasız kalmadık. Sizin babanız çok yanlış yapıyor Bence.
Bir daha söylerse evet var diyeyim ama evlatlıktan falan reddeder . Çünkü çanta istediğimde öyle yapmıştı. Bayramda elini öpüp barışmıştımevet ihtiyacım var de vermessede sitem et demmkki öyle bir afam kendini sıkıntıya sokma
Kumar ve sigara bizden daha önemli.sizi çok iyi anlıyorum, hiç sormasın direkt yatırsın diyorsunuz. şöyle düşünün; siz dünyaya isteyerek gelmediniz, doğarken bize bir seçim hakkı sunulmuyor maalesef ama madem ki geldiniz babanız size en azından okulunuzu bitirene kadar bakmalı. parasını yarın öbür gün bu diyardan göçüp gittiğinde yanında götürmeyecek. öğrencisiniz elbette ihtiyaçlarınız olacak, isteyin yahu size vermeyecek de kime verecek, oralarda sefil olmaya ne gerek var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?