Neden bayanlar evlilikte gereğinden fazla fedakarlık yapar?

Düğün meselesini kurcalamayın bence ama maddi desteğinizi farkedilir ölçüde azaltın.Bir çok kişi katılmayacak ama evin geçimi ve maddi sorumluluk erkeğe aittir, kadın ise bu konuda eşine ancak yardımcı olabilir fikrimce.Siz hem ev hanımı, hem çocuğun bakımını yapan anne, hem de eve ekmek getiren biri olarak fazla yüklenmişsiniz kendinize.

kurcalamayım ama bence oraya gidip gelmesi boşa harcayacağı para.
şimdi sırf gidebilmek için yarın alışverişe çıkalım diyor.
bencede evin geçimi erkeğe aittir.
evet çok fazla yüklendim ve artık yoruldum.

kurcalamayım ama bence oraya gidip gelmesi boşa harcayacağı para.
şimdi sırf gidebilmek için yarın alışverişe çıkalım diyor.
bencede evin geçimi erkeğe aittir.
evet çok fazla yüklendim ve artık yoruldum.

Ama şu var ki sen gitme diye diretirsen, o "kardeşimin düğününe gitmemi istemiyorsun" diyerek konuyu saptırabilir.Halbuki senin niyetin çıkacak gereksiz masraftan kaçınmak.O yüzden bırak gitsin, sen ne düşündüğünü belli ettin sözlerinle zatan, şimdi uygulamaya koyma zamanı.Elini eteğini çek biraz, anlasın ne demek olduğunu.

bundan sonra kirayı ödeyeceğim sadece. gerisi beni ilgilendirmez.
madem kardeşine koşarak gidecek parası var, masrafları karşılayacak parayıda kazansın o zaman.
bende biraz kendime bakayım artık.

dün eşimle alışverişe çıktık.
bana çizme ve 2 tane pantolon aldık.
ama 2 ay daha fedakarlık yapıcam. huy işte!
mayıs ayına kadar maaşımı eşim alacak elektrik filan çok geliyor bu aylarda.
nisanda havalar ısınmaya başlayacak.
mayıs itibariyle sadece kirayı verip kalan parayla oğlum için biriktireceğim.
yaza doğru işleri de açılır.
dün konuştum tekrar çocuğumuzun evlenirken bizim yaşadıklarımızı yaşamasını istemiyorum dedim.
yapmak zorundayız damlaya damlaya göl olur dedim.
zaten ikramiyelerimi de vermiyorum artık.

düğün konusunda da yazdıklarınızdan onun haklı olduğunu düşündüm.
onun kardeşi ve düğünü beni ilgilendirmez. tamam git dedim.

MELOŞ konunu okudum kızmakta cok haklısınnnn...

ama kardesınınn dugununee gıtmesııı cok normal gorusmuyorda olsaa o ucundn bucagından kardesss en azından kendısı gıtmelıı.. ben

kuste olsam kardesımın dugununee gıderdım heralde tabıkı bu benım dusuncem aıle ıcı mevzularının derınlıgını bılmıyoruz sonuctaa...

bırak gıtsın dugune ama telfondur makınadr gereksız seylerııı alması banada sacma geldı bır sekılde oturup konusman gerekır haa bırde

kendı paranı at bır koseye bıraccıkda onun guvenı var sanırım.senın kendıne aıt bir paran olsun köşede benım kocam cok kızar bu

dusunceyeee nedemek ayrı gayrımı var der ama yınede bılır ben bu konuda asla tavız vermem ha ılerdee ihtiyacımız olur esımın onemli

bir ihtiyacı olur tabıki paylaşırım onunlaa ama kımse kusura bakmasın cocugumu bırakcam aksama kadr calscam yorulcammm kocamn

ayakkabısına telefonunaa gıtcek o para olemııı hayır cok yanlıs.

o calısacak once bızım ıhtıyaclarımızı karsılayacak , sonra kendı luksunee bakacak .bizde eşim bu konuda daha dikkaatlidir.

öle harcamalar yapmaz ben al derım almaz hatta her erkek aynı deıl ama hıcbırı ınce dusunemıyor bu bir gercek!

düğün konusunda karışmıyorum git dedim. kardeşi sonuçta ben yalnış düşündüm sinirden.

ama artık kenara para koyacağım. 6 yıldır çalışıyorum kenarda birikimim yok.
ayrı gayrı olmaz demeleri saçma. evet olmaz ama dünyanın bin türlü hali var.

kendisi çok meraklı cep telefonu eletonik eşya bilmem ne. zaten konuştum bir daha aldırmam.
ben kaç senedir eski telefon kullanıyorum ama umrumda değil.

mayıstan itiberen kenara para koyacağım. kendi ihtiyaçlarımı da alacağım.
dün hiç acımadan çok güzel bir çizme aldım.

Son düzenleme:
peki bu düğüne gitme meselesine ne diyorsunuz?

Melodicim konuyu şimdi okudum haklısın tabiki sonuna kadar ama,
sürekli dırdır eden şikayet eden bir kadın olma.
Bırak o harcıyorsa sende harca,bırak o düşünsün..
Sen sürekli böyle yaparak söylenerek mutsuz bi kadın oluyorsun..
Hiç bişiden tatmin olmayan mutsuz,umutsuz bi kadın imajı çiziyorsun.
Biraz eşin düşünsün bazı şeyleri.Yaşınız var ve harcamalarınızda çok fazla neden eşinin bi mal sahibi olamadığı anlattıklarından belli zaten..Bu yaştan sonrada bişi sahibi olabilmeniz çok ama çok zor.Sen bunca senedir neden atmadınki kenara para?
Gördün hiçbişeyin değiştiği varmı?Bence evde parayı tutan her zaman bayandır.
Dediğin gibi yuvayı dişi kuş yapar zaten...Bir bayanın kenarda her zaman gizliden 3-5 kuruş parası olmalı.Ben bunu bilir bunu söylerim.

Diğer konuya gelince düğüne gitmeme durumu söz konusu dahi olamaz
Aranızda böyle bir muhabbet dahi geçmesin bence yanlış düşünüyosun bu konuda sen.
Seni hiç bi şekilde ilgilendirmez onlar kardeş.Eşine yaptıkları yada yapmadıklarıda eşini ilgilendirir.
Sen bence bu konuda sus..

Son düzenleme:
melodicim seni tanıdığım için az çok ne fedakarlıklar yaptığınıda biliyorum tatlım
inan sen çok fedakar eş ve annesin
ama biz kadınların çok fazla herşyde çalışıp didinmesi erkeklerde ters tepki yapıyor bu her konuda böyle
kararında davranmalıyız ki mutlu olalım mutlu edelimm onlarda bunu onaylıyor aslında

diyeceğim şu kiii eşinin yanlış harcamalarına karşılık sende alacaklarını al.
çalışıyorsun 3 5 kuruş paran kenarda olsun

düğün meselesinide karışma kardeşi ne kadar el gibi olsada gidecektir.bunun için kötü olma. Ama dediğim gibi kendi harcamalarınıda kısıtlama az da olsa kendini mutlu edeceğin şeyler al.

Melodicim konuyu şimdi okudum haklısın tabiki sonuna kadar ama,
sürekli dırdır eden şikayet eden bir kadın olma.
Bırak o harcıyorsa sende harca,bırak o düşünsün..
Sen sürekli böyle yaparak söylenerek mutsuz bi kadın oluyorsun..
Hiç bişiden tatmin olmayan mutsuz,umutsuz bi kadın imajı çiziyorsun.
Biraz eşin düşünsün bazı şeyleri.Yaşınız var ve harcamalarınızda çok fazla neden eşinin bi mal sahibi olamadığı anlattıklarından belli zaten..Bu yaştan sonrada bişi sahibi olabilmeniz çok ama çok zor.Sen bunca senedir neden atmadınki kenara para?
Gördün hiçbişeyin değiştiği varmı?Bence evde parayı tutan her zaman bayandır.
Dediğin gibi yuvayı dişi kuş yapar zaten...Bir bayanın kenarda her zaman gizliden 3-5 kuruş parası olmalı.Ben bunu bilir bunu söylerim.

Diğer konuya gelince düğüne gitmeme durumu söz konusu dahi olamaz
Aranızda böyle bir muhabbet dahi geçmesin bence yanlış düşünüyosun bu konuda sen.
Seni hiç bi şekilde ilgilendirmez onlar kardeş.Eşine yaptıkları yada yapmadıklarıda eşini ilgilendirir.
Sen bence bu konuda sus..

canım benim şikayetim sadece lüzümsuz harcama yapması. bu konuda kızarım ve haklıyım.
mesela eşim küçük marketlere girmekten hiç hoşlanmazdı neymiş darmış rahat dolaşamıyormuş.
bende aksine fiyat araştırması yapar uygun kampanya nerde ise takip ederdim.
dedim sen gitme alışverişe beraber gidelim beni kapıda bekle ben alayım sen taşı dedim kabul etti.
sonra yavaş yavaş alıştı.
şimdi neyi nerden alacağını yazarım alır.
kenara para atmadım değil olan paramı eve haciz gelmesin diye verdim eşime.
bileziğimi alyansımı biel verdim. en son oğlumun maşallahı ve çeyreği gitti.
baktım geri gelmiyor, alacağıda yok.
ikramiyelerimi vermemeye karar verdim.
hep diyorki sen merak etme ben halledicem.
bardağı taşıran son damla kardeşime ayıp olur lafı oldu.
evet sinirle gitme dedim zaten. sonra haklı olduğuna karar verdim.
bu kadar fedakarlık yapıyorum birikimlerimi veriyorum noluyor ne geri geliyor ne 3 kuruş para biriktiriyor.
benim okulda paspal dolaşmam ayıp olmuyor demek dedim.
aslında iyi oldu aklım başıma geldi.
bundan sonra birikim yapıcam.

melodicim seni tanıdığım için az çok ne fedakarlıklar yaptığınıda biliyorum tatlım
inan sen çok fedakar eş ve annesin
ama biz kadınların çok fazla herşyde çalışıp didinmesi erkeklerde ters tepki yapıyor bu her konuda böyle
kararında davranmalıyız ki mutlu olalım mutlu edelimm onlarda bunu onaylıyor aslında

diyeceğim şu kiii eşinin yanlış harcamalarına karşılık sende alacaklarını al.
çalışıyorsun 3 5 kuruş paran kenarda olsun

düğün meselesinide karışma kardeşi ne kadar el gibi olsada gidecektir.bunun için kötü olma. Ama dediğim gibi kendi harcamalarınıda kısıtlama az da olsa kendini mutlu edeceğin şeyler al.

almamakla hata ettiğimi anladım zaten. eski şeyler giyiyorum da noluyor.
kıymetli mi oluyorum hayır.
hep kendimi erteledim ama artık yapmayacağım.
maaşımdan bir miktar alıcam kendime az da olsa.
ben elimde 1 tl varken kendime büsküvi almayıp işyerinde bişey yemiyorum kenara koyuyorum.
yol parası vermemek için yürüyorum.
oğlumu kanguruda taşımaktan belim ağrıyor.
servise verdim artık.
düğün konusuna karışmıyorum artık.
sadece o cümle beni sinir etti.

Son düzenleme:
aslında ben küçük şeylerle mutlu olan bir insanım.
ama eşim beni mutlu etmeyi bilmiyor bazen.
eşimle bişeyleri konuşmazsam yapmaya devam ediyor.
artık dırdır yapmıyorum sadece karar verip uyguluyorum.

Melodi kesinlikle haklısın ve çok fedakarsın ama kardeşi nihayetinde düğüne gitmesini bu kadar kafaya takma ama bence gereğinden fazla fedakarlık yapıyorsun yani eşinde bunun farkında bence bu yüzden kendisi fedakarlık yapma gereği duymuyor nasılsa eşim idare eder diyor kadınların maaşına el koyan erkeklere çok kızıyorum ben eve bakmak erkeğin görevi kadına güvenipte mi evleniyorlar..keşke alıştırmasaydın bu kadar verici olmaya cnm isteklerini erteleme sen erteledikçe eşinin harcamalarından sana sıra gelmeyecek... ben maddi olarak fedakarlık yapmayan tarafım faturalar ne kadar gelmiş haberim bile olmaz bütün harcamaları eşim üsteleniyor bence olması gerekende bu benim fedakarlık yaptığım konular manevi konular ...

yazdıklarınızı okuyunca kendimi görür gibi oldum bizde çok sıkıntılı günler atlattık ve o zor günlerimizde eşimin sorumsuzluğu yüzünden 300 tl tlf. parasını ödedik ama siz kendinize fazla yüklenmişsiniz bazen kocalara fazla yüz vermemek gerekiyormuş ben bunu anladım eşiniz gitsin düğüne ama siz kendinizi hiçte yormayın boşverin o gitsin gelsin

sucu kendinizde arayin...
siz kendinize deger vermezseniz baskasi hic vermez...
acima acinacak hale dusersin demisler, sizinkisi o hesap bence biraz kendinize ozen gosterin...

aklima su geldi...
bir film izledim gecenlerde ismi "aptal, cilgin ask"ti...
bakimsiz, kendisini ailesine adamis bir erkegi karisi aldatmisti ve bosanmak istiyordu...
karisindan ocunu almak icin ve kendine getirmek icin yakisikli bir adam bu adama yardim ediyordu...
mesela ilk olarak tipini duzeltti alisverise cikararak ve adama sunu tekrarlatiyordu surekli "ben iyisine layigim"...
yani boylece adam kendine 5 liralik degilde 15 liralik pantolonu seciyor ve kendine gereken ozeni gostermeyi seciyordu...
yani asil anlatmaya calistigim, adama aslinda kendine gostermesi gereken degeri anlatiyordu...
sizde kendinize olan degeri gostermelisiniz, birakin ayakkabi paranizi evin erkegi olarak o dusunsun...
bu kadar cok yuk almayin ustunuze maddi olarak...
hem ev, hem is, hem yuku var ustumde ayakkabiyi nasil odeyecegimizi de sen dusunuver deyin alin ne istiyorsaniz, cok asiriya kacmadan tabii...
erkeklere sizin yaptiginiz gibi yaranilmiyor...
para gitmesin diye ustunuze basiniza bakmazsiniz bu sefer de bakimsizsin derler...
dengesiz bunlar...
siz iyisimi kendinize ustunuze basiniza ozen gosterin odemeyi esiniz dusunsun, milyarlik alisveris yapmiyorsunuz ya...

bir de mesela size bir ayakkabi lazimdir...esinize soylersiniz almam laizm diye konusma arasinda...
esiniz ne geregi var der, siz de dogru dersiniz hem de para gitmesin diye o anlik vazgecersiniz almaktan...
aradan 1-2 hafta gecer fikrinizi degistirip ayakkabiyi alir giyersiniz, esiniz fistik gibi olmussun senin yaninda sonuk kaliyorum kapacaklar seni benden der, ayakkabiyi aldiginiza kendinize baktiginiza memnun olur...
iste boyle garip yaratiklardir erkekler...
o yuzden siz kendi bildiginizden sasmayin...

Son düzenleme:
Melodi kesinlikle haklısın ve çok fedakarsın ama kardeşi nihayetinde düğüne gitmesini bu kadar kafaya takma ama bence gereğinden fazla fedakarlık yapıyorsun yani eşinde bunun farkında bence bu yüzden kendisi fedakarlık yapma gereği duymuyor nasılsa eşim idare eder diyor kadınların maaşına el koyan erkeklere çok kızıyorum ben eve bakmak erkeğin görevi kadına güvenipte mi evleniyorlar..keşke alıştırmasaydın bu kadar verici olmaya cnm isteklerini erteleme sen erteledikçe eşinin harcamalarından sana sıra gelmeyecek... ben maddi olarak fedakarlık yapmayan tarafım faturalar ne kadar gelmiş haberim bile olmaz bütün harcamaları eşim üsteleniyor bence olması gerekende bu benim fedakarlık yaptığım konular manevi konular ...

canım zaten fedakarlık yapmayı ben istedim. yani eşim hiçbir zaman alyansımızı satalım bileziğini satalım demedi. eve haciz gelmesin diye ben teklif ettim. almak istemedi ama ben ısrar ettim. durumumuz belli. birkaç kere annesinden para istedi, kardeşi laf söylemiş çok üzüldü bende onlara muhtaç olacağına biz kendimiz hallederiz dedim.
maaşıma el koymadı bankamatik kartımı ben verdim paramı sen çek diye. ama hep çeker kuruşuna kadar bana verir. ben ertesi günü ona veririm.
en büyük hatam kendime kuruş ayırmadan paramı ona vermem.

yazdıklarınızı okuyunca kendimi görür gibi oldum bizde çok sıkıntılı günler atlattık ve o zor günlerimizde eşimin sorumsuzluğu yüzünden 300 tl tlf. parasını ödedik ama siz kendinize fazla yüklenmişsiniz bazen kocalara fazla yüz vermemek gerekiyormuş ben bunu anladım eşiniz gitsin düğüne ama siz kendinizi hiçte yormayın boşverin o gitsin gelsin

evet karışmıyorum düğüne gitsin sonra gelen faturaları ödemeleri o düşünsün.
kedine sigara parası buluyor ama ben parasız işe gelip gidiyorum.
hata bende.

sucu kendinizde arayin...
siz kendinize deger vermezseniz baskasi hic vermez...
acima acinacak hale dusersin demisler, sizinkisi o hesap bence biraz kendinize ozen gosterin...

aklima su geldi...
bir film izledim gecenlerde ismi "aptal, cilgin ask"ti...
bakimsiz, kendisini ailesine adamis bir erkegi karisi aldatmisti ve bosanmak istiyordu...
karisindan ocunu almak icin ve kendine getirmek icin yakisikli bir adam bu adama yardim ediyordu...
mesela ilk olarak tipini duzeltti alisverise cikararak ve adama sunu tekrarlatiyordu surekli "ben iyisine layigim"...
yani boylece adam kendine 5 liralik degilde 15 liralik pantolonu seciyor ve kendine gereken ozeni gostermeyi seciyordu...
yani asil anlatmaya calistigim, adama aslinda kendine gostermesi gereken degeri anlatiyordu...
sizde kendinize olan degeri gostermelisiniz, birakin ayakkabi paranizi evin erkegi olarak o dusunsun...
bu kadar cok yuk almayin ustunuze maddi olarak...
hem ev, hem is, hem yuku var ustumde ayakkabiyi nasil odeyecegimizi de sen dusunuver deyin alin ne istiyorsaniz, cok asiriya kacmadan tabii...
erkeklere sizin yaptiginiz gibi yaranilmiyor...
para gitmesin diye ustunuze basiniza bakmazsiniz bu sefer de bakimsizsin derler...
dengesiz bunlar...
siz iyisimi kendinize ustunuze basiniza ozen gosterin odemeyi esiniz dusunsun, milyarlik alisveris yapmiyorsunuz ya...

bir de mesela size bir ayakkabi lazimdir...esinize soylersiniz almam laizm diye konusma arasinda...
esiniz ne geregi var der, siz de dogru dersiniz hem de para gitmesin diye o anlik vazgecersiniz almaktan...
aradan 1-2 hafta gecer fikrinizi degistirip ayakkabiyi alir giyersiniz, esiniz fistik gibi olmussun senin yaninda sonuk kaliyorum kapacaklar seni benden der, ayakkabiyi aldiginiza kendinize baktiginiza memnun olur...
iste boyle garip yaratiklardir erkekler...
o yuzden siz kendi bildiginizden sasmayin...

hata kesinlikle bende kabul ediyorum bunu.
ama ihtiyaçlarımı hep aldım, eşim hiçbir zaman almayalım demedi.
aşırıya kaçmadan gereksiz harcama yapmadan tabi ki.
eşim hep kredi kartıyla ödedi. o zaman hiç umursamıyordum.
ama borçlar birikti ödenemez duruma gelindi o zaman dur dedim.
sonra çocuğum olunca ben değil evladımın ihtiyaçları daha önemli dedim.
sütüm gelmedi mama aldık. tabi bir sürü masraf.
kendimi o nedenle bıraktım. kilo aldım kıyafet almayım zayıflarım dedim almadım.
nakit para yoksa karttan almak bana mantıksız geliyor artık.
kendimi çok bıraktım paspal oldum.
kendime çeki düzen vereceğim artık.

şu sen merak etme ben halledicem lafından nefret ediyorum...benimkide öyle derdi gördük gerçekten çokk güzel halletti...değişen bişey yookki bugün kendine güzel bir çizme aldın yarın sıkışınca pişman olucaksın aldığına...çünkü sıkıntıyı sen çekiyosun...valla ben çok güzel bi kazık yedim yaptığım fedakarlıklar bana kapak oldu...düğün meselesine gelince ne dersen de o gitmek zorunda çünkü onun kardeşi...sana gelmemiş olabilir araları iyi olmayabilir kanlı bıçaklı bile olabilirler ama şu gerçeği değiştiremezsin onlar kardeş elbette gidecek...fedakarlık konusuna gelince....yapmaaaaaaa....değmiyooooorrrrrr....sen kendine değer vermezsen onlar sana değer vermiyoooooorrrrrrr....önce kendin için yaşayacaksın onlar öyle yapıyorrrr...ben...bu saatten sonra kızım hariç kimse için parmağımı oynatmam...öğrendim artık önce ben...ben...ben...

evet hep hallediyorlar zaten o yüzden haciz gelme durumuna geliyoruz.
yok çizme için pişman almayacağım kesinlikle.
eşim 3 sene önce tanesi 200 tl ye bot aldı hiç acımadan.
hem siyah hem kahvesini. dedim ayakta çalışıyor,
ihtiyacı var. ama dedim kahve alma gerek yok.
neymiş kahve bej pantolonlarıyla siyah giyilmezmiş.
ben her renkle her rengi giydim de noldu.
ben annemin evindeyken bir ayakkabıcım vardı hep kaliteli şeyler alırdım.
evlendim bir kere bile gitmedim. hep ucuzluktan aldım aman masraf olmasın fazla.
8,5 yıldır noldu eşim gayet rahat gidip aldı düşünmeden.
baharda da gidip babet alıcam.
4-5 senedir baharları spor ayakkabıyla dolaşıyorum yeter.
ucuz die aldığım ayakkabılar 1 sezon giymeden çöpe gitti.
her ay kendime bişey alıcam.

evet hep hallediyorlar zaten o yüzden haciz gelme durumuna geliyoruz.
yok çizme için pişman almayacağım kesinlikle.
eşim 3 sene önce tanesi 200 tl ye bot aldı hiç acımadan.
hem siyah hem kahvesini. dedim ayakta çalışıyor,
ihtiyacı var. ama dedim kahve alma gerek yok.
neymiş kahve bej pantolonlarıyla siyah giyilmezmiş.
ben her renkle her rengi giydim de noldu.
ben annemin evindeyken bir ayakkabıcım vardı hep kaliteli şeyler alırdım.
evlendim bir kere bile gitmedim. hep ucuzluktan aldım aman masraf olmasın fazla.
8,5 yıldır noldu eşim gayet rahat gidip aldı düşünmeden.
baharda da gidip babet alıcam.
4-5 senedir baharları spor ayakkabıyla dolaşıyorum yeter.
ucuz die aldığım ayakkabılar 1 sezon giymeden çöpe gitti.
her ay kendime bişey alıcam.

sen alsanda almasanda hacizlik duruma gelmiyomusun o borçları zaten sen ödemiyomusun al valla bacım almayanada madalya takmıyolar bak gördük ikimizde...kimse sende bunu yaptın gel alnından öpeyim demiyor...ayrıca şuna karar verdim senin eşinde benimki gibi diyorya bu yaştan sonra ne işi bulucam...masal annem bunlar masal...hiç kusura bakma bizi uyutuyolar...benim mersinde bir amcam var 2 çocuk okutuyor...sana yemin ederim 24 saatin 20 saatini çalışarak geçiriyor...bi adam gecede 3 iş yaparmı yaaaaaa...ama ne bulursa yapıyo...sabahın köründen bikaç saat sokaklarda çöpçüler oluyo ya yolları süpüren onu yapıyo asgari ücretle...sonra yok kömür taşıyo odun taşıyo mısır satıyo vs...hiç gocunmuyo...ben gurur duyuyorum anlatırken...işlerine geliyo kolayına kaçmak çünkü...nasılsa birileri topluyo arkalarını...ben artık erkeğin yapamam demesini hazmedemiyorum...yapamammmmm yok yaaaaaaaaaa...erkeksin yapacaksın taşı sıkıp suyunu çıkaracaksınnnnnnnnnn....

Son düzenleme:
eşim hep der senin desteğin büyük allah razı olsun senden diye.
ama diyorum ya ben salakça bir fedakarlık içine giriyorum.
benimkine diyorum bak bu mesleği bırak burda artık karın doyurmuyor.
patronu da b....ktan bir durumda. borcu var vergi borcu bilmem ne. eşim sigortası için muhasebeciye sormuş.
sigortanın yarısını ben ödeyim diye.
borç varken olmuyormuş.
birde beni deli eden şey ne biliyor musun ben mesleğimi seviyorum.
sevmek karın doyurmuyor mesleğinde dedim.
akşam ek iş yapayım dedi. bulaşıkçılık garsonluğa baktı.
saat 8 de gelmesini istemişler bu mümkün değil. belli çıkış saati yok.
ve sınav olacak demiştim ya bu ay form bitmiş.
ona yardımcı olacak kadın burda değilmiş.
ne diyim ben.
o kadar tanıdığı müşteri var bir tanesi mi iş bulamıyor?
bak çektiğimiz 10000 tl krediden 750 tl kaldı.
2000 tl patronunda hala ödemedi.
ödese o da gidecek.
ilanlara bende bakıyorum usta istiyorlar belgesi yok.

eşim hep der senin desteğin büyük allah razı olsun senden diye.
ama diyorum ya ben salakça bir fedakarlık içine giriyorum.
benimkine diyorum bak bu mesleği bırak burda artık karın doyurmuyor.
patronu da b....ktan bir durumda. borcu var vergi borcu bilmem ne. eşim sigortası için muhasebeciye sormuş.
sigortanın yarısını ben ödeyim diye.
borç varken olmuyormuş.
birde beni deli eden şey ne biliyor musun ben mesleğimi seviyorum.
sevmek karın doyurmuyor mesleğinde dedim.
akşam ek iş yapayım dedi. bulaşıkçılık garsonluğa baktı.
saat 8 de gelmesini istemişler bu mümkün değil. belli çıkış saati yok.
ve sınav olacak demiştim ya bu ay form bitmiş.
ona yardımcı olacak kadın burda değilmiş.
ne diyim ben.
o kadar tanıdığı müşteri var bir tanesi mi iş bulamıyor?
bak çektiğimiz 10000 tl krediden 750 tl kaldı.
2000 tl patronunda hala ödemedi.
ödese o da gidecek.
ilanlara bende bakıyorum usta istiyorlar belgesi yok.

valla ben pek iyi şeyler söleyemicem artık bu konuyla ilgili...senin baktığın ilanları bir defa açıp kendisi bakıyormu peki...bende mesleğimi seviyorum ama hamileyken doğum parasını almak için çay servisi yaptım millete...seviyosun ama sorumluluk sahibi değilsin kusura bakma...kızma bunları sölüyorum die sakın bana biz yaptık fedakarlıkları ama borç gelince ben işimi seviyorum evin ne olacak peki...nasılsa eşim herşeyden fedakarlık ediyo...bumu yani...hep kapattım bunların üstünü ben ...sonuçta değişen bişey olmuyo kusura bakma...çocuğu olupta evini geçindiremeyen adamın ben işimi seviyorum deyipte çekilmesini anlamıyorum...valla ister darıl ister gücen ister kız ama bu böyle...

valla ben pek iyi şeyler söleyemicem artık bu konuyla ilgili...senin baktığın ilanları bir defa açıp kendisi bakıyormu peki...bende mesleğimi seviyorum ama hamileyken doğum parasını almak için çay servisi yaptım millete...seviyosun ama sorumluluk sahibi değilsin kusura bakma...kızma bunları sölüyorum die sakın bana biz yaptık fedakarlıkları ama borç gelince ben işimi seviyorum evin ne olacak peki...nasılsa eşim herşeyden fedakarlık ediyo...bumu yani...hep kapattım bunların üstünü ben ...sonuçta değişen bişey olmuyo kusura bakma...çocuğu olupta evini geçindiremeyen adamın ben işimi seviyorum deyipte çekilmesini anlamıyorum...valla ister darıl ister gücen ister kız ama bu böyle...

bakıyormuş güya. valla bana dedi ki artık sen ödemeleri düşünme ben halldicem. dedim tamam ben karışmıyorum artık.
mesela geçen gün dedi. bir kadın varmış burda ünlülerin terzisi onun yanında çalışan kadın kendine yer açmış.
kadın onlarla anlaşma yapacakmış. birbirlerine müşteri gönderecekler. güzel şeyler olacak diyor.
olsun görelim dedim.
umarım hacizlik duruma gelmeyiz. hep ben durdurdum çünkü haciz gelse annem demediğini bırakmazdı.
VALLA BIRAKTIM ARTIK EŞİMİN DEDİĞİ GİBİ OĞLUMU DÜŞÜNÜCEM ARTIK.

Son düzenleme:
Back
X