• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Neden bosanmayı kabul edemiyorum

Burayı da bir topluluk olarak kabul edersek, dayak yediğini söylediğin halde kaç üye sana "başarısızsın, yuvana kocana sahip çık" der. Çevrenizi değiştirin madem.
Birinin kuklası olursanız karşınızdaki gayet yumuşak davranır size. Önemli olan birey olarak fikirlerinizi söylediğinizde ki tavırları?

Zaten şu saatten sonra eşiniz barışmayı kabul ederse daha zor günler yaşarsınız emin olun. Hem siz tekrar aynı şeyleri yaşamamak için kendinizde psikolojik baskı hissedecek ve sineceksiniz. Hem de eşiniz barışma isteğinizle şişen egosu yüzünden işi iyice pişkinliğe vuracak.
Evet söylediğiniz gibi bir kukla bulabilirse bir evliliği olabilir, yalnız bizim jenerasyona bakıyorum (20-25 yaş arası), eşimin istediği kalıba girebilecek biri göremedim, belki vardır ama ben görmedim. Kendisi nasıl bu kadar özgüvenli anlamıyorum. Baskası için değişeceksen bunu bizim için yap çocuğumuz var dedim, kabul etmedi

biraz cevval olmayı deneseniz mesela? hayatta başarıyı, huzuru hedefleyen, zorluklarla yalnız başa çıkmayı göze alabilen, ömrünü bir öküzün boyundurluğu altında dayakla kötekle sürdüren değil, kendi ayakları üstünde duran sağlam karakterli bir KADIN olarak sürdürmeye çalışsanız? Çok mu zor?
Şu an evet, her şeye tekrar başlamak çok zor geliyor. Umarım böyle kalmam aylardır toparlayamadım. Söylediğiniz gibi güçlü olmak istiyorum

Şu an evet, her şeye tekrar başlamak çok zor geliyor. Umarım böyle kalmam aylardır toparlayamadım. Söylediğiniz gibi güçlü olmak istiyorum
yani bence bir silkelenin ve kendinize gelin hayatta herşey koca demek değil. Düzeniniz bozulmuş, kimin düzeni baştan sona bir gidiyor ki? dönem dönem herkesin düzeni ters düz oluyor.. Düzen bu yeniden kurulur yeni düzene alışılır bunlar zamanla olur.. İnsan sırf düzeni bozulmasın diye hayatı boyunca susmaması gereken şeylere susup, ezik-büzük bir hayat geçirmeye razı olur mu? Lütfen biraz mantık ya.. Ben de boşandım.. bir sürü insan boşandı...bi siz değilsiniz yani bu kadar abartmaya gerek yok.

Evet söylediğiniz gibi bir kukla bulabilirse bir evliliği olabilir, yalnız bizim jenerasyona bakıyorum (20-25 yaş arası), eşimin istediği kalıba girebilecek biri göremedim, belki vardır ama ben görmedim. Kendisi nasıl bu kadar özgüvenli anlamıyorum. Baskası için değişeceksen bunu bizim için yap çocuğumuz var dedim, kabul etmedi

20-25 mi

Yani bir daha evlenemem de en iyisi kocama döneyim diyecek yaşta asla değilsin

Bence sakin olup çocuğunla yeni hayat kurmak için ne gerekir ona bak

Evet sadece eski duzenimi, evimi özledim bir de bosanmıs olarak dikkat çekmekten nefret ettim 😔
İşte bu düşüncen çok yanlış..... Düzen dediğin sen çocukların nerdeyse oradadır.
Biten şeyler elbette düzenim bozulmasın iyi kötü yuvarlanıp gideriz hissi yaratır kolay değil alışkanlıklardan vazgeçmek ama Ama! 10 yılın heba oldu diyelim giden 10 yılın olsun ömrün değil. Ve asla kabul etmem boşanmış olarak dikkat çekme kelimesi!!!

ASLA!
Bu zihniyete izin verme gayette adam gibi evine çocuğuna bakan kadınlarımız var asla ama asla böyle saçma bir düşünce ile geri dönme bireylerden. Allah yolunu kolaylaştırsın

Evet ona boyun eğmediğim için beni hatalı görüyor, ben bunu yapmamalıyım demiyor. Duzelcem demediği gibi ben elimi uzattım onu da istemedi. Tekrar bırakırım diye guveni yok, sadece ben değil bir başkası da onu bırakabilir böyle davranırsa. Anlıyor da bana mi eğilmiyor anlamazlıktan geliyor bilmiyorum

Evlilik boyun eğmek değildir. Biz evlendik diye kimsenin kölesi veya kulu değiliz. Bu adam kendini acaba ne zannediyor? Sizde sırf evli kalmak uğruna kendinizi ömür boyu yok sayamazsınız. Ömrünüzü çürütürsünüz. Nasıl bu adamdan önce bir hayatınız vardi, bundan sonra da yinede bir hayatınız var. Ben asla bir insana boyun eğmem. Eşler birbirine boyun eğmez. Iki tarafında mutlu olabileceği çözümler üretme yoluna girerler. Esiniz kendinde kusur bulmuyorsa ot geldi ot gidecek besbelli.

Yeni bir hayat kurmaktan ve her şeyi tek başınıza yapmaktan korktuğunuz için eşinizin evli kalınacak bir adam olmadığını gayet iyi bildiğiniz halde boşanmak istemiyorsunuz. Boşanmış bir kadın olmaktansa, susup kocanıza katlanmaya razısınız. Eşiniz de bunun farkında ve istemiyor. Bence siz de istemeyin, sizi istemeyen, sevmeyen, çocuğuna bile değer vermeyen bir adama mecbur kalmayın. Bu daha zor değil mi?

Ya klasik totosu kalkmış erkek modeli.

Seni kaybettiğini anlamamış ki fırsat vermemişsin. Kadın yalvarınca erkek ne oldum ya diyor.
Barış demem asla ama taktik olarak bile adamı salsan 1 aya döner bir yoklar seni.
Adamı bırak. Çocuğuna bile bakmıyor ne acı. Geri dönme gençsin.

Eğer olacağı varsa sadece seninle olmaz.
Onun da çabalaması gerek
Ben birini dövsem dövebilecek tıynette olsam yani, o kişi gelip bana yalvarsa özür dilese iyice dövesim gelir.
Yanlış anlama bunlara köpek muamelesi yapmak yarar.
İyilikten güzellikten ne anlasın ki bunlar
Sevgi fukarası adamlarda iyilik güzellik eğreti durur.
Bunlar durup durup kuduran cinsten.
Geri dönme ne olur.

O yumusak huylu değil karsısındaki uysal olursa problem yaratmıyor
Çocuğun velayetini ona verip bir an önce evlenmeye bak. Köleliğe bu kadar gönüllüyken hemen bulursun.

Ayrılık zordur kolay değildir ama böyle bir adamdan ayrılmak nimet sayılır.
Şuan yaşadığın duruma alışman zor gelebilir bir anda olmasını bekleme. Ama insanoğlu her şeye alışır. Sadece klasik olarak zaman lazım. O zamanı kendine ver.

merhaba esimle bosanma asamasındayız, bu sureçte cok zorlandığım için onun karakterini kabul edip dönmek istediğimi söyledim kabul etmediler. Yumusak huylu olunduğunda sıkıntı çıkarmayan birisi ama aksi durumda şiddete bile basvuran birisi. Yumusak huylu olup sabrede sabrede onunla hayat giderdi, ben de hem cocugumuz var diye hem de tekrar evlilik düşünmediğim için tekrar deneyelim istediğin gibi olacağım dedim, kabul etmedi. Aileleri araya koydum fikri değişmedi, neden böyle.davranıyor olabilir lütfen kırıcı yorum yapmayın çünkü yuva dağılması öyle zormuş ki. Duygularının bitmediğini ama bir geleceğimiz olmadığını söyledi. Aramız bozuk diye cocukla da ilgilenmiyor yapayalnız kaldım. Bana inanmıyor yani sen dayanamaz yine bırakırsın farklı karakterlerde insanlarız diyor
Bağlılık hissi, bu süreci iyi bir psikolog ile çözersin... Adam seni istemiyor... Kendi düzenini kurunca niye bu kadar üzüldüm diye kendine kızacaksın...

Şu an destek alamıyorum. Bir de şöyle bir algı var yuvasını devam ettiremeyenlere basarısız gözüyle bakılıyor ve erkek üstünlüğü toplumda kabul edilmiş durumda. Ben de ‘yuvan, kocan, sahip ol’ gibi cümleleri duydukça ne yaptım demeye başladım. Pişmanım da dedim istemedi

Olan olmuş, bence hayırlısı da olmuş zaten. Zorla güzellik olmaz, hayat çok kısa ve bu şekilde yaşamayı kimse hak etmez. Bittiğini kabullen, kendine bir iş bul çalış ekmeğini kazan ve düzenini kur. İleride evlenirsin evlenmezsin bunlar şimdinin konusu değil. Önceliğin kafanı toplayıp, gereksiz konuşan kişileri kovalayıp düzenini kurmak olmalı. Başarabilirsin :KK200:

Şu an destek alamıyorum. Bir de şöyle bir algı var yuvasını devam ettiremeyenlere basarısız gözüyle bakılıyor ve erkek üstünlüğü toplumda kabul edilmiş durumda. Ben de ‘yuvan, kocan, sahip ol’ gibi cümleleri duydukça ne yaptım demeye başladım. Pişmanım da dedim istemedi

Toplumun her saçma kurallarını kabul mü edeceğiz?
Adam şiddete meyilli, belki de size şiddet gösterdi. Her türlü barışma teklifinizi kabul etmedi, üstelik sizi istemediğini de söyledi. Eeee böyle bir adamla aynı evde yaşayabilecek misiniz?
İstenmiyorsunuz. Hatta siz istememelisiniz.

Başlamışım toplumun dandirik kurallarına. Kuralları yıkmak için uğraşın. Millet ne der diye saçma sapan bir evliliği yürütmek için çaba harcamayın.

Bence boşuna yazıp çiziyoruz.
Konu sahibini ve daha önceki konusunu çok iyi hatırlıyorum.
Sayfalarca yorum yapıldı burda kendisine.
Ne yazık ki bir arpa boyu yol alamamışız.

İnsanın İçinde dayak yediği, aşağılandığı, hakarete uğradığı mekanı 'evimi, düzenimi özledim' diye aramasını-özlemesini anlayamıyorum ben.
İnsanın kendisini ezip aşağılayan bir adamı kabullendiği yetmezmiş gibi adama,
'nolur beni bırakma' diye yalvarmasını ise
hiç anlayamıyorum.
En iyisi anlamadığım işlere karışmayayım.

Allah konu sahibine akıl, fikir, basiret versin.

Ayrılık beni öyle zorladı ki yeter ki olsun da daha uysal davranıyım devam ettiriyim düşüncesine girdim
Daha uysal davranması gereken kişi siz değilsiniz,psikopat eşiniz. Ne yaşadınız ki ayrıldıktan sonra bu kadar zorlandınız aileniz destek olmadı mı? Kendiniz çalışıyor musunuz? Çocuğunuz kaç yaşında

Öküz kocasından sorunsuz kurtulmak isteyen kaç kadın vardır kimbilir. Ölüm korkusu mu dersin, aile baskısı mı dersin. Kalan hayatınızı mahvedecek bir adam kendi isteği ile çıkıyor hayatınızdan ne güzel. Tereyağından kıl çeker gibi kurtuluyorsunuz. Yat kalk şükret. önüne bak. ,

Eğitimin ne durumda bilmiyorum ama üniversite oku, o tamamsa yüksek lisans yap. İşe gir, hedefler koy kendine. Kuzunla da mutlu, mesut yaşa. En güzel intikamın bu olur unutma. O gıptayla baksın kaybettiğine. Zaten bunları yaparsan o tiplere sümüğünü atmazsın.

yani bence bir silkelenin ve kendinize gelin hayatta herşey koca demek değil. Düzeniniz bozulmuş, kimin düzeni baştan sona bir gidiyor ki? dönem dönem herkesin düzeni ters düz oluyor.. Düzen bu yeniden kurulur yeni düzene alışılır bunlar zamanla olur.. İnsan sırf düzeni bozulmasın diye hayatı boyunca susmaması gereken şeylere susup, ezik-büzük bir hayat geçirmeye razı olur mu? Lütfen biraz mantık ya.. Ben de boşandım.. bir sürü insan boşandı...bi siz değilsiniz yani bu kadar abartmaya gerek yok.
Benim ablam da bosanmış biri. Esim ablamı arkasından asagılıyordu, bosanmıs kadına hos bir bakıs acısına sahip değil. Ben ayrılık kararı alınca da ablana uydun, onun yolundan gittin dedi. Onun yolundan gitmek değil de ben komple ülkeden gitmek istiyorum ya bu baskı cok kötü

Back
X