Evet biz de bebek arabasıyla pek yakın değiliz :) arabadan çıkarıp kanguruya koymuşluğum varO mizmizlanmasi birseylerden rahatsiz oldugu icindir. Bende cok cektim 5 bucuk aylikken tamamen btti gaz. Memeye yapisikti simdide cok düskün ama kesinlikle eskisi gibi saatlerce emmiyo. Biraz daha sabır
Kendini hic suclama. Simdi kendi kendine oynuyor emekliyor gulucukler saciyor aradaki farki cok iyi anlayabiliyorum 7 aylik. Evde kucak sorununu oyun halisi alarak cozdm 3 ayliktan sonra yatrdim basta cok durmuyodu 5 dk 10 dk git gide suresi artti. 1 saatten fazla duruyor artik cok isime yaradi. Muzikli oyuncaklar ve bebek sarkilari acip birakinca dahada uzun durdu. Sanirim yalniz hissetmedi kendini Disarda arabasinda skilinca ortaligi yikiyor ondada kanguru takiyorum. Kisinda cook zordu 15 gun evden ckmadigimi bilirim soguklardan dolayi alamiyordm cunku kucagima. Gecicek insallah yakinda
O 3 ay 5 ay olur, 6 -8 derken 1 yaş, sonra 2 yaş derler en son 3 yaş için teselli edildim:)
Benim kızımın günde 10 saat nerdeyse memede kaldığı olurdu. Ben insanlıktan çıkmıştım:/ 5-10 dk gündüz uykusu ya vardı ya yoktu.
Emzik,biberon falan da almamıştı.
Ben trager a takıp dışarı çıkarmakta bulmuştum çareyi, yine benden ayrı değildi ama o da ben de sakinleşiyorduk en azından.
Bol temiz hava aldırın. 45 dk ya kadar ağlamaları sağlık açısından bir sıkıntı teşkil etmezmiş,öyle okumuştum. Bırakın annenize,eşinize en azından yarım saatliğine ayrılın yanından. Onlara da alışır elbet.
Anne sütü fazla ve tazyikli geldiginde de oyle yaparlar arastrdinmi hic. Mesela emerken tikaniyor mu bikac defa brakip emiyormuEvet biz de bebek arabasıyla pek yakın değiliz :) arabadan çıkarıp kanguruya koymuşluğum var
Emerken bile çırpınıyor ya. Gazdan sanırım böyle.
ya ben artık ne yapacağımı şaşırdım
Bu bebek niye böyle hiç anlamıyorum. Pusete koyuyorum 10 dk duruyosa ağlamaya başlıyo.
Kucağa alıyorum susuyo.
Bu saatte yarım yamalak kahvaltı yaptım. Tam 1 saat uyutmaya çalıştım 5 dk sonra uyandı. Yanıma aldım pusetin içinde biraz durdu mızmızlanmaya başladı. Artık dden sinirlerim bozulmaya başladı ağliycam resmen. Uykusuzluktan gözleri kapanıyo ama yok uyumuyo
Dün gece 23 den beri 4 kez emzirdim uyuyana kadar. 1 bucukta uyudu.
Artık istemsizce gerilmeye başladım. Emziğe alıştırmak istemiyordum bugün bütün gün uğraşıcam alışması için çünkü mızmızlanması bitmiyor.
Böyle değildi gayet sakin uslu bir bebekti niye bu şekilde oluyor anlam veremiyorum.
Bana yapışık resmem memeden ayrılmıyo saat başı emiyo. Bitek kanguruda uzun süre duruyor.
Emzirirken bile ayakta emziriyorum.
Bence yapın onu, aksi türlü benim gibi 1 yılda 10 yaş koyarsınız kendinize:/Annem başka şehirde eşim dışında kimsem yok burda.
Kv var ama pek hayrını görmedim. Zor zamanlarımda bi çorba bile yapmamıştır yani :)
O yüzden sanırım bana çok alıştı. Ben ağlatmaya kıyamıyorum hiç. Ama sanırım kıyıcam kulaklık takıp müzik dinlicem babasındayken :))
Evet kolik sancısı çekti ama bu yaptığı şuan kolik sancısı yüzünden değil resmen mızmızlanıyor.
Kucağa alındığında susuyorsa bir sorunu yok demek ki.
Bebek kucağa alışsa ne olur? O daha minicik. Sizin kucağınızda huzur buluyor. Ne olur kalpsiz pedagogların yöntemlerini uygulamayın çocuğunuza. Bunlar çocuğunuzun kişiliğini olumsuz etkiler.Ben gazı olduğu için ağladığında kucağıma aldım her seferinde.
Ama sakin olduğunda hep ya koltukta uzanarak tuttum yada pusetinde tuttum. Kucağa alışmaz dediler 3 aya kadar bende bana ihtiyacı olduğu için aldım hep.
Uyuturken kucakta. Onu değiştirmek istiyorum artık. Kendi kendine uyumaya alıştırmam lazım ama bilmiyorum buna sabrım var mı bu aralar pek sabrım kalmadı.
Anneme gittiğimde bile kimsede uzun süre durmuyor. Hele ki ben odadan çıkıyorsam.
Umarım düzelir bu durum
Kalpsiz pedagog dediğiniz nedir bilmiyorum hiç?Bebek kucağa alışsa ne olur? O daha minicik. Sizin kucağınızda huzur buluyor. Ne olur kalpsiz pedagogların yöntemlerini uygulamayın çocuğunuza. Bunlar çocuğunuzun kişiliğini olumsuz etkiler.
Büyüme atağı geçiriyordur. Benim büyük kızda 2 aylıkken aynısı oldu. Birgün akşam üzeri 5 de emzirmeye başladım gece 12 ye kadar hiç bırakmadı emmeyi. En sonunda doymuyor diye mama alıp verdik. 10 cc emdi uyudu.
Biraz sakin olun, sizin gerginliğinizde yansır.
Sen anlattıkça zatek kendimi görüyorum :))Benim kızımda öyleydi.
Sürekli kucakta olmak istiyordu. Bebek arabasına hatta daha büyüdüğünde oto koltuğuna bile oturmazdı.
Kucakta olacaktı yada slingde,tam 1 sene slingte taşıdım her yere. 1.5 yaş civarı tepem attı bir gün araba kapıda,bebek arabası bagajda ama ben her yere yürüyorum slingle,dedim ya o koltuğa oturacak yada evde oturacağız. Yeni yeni cümle kuruyordu o zaman,attaya gidelim diyordu,aldım oto koltuğuna koydum,bastı çığlığı eve döndüm,sonra tekrar geldi anne attaya gidelim diye,dedim hay hay,yine oto koltuğuna bağladım yine çığlık,bu böyle tekrarladı 4-5 kez ama her seferinde eve giderken söyledim oturmazsan gidemeyiz diye tabi gitmrk istiyor,eve de girmek istemiyor,en sonunda oturdu koltuğa da gidebildik. 2 saatimi aldı ama süreç. E kolay değil 1.5 senenin alışkanlığı.
Yani neyi çokça yaparsak onu alışkanlık haline getiriyorlar.
Henüz küçük sizin bebeğiniz ama alışmış muhtemelen kucağa. Ufak ufak oyalayacak birşeyler bulun derim. Altivite halıları var,oyuncaklı,sesli,muzikli onlardan tavsiye ederim. Ben tiny love kullanmıştım kızımda,ayaklarıyla vurunca müzik çalıyordu,birde asılı oyuncakları,aynası falan vardı baya oyalanıyordu onun icindr
Birde müzikli sallanan anakucağımız vardı,ona koyup mutfakta birşeyler yapabiliyordum. Onunla konuşuyordum bir yandan,az da olsa oyalanıyordu.
Ayyy bugün muhakkak emziğe alıştırmam lazım yoksa bizim de gidişat bu şekilde :)) dün 23 den den 1 e kadar emzirdim 1 bucukta uyudu ama ben ayakta uyuyorsum resmenBüyüme atağı geçiriyordur. Benim büyük kızda 2 aylıkken aynısı oldu. Birgün akşam üzeri 5 de emzirmeye başladım gece 12 ye kadar hiç bırakmadı emmeyi. En sonunda doymuyor diye mama alıp verdik. 10 cc emdi uyudu.
Biraz sakin olun, sizin gerginliğinizde yansır.
Ya anlıyorum seni cok iyi.Sen anlattıkça zatek kendimi görüyorum :))
Madem neyi çok yaparsak ona alışır ben de emziği emsin diye sürekli ağzına tıkıcam:)))) ona da alışsın eşşek. 2 ayda bezdim yahu :))))
Bende ilk 3 gün hariç 6 aylık olana kadar sadece anne sütü verdim ama 7 saat beni sömürünce doymuyor galiba diye bir kutu mama aldık, ondan da sadece 10 cc içtiMama hiç vermedim çünkü sütüm fazla. Doymadığı düşüncesine giremiyorum bile :)) bence mızmız benim kızım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?