Neden böyle :(

Evet biz de bebek arabasıyla pek yakın değiliz :) arabadan çıkarıp kanguruya koymuşluğum var
Emerken bile çırpınıyor ya. Gazdan sanırım böyle.

Annem başka şehirde eşim dışında kimsem yok burda.
Kv var ama pek hayrını görmedim. Zor zamanlarımda bi çorba bile yapmamıştır yani :)
O yüzden sanırım bana çok alıştı. Ben ağlatmaya kıyamıyorum hiç. Ama sanırım kıyıcam kulaklık takıp müzik dinlicem babasındayken :))

Evet biz de bebek arabasıyla pek yakın değiliz :) arabadan çıkarıp kanguruya koymuşluğum var
Emerken bile çırpınıyor ya. Gazdan sanırım böyle.
Anne sütü fazla ve tazyikli geldiginde de oyle yaparlar arastrdinmi hic. Mesela emerken tikaniyor mu bikac defa brakip emiyormu

Allah yardımcınız olsun,benzer süreçlerden biz de geçtik bebeğimle, delirecek gibi hissediyordum. Eski konumda da var hatta 7. Aya kadar sürdü bizim sıkıntılar. (Dis dönemine girdi bu ayda) Hiç geçmeyecek gibiydi. Ama emin olun gececek.
Ben en büyük hatayı ağlamalarına bir sebep aramakla yaptım. Sürekli sorunun ne olduğunu bulmaya çalışmaktan kendi kendimi strese soktum.
Bebeginiz henüz çok küçük,dünyaya alışmaya çalışıyor aslında sadece, tek iletişim kaynağı da ağlamak olunca sürekli mızmız halde oluyor.
Yakınınızda kim varsa destek almaya çalışın bu dönemde,ben annemle uzak otuyuroum ama daraldıkça cagirdim yanima. Akşamları eşinize paslayın, bir saat bile olsa kendinize vakit ayırmaya calisin.
Bir de uyumadigi zamanlarda sıcaklığınizi hissetmek istiyor olabilir. Kanguru benim çok işimi görmüştü bu zamanlarda. Oğlumu kanguruya koyup ev işlerini yapıyordum ufak ufak. Ben yürüdükçe sallanıp uyuyordu:)
Çocuk yetiştirmek çok zor, ama biraz kendini ifade etmeye başlasın çok daha keyifli olacak. Bu sebepsiz mırıldanmalar geçecek inanın. Az daha sabır:)

Son düzenleme:
Benim yeğenim 5 yaşında. Ama bu 5 yaşa gelene kadar ablam çöktü valla. Gece uykusu hiç uyuyamazdı. Hep düzelir, sakinleşir dediler hiçbir düzelme olmadı. Hala ağlar durur. Doğduğundan beri götürmediği doktor kalmadı. Doktor inatçı, huysuz demekki dedi sürekli:)) Bir süre de ablam internetten sureler açıp dinletti. Hemen sakinleşip pamuk gibi olup uyurdu:)) Bir de kesinlikle kanguruyla çok rahat etti. Kanguruda mayışıp uyuyordu, ağlaması kesiliyordu. Allah yardımcın olsun, inşaallah bir an önce atlatırsınız bu dönemi

Ucu farklı emzikler denediniz mi?
Bence deneyin,sürekli deneyin,kabul edecektir sonunda
Emziğe karşı olmak olmamak tartışılır.
Ama emzik hayat kurtarır

Bence yapın onu, aksi türlü benim gibi 1 yılda 10 yaş koyarsınız kendinize:/
Ben de yanlızım,hala babasına zar zor gidiyor benim kızım. O kadar kucağımda ki el bileklerim incinmiş onu taşımaktan.

Aaaa bir de bana Sekine duasını önermişlerdi,faydası oldu mu bilmem ama dinlemek bana iyi geliyordu.

Evet kolik sancısı çekti ama bu yaptığı şuan kolik sancısı yüzünden değil resmen mızmızlanıyor.
Kucağa alındığında susuyorsa bir sorunu yok demek ki.

valla benim oğlum şuan 10,5 aylık 3 aylıktı işe başladım 7 ayndan sonra mama vermeye başladım ama akşam eve gidince yakamdan düşmüyor odadan çıkartmıyor beni babasına bile gitmiyor akşama kadar annem bakıyor ben gelince gözü annemi bile görmüyor annem sanki analık yaptıda oğlan bukadar düşüyor diye dalga geçiyor benle bende emziğe karşıydım ama yatarken veriyorum uykuya geçisini kolaylaştırıyor sonra atıyor zaten ağzından valla ilerledikce başka dertleri başlıyor sen al onu memene yata yata emzir bol bol 7 ayından beri tutunarak yürüyor bel fıtığı olucam valla bu gidişle bir yürüsede kurtulsam diyorum herkez diyor bırak geç yürüsün ozaman daha zor diyorlar anlıcan bu evreler bitmicek hiç

Bebeklerin günü gününe uymaz. Bir gün çok sakin olur, bir gün huysuz. Hatta birkaç gün çok sakin geçebilir, sonrası uykusuz, sinirli. Siz önce sakin olun. Hep kucakta dursun. Hatta tavsiyem wrap sling diye bir şey var kanguru gibi ama daha farklı. Çok güzel. Sizin sıcaklığınızla uyur gider. Sizden başka tanıdığı, güveneceği bir varlık yok şu koskoca dünyada. Her şey onu endişelendirir. Emmek istiyorsa hep, emzirin. Yalnızca kendi temel ihtiyaçlarınızı giderin, onun dışında hep kucağınızda olsun, emsin. Emin olun siz sakince, kızmadan bunu yaparsanız bir süre sonra hayata güven duyup babasına, anneannesine gitmeye başlayacaktır.

Büyüme atağı geçiriyordur. Benim büyük kızda 2 aylıkken aynısı oldu. Birgün akşam üzeri 5 de emzirmeye başladım gece 12 ye kadar hiç bırakmadı emmeyi. En sonunda doymuyor diye mama alıp verdik. 10 cc emdi uyudu.
Biraz sakin olun, sizin gerginliğinizde yansır.

Bebek kucağa alışsa ne olur? O daha minicik. Sizin kucağınızda huzur buluyor. Ne olur kalpsiz pedagogların yöntemlerini uygulamayın çocuğunuza. Bunlar çocuğunuzun kişiliğini olumsuz etkiler.

Bebek kucağa alışsa ne olur? O daha minicik. Sizin kucağınızda huzur buluyor. Ne olur kalpsiz pedagogların yöntemlerini uygulamayın çocuğunuza. Bunlar çocuğunuzun kişiliğini olumsuz etkiler.
Kalpsiz pedagog dediğiniz nedir bilmiyorum hiç?

Benim kızımda öyleydi.
Sürekli kucakta olmak istiyordu. Bebek arabasına hatta daha büyüdüğünde oto koltuğuna bile oturmazdı.
Kucakta olacaktı yada slingde,tam 1 sene slingte taşıdım her yere. 1.5 yaş civarı tepem attı bir gün araba kapıda,bebek arabası bagajda ama ben her yere yürüyorum slingle,dedim ya o koltuğa oturacak yada evde oturacağız. Yeni yeni cümle kuruyordu o zaman,attaya gidelim diyordu,aldım oto koltuğuna koydum,bastı çığlığı eve döndüm,sonra tekrar geldi anne attaya gidelim diye,dedim hay hay,yine oto koltuğuna bağladım yine çığlık,bu böyle tekrarladı 4-5 kez ama her seferinde eve giderken söyledim oturmazsan gidemeyiz diye tabi gitmrk istiyor,eve de girmek istemiyor,en sonunda oturdu koltuğa da gidebildik. 2 saatimi aldı ama süreç. E kolay değil 1.5 senenin alışkanlığı. Sonra arabaya binince gezmeye gideceğini idrak etti bir daha sorun yaşamadım. Hoş zırt pırt emzirmek için dururdum,tem'de yolculuk hayaldi benim için,hep durabileceğim güzergahlar seçiyordum ama yürumektense durup emzirmeye razıydım.

Yani neyi çokça yaparsak onu alışkanlık haline getiriyorlar.
Henüz küçük sizin bebeğiniz ama alışmış muhtemelen kucağa. Ufak ufak oyalayacak birşeyler bulun derim. Altivite halıları var,oyuncaklı,sesli,muzikli onlardan tavsiye ederim. Ben tiny love kullanmıştım kızımda,ayaklarıyla vurunca müzik çalıyordu,birde asılı oyuncakları,aynası falan vardı baya oyalanıyordu onun icindr
Birde müzikli sallanan anakucağımız vardı,ona koyup mutfakta birşeyler yapabiliyordum. Onunla konuşuyordum bir yandan,az da olsa oyalanıyordu.

Mama hiç vermedim çünkü sütüm fazla. Doymadığı düşüncesine giremiyorum bile :)) bence mızmız benim kızım :)

Sen anlattıkça zatek kendimi görüyorum :))
Madem neyi çok yaparsak ona alışır ben de emziği emsin diye sürekli ağzına tıkıcam:)))) ona da alışsın eşşek. 2 ayda bezdim yahu :))))

Ayyy bugün muhakkak emziğe alıştırmam lazım yoksa bizim de gidişat bu şekilde :)) dün 23 den den 1 e kadar emzirdim 1 bucukta uyudu ama ben ayakta uyuyorsum resmen

Sen anlattıkça zatek kendimi görüyorum :))
Madem neyi çok yaparsak ona alışır ben de emziği emsin diye sürekli ağzına tıkıcam:)))) ona da alışsın eşşek. 2 ayda bezdim yahu :))))
Ya anlıyorum seni cok iyi.
Birde 2 ayım kaldı yine o döneme gireceğim ama kararlıyım alıstırmayacağım diyorum.
Bende yılmıştım.
Artık ne uykudan ne yemekten birşey anlamadan geçiyordu günler.
Kıyamıyoruz ama oyuncak ediyorlar bizi ellerinde.
Bende emzik aldım,alıştıracağım kısmetse kızım tükürüp fırlattı ısrar etmedim pek.

Mama hiç vermedim çünkü sütüm fazla. Doymadığı düşüncesine giremiyorum bile :)) bence mızmız benim kızım :)
Bende ilk 3 gün hariç 6 aylık olana kadar sadece anne sütü verdim ama 7 saat beni sömürünce doymuyor galiba diye bir kutu mama aldık, ondan da sadece 10 cc içti .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…