neden böyleee

Hiçbir şey yapamiyorsan vatana millete hayırlı bir evlat yetiştir,ulke adına oda bir başarıdır..

Bende evliligimde sekiz yilimi hiç gibi yaşadım,ne ev ne araba ne bı güvence hep borç üzerine depresyon vs..tek yaptığım çocuğum iyi olsun mutlu olsun

Masallah diyelim Çocuk okula basladi hırslı azimli yakışıklı,hayvanlara düşkün,sanatcil kendine özgün düşünceleri olan herkes tarafından sevilen ,herseyde göze çarpan bir çocuk oldu cikti.. maşallah:nazar::nazar::nazar:
Geçen yıl kırk kanaat yuzme kursuna gonderdim..
Öğretmeni sesini yükselterek konuştuğu için "bana saygısızlık yapıyor ,onun dersine girmicem anne"dedi...

Ben şok...:)kendine bu kadar saygı duyan bir çocuk yetiştirdiğim için kendimle gurur duydum
.guzel çocuk yetistirdim..o sekiz yıl hiçte çöp degilmis.belki yasitlarim cok iyi yerdeler ama benim hayatımı yyasasaydilar nerde olacaklarını bilemeyiz..ayrica çocuk için kariyerlerine bir süre ara verecekler belkide...benim artık öyle bir derdim yok onum acik .suan hem açıktan üniverste okuyup KPSS ye hazirlaniyorum..
Milleti bırak kendi hayatına sarıl..
bende yavrucuguma nasıl iyi bir örnek olurum sıkıntı çekmeden iyi bir yaşam tarzı oluşturabilirim derkeeeennnnnn bu konu çıktı parmaklarımdan :) ne mutlu size ki iyi bir annesiniz darısı başıma deyip sanırım bir terapi almalıyım çünkü bu kıskançlık ve kıyaslama cocuguma yansıyacak onuda kendime benzetirim diye korkuyorum :((

Yanlis isler yapmissiniz bu zamana kadar. Ha az sayilmayacak is hayati olan bi insan olarak sunu da soyleyebilirim, is yerinde azicikta olsa insan kendinden odün verip, patronun huyuna gitmeye, ortama ayak uydurmaya calismali. Ayrica dalginlik, parayla ilgilendigin bir is yerinde asla kabul edilemeyecek birseydir. Dalginsan kasa da calismayacaksin. Seni elemanlara para vermiyorsun diye isten atan patron gerizekaliymis. Oyle lakayt is yerlerindencalisma. Buyuk firmalara girmeye calis. Kurallar belli olsun. Oyle o sunu dedi bu bunu dediyle adam gibi calisilmaz.

Ayrica haddinden fazla baska insanlarla kendinizi kiyasliyorsunuz. Ha burda konu actim ondan aklima geldi yoksa surekli bunlari dusunmuyorum deseniz de belli ki bilinc altinizda surekli bi kiyaslama halindesiniz. Bu hic bi zaman mutluluk getirmez. Cok zengin dahi olsaniz sizden daha zengini, mevki sahibi olsaniz, sizden daha basarilisi, guzel olsaniz, sizden daha guzeli olacak. Kendinizi dunku kendinizle kiyaslamali, dununuzden iyi olmaya calismalisiniz. Ne olmus yani bende ilk okulda sinif birincisiydim. Sonra orta okulda sctm batirdim. Lisede yilin ogrencisi olarak mezun oldum. Unide yine sctim derslerden kaldigimm icin bolumu biraktim. Baska bolum bitirdim. Ise girdim, terfi aldim. Yine agzima scildi, isten ciktim. Baska yere girdim. Hayat bu ya.. tek tikirinda olmuyo hersey. Duse kalka, bata cika gidiyoruz iste. Bende kendimi kiyaslayacak olsam ohoooo...

Kendinden iyi olmaya calis. Baskalarini bosverr
ne tatlısınız.. sorunun ennnnn dip kaynagına gidersek benim hesaplama sorunum acıkcası 10 yasımdan beri hep iyi bir yerlere gelecegim okuyacagım iyi bşr işim olacak diye kendi kendime düşünürdüm hayal ederdim okuyanadım bşr işe gireyim dedim onda da beceremedim sonuç hüsran olınxa bende pısırık kaldım

Oncelikle bu kadar basarılı olup egıtım hayatınıza devam etmemenizin cok uzucu olmus..

Ve cok olumsuz konusuyorsunuz devamlı boyle konusarak olumsuzu cekersınız. Bırkac kere sanssızlık yasadınız dıye hep oyle olacagını dusunmeyın.

Ayrıca herkesın hayatı kendıne kımseyle kenfınızı evlılıgınızı kıyaslamayın kendı mutlulugunuza bakın

Senden her konuda üstün insanlar olduğu ve olacağı gibi senden çok çok vasat durumda ve senin yaşantına imrenerek bakacak bi dolu insan var dışarıda onları düşünerek haline şükredebilirsin.

Bunların hepsi sizin tercihiniz o yüzden kendinizi sorgulayın nerde hata yapıyorum diye. Bu saatten sonra kendiniz için ne yapabilirsiniz ona bakın. Geçmişe takılı kalmayın çünkü çok yanlışınız varmış bu yazıdan anladığım kadarıyla. En azından o derslerden pay çıkartarak yaşayın bundan sonra. Çünkü yaşadıklarınız kaderden ziyade sizin seçimleriniz.

Sürekli başkaların hayatına özeniyorsunuz. Kendinizi başkalarıyla kıyaslıyorsunuz bu bence doğru bir davranış değil. Mutsuz eden şey bu bence. Hiç mı güzel bir yanınız yok?
Ben daha çok psikolojik problemlerinizin olduğunu düşünüyorum ve acilen bunu tedavi etmeniz gerektiğini düşünüyorum..

Merhaba hanımlar...
26 yaşında 3 yıllık evli 1 çocuk annesi kadınım..
Çocuklugumdan beri hep kıskançlıkla itham edildim ama bn bunu kabul etmiyorum belkide öyleyim bilmiyorum dışardan bakınca artık karar verirsiniz..
İlkokul olsun lise olsun cok çalışkandım sınıf birincisiydim arkadaşlarım benden daha düşüktü performansları sonuc derseniz ben lise mezunu kaldım onlar hepside ünüversite okumus güzel maaşlı bir işteler...
Kuzenlerimle aynıyız hepsi lise mezunu tabi dersleri yine iyi değil onlarda evlendi durumları iyi olan kocalarıyla ben kendimi ezikledim kendimle aynı maddiyatta biri ile evlendim (severek) sonuç ben borcun içindeyim onların durumları çok çok iyi...
İşe girdim her girdiğim iş yerinden de kovuldum kısaca bahsedeyim bir iş yerinde acık verdim kafam cok dalgındı o yuzden..bir iş yernde bi tandık vasıtası ile grdim orda olup biteni ispiyonlamadgm için çıkardı beni.. bir iş yernden hesabnı tuttugm kasadn çalısanın para alıp vermemesiyle patronun sen nasl psra istersn çalısanmdan defol git diye beni ağlata ağlata kovdu :) buna bnzer olaylar iş hayatında da başarılı olamadım..
Sonuç bi evim yok arabam yok borcumuz çok hesabını bilmeyen borcunu umursamaz kocam var...
Ailem ben evlenmeden önce borcun içindeydiler şimdi babam iyi bir işe grdi annem iyi bir işe girdi durunları çok şüküt iyi. eşim ben evlenmeden önce durumu cokk iyiymiş marka ayakkabılsr telefonlar son model arabalsr şimdi asgari ücretli çalışan ben desem hiç bi iştr başarılı olamadım okuyamadım...
Bende mi bi gariplik varrr kendimi uğursuz gbi görüyorum haliylede düşünöeden edemiyorum çok çalıskandım okumadım meslek sahıbı olamadım bi işim yok girsemde senesi dolmadan cıkarıldm çevreme bakıyorum herkes iyi yerlere gelmiş önce konusacak bir sürü konu bulurken şimdi insanşsrdan kaçar oldum parasızlıgın vermiş oldgu eziklikten dolayı kuzenlerim büyüklerine saygısız iş güç bilmez temizlikten bi haberdi şimdi çok iyi kocalara sahipler ben kıskanç mıyım yoksa brnim gbi düşünen var mı neden kendimi başkasının hayatı ile kıyaslıyorum? neden hep keşke şöyle böyle olsaydı diyorum? makus talihimi nasıl düzene sokacağım? Çok üzülüyorum çok mutsuzum...
Ha birde herkesin bi lafından nem kapmaya başladım o bna neden böylr dedi şu benle konusmadı bnde konusmam iki yüzlü oldum gbi artık sır saklayamıyorumda (kendimle ilgili şeyleri) bekarken bunların hiç biri yoktu neden değiştim ben yaaa offffffff
Evet mutsuz olmanizin sebebi sizsiniz.
Evim yok
Arabam da yok ama harika dostlarım var dunyalara bedel bi kizim var. Sorunlar yasasamda evliligimde her daim kendime guvenim var. Beklentim sadece kendimden.
Kendimi ve hayatimi kiyaslamam kimseyle.

Hep kendini arkadaslarindan oz annene kadar kiyaslamissin.muhtemelen kiskaniyorsun ki bu kadar detayina kadar gozlemlemis dusunmus yazmissin
Hangi kuzenimin kocasi zengin hangi arkadasim zengin koca buldu falan hayatta aklima gelmez

Daha iyisini elde edebileceğinizi düşünüp sizi kendi potansiyeliniz için hırslandırırsa özenmek iyi birşey olabilir ama sanırım siz sadece şikayet ediyorsunuz bu durumdan anladığım kadarıyla. Insanın doğasında var kıskançlık aşağılanıcak ötekileştirilecek bir durum değil benim için. Çocukken yaşadıklarınız ve şu an tamamen farklı, çocukluğunuzda başkaları kendi çocuklarını sizden üstün görmüş ve sizin her ters hareketinizi kıskanıyor demiş, belki de böyle böyle kendinizi başkasıyla yarıştırmaya programladılar sizi çünkü çocukluğunuzda buna maruz kaldınız ve bunu öğrendiniz. Boş zamanlarınızda meditasyon öneririm size önce kendinizi bu düşüncelerden arındırın anladığım kadarıyla bir hedefiniz yok. Araba almak vs sizin için hedef değil şu an, ama olmaması bir şikayet mevzusu, yani araba olsa ev olacak ev olsa yeni araba olacak, kendinize daha güzel bir yaşam için ulaşabileceğiniz bir hedef belirleyin ve elinizdekilerle mutlu olmayı öğrenin bu sırada, yoksa sonu gelmez..

Back
X