neden böyleee

hayat biraz da tercihlerimizdir.
mesela o sırada üniversiteye gitmemiş olmak belki içinde bulunduğun durum yüzündendi.
ama sonrasında çocuk sahibi olmak yerine bunu gerçekleştirebilirdin
ya da çocuk sahibi olduktan sonra.

ama sen kendinden başkasına odaklanıyorsun.
asıl meselenin aslında sen olduğunu fark edersen mutlu olmanın yollarını da bulursun
kilit noktada bu galiba asıl mesele ben olmam dimi

Kendibi bu kadar sevmeyen bir insanı ilk defa görüyorum. Bu nasıl bir özyargılama hanımefendi yaa. Ne kadar acımasızsınız kendinize karşı. Herkesin imtihanı farklıdır. Okusaydınız da başka bir şeyden imtihan olucaktınız. O zaman da onu kıyaslardanız. Eşiniz size saygı duyuyorsa sağlığınız yerinizdeyse daha ne olucak? Denemekten vazgeçmeyin başka işler deneyin. Sabırlı olmak lazım daha dikkatli olun daha kendinizi vererek yapın işinizi. Herkes ne kadar zorluklar yaşıyor. Üzgünüm ama bencede kıskançsınız.

Gerçekleri duymak bile seni bukadar agresifleştiriyorsa gerçek hayattaki tavrını tahmin edemiyorum.. çevrendekiler yanılmamış.
agresif değilim dikkatlice okursan bu konuyu iyiki açtığımı anlıycaksın ve nasıl cevaplar yazmaya çalıştığıma.. bilip bilmeden yargılama yapıyosun

birşey farkettim benim konumla ilgilş değil insanlar kendileri ile ilgili bir sıkıntısını paylaşınca düşene de bir tekme vurur gbi yorumlar yapılıyor saldırılıyor bu ne anlamış değilim sonra bsşlıyor polemik konu açılıyorsa keske yspmadaydın yazılarını okumak için değil bir yol gösteren bulunur diye açılıyor bence...

Konu içeriğinde kıskançlıkla suçlandım çocukluğumdan beri diyen sizsiniz. Dışardan bakınca böyle mi değil mi diye anlarsınız diyende sizsiniz. Kimileri kıskançsın diyecek,kimileri değilsin diyecek çünkü bu yolu açan sizsiniz.. şimdi biz düşündüğümüzü söyledik diye mi düşene tekme atan olduk :) neyse.. size hayatta başarılar dileyip konuyu kapatayım kendimce çünkü algı seviyelerimiz ortak noktada buluşamıyor konu farklı yerlere gidiyor.

Bence kabul etmediğin kıskançlığın emareleri bunlar ..
Konu içeriğinde kıskançlıkla suçlandım çocukluğumdan beri diyen sizsiniz. Dışardan bakınca böyle mi değil mi diye anlarsınız diyende sizsiniz. Kimileri kıskançsın diyecek,kimileri değilsin diyecek çünkü bu yolu açan sizsiniz.. şimdi biz düşündüğümüzü söyledik diye mi düşene tekme atan olduk :) neyse.. size hayatta başarılar dileyip konuyu kapatayım kendimce çünkü algı seviyelerimiz ortak noktada buluşamıyor konu farklı yerlere gidiyor.
isabet olur burası birbirini yanlış anlamaya çok müsait bir yer ;)

Neden kendinizi sürekli kuzenlerinizle, sınıf arkadaşlarınızla, onla bunla kıyaslıyorsunuz anlayamadım. Hatta maldan kocalarınıza kadar kıyaslamışsınız severek evlenmenize rağmen. Keşke kendinizle yarışsanız. İşlerde tutunamamanızın sebebi biraz lakayıt olmanız gibi geldi bana, hep dikkatsiz, öngörüsüz davranmışsınız. İşten çıkarılmalarınızda da size yapılan bir haksızlık yok gibi geldi anlattığınız kadarıyla. Bu kadar çalışkan bir öğrenciyken neden üniversite okuyamadınız? Şimdi evdesiniz anladığım kadarıyla bir süredir. Derslere de kafanız basıyormuş. Evden hazırlanın tekrar, gidin okuyun okulunuzu. En olmadı açık öğretimden bitirirsiniz. İnternette bir sürü ders anlatım videosu bulabilirsiniz. Sorun talihinizde değil yani. Siz talihinizi hiç değiştirmeye çalışmamışsınız ki.

Bu yoruma yürekten katılıyorum.

Başkaları ile kıyas yapmak yerine, mevcut durumunuzu nasıl değiştirebilirsiniz ona odaklanmalısınız.
Ayrıca sadece siz bu yollardan geçmiyorsunuz, hayat şartları böyle malesef.
Kimisi bal kaymak yer, kimisi soğan ekmek, bunun belirleyicisi bizler değiliz malesef.
Keşke herkes belirli statüde, belirli eğitim düzeyinde, belirli maddi düzeyde olsa.
Ama herkesin yaşayışı kendisine ve rızkı da kendisine.

Önce eşinizin fütursuz harcamalarına engel olma yollarına bakın.
Ardından kendinizi geliştirin. "Ne yapabilirim ki" demeden, bu cümleyi kurduğunuz an -1'e düşeceksiniz.
Var olan şartları değiştirmek her zaman elimizdedir, yeterki odaklanıp imkanları kollayalım.

Bu yoruma yürekten katılıyorum.

Başkaları ile kıyas yapmak yerine, mevcut durumunuzu nasıl değiştirebilirsiniz ona odaklanmalısınız.
Ayrıca sadece siz bu yollardan geçmiyorsunuz, hayat şartları böyle malesef.
Kimisi bal kaymak yer, kimisi soğan ekmek, bunun belirleyicisi bizler değiliz malesef.
Keşke herkes belirli statüde, belirli eğitim düzeyinde, belirli maddi düzeyde olsa.
Ama herkesin yaşayışı kendisine ve rızkı da kendisine.

Önce eşinizin fütursuz harcamalarına engel olma yollarına bakın.
Ardından kendinizi geliştirin. "Ne yapabilirim ki" demeden, bu cümleyi kurduğunuz an -1'e düşeceksiniz.
Var olan şartları değiştirmek her zaman elimizdedir, yeterki odaklanıp imkanları kollayalım.
inanın elimden geleni yapmaya çalışıyprum eşimle irtibat halindeyim bak sunu yaparsan suraya gdebiliriz bunu ödersen diğer ay sıkışmayız vs. eskiyr nazaran eşim düzeldi biraz daha ama istediğim gbi değil tam olarak.. öyle bi duruma düştüm ki insanlar hemen itham ediyor şöylesin böylesin diye burası dertleşme platformu çocuklugum diyorum inin çocukluguma soru sorun neden diye kısaca bahsedeyim neden itham edildiğimi sevdiğim bir kazak ve ihtyacm var halam isterdi ver bunu kızıma diye iyi ama neden vereyim bnm ihtiyacım var sen paylasmıyosun kıskancsın arkadslarm var bulusucam dayı kızlarım peşimde onları istemediğim için kıskancım vs. sınavlara hazırlanıyorum bunu en cokta cocugum için istiyorum ki bebeğim olmadan önce onun durumu iyi benşmki neden böyle diye düşünmezdim korkuyorum cocugumda bebim gbi buyumesin istiyorum bi arkadas imtihanın bu olabilir demiş ben bu açıdan bakmamıştım hiç hayata neden cünkü çok sıkıntılarla liseye kadar okuyabildim..bütün yasıma kadar hep bi dönemeçte kaldım yolun devamını getiremedim herşey bende bitiyormuş biraz çaba lazımmış oda bende yokmuş yenik başlamışım en başta... sonrada diyorum ki benşmkide dert mi ne sıkıntıları olanları görüyorum burda çok şükür halime deyip geçiyor işte

allah allah illaki buraya yazmam mı lazım kıskanclıgımı kabul ettim diye.. bi önerin mi olacak anlamadım yani... bazı şeyleri yazmıyoruz diye de öyle olacak değiliz ben bazı şeyleri kabul etmeyecek olsam buraya konu açmam
Normal hayatında da bu kadar saldirgansan, yalnız kalman olası ..

Senin söylediğinden fazlasını söylemedim . Kıskançlık hastalık boyutuna ulaştı mı yaşam kalitesi düşer . Kıyas da bunun bir parçasıdır ..terapi almanı öneririm ..

Eşinle severek evlenmişsin kendi tercihin. Malı mülkü yoktu diye suçlayamayız ama sorumluluk sahibi biriyle evlenebilirdin. Borç üstüne borç yapan bi adam nasıl ev araba sahibi olacak?
Hayatta en önemli kararlardan birini yanlış vermişsin.

Yanlis isler yapmissiniz bu zamana kadar. Ha az sayilmayacak is hayati olan bi insan olarak sunu da soyleyebilirim, is yerinde azicikta olsa insan kendinden odün verip, patronun huyuna gitmeye, ortama ayak uydurmaya calismali. Ayrica dalginlik, parayla ilgilendigin bir is yerinde asla kabul edilemeyecek birseydir. Dalginsan kasa da calismayacaksin. Seni elemanlara para vermiyorsun diye isten atan patron gerizekaliymis. Oyle lakayt is yerlerindencalisma. Buyuk firmalara girmeye calis. Kurallar belli olsun. Oyle o sunu dedi bu bunu dediyle adam gibi calisilmaz.

Ayrica haddinden fazla baska insanlarla kendinizi kiyasliyorsunuz. Ha burda konu actim ondan aklima geldi yoksa surekli bunlari dusunmuyorum deseniz de belli ki bilinc altinizda surekli bi kiyaslama halindesiniz. Bu hic bi zaman mutluluk getirmez. Cok zengin dahi olsaniz sizden daha zengini, mevki sahibi olsaniz, sizden daha basarilisi, guzel olsaniz, sizden daha guzeli olacak. Kendinizi dunku kendinizle kiyaslamali, dununuzden iyi olmaya calismalisiniz. Ne olmus yani bende ilk okulda sinif birincisiydim. Sonra orta okulda sctm batirdim. Lisede yilin ogrencisi olarak mezun oldum. Unide yine sctim derslerden kaldigimm icin bolumu biraktim. Baska bolum bitirdim. Ise girdim, terfi aldim. Yine agzima scildi, isten ciktim. Baska yere girdim. Hayat bu ya.. tek tikirinda olmuyo hersey. Duse kalka, bata cika gidiyoruz iste. Bende kendimi kiyaslayacak olsam ohoooo...

Kendinden iyi olmaya calis. Baskalarini bosverr

inanın elimden geleni yapmaya çalışıyprum eşimle irtibat halindeyim bak sunu yaparsan suraya gdebiliriz bunu ödersen diğer ay sıkışmayız vs. eskiyr nazaran eşim düzeldi biraz daha ama istediğim gbi değil tam olarak.. öyle bi duruma düştüm ki insanlar hemen itham ediyor şöylesin böylesin diye burası dertleşme platformu çocuklugum diyorum inin çocukluguma soru sorun neden diye kısaca bahsedeyim neden itham edildiğimi sevdiğim bir kazak ve ihtyacm var halam isterdi ver bunu kızıma diye iyi ama neden vereyim bnm ihtiyacım var sen paylasmıyosun kıskancsın arkadslarm var bulusucam dayı kızlarım peşimde onları istemediğim için kıskancım vs. sınavlara hazırlanıyorum bunu en cokta cocugum için istiyorum ki bebeğim olmadan önce onun durumu iyi benşmki neden böyle diye düşünmezdim korkuyorum cocugumda bebim gbi buyumesin istiyorum bi arkadas imtihanın bu olabilir demiş ben bu açıdan bakmamıştım hiç hayata neden cünkü çok sıkıntılarla liseye kadar okuyabildim..bütün yasıma kadar hep bi dönemeçte kaldım yolun devamını getiremedim herşey bende bitiyormuş biraz çaba lazımmış oda bende yokmuş yenik başlamışım en başta... sonrada diyorum ki benşmkide dert mi ne sıkıntıları olanları görüyorum burda çok şükür halime deyip geçiyor işte

Yoruma değer verip yanıtladığın için öncelikle teşekkürler, genelde pek insanlar söylenenlere kulak asmıyor gibi geliyor bazen.

Bak bende lise mezunuyum, ilk başta abuk subuk işlerde de çalıştım.
Çalıştığım iş yerlerinde emeğimde sömürüldü.
Hakkımı da alamadım, zaman zaman geçtikçe hem iş hayatında tecrübe edindim, hem de işimde tecrübe edindim.
Ordan oraya farklı işler yapmak yerine tek bir mesleğe odaklandım onun üzerinde deneyimlerimi geliştirdim.
İşimde lazım olabilecek konular konusunda kurslara gittim, bu kurslar öyle günlerce süren tipten değil.
Yeri geldi 4 saatlik yeri geldi yarım günlük kurslar.
Sertifika edindim, CV'de bulunması açısından da...

Sonuç: kurumsal firmalarda iş deneyimlerim oldu, bu sayede şimdi sevdiğim ve güvendiğim bir işim var.

Ailevi konulara gelince, malesef herkes ailesinde şanslı olamayabiliyor.
Maddi anlamda çok zorluk yaşamış bir insan olarak, çalışarak hep ayaklarımın üzerinde durdum.
Allah'ta yardım ve nasib etti tabii ki.
Hala kendi evimiz yok, 2 çocuk sahibiyim, hasta dahi olsam işe gelmek zorunda kalıyorum.
Ama hayatımdan memnunum.
Eşimin kuzenleri ve benim aile etrafım gerçekten maddi düzey olarak iyi durumdalar.
Gıpta edilecek hayatlara sahip olan insanlar var etrafımda.
Fakat bir gün bile kendimi onlar ile kıyaslamadım.
Çünkü o onların hayatı, benim hayatım ve şartlarım belli, kendime göre hareket ettim hep.

Sen de belki bu şekilde yaşamalısın.
Bizimde etrafımızdaki insanlar birşeyleri rahatlıkla yaparlarken bizim dediğimiz şeylere "çok alıngansınız siz" derler.
Çünkü bizim yaşadığımız zorlukları hiç yaşamıyorlar.
Misal hepsi rahatta olduğu için hafta arası akşamları geç vakte kadar oturabiliyorlar.
Biz erken kalkıyoruz hep ertesi gün işimiz olduğu için.
"Bir günden ne olacak bölmeyin geceyi" dediklerinde "bizim hesap verecek patronlarımız var üzgünüz" dediğimizde adımız alıngana çıkıyor...

Etrafımızda böyle insanlar hep olacak...
Size uyanın başkasına uymadığı görüşler, düşünceler, yaşayış tarzı vs. gibi.
Bunu yenmenin tek yolu kulak tıkamak ve sadece kendi hayatınıza odaklanmak.
Tabii ki kendinizi insanlardan etrafınızdakilerde soyutlamayın.
Ama yeri geldiğinde gülüp geçmesini öğrenin.

Kıyaslamak yerine, elinizde olup başkalarının elinde olmayanlara odaklanın ve şükredin.

Hiçbir şey yapamiyorsan vatana millete hayırlı bir evlat yetiştir,ulke adına oda bir başarıdır..

Bende evliligimde sekiz yilimi hiç gibi yaşadım,ne ev ne araba ne bı güvence hep borç üzerine depresyon vs..tek yaptığım çocuğum iyi olsun mutlu olsun

Masallah diyelim Çocuk okula basladi hırslı azimli yakışıklı,hayvanlara düşkün,sanatcil kendine özgün düşünceleri olan herkes tarafından sevilen ,herseyde göze çarpan bir çocuk oldu cikti.. maşallah:nazar::nazar::nazar:
Geçen yıl kırk kanaat yuzme kursuna gonderdim..
Öğretmeni sesini yükselterek konuştuğu için "bana saygısızlık yapıyor ,onun dersine girmicem anne"dedi...

Ben şok...:)kendine bu kadar saygı duyan bir çocuk yetiştirdiğim için kendimle gurur duydum
.guzel çocuk yetistirdim..o sekiz yıl hiçte çöp degilmis.belki yasitlarim cok iyi yerdeler ama benim hayatımı yyasasaydilar nerde olacaklarını bilemeyiz..ayrica çocuk için kariyerlerine bir süre ara verecekler belkide...benim artık öyle bir derdim yok onum acik .suan hem açıktan üniverste okuyup KPSS ye hazirlaniyorum..
Milleti bırak kendi hayatına sarıl..

Merhaba hanımlar...
26 yaşında 3 yıllık evli 1 çocuk annesi kadınım..
Çocuklugumdan beri hep kıskançlıkla itham edildim ama bn bunu kabul etmiyorum belkide öyleyim bilmiyorum dışardan bakınca artık karar verirsiniz..
İlkokul olsun lise olsun cok çalışkandım sınıf birincisiydim arkadaşlarım benden daha düşüktü performansları sonuc derseniz ben lise mezunu kaldım onlar hepside ünüversite okumus güzel maaşlı bir işteler...
Kuzenlerimle aynıyız hepsi lise mezunu tabi dersleri yine iyi değil onlarda evlendi durumları iyi olan kocalarıyla ben kendimi ezikledim kendimle aynı maddiyatta biri ile evlendim (severek) sonuç ben borcun içindeyim onların durumları çok çok iyi...
İşe girdim her girdiğim iş yerinden de kovuldum kısaca bahsedeyim bir iş yerinde acık verdim kafam cok dalgındı o yuzden..bir iş yernde bi tandık vasıtası ile grdim orda olup biteni ispiyonlamadgm için çıkardı beni.. bir iş yernden hesabnı tuttugm kasadn çalısanın para alıp vermemesiyle patronun sen nasl psra istersn çalısanmdan defol git diye beni ağlata ağlata kovdu :) buna bnzer olaylar iş hayatında da başarılı olamadım..
Sonuç bi evim yok arabam yok borcumuz çok hesabını bilmeyen borcunu umursamaz kocam var...
Ailem ben evlenmeden önce borcun içindeydiler şimdi babam iyi bir işe grdi annem iyi bir işe girdi durunları çok şüküt iyi. eşim ben evlenmeden önce durumu cokk iyiymiş marka ayakkabılsr telefonlar son model arabalsr şimdi asgari ücretli çalışan ben desem hiç bi iştr başarılı olamadım okuyamadım...
Bende mi bi gariplik varrr kendimi uğursuz gbi görüyorum haliylede düşünöeden edemiyorum çok çalıskandım okumadım meslek sahıbı olamadım bi işim yok girsemde senesi dolmadan cıkarıldm çevreme bakıyorum herkes iyi yerlere gelmiş önce konusacak bir sürü konu bulurken şimdi insanşsrdan kaçar oldum parasızlıgın vermiş oldgu eziklikten dolayı kuzenlerim büyüklerine saygısız iş güç bilmez temizlikten bi haberdi şimdi çok iyi kocalara sahipler ben kıskanç mıyım yoksa brnim gbi düşünen var mı neden kendimi başkasının hayatı ile kıyaslıyorum? neden hep keşke şöyle böyle olsaydı diyorum? makus talihimi nasıl düzene sokacağım? Çok üzülüyorum çok mutsuzum...
Ha birde herkesin bi lafından nem kapmaya başladım o bna neden böylr dedi şu benle konusmadı bnde konusmam iki yüzlü oldum gbi artık sır saklayamıyorumda (kendimle ilgili şeyleri) bekarken bunların hiç biri yoktu neden değiştim ben yaaa offffffff

Kendini kiyaslayacagin tek kisi gecmisindeki kendindir. Bendede onceler olurdu ama simdi kimseyle kiyaslamiyorum. Mutluluklar :KK36:

Back
X