Neden böyleyim😢

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Maridraw

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
12.128
58.893
598
Ya nereden başlasam bilmiyorum içimde bi darlık var bunalmışlık, tahammülsüzlük, mutsuzluk 😩

5.5 yıllık evli sayılırım 2 evladım var eşimle severek büyük bir aşkla evlendik. İlk 1sene çok büyük kavgalar ettik sebebini bile hatırlamıyorum öyle ve ya böyle evliligimiz oturdu. Bir yemek yapmaz onun dışında ev işi çocuk bakımı dahil hepsini ortak hallediyoruz. Eşim ilgili bir insan misal sabah kalkınca kahvaltıya gidelim der bazen yemek yapma disarda yiyelim der 2 çocuğumuzla gezer tozariz. Tek tük ufak kavgalar ederiz her aile içinde olan türden.

Ben eşimi çok seviyorum ama sanki o ilk zamanlarda ki aşk bitti, yani o heyecan içimde balon gibi söndü gitti :KK43: cinsel yönden iyiyiz çekim gücü kuvveti birlikteyken dolu dolu geçiyor ilişkimiz, ama yok işte sanki benim içimden birşeyler koptu gitti ve bu 2. Çocuktan sonra böyle oldu yaklaşık 8 9 aydır bu şekilde hissediyorum :KK43:

Acaba yeteri kadar başbaşa vakit geciremiyoruz diye mi böyle hissediyorum çünkü yalnız kaldığımız tek an cinsel ilişki esnasında oluyor. Benim gibi olan var mı cidden evlilik aşkı öldürüyormuş , eşime duyduğum özlediğim aşkı tutkuyu içimde nasıl tekrar ateşleye bilirim?

Bir de bu şekilde hissettiğim için mi bilmiyorum bazen ilişki esnasında farklı insanları düşünüyorum bu da beni eşime karşı çok mahcup hissettiriyor :KK43:

Son cümleleri okumamış olmayı çok isterdim.
Diyecektim ki,hayatınızın temposu değişir çocuklarla. Her zamanki rutininiz bozulur. Başka bir düzen oluşur. Ama zamanla her şey rayına oturur.
Ama başkasını düşünüyorsanız,sanki köklü bir değişiklik istiyorsunuz. Ama eşiniz için de güzel şeyler yazmışsınız. Sizce hakediyor mu?☹️

Son cümleleri okumamış olmayı çok isterdim.
Diyecektim ki,hayatınızın temposu değişir çocuklarla. Her zamanki rutininiz bozulur. Başka bir düzen oluşur. Ama zamanla her şey rayına oturur.
Ama başkasını düşünüyorsanız,sanki köklü bir değişiklik istiyorsunuz. Ama eşiniz için de güzel şeyler yazmışsınız. Sizce hakediyor mu?☹
Tanımıyorum ama ne bileyim bir ünlü bir adamı ya da aklımda kendim bile bilmediğim bir adamı eşimi cidden seviyorum asla ve katiyen ona karşı yalnış şeyler yapmam boşlukta gibiyim farklı bir haldeyim eşime aşık olduğum halimi istiyorum o tutkuyu özlüyorum başka insanları niye düşündüğümü bile bilmiyorum.

Tanımıyorum ama ne bileyim bir ünlü bir adamı ya da aklımda kendim bile bilmediğim bir adamı eşimi cidden seviyorum asla ve katiyen ona karşı yalnış şeyler yapmam boşlukta gibiyim farklı bir haldeyim eşime aşık olduğum halimi istiyorum o tutkuyu özlüyorum başka insanları niye düşündüğümü bile bilmiyorum.

İlişkinizin temposunun düştüğünü ve bunun sizi mutsuzluğa sürüklediğini söyleyin eşinize. Her şeyle ilgileniyor madem,elinden geleni yapacaktır.

Aşk zaten tabiatı itibariyle saman alevi misali parlayip söner. Ömrü maksimum 3 senedir.

Önemli olan giderken yerini güçlü bir sevgiye ve bağlılığa bırakmasıdır.

Bu da evliliğin temel taşıdır .

Son cümlenizle ilgili bi fikrim yok. Ona yorum yapamıyorum.

Ertugrulun Halimesi oldugunuz icin boyle hissediyor olabilir misiniz? Bazi insanlar aşka cok anlam yukluyor. Sanirim siz de onlardan birisiniz.
Ben aşkı seviyorum gerçekten çünkü eşime deli gibi aşıktım onunla o halimi özlüyorum seviyorum tabi ama o aşk yok işte hani büyükler hep der ya evlenince aşk biter geri saygı kalır diye sanki çok mu erken bitti ben de ya da 2. Kizim olduktan sonra eşim bana vakit ayırsa da sanki benim ona hiç vaktim yok gibi bazı zamanlar onu geçiştiriyor gibi oluyorum konuşurken bile onu bazen dinlemiyorum çünkü benim vaktim yok yatana kadar aktif bir insanım boş bir anım yok eşime vereceğim zamanım yok

Ya nereden başlasam bilmiyorum içimde bi darlık var bunalmışlık, tahammülsüzlük, mutsuzluk 😩

5.5 yıllık evli sayılırım 2 evladım var eşimle severek büyük bir aşkla evlendik. İlk 1sene çok büyük kavgalar ettik sebebini bile hatırlamıyorum öyle ve ya böyle evliligimiz oturdu. Bir yemek yapmaz onun dışında ev işi çocuk bakımı dahil hepsini ortak hallediyoruz. Eşim ilgili bir insan misal sabah kalkınca kahvaltıya gidelim der bazen yemek yapma disarda yiyelim der 2 çocuğumuzla gezer tozariz. Tek tük ufak kavgalar ederiz her aile içinde olan türden.

Ben eşimi çok seviyorum ama sanki o ilk zamanlarda ki aşk bitti, yani o heyecan içimde balon gibi söndü gitti :KK43: cinsel yönden iyiyiz çekim gücü kuvveti birlikteyken dolu dolu geçiyor ilişkimiz, ama yok işte sanki benim içimden birşeyler koptu gitti ve bu 2. Çocuktan sonra böyle oldu yaklaşık 8 9 aydır bu şekilde hissediyorum :KK43:

Acaba yeteri kadar başbaşa vakit geciremiyoruz diye mi böyle hissediyorum çünkü yalnız kaldığımız tek an cinsel ilişki esnasında oluyor. Benim gibi olan var mı cidden evlilik aşkı öldürüyormuş , eşime duyduğum özlediğim aşkı tutkuyu içimde nasıl tekrar ateşleye bilirim?

Bir de bu şekilde hissettiğim için mi bilmiyorum bazen ilişki esnasında farklı insanları düşünüyorum bu da beni eşime karşı çok mahcup hissettiriyor :KK43:
Sorun sizden kaynaklı olabilir. Siz eskisi gibi hissetmiyorsunuz bence biraz toparlanmaya çalışın sonuçta ilk zaman gibi kalmaz hiç bir ilişki tabi ki değişecek önemli olan her koşulda el ele olmak

Çocuklarınız daha küçükler. Dolayısıyla onlarla fazlaca ilgilenmeniz gerekiyor, bu arada eşinizle birbirinize ilgi göstermeye haliniz kalmıyordur.
İlk zamanlar ki aşk ve tutku kaç kişide kalıyor ki hem.
Bunu kendinize sorun etmeyin. Siz birşeyler yapın.Gün içinde eşinize mesaj yoluyla, ya da eve geldiğinde aşkınızı gösteren söz ve davranışlar ile yaklaşın.O da karşılıksız bırakmayacaktır sizi.

Değişmedim gerçekten zaten reel olmaz bu benim karakterime ahlakima uymaz eşime zaten yapmam böyle bir şerefsizlik onu seviyorum. İstemsiz geliyor aklıma elimde değil düşünerek bile isteye olsa kabul ederim sevmiyorum eşimi nasıl bosanirim diye sorarım cidden okuyunca sizi nasıl rahatsız ediyorsa beni 10 katı fazla rahatsız ediyor.

Dini yorum yapmak istemediğim için son cümleyle ilgili bir şey söylemeyeceğim ama bunu bir araştırmanı tavsiye ederim vebalini. Aşk dediğimiz şeyin evlenince olduğunu zannetmiyorum, sevgiliyken kavuşma arzusu, kavuşamama korkusu, heyecan duyma, farklı bir çekim hissetme duygusu aşktır bence. Kavuştuktan sonra neyin heyecanı neyin aşkı.

Çocuklarınız daha küçükler. Dolayısıyla onlarla fazlaca ilgilenmeniz gerekiyor, bu arada eşinizle birbirinize ilgi göstermeye haliniz kalmıyordur.
İlk zamanlar ki aşk ve tutku kaç kişide kalıyor ki hem.
Bunu kendinize sorun etmeyin. Siz birşeyler yapın.Gün içinde eşinize mesaj yoluyla, ya da eve geldiğinde aşkınızı gösteren söz ve davranışlar ile yaklaşın.O da karşılıksız bırakmayacaktır sizi.
Mesaj atmak aklıma gelmedi bak bunu yapacağım :) eşim sever güzel sözleri ben de seviyorum ama bi aşkım derken o kelime dolu dolu olsa çok mutlu olurdum eşim bana birşey demiyor ama kim bilir belki o da benim gibi hissediyordur

Aşk ve tutku kavramlarına gereğinden fazla anlam yüklüyor olabilir misiniz?
Aşk dediğimiz şey ömür boyu sürmüyor.
İlişkinin başındaki heyecanı ve hormonların tetiklediği tutkuyu,yıllarca,hep aynı seviyede tutmak da mümkün değil.
Bakış açınızı ve evlilikten beklentinizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
Kapıldığınız duygu ve düşünceler sağlıklı değil ne yazık ki.

Az Seçilen Yol adlı kitabı da okumanızı öneririm.

Bir de Ertuğrul'un Halime'si rolünden çıkın.
.......'nın annesi rolüne de girmeyin.
Sadece Halime olun.

O aşk tabi ki ozleniyor ama mumkun degil ilk zamanlar gibi olmasi , boleyn kizi da yazmis zamanla yerini guzel bir sevgiye birakir , ask yine vardir , yine gozlerine bakinca heyecanlanirsiniz ama o ilk gunler bambaskadir
Bizde kocamla bol bol eski gunleri anar guleriz , ne asiktik bee , sunu yapardik bunu yapardik seklinde
Hala asigiz , hala seviyoruz birbirimizi ama ilk heyecan yok , olmasi da mumkun degil

Aşk belli bir yerden sonra bitiyor. Aşkın yerine geçen duyguları arkadaşlar güzel anlatmış, tekrar etmeyeceğim.
Sizin sorununuz bugünü, ilk gün ile kıyaslamak olabilir.
Flört dönemi, tanışma dönemi vs. daha fazla çekimin, tutkunun, aşkın olduğu dönemler.
Evlenince adamı kendinden çok görüyorsun, bir yerden sonra eski tutkular 2 tarafta da kalmıyor.

Bana da rahatlık batıyormuş gibi geldi. Tek derdiniz bu olsun.

Son cümleye de yorum yapamayacağım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X