Neden bu kadar beklenti?

Niye ki?

Tezgahta bir tane çürük elma gördünüz diye, canınız çekse de, elma almadan mı gideceksiniz?

Hiç de bozulmasın valla
O kadar cok kisi cikti ki hepsi de çürük elmaydi inanin. Yoruldum artik bazen zorum ne ki niye evleneyim diyorum. Ozellikle boyle insanlar karsima ciktikca.

Amin. Kendisi hava basiyodu kendi karakteriyle.ben her turlu esimin arkasinda olurum diye.

Bu arada Kv dem öyle anlayışlı bir tip de değildir

Ama benim bunu kabul etmeyeceğimi kırmızı çizgimi bilir

Bu nedenle gereksiz yere kendini vayyy bana bunu Nasıl teklif eder diye cadı kaynana konumuna sokmaz

Boş verin siz o garip aileyi

Yalnız naçizane önerim her ilişkiye anan ben ciddiyim diye yaklaşmayın bu durum insanı gerer

Evlenme niyeti ile görüşüyoruz deyince insanlar karşılıklı nasıl bir tavır göstersek arayışına giriyor

Yani ilk söylenecek sona son söylenecek başa geliyor

Mesela bir konu vardı bir görüşmede kız benim eskiden bir sevgilim oldu demiş Ada'm da bu baştan anlattığına göre çok ileri bir şey sanıp kızı bırakmış

Kızın anlatımından biz de öyle sanmıştık
oysa iki aylık el ele tutuşmadan ileri gitmeyen bir hevesmiş sadece

Aman her şeyi bilsin derken sanki benim şu defolarım var diye sayılıyormuş hissi oluşuyor oysa yaşanmışlıklar insanı değerli kılar
29 yaş da henüz geç kalınmış bir yaş değil

bazen zorum ne ki niye evleneyim diyorum. Ozellikle boyle insanlar karsima ciktikca.

Aynen bunu düşünüyordum.

30 yaşımda evim,işim, düzenim, param, çevrem, eğlencem vardı. Deli miydim evlenecek? Üstelik de etrafta o kadar da abuk subuk tip varken!

Sonra, bir adam beni arayıp bulup ikna etti evlenmeye.

Annesi-babası müthiş saygıdeğer, görmüş geçirmiş, bize ve kararlarımıza hiç karışmayan insanlar. "Biz Legalin memleketini çok sevdik, oraya yerleşin isterseniz" diyorlar, ziyarete gittiğimizde kv kahvaltıyı hazırlayıp öyle uyandırır bizi, o kadar diyeyim.

Kendisi de süper bir adamdır, elinden yemek de gelir, komiktir, kültürlüdür, çalışkandır. Benim annemi benden çok arayıp hal hatır soruyor hatta!! Asla ö
vmek için anlatmadım sadece fikir vermesin istedim.

Yani ümidinizi kaybetmeyin. Var böyle insanlar, aileler.

Bir de bu BDVye çok bakıp kendinizi germeyin. Adı üstünde dert köşesi, mutlular değil, mutsuzlar yazıyor hep.

Evlilik ancak ve ancak hayat kalitenizi bir iki adım öteye taşıyorsa yapılmalı bence, aksi takdirde "Yaşım geldi" psikolojisi insanları yanlış evliliklere itiyor diye düşünüyorum.

Haklisiniz ama karsima gelen o niyetle geliyo ve ben ciddi sorular sormasam bile o soruyor inanin simdiye kadar hep boyle oldu. Yani bu soruyu sormayayim erken diyorum ama bakiyorum karsima gelen adam her seyi soruyor. Ben sormayinca da "bu kiz beni tamam kabul etti" konumunda oluyorum bir de.

şu çocuğu mühendis, doktor ve avukat ailelerinin aşırı beklentileri...
Türk ailesi böyle işte azıcık iyi bir işi olan çocuğuna kimseleri yakıştıramıyorlar.

Tesekkur ederim cevabiniz icin. Ben buraya cok takilmiyorum zaten firsatim da olmuyor takilmaya. Cok anlayisli hosgoru sahibi insanlarmis esiniz ve ailesi. Yaşım geldi diye hareket edersem biliyorum mutsuz olacagimi. Sadece diyorum sadece "evliligi kaldirabilecek olgunlugu olsun" anlayamiyorum 31 yasina gelmis bi adam musveddesi nasil kendi kararinin etkili olmadigini soyler ki? (Ev konusunda) ben olsam utanirdim boyle konusmaya.herkesin özgür iradesi var herkesin hayalleri var. "Benim hayalim de o apartmanda oturmak degil"diyor. "Ama babam ne zaman siz ayri bir yere gidebilirsiniz derse o zaman gidebilirim" diyor. Benim adima annem babam karar vermez veremez. Hayallerimi bilirler. Hayretler icinde kaliyorum boyle karaktersizleri gorunce. Ya ben secip buluyorum heralde diyorum. Umarim ben de hayal ettigim mutlulugu yakalayabilirim

Türk ailesi böyle işte azıcık iyi bir işi olan çocuğuna kimseleri yakıştıramıyorlar.
Ben de ögretmenim. ben bi ögretmenle de gorustum o da oyleydi.yazlari onun koyune gidip uzum toplayacaktik,:)) kışları annesi bizde kalacakti. Ama benim ailem de kalir deyince problem cikardi. Karakter bence. Mal çekerim valla ya

Bir de "ben uzum toplayamam koy isleri bilmem" dedigimde "o zaman kim yapacak" demisti hatta burada konu acmistim :)

Bir de "ben uzum toplayamam koy isleri bilmem" dedigimde "o zaman kim yapacak" demisti hatta burada konu acmistim :)

Akıllı insanları seviyorum, evlenmek için evlenmiyorsunuz en azından. Bence boşverin görücü usulünü de o da belki büyüyü bozuyordur.

Akıllı insanları seviyorum, evlenmek için evlenmiyorsunuz en azından. Bence boşverin görücü usulünü de o da belki büyüyü bozuyordur.
Evlenmek icin evlilge adim atarsam kendimi taniyorum ciddi depresyon yasar ve cok eminim ki mutlu olamam. Yalniz su uzum toplamami isteyen sahsiyetle yuksek lisansta tanistik, gorucu usulu degil :)) sana karsi hislerim var deyip ertesi hafta uzum toplama meselesine girdi. Tanisma usulunu ben de isterim ama onemli olan iyi ve kaliteli birinin olmasi

Yüksek lisans yapmasının önemi hiç olmuyor cidden. Herkes aynı vizyonda olamıyor maalesef. Ve mutlu olabilmeniz için sizin gibi aydın düşünübilen birine ihtiyacınız var inşallah karşınıza çıkar böyle biri. Bir de acaba yeni bir ortama mı girseniz belki de hep aynı ortamlarda olduğunuzdan hep aynı tarz insanlar geliyor size :)

Umarım beklentilerinizi karışlayacak birini bulursunuz.

Pardon da bana da birinci ikinci görüşmemde ben annenle karşılıklı oturmam dese biri ben de aynılarını söylerdim.
Böyle yapacağım için mi, hayır.
Siz diyosunuz ya bu insanlar kim ki böyle şeyler bekliyolar diye.
Belki o da "bu kim ki ilk görüşmemde daha annenle oturmam diye başlıyo" diye düşünmüştür.
İnsanlara bazı şeyleri yaptıran hatır gönüldür.
Arada daha gönül bağınızın bile kurulmadığı bir insandan ilk beklentiye giren siz olmuşsunuz.
Belki vakit geçirip birbirinizi sevmiş olsanız bu işler böyle ilerlemeyecekti, bilemezsiniz.
Lakin bence daha ta baştan böyle bişey söylemeniz çok absürd ve itici.
Adamın söylediklerine bakarsanız sizle biraz dalga geçmiş bence.

Insallah, tesekkurler yorumunuz icin. Bu tarz insanlar arkadaslarimin vesilesiyle cikti. Ya da aile vasitasiyla. Oyle iyi bahsediyorlar ki "cok merhametli, vicdanli, dürüst" diye. O kadar eminler yani. Sonra karsima geliyor 2 gorusmede kalite ortaya cikiyor. Farkli ortama girecegim dil kursuna gidecegim bu sebepten degil de :) mecburen

Annemin evini sil süpür lafı sanki bilinçli söylenmiş, sizden ayrılmak için.
Annesi istemiyor

Bakın bu bir yetiştirilme mevzusu, görgü mevzusu, kültür mevzusu bence. Benim de karşıma bahsettiğiniz gibi bir tip çıksa hem şaşırır hem de çok gülerdim. Ağır dalga geçerdim "Ne zaman tuvalete gideceğimizi falan da bildirecekler mi?" gibilerinden.

Çünkü böyle yetiştirilmemişiz, ailelerimiz bizi kendi kararlarını alabilen bireyler olarak büyütmüş ve o kararlara saygı duymayı bilmiş insanlar.

Yani yaşı 31 olmuş, okumuş meslek sahibi olmuş vs bunlar rüşt ispatlama kriteri değil.

Adam daha babasına kendi fikrini dile getiremiyor, siz zaten bu adama nasıl güvenebilirsiniz ki hayat arkadaşı olarak? İnsan eşine saygı duymak, onunla gururlanmak ister, böyle sünepe birinin nesine saygı duyulabilir ki?

Hakkınızda hayırlısını dilerim.

siz çöpsüz üzüm olsun ailesiyle ilgilenmesin sadece size ait bir hayat istiyorsunuz aa nasıl ki sizin bir aileniz varsa onunda olacak. Ayrıca daha 4 günde bu ne acele o annesine diyor ve sizin düşüncenizi aktarıyor annesi sanki yarın evlenceksiniz gibi ne istediğini söylüyor falan..o kadar kendinizi ailesinden soyutlayacağınız birini bulmak zor. Çok seçicisiniz yok kaliteli olsun fiziği iyi olsun o olsun bu olsun ama mantık evliliği bu sizin ki tamam bu olmasın iç içe olmaz neyse ama asıl beklentili sizsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…