O kadar cok kisi cikti ki hepsi de çürük elmaydi inanin. Yoruldum artikNiye ki?
Tezgahta bir tane çürük elma gördünüz diye, canınız çekse de, elma almadan mı gideceksiniz?
Hiç de bozulmasın valla
Amin. Kendisi hava basiyodu kendi karakteriyle.ben her turlu esimin arkasinda olurum diye.adam karakter olarak olgunlaşmamış,hemen aileye konuştuğunuzu yetiştirmiş,evet deseydiniz bile idareci biri değilmiş,hala eski kafa yapısına sahip insanlar var ,gelindir yapacak diye ,mevlam hayırlı insanlarla karşılaştırsın..
başlarda öyle söylerler ,sonra aile ile kötü olmamak için hiç bir şey diyemezlerAmin. Kendisi hava basiyodu kendi karakteriyle.ben her turlu esimin arkasinda olurum diye.
Söz konusu olan paşazade elektrik elektronil mühendisi. Babasi esnaf ama durumu iyi degil ekonomik olarak. Ne kadar anlayisli kayinvalideniz varmis. Gelin yuzunu gorunce rahat edeceginden dolayi degil ben o soruyu her sabah sorunca egosu tatmin olacak ben bu anlami cikariyorum
bazen zorum ne ki niye evleneyim diyorum. Ozellikle boyle insanlar karsima ciktikca.
Haklisiniz ama karsima gelen o niyetle geliyo ve ben ciddi sorular sormasam bile o soruyor inanin simdiye kadar hep boyle oldu. Yani bu soruyu sormayayim erken diyorum ama bakiyorum karsima gelen adam her seyi soruyor. Ben sormayinca da "bu kiz beni tamam kabul etti" konumunda oluyorum bir de.Bu arada Kv dem öyle anlayışlı bir tip de değildir
Ama benim bunu kabul etmeyeceğimi kırmızı çizgimi bilir
Bu nedenle gereksiz yere kendini vayyy bana bunu Nasıl teklif eder diye cadı kaynana konumuna sokmaz
Boş verin siz o garip aileyi
Yalnız naçizane önerim her ilişkiye anan ben ciddiyim diye yaklaşmayın bu durum insanı gerer
Evlenme niyeti ile görüşüyoruz deyince insanlar karşılıklı nasıl bir tavır göstersek arayışına giriyor
Yani ilk söylenecek sona son söylenecek başa geliyor
Mesela bir konu vardı bir görüşmede kız benim eskiden bir sevgilim oldu demiş Ada'm da bu baştan anlattığına göre çok ileri bir şey sanıp kızı bırakmış
Kızın anlatımından biz de öyle sanmıştık
oysa iki aylık el ele tutuşmadan ileri gitmeyen bir hevesmiş sadece
Aman her şeyi bilsin derken sanki benim şu defolarım var diye sayılıyormuş hissi oluşuyor oysa yaşanmışlıklar insanı değerli kılar
29 yaş da henüz geç kalınmış bir yaş değil
Tesekkur ederim cevabiniz icin. Ben buraya cok takilmiyorum zaten firsatim da olmuyor takilmaya. Cok anlayisli hosgoru sahibi insanlarmis esiniz ve ailesi. Yaşım geldi diye hareket edersem biliyorum mutsuz olacagimi. Sadece diyorum sadece "evliligi kaldirabilecek olgunlugu olsun" anlayamiyorum 31 yasina gelmis bi adam musveddesi nasil kendi kararinin etkili olmadigini soyler ki? (Ev konusunda) ben olsam utanirdim boyle konusmaya.herkesin özgür iradesi var herkesin hayalleri var. "Benim hayalim de o apartmanda oturmak degil"diyor. "Ama babam ne zaman siz ayri bir yere gidebilirsiniz derse o zaman gidebilirim" diyor. Benim adima annem babam karar vermez veremez. Hayallerimi bilirler. Hayretler icinde kaliyorum boyle karaktersizleri gorunce. Ya ben secip buluyorum heralde diyorum. Umarim ben de hayal ettigim mutlulugu yakalayabilirimAynen bunu düşünüyordum.
30 yaşımda evim,işim, düzenim, param, çevrem, eğlencem vardı. Deli miydim evlenecek? Üstelik de etrafta o kadar da abuk subuk tip varken!
Sonra, bir adam beni arayıp bulup ikna etti evlenmeye.
Annesi-babası müthiş saygıdeğer, görmüş geçirmiş, bize ve kararlarımıza hiç karışmayan insanlar. "Biz Legalin memleketini çok sevdik, oraya yerleşin isterseniz" diyorlar, ziyarete gittiğimizde kv kahvaltıyı hazırlayıp öyle uyandırır bizi, o kadar diyeyim.
Kendisi de süper bir adamdır, elinden yemek de gelir, komiktir, kültürlüdür, çalışkandır. Benim annemi benden çok arayıp hal hatır soruyor hatta!! Asla övmek için anlatmadım sadece fikir vermesin istedim.
Yani ümidinizi kaybetmeyin. Var böyle insanlar, aileler.
Bir de bu BDVye çok bakıp kendinizi germeyin. Adı üstünde dert köşesi, mutlular değil, mutsuzlar yazıyor hep.
Evlilik ancak ve ancak hayat kalitenizi bir iki adım öteye taşıyorsa yapılmalı bence, aksi takdirde "Yaşım geldi" psikolojisi insanları yanlış evliliklere itiyor diye düşünüyorum.
Ben de ögretmenim. ben bi ögretmenle de gorustum o da oyleydi.yazlari onun koyune gidip uzum toplayacaktik,:)) kışları annesi bizde kalacakti. Ama benim ailem de kalir deyince problem cikardi. Karakter bence. Mal çekerim valla yaşu çocuğu mühendis, doktor ve avukat ailelerinin aşırı beklentileri...
Türk ailesi böyle işte azıcık iyi bir işi olan çocuğuna kimseleri yakıştıramıyorlar.
Bir de "ben uzum toplayamam koy isleri bilmem" dedigimde "o zaman kim yapacak" demistişu çocuğu mühendis, doktor ve avukat ailelerinin aşırı beklentileri...
Türk ailesi böyle işte azıcık iyi bir işi olan çocuğuna kimseleri yakıştıramıyorlar.
Bir de "ben uzum toplayamam koy isleri bilmem" dedigimde "o zaman kim yapacak" demistihatta burada konu acmistim :)
Evlenmek icin evlilge adim atarsam kendimi taniyorum ciddi depresyon yasar ve cok eminim ki mutlu olamam. Yalniz su uzum toplamami isteyen sahsiyetle yuksek lisansta tanistik, gorucu usulu degil :)) sana karsi hislerim var deyip ertesi hafta uzum toplama meselesine girdi. Tanisma usulunu ben de isterim ama onemli olan iyi ve kaliteli birinin olmasiAkıllı insanları seviyorum, evlenmek için evlenmiyorsunuz en azından. Bence boşverin görücü usulünü de o da belki büyüyü bozuyordur.
Yüksek lisans yapmasının önemi hiç olmuyor cidden. Herkes aynı vizyonda olamıyor maalesef. Ve mutlu olabilmeniz için sizin gibi aydın düşünübilen birine ihtiyacınız var inşallah karşınıza çıkar böyle biri. Bir de acaba yeni bir ortama mı girseniz belki de hep aynı ortamlarda olduğunuzdan hep aynı tarz insanlar geliyor size :)Evlenmek icin evlilge adim atarsam kendimi taniyorum ciddi depresyon yasar ve cok eminim ki mutlu olamam. Yalniz su uzum toplamami isteyen sahsiyetle yuksek lisansta tanistik, gorucu usulu degil :)) sana karsi hislerim var deyip ertesi hafta uzum toplama meselesine girdi. Tanisma usulunu ben de isterim ama onemli olan iyi ve kaliteli birinin olmasi
Evlenmek icin evlilge adim atarsam kendimi taniyorum ciddi depresyon yasar ve cok eminim ki mutlu olamam. Yalniz su uzum toplamami isteyen sahsiyetle yuksek lisansta tanistik, gorucu usulu degil :)) sana karsi hislerim var deyip ertesi hafta uzum toplama meselesine girdi. Tanisma usulunu ben de isterim ama onemli olan iyi ve kaliteli birinin olmasi
yani annesinin evine gelip süpürüp silsem ne olurmus ki?
Insallah, tesekkurler yorumunuz icin. Bu tarz insanlar arkadaslarimin vesilesiyle cikti. Ya da aile vasitasiyla. Oyle iyi bahsediyorlar ki "cok merhametli, vicdanli, dürüst" diye. O kadar eminler yani. Sonra karsima geliyor 2 gorusmede kalite ortaya cikiyor. Farkli ortama girecegim dil kursuna gidecegim bu sebepten degil de :) mecburenYüksek lisans yapmasının önemi hiç olmuyor cidden. Herkes aynı vizyonda olamıyor maalesef. Ve mutlu olabilmeniz için sizin gibi aydın düşünübilen birine ihtiyacınız var inşallah karşınıza çıkar böyle biri. Bir de acaba yeni bir ortama mı girseniz belki de hep aynı ortamlarda olduğunuzdan hep aynı tarz insanlar geliyor size :)
Tesekkur ederim cevabiniz icin. Ben buraya cok takilmiyorum zaten firsatim da olmuyor takilmaya. Cok anlayisli hosgoru sahibi insanlarmis esiniz ve ailesi. Yaşım geldi diye hareket edersem biliyorum mutsuz olacagimi. Sadece diyorum sadece "evliligi kaldirabilecek olgunlugu olsun" anlayamiyorum 31 yasina gelmis bi adam musveddesi nasil kendi kararinin etkili olmadigini soyler ki? (Ev konusunda) ben olsam utanirdim boyle konusmaya.herkesin özgür iradesi var herkesin hayalleri var. "Benim hayalim de o apartmanda oturmak degil"diyor. "Ama babam ne zaman siz ayri bir yere gidebilirsiniz derse o zaman gidebilirim" diyor. Benim adima annem babam karar vermez veremez. Hayallerimi bilirler. Hayretler icinde kaliyorum boyle karaktersizleri gorunce. Ya ben secip buluyorum heralde diyorum. Umarim ben de hayal ettigim mutlulugu yakalayabilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?