Yahu ben kendim calistigim icin arada bir yardimci almayi dusunurken onlar beni yardimci almayi dusunuyorlarmisKurtulmussun iste annasi kendine temizlikci hatun ariyomuss hemde belese bulsun bakalim bulabilecek mii.
Ne degisik insanlar var yaa dunya sadece onlari etrafinda donuyo sanki .
Ben onlarin kararina son derece saygi gosterdigimi ifade etmistim bu konu ilk gundeme geldigi zaman. "Saygi duyuyorum ama benim yasam tarzima uymuyor" dedim ve biz yillar once ablam da bu sekilde esinin ailesiyle ayni apartmani paylastigindan dolayi sıkıntılar yasadigimizi annemin de babamin da bu konuda hassas oldugunu soyledigim halde bana pat pat soyledi isteklerini. nasil bir sıkıntı olabilir ki anlamiyorum diyor bir de. Çok mükemmeliyetcisin dedi bana. Evet oyle olmak zorundayim dedim. Peki "cevrendeki evlilikler cok mukemmel mi diye sordu. Ben de "annemle babamin yillardir suren ve hicbir sekilde küslügun tartismanin yasanmadigi aile ortamimizi anlattim. Hayret etti. Onun annesi ise babannesi ile cok sorunlar yasamis. Hatta babaannesi annesini hirsizlikla suclamis annesi cok yipranmis. Yani benim cikardigim sonuc insanlar hangi ve nasil ortamda yasiyorsa o icinde bulundugu yasam tarzi normal geliyor. Kültür farki ve geri kalmislik.Helal olsun sana arkadaşım!
Bu erkeklerin babalarını prens annelerini prenses gösterme çabaları nedir ?organizatör firmasından onları eglendirecek moral motivasyonlarını yüksek tutacak personel mi alıyor eve ?
Niye annem kırılır ,babam üzülür diyebiliyor da bu kadar ince biri karşısında üstelik yeni tanıdığı bir kadına böyle hödük davranabiliyor?çok yerinde bir tepki olmus nitekim bunun örnekleri cok var çevremizde bu konusmayi devam ettirseydin beraberliğiniz evlilige gitseydi omur boyu soyisimlerini verdikleri icin minnettarmiscasina calistirirlardi geriiiiiiler...
Evet dürüst davranmis oldu. Yani ilerde ben bu kizin dusuncesini degistiririm ikna ederim diye hareket etmedi.Bayılırım şeffaflığa, ne güzel adam her şeyi saymış dökmüş, hiç soru işareti bırakmamış.
Devir değişiyor da bazı insanlar değişip gelişemiyor.
Herkes dengini bulsun, o şartları kabul edecek de vardır mutlaka.
Bunlari yani beklentilerini arka arkaya siralayinca artik muhalefet olmaktan vazgectim sozunu bitirmesini bekledim. Olumsuz cevabimi soyleyip ciktim. Degismez ki dusunceleri. Ben degistirsem bile ailesi baskin gelirdi. Cunku dun konusirken cok farkliydi sen istersen gidersin istemezsen gitmeyiz diyen adam ailesinin doldurusuyla karsima gecip isteklerini siralayiverdi. Konusurken anladim ben zaten ailesnin doldurdugunu. Hic ugrasmadimKarşı daire olmasına rağmen kalma fikri garip!
Kendi evime Temizlikci tutuyorum, yapamam temizlik deseydin.
Yoğun çalıştığım bazı günler de dışarıdan yemek söylüyorum.
Bunları söyleseydin, çalışan kadınların ortak özellikleri bunlar. İstemiyorsa ev hanımı bulsun.
Bunlari yani beklentilerini arka arkaya siralayinca artik muhalefet olmaktan vazgectim sozunu bitirmesini bekledim. Olumsuz cevabimi soyleyip ciktim. Degismez ki dusunceleri. Ben degistirsem bile ailesi baskin gelirdi. Cunku dun konusirken cok farkliydi sen istersen gidersin istemezsen gitmeyiz diyen adam ailesinin doldurusuyla karsima gecip isteklerini siralayiverdi. Konusurken anladim ben zaten ailesnin doldurdugunu. Hic ugrasmadim
en doğrusunu yapmışsın biz de tebrik etmek düşer.Degerli hanımlar ben 29 yasinda ve meslegini eline almis calisan bir bayanim. Su zamana kadar karsima bir cok insan cikti bazilarini karakterden bazilarini fiziksel acidan kriterlerime uymadigindan reddettim.Beni reddedenler de oldu.hayalim sadece benim ve esimin söz hakkinin olacagi tabiri caizse kimsenin karışmayacagi bir evlilik. 4 gun once bi arkadasimin vasitasiyla biriyle tanistim ilk once "evet olabilir kalite yonunden iyi, gorusebilirim" dedim ve icimin isinacagini hissettim.kaliteli espriler, kültürlü oldugunu hissetiren konusmalar, beklentileri, hayal ettigi evlilik cok iyiydi.(ilk konusmada) sonra suan ailesinin oturdugu apartmanda bir dairesinin oldugunu ve evlenince de orda oturacagini soyledi (tam karşı daire) bundan hic hoslanmadim ve karsi ciktim cunku ne kadar fazla ic ice olunursa aileler arasindaki iliskilerin yıpranacagini dusunuyorum ve örneklerde cok fazla.o da 1 -2 yil oturur daha sonra tasiniriz dedi.ama yine de soğuk baktim ama bi taraftan da tanimak istedim.sonra ailesiyle konusmus.ailesi şiddetle karşı cikmis bu fikre yani ayri bir yerde oturulmasina.ben çalişan bir bayan olarak sabah annesine "annecigim bir istegin var mi? Nasilsin " diye sorup oyle gune baslayacakmisim.her gun yapmak zorundaymisim.annesinin misafirleri geldigi zaman cikmak zorundaymisim eger cikmazsam cok ayip olurmus.üzulurmus bu da.yani annesinin evine gelip süpürüp silsem ne olurmus ki?karsilikli daireler olmasina ragmen annesinde kalirmisiz bazen.benim karsi ciktigimi ailesine soylemis onlara hakaret gibi gelmis.babasi kimse bize şartla gelemez demis :)) gercekten anlamiyorum yani insanlar ne ki ne ariyorlar? Ne zannediyor bu insanlar kendilerini? boyle dusunmekle anne-baba mi olunuyor?calisan bir bayan oldugumu (calismasam da) bile bile bu olağanüstü beklentileri nasil oluyor hangi cesaretle? Benim icin hangi fedakarlik yapiliyor da ben fedakarlik yapayim?sonuc ne mi oldu? Yüzüne karsi "olumsuz dusunuyorum "dedim ve gittim.kusura bakmayin uzun oldu, içimi dokmek istedim
Hicte degil bence bu tip aile yapisi olanlar degismez. Uzatip duygusal bag olustuktan sonra ayrilsaydi daha iyi mi olcakti sanki. Asik olup yanlis karar almalarindansa isabetli konusma olmus.Pardon da bana da birinci ikinci görüşmemde ben annenle karşılıklı oturmam dese biri ben de aynılarını söylerdim.
Böyle yapacağım için mi, hayır.
Siz diyosunuz ya bu insanlar kim ki böyle şeyler bekliyolar diye.
Belki o da "bu kim ki ilk görüşmemde daha annenle oturmam diye başlıyo" diye düşünmüştür.
İnsanlara bazı şeyleri yaptıran hatır gönüldür.
Arada daha gönül bağınızın bile kurulmadığı bir insandan ilk beklentiye giren siz olmuşsunuz.
Belki vakit geçirip birbirinizi sevmiş olsanız bu işler böyle ilerlemeyecekti, bilemezsiniz.
Lakin bence daha ta baştan böyle bişey söylemeniz çok absürd ve itici.
Adamın söylediklerine bakarsanız sizle biraz dalga geçmiş bence.
Tesekkur ederim, insallahhhEn dogrusunu yapmissiniz. Sizinle ayni fikirdeyim 3. Sahislarin girdigi iliski bir ise yaramazdi zaten. Tebrik ederim bu kararli davranislariniz sayesinde ilerde kaliteli evlilik yasicaksinizdir.
Onlar kendilerine gelin degil de gundelikci ariyorlar sanirim. Hangi devirde yasiyoruz. Boyle yaptirimla insanin yapacagi varsada cani istemez..Degerli hanımlar ben 29 yasinda ve meslegini eline almis calisan bir bayanim. Su zamana kadar karsima bir cok insan cikti bazilarini karakterden bazilarini fiziksel acidan kriterlerime uymadigindan reddettim.Beni reddedenler de oldu.hayalim sadece benim ve esimin söz hakkinin olacagi tabiri caizse kimsenin karışmayacagi bir evlilik. 4 gun once bi arkadasimin vasitasiyla biriyle tanistim ilk once "evet olabilir kalite yonunden iyi, gorusebilirim" dedim ve icimin isinacagini hissettim.kaliteli espriler, kültürlü oldugunu hissetiren konusmalar, beklentileri, hayal ettigi evlilik cok iyiydi.(ilk konusmada) sonra suan ailesinin oturdugu apartmanda bir dairesinin oldugunu ve evlenince de orda oturacagini soyledi (tam karşı daire) bundan hic hoslanmadim ve karsi ciktim cunku ne kadar fazla ic ice olunursa aileler arasindaki iliskilerin yıpranacagini dusunuyorum ve örneklerde cok fazla.o da 1 -2 yil oturur daha sonra tasiniriz dedi.ama yine de soğuk baktim ama bi taraftan da tanimak istedim.sonra ailesiyle konusmus.ailesi şiddetle karşı cikmis bu fikre yani ayri bir yerde oturulmasina.ben çalişan bir bayan olarak sabah annesine "annecigim bir istegin var mi? Nasilsin " diye sorup oyle gune baslayacakmisim.her gun yapmak zorundaymisim.annesinin misafirleri geldigi zaman cikmak zorundaymisim eger cikmazsam cok ayip olurmus.üzulurmus bu da.yani annesinin evine gelip süpürüp silsem ne olurmus ki?karsilikli daireler olmasina ragmen annesinde kalirmisiz bazen.benim karsi ciktigimi ailesine soylemis onlara hakaret gibi gelmis.babasi kimse bize şartla gelemez demis :)) gercekten anlamiyorum yani insanlar ne ki ne ariyorlar? Ne zannediyor bu insanlar kendilerini? boyle dusunmekle anne-baba mi olunuyor?calisan bir bayan oldugumu (calismasam da) bile bile bu olağanüstü beklentileri nasil oluyor hangi cesaretle? Benim icin hangi fedakarlik yapiliyor da ben fedakarlik yapayim?sonuc ne mi oldu? Yüzüne karsi "olumsuz dusunuyorum "dedim ve gittim.kusura bakmayin uzun oldu, içimi dokmek istedim
hatalıdavranmışsın adamıtanımadan etmeden gitmek hatalı sanki, yani bana göreDegerli hanımlar ben 29 yasinda ve meslegini eline almis calisan bir bayanim. Su zamana kadar karsima bir cok insan cikti bazilarini karakterden bazilarini fiziksel acidan kriterlerime uymadigindan reddettim.Beni reddedenler de oldu.hayalim sadece benim ve esimin söz hakkinin olacagi tabiri caizse kimsenin karışmayacagi bir evlilik. 4 gun once bi arkadasimin vasitasiyla biriyle tanistim ilk once "evet olabilir kalite yonunden iyi, gorusebilirim" dedim ve icimin isinacagini hissettim.kaliteli espriler, kültürlü oldugunu hissetiren konusmalar, beklentileri, hayal ettigi evlilik cok iyiydi.(ilk konusmada) sonra suan ailesinin oturdugu apartmanda bir dairesinin oldugunu ve evlenince de orda oturacagini soyledi (tam karşı daire) bundan hic hoslanmadim ve karsi ciktim cunku ne kadar fazla ic ice olunursa aileler arasindaki iliskilerin yıpranacagini dusunuyorum ve örneklerde cok fazla.o da 1 -2 yil oturur daha sonra tasiniriz dedi.ama yine de soğuk baktim ama bi taraftan da tanimak istedim.sonra ailesiyle konusmus.ailesi şiddetle karşı cikmis bu fikre yani ayri bir yerde oturulmasina.ben çalişan bir bayan olarak sabah annesine "annecigim bir istegin var mi? Nasilsin " diye sorup oyle gune baslayacakmisim.her gun yapmak zorundaymisim.annesinin misafirleri geldigi zaman cikmak zorundaymisim eger cikmazsam cok ayip olurmus.üzulurmus bu da.yani annesinin evine gelip süpürüp silsem ne olurmus ki?karsilikli daireler olmasina ragmen annesinde kalirmisiz bazen.benim karsi ciktigimi ailesine soylemis onlara hakaret gibi gelmis.babasi kimse bize şartla gelemez demis :)) gercekten anlamiyorum yani insanlar ne ki ne ariyorlar? Ne zannediyor bu insanlar kendilerini? boyle dusunmekle anne-baba mi olunuyor?calisan bir bayan oldugumu (calismasam da) bile bile bu olağanüstü beklentileri nasil oluyor hangi cesaretle? Benim icin hangi fedakarlik yapiliyor da ben fedakarlik yapayim?sonuc ne mi oldu? Yüzüne karsi "olumsuz dusunuyorum "dedim ve gittim.kusura bakmayin uzun oldu, içimi dokmek istedim
İyi yapmışsın hizmetçi arıyorlarsa o başka bune saçmalık karşı dairede oturacaksın yetmeyecek arada onlarda kalacaksınız şakamı bu işe gitmeden kv hal hatır peki beyfendi senin anneni hergün arayıp soracakmıydı bir eksiği var mı hali hatrı nasıl diyeDegerli hanımlar ben 29 yasinda ve meslegini eline almis calisan bir bayanim. Su zamana kadar karsima bir cok insan cikti bazilarini karakterden bazilarini fiziksel acidan kriterlerime uymadigindan reddettim.Beni reddedenler de oldu.hayalim sadece benim ve esimin söz hakkinin olacagi tabiri caizse kimsenin karışmayacagi bir evlilik. 4 gun once bi arkadasimin vasitasiyla biriyle tanistim ilk once "evet olabilir kalite yonunden iyi, gorusebilirim" dedim ve icimin isinacagini hissettim.kaliteli espriler, kültürlü oldugunu hissetiren konusmalar, beklentileri, hayal ettigi evlilik cok iyiydi.(ilk konusmada) sonra suan ailesinin oturdugu apartmanda bir dairesinin oldugunu ve evlenince de orda oturacagini soyledi (tam karşı daire) bundan hic hoslanmadim ve karsi ciktim cunku ne kadar fazla ic ice olunursa aileler arasindaki iliskilerin yıpranacagini dusunuyorum ve örneklerde cok fazla.o da 1 -2 yil oturur daha sonra tasiniriz dedi.ama yine de soğuk baktim ama bi taraftan da tanimak istedim.sonra ailesiyle konusmus.ailesi şiddetle karşı cikmis bu fikre yani ayri bir yerde oturulmasina.ben çalişan bir bayan olarak sabah annesine "annecigim bir istegin var mi? Nasilsin " diye sorup oyle gune baslayacakmisim.her gun yapmak zorundaymisim.annesinin misafirleri geldigi zaman cikmak zorundaymisim eger cikmazsam cok ayip olurmus.üzulurmus bu da.yani annesinin evine gelip süpürüp silsem ne olurmus ki?karsilikli daireler olmasina ragmen annesinde kalirmisiz bazen.benim karsi ciktigimi ailesine soylemis onlara hakaret gibi gelmis.babasi kimse bize şartla gelemez demis :)) gercekten anlamiyorum yani insanlar ne ki ne ariyorlar? Ne zannediyor bu insanlar kendilerini? boyle dusunmekle anne-baba mi olunuyor?calisan bir bayan oldugumu (calismasam da) bile bile bu olağanüstü beklentileri nasil oluyor hangi cesaretle? Benim icin hangi fedakarlik yapiliyor da ben fedakarlik yapayim?sonuc ne mi oldu? Yüzüne karsi "olumsuz dusunuyorum "dedim ve gittim.kusura bakmayin uzun oldu, içimi dokmek istedim
Dışarda çalışmıyorum ama 1 oğlum var.. onunla ilgilenmekten kendi evime fırsat bulamadığım zamanlar oluyo.. çalışsın veya çalışmasın hiçbir kadın kaynanasının hizmetçisi değil az yiyip uşak tutsunlar :))O zaman onun şartlarını kabul edecek çalışmayan bir kadınla evlenmesi gerek,zira annesinin evini temizlemek,misafirlerini ağırlamak için çokça boş zamana ihtiyaç var.
Ama tabii Beyzade,sosyal ve ekonomik durumu iyi ve gururla çevresine tanıtacağı eş istiyor.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?