Neden bu kadar beklenti?

Biz görücü usulü tanıştik. Ayni ortamda olup tanisma olmadi. Gorucu usulu olunca tahmin edersiniz ki ilk sorular son derece ciddi oluyor. Sadece ben degil karsi tarafta ciddi sorular soruyor. Ben "nerde oturmayi dusunuyorsunuz" diye bir soru sordum ve her sey ortaya cikti. Normalde kendisi bahsetmedi. Eger ben bu soruyu hic sormamis olsaydim aradan aylar gectikten sonra ben bu soruyu sormus olsaydim aşık olsam bile ben boyle bir seyi kabul etmezdim (ayni binada oturmayi) ve aylarca gorustukten sonra gonul baginin da olustugunu farzedersek ayrilmak cok daha zor olmaz miydi? Veya yıpratici? Gorucu usulunde duygusal hareket edilemiyor mantik cercevesinde ilerliyor her sey. Simdi de gorucu usulu evliligi elestirebilirsiniz ama tanisma usulunde karsima cikanlarda da karakter problemi vardi.

Pardon da herkes default olarak kayınvalidesi ile oturma şartıyla mı evliliğe adım atıyor. Bunun normali konu sahibinin isteği olduğu için karşısındaki kişi ancak "arada sevgi bağı oluşursa" böyle bir ricada bulunabilir. Bence konu sahibinin isteğinde hiçbir anormallik ya da dalga geçilecek bişey yok.

Hayır eleştirmem görücü usulünü, haddim değil saygı duyarım.Ama bence bu olanlar çok tuhaf yani 4 günde tüm bunların olması ve adamın sizin karşınıza geçip "annemin evini temizliceksin, anneme günaydın diceksin, babam kimsenin bize şart koşamayacağını söyledi" demesi falan tamamen saçmalık.Bana biri 4 günde bunları dese benle dalga geçtiğini ya da bilinçli olarak uzaklaştırmak için yaptığını düşünürdüm.

Karısına evlenince bunları yaptırtma niyeti olan dağdan inme tipler bile eş adaylarını karşılarına alıp bunları bu şekilde anlatmıyolar çünkü.Size tuhaf gelmedi mi bunları söylemesi?

Ne yazik ki demek istedigimi anlayamamissiniz ve siz de soz konusu olan sahisla ayni bakis acisina sahipsiniz. Ben ailesini bir kenara atsin demiyorum. Bunu o sahsa da soyledim. Haftada 1 ya da 2 defa gideriz, beraber etkinlik yapariz, bazen onlarda kaliriz onlar biz de kalir" seklinde iliskimiz olsun dedim. Ama ayni apartmanda karsilikli dairede oturuldugu zaman beklentiler cok ust duzeyde oluyor ve ben calisan ayni zamanda yuksek lisans yapan yani son derce yogün olan biriyim. Ben yogunlugumdan dolayi vakit ayiramayacgimi soyledigimde bile bana "annem babam kirilir" dedi. Aileden soyutlamak gibi bir yorumu nasil cikardiniz hayret ettim. Bu arada dikkatli okursaniz gorucu usulu tanistik. Yani bu sekilde ciddi sorularla basliyor her sey

"...annecigim bir istegin var mi? Nasilsin " diye sorup oyle gune baslayacakmisim.her gunyapmak zorundaymisim.annesinin misafirleri geldigi zaman cikmak zorundaymisim egercikmazsam cok ayip olurmus.üzulurmus buda.yani annesinin evine gelip süpürüp silsemne olurmus ki?karsilikli daireler olmasinaragmen annesinde kalirmisiz bazen"

Arkana bakmadan kaç diyecektim ki kaçmışsın zaten. O evlenecek insan değil köle isaura arıyor kendine.

Iste bence de sacmalik. Son derece absurd.dun telefonla konustugumuz zaman kibar davranan adam ailesiyle konusup karsima geliyor ve beklentilerini pat pat siraliyor. Tabiki tuhaf karsiliyorum ve tuhaf karsiladigim icin ben burada paylastim

O yüzdenn olabildiğince çevrenizi genişletip belki de sizin çevrenizin değil de sizin kültürünüzün yakın olduğu insanlarla tanışabileceğiniz ortamlarda bulunmalısınız. Anlatabildim umarım :) Merhametli, vicdanlı, bu şekilde iyi bir ailede yetişen hemde size hitap eden biri olmalı.

Bu arada fizigi iyi olsun diye hic bahsetmedim ya da boyle bir kriterim oldugunu dile getirmedim. Gorustugum kisi de benimle ayni boydaydi o da 165 ti yani. Ve topukli giydigimde obdan uzun oluyordum. Secici degilim anlayacaginiz.

Anliyorum. Keske oyle biri ciksa hemen,haklisiniz cevre konusunda. Umarim bulundugum ortamdan biriyle tanisirim

Hayır, bakın bazı seçimler sadece isteklerimizi ortaya koymaz, düşünce yapımızı da dışarı yansıtır.Mesela konu sahibi "ben orda oturmaktansa kiraya çıkmayı tercih ederim" veya "başka bir yerde yaşama durumumuz yok mu" dese belki karşısındakinin tepkisi farklı olabilirdi.

Kurduğumuz cümleler çok şeyi değiştirir ve çok fazla mesaj içerir.Konu sahibinin söz konusu yerde oturmayı kesin bi dille reddetmesi adamda kendi ailesine karşı konu sahibinin evlenince net bi çizgi çekeceği ve uzak durmak isteyeceği mesajını vermiş olabilir.Belki de bu duruma kızıp karşıt tepki geliştirdi ve geri kalan cümleleri de bu nedenle kurdu, çünkü 4 günde bunları söyleyebilmesinin başka sebebini göremiyorum ben.

Adamın cümleleri rest çekme gibi, kızgınlıktan doğmuş cümlelere benziyor.

Ben burda yazdigim gibi karsi tarafa tercihlerimi kesin bir dille ifade eden bir üslup kullanmadim. Yaklasim tarzim hosgoruluydu 2 yil beraber otururuz dedginde ben kendim soguk baksam da muhalefet olmadim ve hayir demedim. "Ben yapmam, oturmam" diye rest cekerek konusmadim. Benim ablamdan dolayi yillar once sirf bu sebepten ailece sıkıntı yasadigimizi ve ayni apartmanda oturuldugu zaman iliskilerin zedelenecegini ifade ettikten sonra kiraya cikip cikamayacgini sordum. O da kira zorlar ilk 2 yil dedi ama sonra cikarim dedi. Ertesi gun Ailesiyle konusup karsima geldigi zaman beklentiler siralandi ailesinin uzuldugunu babasinin da bize şartla gelemez dedigini soyledi

O zaman bu kadar kısa sürede size böylesine dürüst davranmış olduğu için ve bu adamdan kurtulduğunuz için şükretmeniz gerek.Adamlar deli çünkü ailecek.

Dilerim mutlu olacağınız düzgün biri çıkar karşınıza.Sevgiler,

Haklısınız kullandığımız dil çok önemli ama konu sahibinin nazikçe söylediğine inanıyorum. Ama şöyle de bir gerçek var bunu en başta söylemiş biri zaten kafa yapısı olarak konu sahibi ile zıt düşecek bir yapıda. Bu durumda da ilişkinin ilerlemesi birşeyleri değiştirmeyecek gibi. Bana sorarsanız karşımdaki kişiden gerçekten karakter ve görünüş olarak etkilenmişsem bir süre daha deneyebilirdim. Bana göre konu sahibi daha kararlı aslında bu da çok kötü bişey değil. Çünkü değişecek biri gibi durmuyor karşısındaki kişiler.

Bir de ben inanıyorum çok insan var, "aman sen kimsin ki benim ailemin yanında"yı hep hayatlarında barındıracak. O yüzden burda insanlar ikiye ayrılıyor. Fikri olarak aileden bağımsız mı, yoksa bağımlı mı. Böyle adamlar istiyorlar ki karşılarında kendilerinden daha sönük karakterler olsun ve karşısındaki adamı paşa gibi görüp ona göre davransın . Ataerkil oluşumuzun getirdiği bişey, annelerinden gördükleri şey babaya hizmet eden bir anne.

Hakkaten ne cesaret yani. Kendini ne
sanıyor ki? Kimse bize şartlarla gelemezmiş :)) Kendileri şartlarla geliyorlar ama paşazadeler? Üstelik mantıksız mesnetsiz şartlarla.

Allah gönlünüze göre versin. Unutun gitsin bu saçma insanları.

Ben dürüst davrandigi icin kendisine tesekkur ettim. Kötü sözler agizdan cikmadi ve guzelce bitti. Tesekkur ederim

Yani diyerek soze baslamak istiyorum. Iste 30-35 sene anasiyla ayni evde kalan erkek anaci olmasin da ne olsun? Cokta bisey beklememek gerek. Karsilikli otururken anasinda kalmak ne demek yuh yani! Utanmasa anami aramiza alip yatalim diyecek. Sen en iyisini yapmissin bosversene.

Kurtulmussun iste annasi kendine temizlikci hatun ariyomuss hemde belese bulsun bakalim bulabilecek mii.
Ne degisik insanlar var yaa dunya sadece onlari etrafinda donuyo sanki .

Ben de kuzeniniz gibi diyorum. Karsima biri ciktiginda "acaba bunda nasil bir anormallik var diyorum

Umudunuzu kaybetmeyin.

Sizinde gonlunuzun isinacagi biri vardir elbette.

Hayirlisi olsun sizin icin.

Ayri bir yere kiraya cikamaz misin demistim. Benim hakkimda asi kiz diye dusunmusler ve ogulcuklarini onlardan koparacagimi sanmislar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…