- 19 Kasım 2013
- 18.934
- 34.277
- 798
aaa bulur tabi. sonra burda konu açar eşim çok anneci beni dinlemiyor. ailesi yzünden beni kırıyo. boşan demeyin ağzımı burnumu da dağıtsa kocam seviyorum zaten de hamileyim bebeğimi babasız büyütmek istemiyorum derMerak ediyorum acaba böyle bir enayi bulabilecekler mi?
Komik olan ne biliyor musunuz? Bak sen 30 una gelmissin ben 32 ime diyor. Sen 30 una gelmissin diye ustune bastira bastira defalarca diyor. Bu sekilde beni ikna etmeye calisiyor. "Bak sen evde kaldin" gel evlenelim mesajini veriyo salak. Kendi kiz kardesi de 87 li ustelik ev kizi. Kucumsemiyorum yanlis anlasilmasin da. Evlilik yasi artik yukseldi gunumuzde. Her sey cok degisti ama zihniyet olarak 50 yil geriden geliyor. Mide bulandirici zihniyetler tahammul edemiyorum artik boyle insanlar gormeyeOh ağzına sağlık. Zaten mantıklı düşünüyorsun, yaş tahtaya basmazsın sen.Dedeğin çok doğru sana ne verdiler ki bu kadar fedakarlık bekliyorlar? Ama millet (az bir kısım mustesna) ne faydam olur diye değil de somurdukce daha nasıl sömürürum diye bakıyor etrafa.
Ayy insallah bulamaz ya. Valla evlenevegi kisiye aciyorum ben. Zaten "universite okusun okumasin fark etmez, illa meslegi olacak diye bir kriterimiz yok " diyordu ailesi. Hep beraber bi kriter belirlemisler ailece. Insallah hic bulamazlar hicbir mazlum bunlarin kahrini cekmesin.aaa bulur tabi. sonra burda konu açar eşim çok anneci beni dinlemiyor. ailesi yzünden beni kırıyo. boşan demeyin ağzımı burnumu da dağıtsa kocam seviyorum zaten de hamileyim bebeğimi babasız büyütmek istemiyorum der
Bedava hizmetci ariyor. Yani dusunsenize bi yardimci tutacak olurlarsa aylik en az 700 tl yi gozden cikarmak zorundalar. Ama ne gerek var canim. Hem guzel olsun hem gelin olsun kocasina baksin temizligimizi yapsin. Cocuk dogursun bizi neselendirsin. Yuzu asık durmasin. Calisirsa da fena olmaz para getirir. Babasinin botclari da tikir tikir odenir. Evdeki babaanneye de bakar.Beklentiler tam olarak bu.Ayy yazdikca sinirleniyorum.Sahi bu insanlar ne arıyor?
Amaç gerçekten bir insanla hayatını birleştirmek mi?
Yazık valla böyle zihniyetli insanlara.
Benim ne zorum var? mis gibi yasiyorum evimde rahat rahat annemle ve babacigimla.meslegim var yuksek lisansimi da yapiyorum. Zorum ne ? Evleneyim diye enayi mi olayim? Annem babam bana kiyamiyor yoruluyorum diye odamdan cikmiyorum bazen. Evlilik eger buysa kalsin. Allah da karsilastirmasin kimseyi boyleleriyle. Sömürmek evet evet tam karsiligi bu. Her anlamda sömürmekOh ağzına sağlık. Zaten mantıklı düşünüyorsun, yaş tahtaya basmazsın sen.Dedeğin çok doğru sana ne verdiler ki bu kadar fedakarlık bekliyorlar? Ama millet (az bir kısım mustesna) ne faydam olur diye değil de somurdukce daha nasıl sömürürum diye bakıyor etrafa.
Tesekkur ederimAkıllı hatunsun
Degerli hanımlar ben 29 yasinda ve meslegini eline almis calisan bir bayanim. Su zamana kadar karsima bir cok insan cikti bazilarini karakterden bazilarini fiziksel acidan kriterlerime uymadigindan reddettim.Beni reddedenler de oldu.hayalim sadece benim ve esimin söz hakkinin olacagi tabiri caizse kimsenin karışmayacagi bir evlilik. 4 gun once bi arkadasimin vasitasiyla biriyle tanistim ilk once "evet olabilir kalite yonunden iyi, gorusebilirim" dedim ve icimin isinacagini hissettim.kaliteli espriler, kültürlü oldugunu hissetiren konusmalar, beklentileri, hayal ettigi evlilik cok iyiydi.(ilk konusmada) sonra suan ailesinin oturdugu apartmanda bir dairesinin oldugunu ve evlenince de orda oturacagini soyledi (tam karşı daire) bundan hic hoslanmadim ve karsi ciktim cunku ne kadar fazla ic ice olunursa aileler arasindaki iliskilerin yıpranacagini dusunuyorum ve örneklerde cok fazla.o da 1 -2 yil oturur daha sonra tasiniriz dedi.ama yine de soğuk baktim ama bi taraftan da tanimak istedim.sonra ailesiyle konusmus.ailesi şiddetle karşı cikmis bu fikre yani ayri bir yerde oturulmasina.ben çalişan bir bayan olarak sabah annesine "annecigim bir istegin var mi? Nasilsin " diye sorup oyle gune baslayacakmisim.her gun yapmak zorundaymisim.annesinin misafirleri geldigi zaman cikmak zorundaymisim eger cikmazsam cok ayip olurmus.üzulurmus bu da.yani annesinin evine gelip süpürüp silsem ne olurmus ki?karsilikli daireler olmasina ragmen annesinde kalirmisiz bazen.benim karsi ciktigimi ailesine soylemis onlara hakaret gibi gelmis.babasi kimse bize şartla gelemez demis :)) gercekten anlamiyorum yani insanlar ne ki ne ariyorlar? Ne zannediyor bu insanlar kendilerini? boyle dusunmekle anne-baba mi olunuyor?calisan bir bayan oldugumu (calismasam da) bile bile bu olağanüstü beklentileri nasil oluyor hangi cesaretle? Benim icin hangi fedakarlik yapiliyor da ben fedakarlik yapayim?sonuc ne mi oldu? Yüzüne karsi "olumsuz dusunuyorum "dedim ve gittim.kusura bakmayin uzun oldu, içimi dokmek istedim
Çok iyi yapmışsınız yoksa başınız çok ağrırdı .Benim ne zorum var? mis gibi yasiyorum evimde rahat rahat annemle ve babacigimla.meslegim var yuksek lisansimi da yapiyorum. Zorum ne ? Evleneyim diye enayi mi olayim? Annem babam bana kiyamiyor yoruluyorum diye odamdan cikmiyorum bazen. Evlilik eger buysa kalsin. Allah da karsilastirmasin kimseyi boyleleriyle. Sömürmek evet evet tam karsiligi bu. Her anlamda sömürmek
Insallah hep şansli olurum. Ben duygusalliga kapilmam yani ilk etapta her sey konusulsun ondan sonra bu yolda devam edilsin diyorum. Bazen bekar arkadaslarin yaptigi hata bu. Hicbir sey konusilmuyor. Taa en sona birakiliyor en onemli meseleler. Sonra isin icinden cikilmiyor. Neden onlarda kalicam evde bakima muhtac babaanne var ve annesi bakiyor annesinin yukunu hafifletmek icin kalacaktim yani benim tahminim bu. Iste evi annesi supuruyor kiz kardesi de calisiyordu. Annesi rahatlayacakti ben gelinceÇok şanslı buldum sizi. Erkenden ortaya çıkmış herşey.
Ailemde kalırız demiş ya,eviniz aynı apartmandayken,hemde karşı kapıyken neden ailesinde kalacakmışsınız ki.
Annemin evini bir süpürürsün ne demek? Sizden önce o evi kim süpürüyorsa o süpürsün ne alaka yani. Hem çalışacak,kendi evini idare edecek hemde kayınvalideye yetişeceksiniz. Gelin değil hizmetçi arıyorlar adeta.
Boşverin,ailesine köle arıyor bu adam,bulsun evlensin ,belliki çok uzun sürmeyecek o evlilik,sürsede azap olacak. Şahsen hiç görmedim,kayınvalidesinin evini temizleyip,geceleri orada kalıp,misafirinide ağırlayıp,mutluluktan uçan insan ben.
Ben yuzyuze gorustugumuzde dedim olumsuz dusunuyorum diye. Evet evlenmek istiyorum ama evlenmek icin evlenmek degil. Ben mutlu olmak icin bi insanla huzurlu bir sekilde hayat paylasmak icin evlenmek istiyorum. Biliyorum ayni apartmanda nasil sikintilar yasandigini. 1 kayinvalide degil 3 kayinvalide oluveriyor herkes karisiyor. En yakinimda ablam da bu sikintilari cekti. Ben senin ayagina kahvaltini getirrm diyen kayinvalide ablami resmen hizmetci yapti enistem arkasinda durmadi cook yiprandi evliligin ilk 5 yili zehir olduhizmetçi arıyor, aman deyim klasik kayınvalide. evlenme isteğinizi en derinden anlayabiliyorum ama inanınki böyle bir evliliktense tek başıma kendi kahrımı çekerim. bu durumda +3 kişinin daha kahrını çekecektiniz. ben bu insanlardan farklı çok az insan tanıdım, benimkiler de çok felaket ve evliliğimin 5. yılında hala sorularıma bir cevap bulamadım.
Ben yuzyuze gorustugumuzde dedim olumsuz dusunuyorum diye. Evet evlenmek istiyorum ama evlenmek icin evlenmek degil. Ben mutlu olmak icin bi insanla huzurlu bir sekilde hayat paylasmak icin evlenmek istiyorum. Biliyorum ayni apartmanda nasil sikintilar yasandigini. 1 kayinvalide degil 3 kayinvalide oluveriyor herkes karisiyor. En yakinimda ablam da bu sikintilari cekti. Ben senin ayagina kahvaltini getirrm diyen kayinvalide ablami resmen hizmetci yapti enistem arkasinda durmadi cook yiprandi evliligin ilk 5 yili zehir oldu
Zaten kabul etmeyecegim biriydi oturup konusunca anladim yani 2. Kez. Sunu soylemedigime pisman oldum " o zaman sen de her is cikisi annemlere ugrayip nasilsin diye sorduktan sonra bi ihtiyaciniz var mi diye soracaksin. Eger ihtiyaclari varsa gidip alacaksin" demedigime cok pismanim. Nispet yapmak da hic huyumda yok. Sinir etmek icin keske soyleseydimaynen size katılıyorum. ben 28 yaşında evlendim ama çok düşünüp tarttım. buna rağmen dünya kadar sorun yaşadık. bırakın aynı apt. oturmayı km ler var aramızda ama yılda bir haftalık ziyaretleri bile 2 ay kavgaya sebep olur. eşyalarımı küçümser, kiloma saçıma herşeye konuşur, kalp kırar. çok iyi düşünmüşsünüz. aman deyim ne kadar iyi olursa olsun anneci babacı bir adamdan fayda gelmez. ne sizi ezdircek ne onları, adam gibi ortada duracak. ya bu nasıl kayınvalide ya, ne demek her sabah halini soracak mışsın? sanırsın kraliçe elizabethin kız kardeşi. 1-2 sene oturur çıkarız demiş ya, o da gönlünüzü yapmak için, o zaman gelince başka bahaneler üretecekti. evlilik öncesi aklınızdaki en minicik şüphe bile sonradan %100 doğru çıkıyor.
Zaten kabul etmeyecegim biriydi oturup konusunca anladim yani 2. Kez. Sunu soylemedigime pisman oldum " o zaman sen de her is cikisi annemlere ugrayip nasilsin diye sorduktan sonra bi ihtiyaciniz var mi diye soracaksin. Eger ihtiyaclari varsa gidip alacaksin" demedigime cok pismanim. Nispet yapmak da hic huyumda yok. Sinir etmek icin keske soyleseydim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?