Neden bu kadar ezik hissediyorum ?

Kalabalığın içinde en az konuşan kişi benim,ama ben boş boş konuşmayı sevmediğim için az konuşuyorum.
O kadar boş muhabbetler dönüyor ki sıkılıyorum ve bu yüzüme yansıyor. Konu değiştirmek de pek yapabildiğim birşey değil zaten :)
Bu kadar takılmaya gerek yok bence eziklik filan değil bu.

Yok :)) az konuştuğum için ezik hissetmiyorum. Ezik hissettiğim için az konuşuyorum:))

sebebi cocukluktan gelebilir mi sen soyle bir uzan bakalim :)

Eziklikle kastettiğiniz ne ki? Mesela bazı insanlar aşırı hassastır, aman yanlış birşey söylemiyim, kimseyi kirmiyim, üzmiyim der hep çekingen durur kenarda. Biri ters bişey dese terbiyesizlik etse filan efendiliğini bozmaz alttan alır hani. Öyle misinizdir?

Yok tam olarak o değil. Kimsenin sevmediği, beğenmediği, fikirleri önemsenmeyen, aman benden uzak olsun diye bakılan biri gibi hissediyorum. Fonda hep acıların çocuğu şarkısı çalıyormuş gibi bir ruh hali.. Ciddiyim...

Kariyer? Zeka? Bilgili olmak? Aile? Güzellik? Evlilik? Para? Bunlardan hangisine sahip insanların özgüven sahibi olmasını “hakkıdır” olarak nitelendiriyorsan o konuda eksik hissediyosun bu da tavırlarını konuşmanı duruşunu ses tonunu etkiliyo önce kendini eksik gördüğün konuyu belirleyip özsaygımı arttırmak için üzerine git bence

İlahi güldürdünüz gece gece Size öyle geliyordur. Yada çevrenizde vardır bi tuhaflık. Ezik genelde birilerinden üstün olduğunu vurgulamaya çalışan ukalalarin lafıdır. Kimse kendisi için söylememeli. Hoş değil

Hissettiğim duyguyu başka türlü tarif edemedim:))

Ben size şöyle sorayım... Kariyer, Zeka, Bilgili olmak, Aile, Güzellik, Evlilik,Para...
Özgüven sadece bunlara sahip olanların dışında birinde olamaz mı?

Ben size şöyle sorayım... Kariyer, Zeka, Bilgili olmak, Aile, Güzellik, Evlilik,Para...
Özgüven sadece bunlara sahip olanların dışında birinde olamaz mı?
Olur kesinlikle olur hemde hepimizin sadece varoluşumuzla bir özgüvenimiz var ama insanların özgüvenini daha fazla arttırmasını sağlayan kriterler var kendimizi bi takım konularda diğerlerinden kalifiye görmek bunu arttırır ondan sadece aklıma gelen başlıkları yazdım

Cevabınız mutlu etti. Bir yanlışı daha fark ettim. Kendimi bazı eksikliklerimden dolayı özgüveni haketmeyen biri olarak nitelendiriyormusum...

O yüzden kendini eksik hissttiğin konu ne diye sordum eksik olduğun değil mesela obez hastalarım kilo verince özgüvenim arttı diyolardı ki normaldede özgüvenleri yüksek insanlardı hepsi.eğer düşük olsaydı kilo aldın lafına önceden bozulup kilo vermek için o kadar uzun süre beklemezlerdi ...

Cevabınız mutlu etti. Bir yanlışı daha fark ettim. Kendimi bazı eksikliklerimden dolayı özgüveni haketmeyen biri olarak nitelendiriyormusum...
Muhtemelen eksiklik yok sadece kafamızdaki tabulara uyduramıyoruz kendimizi tesettürlü bi kadınım bende ama mesela temelden dini eğitimi almış insanlarla hele din konuşuluyosa çok özgüvensiz hissediyorum bende kendimi çünkü sonradan kapanan ve dini eğitimi çok temelden olmayan biriyim ne kadar araştırıp öğrensemde hep o tedirginliği ve kenara çekilme hissini hep yaşıycam gibi

Siz en azından sadece dini bilgi konusunda yasiyorsunuz. Ben tek bir konuda değil bütün konularda hep bir tedirgin ve kenara çekilme hissi yaşayan biriyim. Keşke böyle olmasa...

Siz en azından sadece dini bilgi konusunda yasiyorsunuz. Ben tek bir konuda değil bütün konularda hep bir tedirgin ve kenara çekilme hissi yaşayan biriyim. Keşke böyle olmasa...
Bu ortama göre değişiyo mesela eşim avukat onun çevresindekilerleyken tam anlattığın durum kaybolsam ortalıktan böyle sandalyeden eriyerek yere aksam yokolsam hissi ama çok nadir bulunduğumdan sorun olmuyo sora eşime söylüyorum götürme beni çok cahil hissediyorum diye (bende diyetisyenim) bende senin doktorlarla çevrelerinde aynı şeyi yaşıyorum kişisel algılama bunu herkes de farkında sıkılıp susmanın normalliğinin diyo çözüyoruz sorun etraftakilerde biraz

Gerçekten öyle. İs güç sahibi insanlar bile yaşıyor demek ki bu durumu öğrendim sayenizde :)) Birde ben çalışmıyorum varın siz düşünün halimi.:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…