- 30 Mayıs 2015
- 14.300
- 13.967
- 298
- Konu Sahibi Polyester5
-
Yok :)) az konuştuğum için ezik hissetmiyorum. Ezik hissettiğim için az konuşuyorum:))Kalabalığın içinde en az konuşan kişi benim,ama ben boş boş konuşmayı sevmediğim için az konuşuyorum.
O kadar boş muhabbetler dönüyor ki sıkılıyorum ve bu yüzüme yansıyor. Konu değiştirmek de pek yapabildiğim birşey değil zaten :)
Bu kadar takılmaya gerek yok bence eziklik filan değil bu.
Kesinlikle çocukluktan geliyor. Net!sebebi cocukluktan gelebilir mi sen soyle bir uzan bakalim :)
Eziklikle kastettiğiniz ne ki? Mesela bazı insanlar aşırı hassastır, aman yanlış birşey söylemiyim, kimseyi kirmiyim, üzmiyim der hep çekingen durur kenarda. Biri ters bişey dese terbiyesizlik etse filan efendiliğini bozmaz alttan alır hani. Öyle misinizdir?Merhaba. Ben kendimi gerçekten anlamıyorum. Herşey yolunda, mutsuz olmak için bir sebep yok hayatımda. Ama bu eziklik benim canımı sıkıyor. Şımarık olmak istemem o tarz insanlardan da nefret ederim. Ama bu hali de sevmiyorum. ortamda hep en az konuşan kisiyim. Sanki herkes mutlu, bir ben mutsuz ve yalnizmisim gibi. Bu dışardan bakınca, bakislarimdan, durusumdan anlaşılır hale geldi. Kurtulmak istiyorum bu halimden.
Yok tam olarak o değil. Kimsenin sevmediği, beğenmediği, fikirleri önemsenmeyen, aman benden uzak olsun diye bakılan biri gibi hissediyorum. Fonda hep acıların çocuğu şarkısı çalıyormuş gibi bir ruh hali.. Ciddiyim...Eziklikle kastettiğiniz ne ki? Mesela bazı insanlar aşırı hassastır, aman yanlış birşey söylemiyim, kimseyi kirmiyim, üzmiyim der hep çekingen durur kenarda. Biri ters bişey dese terbiyesizlik etse filan efendiliğini bozmaz alttan alır hani. Öyle misinizdir?
İlahi güldürdünüz gece geceYok tam olarak o değil. Kimsenin sevmediği, beğenmediği, fikirleri önemsenmeyen, aman benden uzak olsun diye bakılan biri gibi hissediyorum. Fonda hep acıların çocuğu şarkısı çalıyormuş gibi bir ruh hali.. Ciddiyim...
Hissettiğim duyguyu başka türlü tarif edemedim:))İlahi güldürdünüz gece geceSize öyle geliyordur. Yada çevrenizde vardır bi tuhaflık. Ezik genelde birilerinden üstün olduğunu vurgulamaya çalışan ukalalarin lafıdır. Kimse kendisi için söylememeli. Hoş değil
Ben size şöyle sorayım... Kariyer, Zeka, Bilgili olmak, Aile, Güzellik, Evlilik,Para...Kariyer? Zeka? Bilgili olmak? Aile? Güzellik? Evlilik? Para? Bunlardan hangisine sahip insanların özgüven sahibi olmasını “hakkıdır” olarak nitelendiriyorsan o konuda eksik hissediyosun bu da tavırlarını konuşmanı duruşunu ses tonunu etkiliyo önce kendini eksik gördüğün konuyu belirleyip özsaygımı arttırmak için üzerine git bence
Olur kesinlikle olur hemde hepimizin sadece varoluşumuzla bir özgüvenimiz var ama insanların özgüvenini daha fazla arttırmasını sağlayan kriterler var kendimizi bi takım konularda diğerlerinden kalifiye görmek bunu arttırır ondan sadece aklıma gelen başlıkları yazdımBen size şöyle sorayım... Kariyer, Zeka, Bilgili olmak, Aile, Güzellik, Evlilik,Para...
Özgüven sadece bunlara sahip olanların dışında birinde olamaz mı?
Cevabınız mutlu etti. Bir yanlışı daha fark ettim. Kendimi bazı eksikliklerimden dolayı özgüveni haketmeyen biri olarak nitelendiriyormusum...Olur kesinlikle olur hemde hepimizin sadece varoluşumuzla bir özgüvenimiz var ama insanların özgüvenini daha fazla arttırmasını sağlayan kriterler var kendimizi bi takım konularda diğerlerinden kalifiye görmek bunu arttırır ondan sadece aklıma gelen başlıkları yazdım
Kesinlikle çocukluktan geliyor. Net!
Muhtemelen eksiklik yok sadece kafamızdaki tabulara uyduramıyoruz kendimizi tesettürlü bi kadınım bende ama mesela temelden dini eğitimi almış insanlarla hele din konuşuluyosa çok özgüvensiz hissediyorum bende kendimi çünkü sonradan kapanan ve dini eğitimi çok temelden olmayan biriyim ne kadar araştırıp öğrensemde hep o tedirginliği ve kenara çekilme hissini hep yaşıycam gibiCevabınız mutlu etti. Bir yanlışı daha fark ettim. Kendimi bazı eksikliklerimden dolayı özgüveni haketmeyen biri olarak nitelendiriyormusum...
Siz en azından sadece dini bilgi konusunda yasiyorsunuz. Ben tek bir konuda değil bütün konularda hep bir tedirgin ve kenara çekilme hissi yaşayan biriyim. Keşke böyle olmasa...Muhtemelen eksiklik yok sadece kafamızdaki tabulara uyduramıyoruz kendimizi tesettürlü bi kadınım bende ama mesela temelden dini eğitimi almış insanlarla hele din konuşuluyosa çok özgüvensiz hissediyorum bende kendimi çünkü sonradan kapanan ve dini eğitimi çok temelden olmayan biriyim ne kadar araştırıp öğrensemde hep o tedirginliği ve kenara çekilme hissini hep yaşıycam gibi
Teşekkür ederim.Seninle başlamadı diye bir kitap var, bir araştır istersen.
Bu ortama göre değişiyo mesela eşim avukat onun çevresindekilerleyken tam anlattığın durum kaybolsam ortalıktan böyle sandalyeden eriyerek yere aksam yokolsam hissiSiz en azından sadece dini bilgi konusunda yasiyorsunuz. Ben tek bir konuda değil bütün konularda hep bir tedirgin ve kenara çekilme hissi yaşayan biriyim. Keşke böyle olmasa...
Gerçekten öyle. İs güç sahibi insanlar bile yaşıyor demek ki bu durumu öğrendim sayenizde :)) Birde ben çalışmıyorum varın siz düşünün halimi.:))))Bu ortama göre değişiyo mesela eşim avukat onun çevresindekilerleyken tam anlattığın durum kaybolsam ortalıktan böyle sandalyeden eriyerek yere aksam yokolsam hissiama çok nadir bulunduğumdan sorun olmuyo sora eşime söylüyorum götürme beni çok cahil hissediyorum diye (bende diyetisyenim) bende senin doktorlarla çevrelerinde aynı şeyi yaşıyorum kişisel algılama bunu herkes de farkında sıkılıp susmanın normalliğinin diyo çözüyoruz sorun etraftakilerde biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?