Neden bu kadar ezik hissediyorum ?

Aynı ben. Nasıl kurtulabiliriz bundan

bir kere önce kendine ezik demeyi bırak. sen neye inanırsan onu yaşatırsın bunu unutma. ortam sarmıyor demekki seni hiç böyle düşündün mü?

magazada ki insanlara göre kendinizi degerlendirmeyin. Onlar sizi tanimaz bilmez orda görevliler sadece. Yani etrafinizda dönseler ne olur dönmeseler ne olur.

magazada ki insanlara göre kendinizi degerlendirmeyin. Onlar sizi tanimaz bilmez orda görevliler sadece. Yani etrafinizda dönseler ne olur dönmeseler ne olur.
Ya örnek verdim sadece. Diyorum ki herkes gibi davraniyorum ama nedense farklı oluyor yaklaşım.

bir kere önce kendine ezik demeyi bırak. sen neye inanırsan onu yaşatırsın bunu unutma. ortam sarmıyor demekki seni hiç böyle düşündün mü?
Sadece ortamda değil ki.. yalnızken de bu ruh halindeyim.

Sadece ortamda değil ki.. yalnızken de bu ruh halindeyim.
yalnızlığı sevmiyorsundur belki. bak hiçbir sebepsiz olmaz. seni mutlu edecek uğraşların nedir. seni ne güldürüyor mesela bunları bir düşünür müsün? eğer hiçbirşey yoksa herşey sana mutsuz hissediyorsa destek almanın gerektiğini düşün. belki depresyon yada başka birşey bunu ancak doktor söyleyecek sana.

Bende eskiden çok konuşmaz bir kenarda sessiz sessiz izlerdim insanları. Bir ara bu durumu çok dert ettim Sonra insanlarla çok muhabbet gerektiren bir ise girdim ve eskisine göre şimdi çok daha iyiyim. Açıldım yani hem iletişim hem para alıyor olmam özgüvenimi tazeledi.

Beni mutsuz hissettiren en büyük sebep aslında "begenilmemek". Çok utanıyorum, kızıyorum kendime böyle düşündüğüm icin ama durumun uzun süredir böyle olmasi bir kız olarak canımı sıkıyor. Takilmamaya çalışıyorum ama etkileniyorum elimde değil.

Çok sevindim adınıza.

sen kendini beğeniyor musun? neyi beğeniyorsun kendinde bana söylebilir misin bunları. gözün burnun ağzın ne biliiyim neleri beğeniyorsan bir yazar mısın?

sen kendini beğeniyor musun? neyi beğeniyorsun kendinde bana söylebilir misin bunları. gözün burnun ağzın ne biliiyim neleri beğeniyorsan bir yazar mısın?
Ben genel anlamda çok fazla olmasa da beğeniyorum kendimi benden taraf sorun yok.

Ben genel anlamda çok fazla olmasa da beğeniyorum kendimi benden taraf sorun yok.
e o zaman seni beğenmediklerini nerden biliyorsun? sordun mu onlara beni beğeniyor musunuz diye? onlarda beğenmediklerini mi söylediler sana. bak insanların düşüncelerini ne yazık ki okuyamayız.sana şöyle bir örnek vermek istiyorum bir seminerde konuşmacıydım. ve hayatımda hiç o kadar kalabalığın karşısında hiç konuşmadığım için aşırı endişeliydim. insanler beğenmeyecek yada dalga geçicekler benimle diye engel olamadığım düşüncelerle o konuşmayı yaptım. ön sıralarda benim için beğenmesi çok önemli olan bir yetkili vardı. konuşurken istemsiz sürekli onu izleyip kendimi sorguluyordum. öyle tepkisizce dinliyordu ki. herkes gülerken o sadece izliyordu. konuşma sonu herkes alkışlarken o sadece elindeki dosyaları çantasına koyuyordu. tamam dedim bitti buraya kadar. verilen arada kahvemi almış terasa doğru ilerleyecekken inanılmaz asık bir suratla bana doğru yürümeye başladı. tamam dedim bana kesin ters şeyler söyleyecek kendimi savunmak için hazırladım. ve o bayan harika bir konuşma olduğunu çok beğendiğini ve işle ilgili daha bir sürü detay sordu. demek ki neymiş insanların düşüncelerini okuyamayız. bu olay bana öyle bir ders oldu ki. kimseye ön yargılarımla yaklaşmıyoru. kafamda konuşmuyorum kendimle karşımdakine soruyorum yada dinliyorum onu. insanlar düşünceleriyle konuşur ve doğrusu sadece o dur

Bu mesaj o kadar iyi geldi ki... Hiç bu açıdan bakmamistim. Bu bendeki,ön yargı problemi başka birşey değil. Ben begenilmiyorum, fikirlerim önemsenmiyor, kaale alinmiyorum tarzı düşünceler hep ön yargınin sonucu. Aydınlanma yaşadım birden bire. Teşekkürler.

rica ederim çok mutlu oldum. kendinizi sevin kendinize en çok değeri siz verin. inanın çevrenizdekilerde bunun farkına varacaktır. insanın doğasında olan gerçek ne biliyor musun. bir taşa değer ver, onu düzenli sil,temizle onu çok sevdiğini göz kamaştırdığından bahset onu yerinden alırken nazikçe al..... ve bir süre sonra inan hiç kimse bu taş be deyip tekme atamaz ona. inanması güç ama onlarında gözünde çok değerli bir maden olur o. o yüzden kendine ne kadar değer verirsen çevrene de o kadar ışık saçarsın.

Bu yazdıklarınızı unutmayacagim. Çok teşekkür ederim. Arada bu tarz durumlarda anlatmak istediğim şeyler olursa, size yazabilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…