Aslında bir bakımdan öyle ama elden ayaktan düşüp, birilerine muhtaç olmak ne olursa olsun çok kötü.Yaşlanmak da aslında bir nimet. Bedenimiz zayıflaşıyor, hastalıklar birer birer nüksediyor, sevdiklerinin çoğu gitmiş oluyor; haliyle bu dünyadan vazgeçmek kolaylaşıyor.
Düşün 85 inde 25 gibi görünüp, öyle hissetseydin, ölüm daha zor gelmez miydi?
Gerçekten maşallah.profil fotomdaki Ben'im. 35 yaşındayım
Ölümden şöyle korkuyorum, borçlarla gitmek diyelim.Annem ve babamin yaslandigini görmek benide üzüyor, bence her evlat üzülüyordur buna.
Ama kendin icin üzülmen, bilincaltinda bazi korkularinin oldugunu gösteriyor sanki.
Ölüm korkusu var mi sende? Yani böyle ölümü sürekli düsünür korkarmisin?
Ölümden şöyle korkuyorum, borçlarla gitmek diyelim.
Bu dünyada mutlu olduğum zamanlar azdır, bir de o tarafı kaybetmekten endişeleniyorum.
Hayali bile mutlu eden bazı heveslerim var ve umudu kolay kolay tükenmeyen biriyim.
Zaman bu kadar hızlı geçmeye başlayınca çaresiz hissediyorum.
Çaresiz kalmanin yaşlanmakla ilintisi hangi orandadır bilmiyorum ama her yaşta çaresizlik insanın yakasına yapışabilir.Mesele dünyaya çivi çakmak değil.
Kim ister ki bir zamanların efsanesiyken, aynı insanların seni en çaresiz, bitmiş haliyle görmesini.
Ben istemem şahsen.
Bu arada Amin.
yoo, spor falan da yapmıyorum. demek istediğim şey 30lu yaşlar o kadar da korkulacak yaşlar değilmiş değil mi??Gerçekten maşallah.
Spor yapıyorsunuz sanırım.
bunları düşünmek gerçekten çok çok zor. en iyisi düşünmemek nasılsa zamanı gelince yaşıyacağız.birde düşünüp defalarca yaşamaya gerek yokAynı korkuları bende yasıyorum
Yaşlanmaktan muhtaç olmaktan yük olmaktan korkuyorum
Zaman geçtikçe sevdiklerimi kaybetmekten
18 lı yaslarımı düşünüyorum keske şimdiki aklım imkanlarım o zaman olsaydı dıyorum
Hep sıkıntı üzüntülü maddi imkansızlıkla gecırdıgım için nasıl gectı hiç anlamadım bile
Her günümün kıymetını bılmeye calısıyorum şimdi evlatlarımın her anını doya doya gecırmeye calısıyorum onların buyudugunu görmek mutlu edıyor benı
Bazen de korkutuyor ya bişey olursa dıye
Sonra torunlarımı görecem dıye de sevınıyorum
Ama annem babam olmaz ben torumlarımı görecek yasa gelırsem dıye üzülüyorum
Yani sizi çok ıyı anlıyorum
O ünlüleri bi de makyajsız hilesiz yakında görsen şükür namazı kılarsın bi de o kadar estetik yaptryorlar
Evimden uzaktayım üniversite için.çok etkilendiğiniz bi ölüm haberi falan aldınız mı hiç?
Yok 21 yaşına girdim yeni.Daha 19 yaşındasın, çok gençsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?