Neden bu kadar korkuyorum?

Aslında bir bakımdan öyle ama elden ayaktan düşüp, birilerine muhtaç olmak ne olursa olsun çok kötü.
Can hep tatlı, dünya başına yıkılsa bile yaşamak istiyorsun.

Ölümden şöyle korkuyorum, borçlarla gitmek diyelim.
Bu dünyada mutlu olduğum zamanlar azdır, bir de o tarafı kaybetmekten endişeleniyorum.
Hayali bile mutlu eden bazı heveslerim var ve umudu kolay kolay tükenmeyen biriyim.
Zaman bu kadar hızlı geçmeye başlayınca çaresiz hissediyorum.

Ibadet edip Allah'a dua edeceksiniz ozaman. Zamanla korkularinizda gider.
Bu korkuyu atlatmanin tek yolu önce ibadetten gecer, cünkü öbür taraf icin endiselisiniz.
Eger fazlalasirsa korkulariniz hem ibadet hemde bi uzman yardimi almak faydali olur.
Biz yurtdisinda yasiyoruz, annem depresyndayken psikologu dini inancin varmi diye sormustu, annemde evet müslümanim ve Allah'a inaniyorum, namaz kiliyorum demisti. Kadin bu inancini sakin birakma dedi. Seni ayakta tutacak tek sey inanctir dedi. Kendisi hristiyandi. Yani demem o ki psikologlar bile inancin ve ibadetin öneminin altini ciziyorlar. O yüzden ibadet, ibadet ve ibadet.

Mesele dünyaya çivi çakmak değil.
Kim ister ki bir zamanların efsanesiyken, aynı insanların seni en çaresiz, bitmiş haliyle görmesini.
Ben istemem şahsen.
Bu arada Amin.
Çaresiz kalmanin yaşlanmakla ilintisi hangi orandadır bilmiyorum ama her yaşta çaresizlik insanın yakasına yapışabilir.
Fiziksel ve maddi çaresizliklere karşı koşullarımızı daha iyi hale getirmek için çaba harcamalı ve gelecek günlere
yatırım yapmalıyız. Sağlıklıklı, huzurlu ve hedefleri için çalışan her insan, hangi yaşta olursa olsun yaşamaktan keyif alır.

Yaşlılık kötü birşey değil ki Allah yataklara düşürmesin kimseye muhtaç etmesin yeter ki.
Ölüm son değil başlangıç. Misafiriz kardeşim rahatla:)

Aynı korkuları bende yasıyorum

Yaşlanmaktan muhtaç olmaktan yük olmaktan korkuyorum

Zaman geçtikçe sevdiklerimi kaybetmekten

18 lı yaslarımı düşünüyorum keske şimdiki aklım imkanlarım o zaman olsaydı dıyorum

Hep sıkıntı üzüntülü maddi imkansızlıkla gecırdıgım için nasıl gectı hiç anlamadım bile

Her günümün kıymetını bılmeye calısıyorum şimdi evlatlarımın her anını doya doya gecırmeye calısıyorum onların buyudugunu görmek mutlu edıyor benı

Bazen de korkutuyor ya bişey olursa dıye

Sonra torunlarımı görecem dıye de sevınıyorum

Ama annem babam olmaz ben torumlarımı görecek yasa gelırsem dıye üzülüyorum

Yani sizi çok ıyı anlıyorum

şebnem ferah ın bi şarkısı var
"böyle yaşlanmak olmaz seninki eskimek çökmek.ruhu küskün bomboş bir bedensiin"
ne güzel yazmış bak. yaşlanmak kadar güzel bir şey olabilirmi ?o yılları yaşamış olmak ama sindire sindire doya doya
Allah sağlık versin bide gencecik olup sağlıksız olduğunu düşün .
saplantı haline gelmiş düşünme yakında geçer inş canım

bunları düşünmek gerçekten çok çok zor. en iyisi düşünmemek nasılsa zamanı gelince yaşıyacağız.birde düşünüp defalarca yaşamaya gerek yok

bir filmin repliğini paylaşacağım :)

Yaşlı saçları bembeyaz, tonton bir teyze konuşuyor.. eşi vefat etmiş.

-Evet dizlerim ağrıyor, yolda yürürken bile zorlanıyorum ama bu dizlerle sevdiğim adamın (evleri 2 katlı) yanına birlikte uyumak için gidip geldim, çok yolculuk yaptım, bir çok insan tanıdım.
- Evet yüzüm kırışıklar içinde ama bu kırışıklıklarda attığım kahkahaların, döktüğüm gözyaşlarının izi var. Kimi zaman mutluluktan kimi zaman üzüntüden ağladım ama yaşadım. Hislerimi sonuna kadar, doya doya yaşadım.
- Evet belim arıyor, uyurken zorlanıyorum ama çocuklarım yürümeye başladığında aylarca onların yanında eğilerek yürüdüm, ev aldık, sevdiğim eşyaları taşıdım kendi ellerimle dizdim evimize.
-Evet şuan sana yaşlı görünebilirim ama yaşlılık sadece kırışmak ve acı çekmek değildir. Yaşlılık yaşanmışlıkların, bir insanın hayatının kitabıdır. İzlerini dikkatle bakarsan görebilirsin.

Bende korkardım ama şimdi asla korkmuyorum sevdiğim erkekle birlikde yaşlanıyorum ya çoçuklarım heran her dk yanımda gözümün önünde büyüyorlar ne şanslıyımkiii annem babam hayatta onların her anını mutluluklarını hüzünlerini görerek yaşlanıyorum Bundan güzel birşey varmı şu hayatta

Hic kimse doğduğu gibi kalmıyor ki buyuyorsun yaslaniyorsun bu olağan bir şey önemli olan yaşandığın zaman yaşadığın hayata bakıp ne kadar güzel hayatı dolu dolu yaşadım her istediğimi yaptım diyebilmek . Elbette kırışıklıklar olucak kimse ayni degil ki bundan 10 yıl once ki halimizle simdi ki halimiz arasinda dağlar kadar fark var . Bence hayatı mutlu yaşamaya çalışın ve istediklerinizi ertelemeyin bırakın herkes bi gün yaslanicak bakalim biz o kadar yasayabilcekmiyiz yarina kimin garantisi var siz bugünü mutlu yaşayın yeter

çok etkilendiğiniz bi ölüm haberi falan aldınız mı hiç?
Evimden uzaktayım üniversite için.
Ara tatillerde gidebiliyorum, uzak olduğundan.
Facebookta babamın resmini gördüm.
Gençlik resmiyle son halini paylaşmış.
Belki uzun süre görmediğimden, belki de en son geçirdiği kalp rahatsızlığından dolayı bilmiyorum ama onu bu kadar çökmüş, yüzü kırışmış görmek çok üzdü beni.

bu korku bende de var...
içim paramparça oluyor ...
buruş buruş nineleri gördükçe
böyle olmamalıyım ben diyorum...
yada hafif çökmüş kadınları gördükçe
gençliğinde ne güzelmiş diyorum...
yaşlılıktan deli gibi tırsıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…